Szia lepella!
Ha nem feltétlen közös nagy családi kirándulásokra gondolsz, akkor is rengeteg olyan program és helyzet van, amikor mindkét szülő jelen van. Óvoda választás, iskolaválasztás, szülői értekezletek, óvodák és iskolák által szervezett családi kirándulás, munkadélutánok az oviban, farsang, karácsony, anyák napja, apák napja, ballagás, évnyitók stb.
Ismerek olyan családot, ahol a gyerek születésnapják közösen ünneplik, sőt újabban síelni is mindannyian elmennek. Úgy gondolom, hogy a gyerek ettől kicsit jobban érzi magát mindkét helyen, mert látja, hogy a szűlők egymással mindent meg tudnak beszélni és kultúráltan tudnak viselkedni annak ellenére, hogy együtt élni még a gyerek miatt sem voltak képesek. A gyerek ettől nem hiszi, hogy apa és anya mostantól mégis örökké együtt.
NÁlunk nem így van, és ha valamiről véletlenül tudok, amit az édesanyjánál csinált - rosszaság, simlisség, lógás a sprotról stb. - és beszélgetek vele róla, akkor megvan döbbenve, hogy honnan tudom. Próbálja kihasználni a helyzeteket, ehhez már elég nagy. Szerintem szerencsés, ha a gyerek látja, hogy jóban vannak a szülők és érintkeznek egymással, így talán később sem próbálja meg visszaélni a helyzettel.
Próbálj meg együtt élni a gondolattal, hogy a gyerekek édesanyja örökre az édesanyja marad, és a párod pedig a gyerekek apja. Egy életre összekötik őket a gyerekek akkor is ha mással és máshol élnek.
Szerintem :) Máskülönben megőrülsz :(
Szép napot és sok türelmet.