Szia Derill!
Nem tudom derill, ezek szerint eléggé földhözragadt a gyáhat. működése.
Tudod, én olyan egyszerű megoldásra gondoltam , amit mi is használunk a munkahelyemen.(egy nagy multi személyzeti osztályán dolgozom)
A mi munakidőnk is 8-16:30-ig tart, hétfőtöl péntekig, viszont minden héten van egy "szombatos", aki azon a héten egy hétköznap veszi ki a szabadnapját (ez nekünk is jó, tudunk hivatalos ügyeket intézni, amire hétvégén nem lenne lehetőségünk). Így minden szombaton is van ott valaki, ugyanis vannak csak hétvégés dolgozóink is, akik csak hétvégén tudnak hozzánk fordulni ügyes-bajos dolgaikkal.
4-en vagyunk az osztályon, így havonta egyszer járunk be hétvégén.
Ezen kívül volt arra is példa, hogy megkívánt a a munkánk, hogy később is bent legyünk, akkor pedig 10-18:30-ig voltunk jelen, szintén forgó rendszerben, heti váltásban.
Tehát én úgy gondolom, mindenre lehet megoldást találni, csak akarni kell, és nem ártana felülemelkedni a " régi szép időkből" itt ragadt hivatali ügyfélfogadási időkön, 8-16-ig, pénteken pedig eszedbe se jusson 2 után próbálkozni, mert már senkit nem találsz ott.
Amit pedig az ügyintéző módszeréről írtál, az felháborító és elkeserítő.
Azt hittem ilyen posztokon, ahol gyermekek és szüleik sorsáról van szó, nem dönthetnek szakmájukhoz nem értő, nem elhivatott, kontár,
Xy ismerős unokahugocskái.
A szombati ügyelet másik előnyének tartom, hogy különélő szülő tanúkkal karöltve elballag, megmutatják, itt voltunk, elkerülve így azt a rágalmat, miszerint" a haverjaiddal előre aláírattad a papírt, hogy itt voltatok"
nekem parszti ésszel ilyen egyszerű az egész.