Szörnyűlködve olvastam "sorstársaim" előző sorait (pl. Kissember), szörnyű, hogy milyen anyák vannak. Hasonló cipőben jártam évekig... Azt hiszem, ha a tartásdíj megvonása vagy korlátozása lenne a drága anyucik büntetése a láthatás szándékos akadályozása esetén, más lenne a gyerek fekvése... Évekbe tellik míg érdemleges döntések születnek a bíróságon, a gyámhatóságnál pedig megalázó helyzetbe hozzák az apákat azzal, hogy nekik kell szinte bizonyítani minden anyuci által kitalált baromság ellenkezőjét. Évekig úgy mentem láthatásra, hogy tanukat cipeltem a gyerek átadásánál, átvételénél. Ha nem adta a gyereket oda az ex, már írtuk is a láthatás elmaradásáról a papírt. Be is adtam a gyámhatóságnál a lapokat, erre az ex azt mondta, miután beidézték, hogy nem is voltam ott, előre megírtam a lapokat és a haverjaimmal aláírattam. Erre az előadó írt egy-két levelet majd behivatott, hogy igazoljam, hogy valóban ott voltam! Röhejes, nem? Annyira elegem lett az egészből és borzasztóan belefáradtam 4 év után...
Svejk