Lakatos Viktor köszönöm a választ. Rendőrségen csomó bejelentésem van és az összes eddigi bejelentésre hivatkozva egy feljelentésem, de március óta mégsem történik semmi. Az iskolai incidens után két héttel felhívtak, akkor mondtam, hogy írásos feljelentésben kértem após távoltartását. Azóta semmi visszajelzés nem történt. Célszerűbb lett volna az ügyészségnél beadnom a feljelentést?
gyermekláthatás-kérdés Derill-hez
Fontos kérdésem volna kapcsolattartás kapcsán. A gyermekkel történő kapcsolattartás ideiglenes szabályozását kértem minden páros péntek délutántól vasárnap délutánig, minden páratlan szerda délutántól péntek reggelig, a kettős ünnepek másodnapján, az iskolai szünetek második felében és nyáron egy hónap időtartamban. Ezzel szemben a másodfok a folyamatos kapcsolattartást úgy szabályozta, hogy az minden páros hétvégén szombat 10 órától vasárnap 18 óráig bezárólag illet meg engem és a gyermeket. A másodfok további kapcsolattartást ideiglenes intézkedéssel nem szabályozott. "Nem látták indokoltnak, mert a perbeli tények behatóbb ismerete, további vizsgálódás szükséges és azt is vizsgálni kell, jelen ideiglenes intézkedés mennyiben valósul meg és milyen következménnyel jár a felek, illetve a gyermek és az apa viszonyára nézve. Ezek feltárása az elsőfokú bíróság feladata és hatásköre, miként annak eldöntése is, hogy a kapcsolattartás körében van-e szükség további intézkedésre. "
Most akkor sem hétközben sem pedig iskolaszünet alkalmával nem illet meg engem s kislányomat a kapcsolattartás?
Sem a feleségem sem az iskola közelébe nem mehetek? Mire van még lehetőségem kapcsolattartás ügyében? A folyamatos kapcsolattartáson túl mi az amit még kapcsolattartás címen kérhetek a nejemtől? Ünnepnapok és iskolaszünet alkalmával akkor nem lehet velem a kislányom?
Békés, kellemes húsvéti ünnepeket kívánok.
Csatlakozom Rexorhoz.....
A segitségeteket szeretném kérni.
Városi biróság ideiglenes intézkedést hozott kapcsolattartás ügyében: Apa minden páros hétvégén rendszeresen kapcsolatot tarthat a 8 éves kisfiammal.
("Az alperes jogosult a gyermekkel minden páros hétvégén szombat 10 órától, vasárnap 16 óráig rendszeresen kapcsolatot tartani olyan módon, hogy a gyermeket a kapcsolattartás idejére magával viheti, de köteles a kapcsolattartási idő végén a gondozó anya mindenkori lakhelyére visszavinni")
Ideiglenes gyermekelhelyezésről viszont nem döntött, az csak az indoklásban, hogy a felek egybehangzó kérelme, hogy az anyánál kerüljön a gyermek elhelyezésre.
Mivel az apa azt mondta telefonon, hogy a gyermeket akár magánál is tarthatná, az a kérdésem, hogy jogilag kérhetem-e a rendőrség segitségét, ha nem hozza vissza a kapcsolattartás végén.
Azért kérdezem, mert valahol olvastam, de most nem találom, hogy az ideiglenes kapcsolattartás szabályozása, sz ideiglenes gyermekelhelyezés szabályozása nélkül visszaélésekre adhat okot, vagyis hogy a hatóságok ekkor tehetetlenek, mivel nincs végzés az elhelyezéssel kapcsolatban.
:D kérem jogban jártas is mindenképpen segitsen
Sziasztok.
Én még új vagyok a fórumon.Szeretnék kérdezni valamit.A volt feleségemnek van egy kapcsolata,Amerikában.Három közös gyerekünk van ,abból csak az egyik kiskorú.Nem egy városban lakunk,kb 30 km.Szóval,nem régen tudtam meg a gyerektől,hogy az anyja ismét külföldön van.A gyerek 16 éves,és a 22 éves nagyobbik testvérére van hagyva.Azzal,hogy ő már felnőtt.Ez még rendben lenne,de azt is megtudtam,hogy a tesó is el akar menni,és a gyerek egyedül lenne otthon hétvégente,vagy a másik tesójával.Addig meg a gyerek a kollégiumból,az üres lakásba megy haza.Sajnos elég rossz a viszony a volt nejjel,így nem beszélünk kb 4 éve.De ha kint akar letelepedni,akkor nem kellene engem is valakinek értesíteni???
Kedves Fórumozók!
A segítségeteket kérném!
5 éve elváltam a férjemtől.A válás után 4 évig nem látogatta Őket.Se telefon,se levél,se semmi.Gyerektartás sem.Most eszébe jutott,hogy neki vannak gyerekei.Most 5 és 8 évesek.El akarja vinni Őket hétvégente.Jelenleg a megyei gyámügy elutasította.A helyi megadta neki a gyermekjólétiszolg.-nál a láthatás lehetőséget.Ez neki nem jó,most itt helyben úgy döntött a hölgy,viheti Őket!!!!
Nem is ismerik a gyerekek!!!Ő sem a gyerekeimet!NEm lehet rá bízni Őket,nem tud felelősségteljesen viselkedni.Beszélni nem lehet vele....haragszik,mert elváltam tőle.PEdig van párja is.
Kérlek!
Segítsetek!!!Mit tegyek?A nagyobbik gyermekemről az iskola is adott véleményt,h mióta találkoznak,leromlott a tanulmányi eredménye,ill.mentális gondok is vannak vele. :(
Köszönettel:......
Ahhoz azért komoly veszélyeztetés kellene, hogy egyáltalán ne láthassa a gyerekeit. Ha jól ertem, most is felügyelt kapcsolattartas van, annál kevesebbhez azert a leirtaknal egyértelműbb veszélyt kell minimum igen erősen valoshinusiteni.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02