Engedted volna?
gyermektartás
Tényleg engem hagyott el, de nekem nagyon úgy tűnik, hogy a gyereket sem vitte magával.....
Az, hogy neked rosszul esik, meg hogy felróható, nem ugyanaz. Egyébként se ferdíts, nem a gyereket hagyta el, hanem téged.
Kedves aprilismajus!
Nagyon szépen köszönöm a választ! Szerintem elég felróható magatartásnak számit, ha itt hagyta a gyerekét kilakoltatási papirral, egy csomó elmaradt rezsiköltséggel, és miközben itthon hónapokon keresztül azt hazudta, hogy dolgozni megy, egy albérletben töltötte még a karácsonyt is a szeretőjével, akit teherbe is ejtett.
Kedves Nefelejcs2004, a kiskorú gyermek tartásának nem feltétele a kapcsolattartás (majd csak a tovább tanuló nagykorú gyermek tartásának lesz csak az), de az is biztos, hogy a különélő szülő jogosult és kötelezett kapcsolattartásra, kivéve, ha felróható magatartást tanúsít. Az elhagyás nem tartozik a felróható magatartás körébe egyébként, bár teljesen együttérzek Önökkel.
Nagyon szépen köszönöm a választ, s bár értem a lényeget, mégsem tudtam meg, hogy mit mond a jog ilyen esetben. Tudomásom szerint ugyanis az apa köteles gyerektartást fizetni a kiskorú gyereke után. Azt viszont nem tudom, hogy kötelezhetnek-e egy 15 éves gyereket, hogy puszilgassa meg az apját, aki becsapta és elhagyta őt.
Ezek egymással csak lazán összefüggő dolgok, egyik a másiknak nem feltétele. (Egyébként sem egyik, sem a másik nem "akarás" kérdése.)
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy az apa köteles-e gyerektartást fizetni, ha a 15 éves lánya nem akar vele találkozni.
Előre is köszönöm.
Erre válaszoltam.
Akkor hibásan lett a kerdes felteve.Hogyan erje el,hogy a magyar törvenyek szerinti gyerektartást fizesse
mert ugye a magyar fizetes forintban van es nem annyi mint ott kinn...ezidáig nem tudta elerni...
Szerintem sehogy nem tudja elérni. (Nem mellesleg nincs "német gyerektartás" meg "magyar gyerektartás". A pénz az pénz.)
Jo napot kivánok
Tanácsra lenne szuksegem.Ismerősnek Nemetországban gyereke szuletett.Aláirta a Jugendamtnál hogy fizeti a 27o euros gyerektartást.Közben kikeszult idegileg hazajött.Kerdesem:Hogyan tudja Magyarországrol elintezni,hogy ne követeljek rajta a nemet gyerektartást
Itthon a városában felkeresett egy családugyi szakjogászt de nem vállalta.Hogyan tovább
Sajna a gepemen össze vissza vannak az ekezetek,Elnezest..
Segitö válaszukat elöre is köszönöm
Köszönöm a válasz, melyik rovatvan keressem?
Na, jó, ne ebben a rovatban.
Csak egy kicsit olvass vissza...
Üdvözlöm Önöket!
Szeretnék tájékozódni:
A gyermekem gyermektartást fizet már évek óta. Ez rendben volt eddid.
A kislány az idén nyáron betöltötte a 18 évet, nem tanul tovább, már egy ideje dolgozik is. Kell e még fizetni tovább?
Ha tovább lett fizetve,mint kellene, akkor mi a teendő?
Valamint, ha nem egy háztartásban élnek egy ideje az anya akinek lett fizetve és a gyermek, mi a teendő?
Köszönöm
Nagyjából mindent tudunk már: bírósági ítélet vagy bíróság által jóváhagyott egyezség alapján havi 20 ezret fizetsz 1 gyermek után. Ez életszerűnek tűnik. Ennél többet az anya nem követelhet, legfeljebb kérhet, illetve te önként adhatsz. Többet egyébként csak peres úton követelhet.
Mostantól viszont legyél óvatos, és minden teljesítésről őrizd meg a bizonyítékot, tehát az átutalási bizonylatokat, feladóvevényeket, személyes teljesítés esetén pedig az aláírt átvételi elismervényt. Jól jöhetnek még ezek egy újabb, felemelés iránti perben.
1 gyermek után
„20 ezret,s van bírósági papir”
Na, hát csak elköpted végre! (Csak hogy tudd: ezt már a kezdő posztodban le kellett volna írnod.)
Tehát bírósági ítélet vagy bíróság által jóváhagyott egyezség alapján havi 20 ezret fizetsz? Kiváló. Azt még elárulod, hány gyermek után fizetsz ennyit, vagy az már tényleg hétpecsétes titok?
A gyermektartást általában a kötelezett jövedelmének 15-25 %-ában határozzák meg, de például tekintettel kell lenni a szülők jövedelmi viszonyaira, a további eltartott gyermekekre, s esetleg a gyermek saját jövedelmére is.
20 ezret,s van bírósági papir
Nem írod, milyen mértékű gyermektartást fizetsz önkéntesen. Ha mondjuk 30 ezer/hó/gyerek, akkor a kérdésed rendben van. Ha viszont csak ötezret, akkor tudd, hogy ez nagyon szerény hozzájárulás, és a végén tényleg a bíróságon fogtok kikötni.
De az ember nem köteles fizetni,ha csak ugy gondolok egyet s több tizezret pl elkér.
Bölcs ember nem várja meg, amíg bíróság kötelezi. (Az úgy sokkal drágább.)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02