Tisztelt Kovács Béla Sándor!
Köszönöm válaszát!
De gondolom a kivételes helyzetben kötelezhető,az gondolom csak az ő általa benyújtot hivatalos papir útján?
gyermektartás
A különélő szülő pénzben, méghozzá az egyezségben vagy bírósági döntésben meghatározott összegben teljesíti a tartást.
Ezen az összegen felül további fizetésre csak kivételesen kötelezhető.
Üdv.! Apa Németországban dolgozik eddig ő kapta a német családi pótlékot. Tavaly elváltak. Idéntől anyának kellene igényelni, de apa nem működik együtt mert anya ellenséges vele stb. Amúgy apa mindent otthagyott. A gyerekre a ház részét(ajándékozással), autót(anya nevén volt eddig is) és persze gyerektartást is fizet. Magyar cspt anya kapja folyamatosan. Követelheti-e anya apa együttműködését(adatok, aláírás) hogy igényelni tudja a német cspt?
Jogos. Õ az alperes, de joga van nyilatkozni.
attika
Attika légyszives nézd meg az elsö bejegyzést,mert a x-feleség a felperes.
T.I.:'volt feleségem beperelt mert kevesli a
megállapodott tartásdíjat amit rendesen
fizetek. mit fog tenni a bíróság? '
TE pedig kedves barátom, ha a lakást ugy hagytad a x-feleségedre és a gyerekre,hogy a biroságon papirja van annak hogy ezt a tartásdijba adod,akkor az emelés mértéke maximum az inflácio+a felnövö gyerek töbletköltségeinek a FELE.
Szerintem ne hagyd a dolgot,de te tudod.
Best Regards!S.Peter
Te vagy a felperes. Aktív részese vagy a pernek.
attika
amikor erről dönt a bíróság akkor nekem
is van lehetőségem védekezni vagy
fellebbezni a döntés ellen?
meghallgatnak engem is vagy már csak
a határozatot kapom meg?
Mit jelent az, hogy otthagytad a lakást?Elajándékoztad a tulajdoni hányadodat, vagy csak simán eljöttél? Mert ha az utóbbi történt akkor van keresni való.Kérdd a bíróságtól a közös tulajdon megszüntetését!A volt asszony ekkor nem fog tovább követelőzni, főleg ha megtudja mivel jár ez.
attika
A bíróság vizsgálja a jövedelmi, vagyoni viszonyokat és a gyermek szükségleteit. Ha a keresetet megalapozottnak találja a tartásdíj mértékét ezen adatok alapján emelheti.
Nausea
mit vesznek ilyenkor figyelembe?
mert én fix összeget fizetek, ami
kevesebb mint a fizetésem 15%-a,
de otthagytam a lakást is nekik.
ilynkor is megemelik?
Üdv! A volt feleséges akkor kérheti a tartásdíj felemelését, ha a bírósági ítélet óta körülményeitekben lényeges változás következett be (pl. nagyobb jövedelemmel, a gyermek szükségletei indokolják).
A bíróság hivatalból megvizsgálja a jövedelmi, vagyoni viszonyokat, életkörülményeket (környezettanulmányt készíttet), és ezek alapján emelheti, csökkentheti, megszüntetheti a tartásdíjat.
A mértéke az átlagos jövedelem 15-25%-a (ettől a bíróság eltérhet), maximum a jövedelem 50%-a több tartási igény esetén.
Nausea
volt feleségem beperelt mert kevesli a
megállapodott tartásdíjat amit rendesen
fizetek. mit fog tenni a bíróság?
mennyivel módosíthatják a fix összeget?
mitől függ?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02