Értelek. Szerintem max fél évet fel lehet ajánlani. És ha belegondolsz a bíró is respektálni fogja a segíteni akarást. Nem is érdekes már, hogy az asszony milyen. De ha a bíró jóindulatát elnyerei akkor az jó. De ha javasolhatom meg se próbáljon az illető hazudozni, joviálisan adakozni vagy lekezelően viselkedni. Tuti a lebukás.
Gyerektartás mértéke
S a gyerekek nagyon, és igen a gyereknevelés is MUNKA!
KÖSZÖNÖM!!!
10 éve munkaképes, de 10 éve nem ment el bejelentett melóra, a fetekét meg letagadja:-(
Köszi, hogy a nők véleménye is érdekel Macaroon. :))
Ahogyan én tudom a tartásra kötelezett jövedemének 50% is levonásra kerülhet mert kötelessége a saját terhére is a tartásra jogosultak részére fizetni. Azonban egy 5 milliós éves fizetés azért túl extra összeg. Még 3 gyerek megléte sem elég alapos indok kb 2,5 milla levonásra. A szükségletek figyelembe vételével fog a bíróság dönteni. Az anya kapcsán megjegyezném, hogy ha belegondolsz valószínűleg Õ nevelte fel a gyerekeket amíg a férje ilyen szép jövedelemhez jutott. És azért ne feledkezzünk meg róla, hogy amíg a férj dolgozik addig a feleség látja el a háztartást és neveli a gyerekeket. Ez vajon nem munka?
Szerintem egyezzenek meg, hogy mennyit fizet az apa és milyen mértékben járul hozzá a volt felesége munkába jutásáig a fenntartásukhoz. Amolyan asszonytartás címén. Legyen meghatározva egy bizonyos határidő amíg az asszony ennek a tartásnak a fejében munkát keres. Ha az idő lejár nem lesz jövedelme ha elblicceli.
A bíróságon kérjék a bírótól, hogy jogerőssé tegye ezt a megállapodást. Vagy ügyvédnél. Mert talán ez is elég. De én a bíróságot javaslom.
Így szerintem jól el lehetne rendezni a dolgot. A feleség is elégedett lehetne. Nem érezné, hogy évekig beletette ő is a magáét a házasságba és most kihasználva el van dobva. Mégis csak a gyerekei anyjáról van szó. Akit valaha szeretett.
Sziasztok,
Arra lennék kíváncsi van-e itt olyan ember, akinek a magas összkeresetéből megítélték az 50%-os letiltást_? Vagy hallott-e hasonlóról? Helyzet: három gyerek, kamaszok, tartósan munkanélküli anya, képesítések nélkül, fekete keresettel. Férj közel nettó 5 milla / év.
Vmint érdekelne, hogy Ti igazságosnak tartanátok-e egy ilyen ítéletet? Nők véleménye is jöhet.
Mac.
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy hány éves koráig köteles a szülő tartani a gyerekét?
Ha valaki 18 éves kora után tanul, akkor ugye ez kötelező? Ha érettségi után elmegyek 2évre dolgozni, és 20éves koromban beiratkozok az egyetemre, akkor kell-e tartást fizetni?
Köszi
deffike: a bíróságok figyelembe veszik a tartásdij megállapitásánál a kötelezett életkörülményeit is, és szükség esetén akár szakértő kirendelésével is meg lehet állapittatni a közelitő jövedelmét abból, hogy mennyi rezsit fizet, mit tart fenn stb. Kérni kell tehát a biróságot, hogy tárja fel az apa életkörülményeit (mutassa be az apa a rezsiszámlákat, tanukat lehet hozni arra, hogy hogyan él, nézzék meg a vagyonát ill. a vagyongyarapodását stb.)
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Köszi és még egy sorry a plusz melóért.
["Perec" és "Macaroon" hozzászólásait a felhasználók kérésére töröltük.]
Szia Macaroon!
Szerintem Te a "perec" névvel bejelentkező férfi barátnője vagy. Nagyon jól tetteg, hogy leírtad a teljes storit, mert rendes választ csak így remélhettek!
Továbbra is a magánvéleményem tudom leírni de vannak itt a fórumon nagyon jó jogászok és ügyvédek. Pl.: derill. ő nagyon otthon van családjogban.:)
Szerintem - mivel az anyánál vannak a gyerekek - nincs esélyetek arra, hogy Nálatok helyezzék el a kicsit, kükön. Miért nem akarjátok mind a hármat?
Damnen! Oké átjött! Olvastam. Kb. 1 óra múlva ráérek válaszolni.
Damned! Azért ne add fel még! Próbálkozz egy másik számítógépről írni, hátha onnan jön - megy. Majd figyelem az esetleges érkezést.
Vagy csínálj magadnak nagy hírtelen egy új ....@freemail.hu címet, és azon a másik gépen is próbálj írni azon címről.
Valahogy csak működnie kell!
De tényleg.
Semmi. Mindegy. Azért köszi.
Damned! Küldtem az elzso-ra 14.20-kor. Tőlem az rendben elment. A mango az sem nem jön sem nem megy. Tehát nézd meg az elzso-t, ami egyúttal az itt található gyorimiki@freemail.hu -ról ment neked.
Kölcsönös szerencsét!...
Kedves Obsitos! Talán mégiscsak jobb lesz ha Te küldesz elsőnek! mango369@freemail.hu
Kedves Obsitos! Már másodjára küldTÉK el, de azér szólok, és megpróbálják újra. Köszönöm, hogy számon tartottad!!
Damned: nem jött át! (Pedig egyébként működik, nap mint nap használom oda-vissza.)
Küldök neked azon egy bejelentkező e-mailt, amire valószínűleg már tudsz írni eredménnyel.
Kedves Hozzáértők!Kolléganőmnek kellene tanács.Elváltak,3 gyerek van,egy már nem tartásra kötlezett.Két gyerek után 20ezer Ft-ot ítélt meg a bíróság,avval az indokkal,hoyg a törvény úgy szól,hogy a bevallott jövedelem(ami a minimál)után kell fizetnie a volt férjnek.A volt férj taxis,méghozzá a keményebb fajtából(ezt én is tudom,amikor még együtt voltak,mesélt róla az asszony).Valóban ennyiben kell hogy hagyja a dolgot a feleség,vagy van valami más járható út,hogy többet kaphasson?Köszönöm a választ előre is!deffike
Írtam
Damned: ?
Damned: mikloskovacs@mailbox.hu
Kedves Obsitos!! Azt szeretném kérdezni, hogy el lehet-e téged érni másik címen a fórumon kívül????? Valamit nagyon szeretnék kérdezni. Köszönöm.
Igen.A férfiak nem tudnak annyit beszélni főleg az érzéseikről nem.Jó tudni azért a nőknek hogy egy férfinak milyen érzés elolvasni egy birósági végzést a váláskor.Ott olvasni hogy ekkor meg ekkor láthatod a gyerekedet akiért tegnap még rohantál az ovodába és fociztál az összes kishverokkal.Akkor esik le a tantusz hogy mi történt veled.És akkor amikor próbálod továbbra is a jóviszonyt fenntartani amikor a volt nejedet a hátad közepére sem kívánod, mégis próbálkozol hogy a gyerekedet megfürdethesd úgy ahogy azelőtt.És nem.Anya beint neked.Mert megteheti és meg is teszi nem nézve a gyereket és nem nézve a te idegeidet.A hangodat nem emeled föl persze mert korábban se volt szokásod.Becsukódik előtted az ajtó és hallodd a fiad kiabál hogy apu! apu! És bevágod magad a kocsiba és dühödben csapkodod a volánt és azt veszed észre hogy nem látsz.Mert sírsz pedig férfi vagy.
penzeri: csak Te váltál el tőle, a gyerekek nem. Ketten tettétek tönkre egymás életét, de mindig a nőn mulik az, hogy egy kapcsolat hogyan alakul. A nők megtanultak évszázadok alatt bánni a férfiakkal, tudják őket manipulálni és képesek azt is elérni, hogy egy pasi pillanatok alatt kezes bárány, vagy pillanatok alatt vadállat legyen. Nem teszlek hibássá azért, mert szültél, és azért sem, mert anya vagy. De fogadd el, hogy ő meg apa, és egy apának is vannak érzései.
Azzal pedig, hogy szültél, elfogadtad őt egy életre, akkor is, ha később elváltál tőle. Nem tudod az életedből kiiktatni, mert van tőle gyereked.
Segits a lányodnak. Mondd el neki, hogy az apa ilyen amilyen, de ő az apja. Vannak rossz tulajdonságai is, de van néhány jó. Ne hidd, nem bosszu. A pasik ilyenek. Vannak érzelmeik, de titkolják. A pasiknál az érzelemnyilvánitás évszázadokon keresztül tilos volt. Nehéz száz év alatt az ellenkezőjét megtanulni. Bosszuból pedig senki nem fog kéthetente két napot szenvedni a duzzogó gyerekével. Ezt csak szeretetből lehet megtenni. Gondold el milyen az ő helyzete. Azt látja, hogy odamegy a gyereke, és haragszik rá, holott ő semmit nem tett. Nyilvánvaló, hogy arra gondol, hogy Te nevelted ellene a lányát.
Beszéld meg vele, ha a lányodnak programja van. Hivd fel kedvesen, és mondd el neki, hogy ez a helyzet, de helyette bármikor elviheti - előtte-utána - kéred, hogy eggyezzen bele. Ha azt mondja nem, mondd meg neki, nem gond, megmondod a lányodnak, hogy most nem tud elmenni, majd legközelebb. De fenntartod, hogy bármikor elviheti. Hivd meg esetleg ebédre, vagy vacsorára. Beszélgess vele. Hidd el, minél többet beszélgettek, annál jobb lesz a kapcsolatotok, és ez a gyerekeknek csak jobb lesz. Meséld el, hogy a gyermekeknek milyen gondjaik vannak. Próbáljatok barátok lenni. Jobb később, mint soha.
A gyerekeid ugyis felnőttek lassan. Szabadon fognak mozogni, nem tudod őket korlátozni, befolyásolni. Had lássanak világot. Had menjenek ki Romániába a nagyszülőkhöz. Õk megtehetik, hogy ingyen tanulnak nyelvet és megtanulnak idegen közegben érvényesülni.
Figyeld meg, hogy az apjuk hogyan fog minderre reagálni. Kétlem, hogy agressziven. Bár lehet, hogy nem fogja érteni, és eleinte keresi, hogy mi ebben a trükk, mi a hátsó szándék. De később megnyugszik, ha látja, hogy nincs. És ez neked is és a gyerekeknek is jobb lesz.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Jó éjszakát! Most sokkal jobb mint tegnap.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02