Kedves zsebcsatahajó!
A végkielégítés is csak jövedelem, tehát a tartósdíj abból is megfizetendő.
Gyerektartás mértéke
Kedves penzeri!
Amennyiben a tettlegességét hivatalos szerv utóbb szükség esetén igazolni is tudja - a nénik bántalmazása miatti kártérítésre kötelezettség dolgát -, akkor akár kérheted a gyámhivatalól, hogy korlátozzák az lányokkal való kapcsolattartás gyakoriságát.
Tán majd elgondolkodik...
Nyugodtad hívatkozhatsz a durvaságára, valamint hogy féled: a szorgalmas- jól tanuló gyerekeknél ez az apai agresszívitás és a folytonosságú fenyegetőzés akár a tanulmányi érdemjegyek romlását is eredményezheti.
Summa summárom: félted a gyerekeket az apjuktól!
A párod tett-e feljelentést ellene? Nem szabad hagyni hogy bárkit is következmények nélkül ütlegelhessen.
Ismételten is csak azt tudom mondani: próbáljatok elköltözni, azaz kikerülni a látószögéből. (Cirkuszolni fog ő majd neked akkor is amikor már letelt a gyerektartás fizetésének kötelezettsége...)
Kérlek írd meg a véleményed arról, amit írtam! Nagyon sokmindenben befolyásolja a helyzetet. Látom, már valaki közbeszúrt, de két előzző üzenetem olvasatlan maradt szerintem. KÖSZÖNÖM!
bar nem olvastam vegig az egesz topicot remelem jo helyre irom a kerdesem.
az erdekelne hogy ha a szulot aki gyerektartasi kotelezettseget visel elbocsajtjak a munkahelyerol vegkielegitessel akkor a vegkielegites is olyan jovedelemnek szamit e melybol x szazalekot gyerektartas cimen megfizetni koteles e?
az erdekelne hogy ha a szulot aki gyerektartasi kotelezettseget visel elbocsajtjak a munkahelyerol vegkielegitessel akkor a vegkielegites is olyan jovedelemnek szamit e melybol x szazalekot gyerektartas cimen megfizetni koteles e?
Ugy látszik mindig eszembe jut valami. Még egy példa: két édesanja korabeli nőt ugy megvert a határon sorbanállás közben, hogy azok maradandó sérülést szenvedtek. Azt hiszem az egyik rokkanttá is vált emiatt, váltságdíjat fizetett az apukaája a volt férjemnek, hogy egyáltalán kiengedjék haza a börtönből. Utánna nem tudom, de 7-800 Ezer forint kártérítést fizetett. Szóval tényleg nem csak a szája nagy. Mindezt azért mert az a két szerencsétlen néni eléje állt a sorban romániában. Hogy merjem ilyen emberrel elengedni egyáltalán a gyerekeket? Szerintem örüljön, hogy még nem vonattam meg a láthatást. Mi van , ha egyszer ők lesznek valami ilyen verekedsésnek a szemtanúi? És ez nem az első, nem az utolsó eset, sajnos jellemző viselkedése. Merjen az ember ilyennel ujjat húzni? Mi itt nagyon nyugodt, békés emberek vagyunk, kiegyensúlyozott családot teremtettem a lányoknak, kimenekítettem őket abból, amiben éltünk. Most meg mindenkinek dicsekszik, hogy ő a mintaapuka, akitől elvették a gyerekeit..... Vélemény?
Igen , ezt tudom. Nem is magamnak szeretném hogy jobb legyen, hanem a gyerekeknek. Jó volna ha tudnának nyelvórákat venni, úszni, lovagolni járni, korrepetálásért fizethetnék....... Bosszantó, hogy én gyed mellet (a párommal vállaltunk egy közös babát) dolgozom feketén azért, hogy megélhessünk. A párom két előzző házasságából származó gyereke után annyit vonnak le %-an, mint amennyit én 4-500000 Ft-os fizetésből kapok gyerektartásként. Szóval ugy érzem, hogy jobban is segíthetné a gyerekeit, mert ő a jelenlegi élettársával és annak gyerekével igen nagy lábon, mondhatni luxusmódon él. Engem meg folyamatosan elmarasztal oktalanul. A gyerekek jól tanulnak, jó iskolába járnak, nekünk szinte semmi nem marad, mindenünket nekik adjuk, értük dolgozunk. Õk meg a túloldalon dőzsölnek, fenyegetőznek, követelőznek és még azt sem tartja be, hogy időre visszzahozza a lányokat, mert hát őrá semmi nem vonatkoziik. Azt mondta, hogy olyan ügyvédet tud a pénzéből fogadni, hogy négykézláb mászok majd. Egyébként nem csak fenyegetőzik, a páromat egy társával együtt megverték tankolás közben a benzinkútnál, mondván, hogy ha nem engedjük vele külföldre a gyerekeket meg is öli. Feljelentés lett a vége....... Szóval nem csak a szája nagy....
Arra szeretném felhívni figyelmedet, hogy nem te élsz az ő pénzéből, hanem a gyerekek élnek a tartásdíjból is. És ha az apjuknak az átlagosnál viszonylag nagyobb a jövedelme, akkor abból a gyerekeinek jusson némileg több.
Nagyon köszönöm a válaszodat, igazán jó érzés hogy megértő valaki. Mindenként elindítok egy eljárást a felemelés érdekében, de nem hiszem hogy a 20-20%-ot kérném, én nem akarom az ő pénzéből élni, csak a gyerekeknek kicsit jobb legyen. Köszönöm a segítséget, ha valami gond adódik még kérdezek.
Kedves Penzeri!
A gyerekek jobb anyagi körülményeinek biztosítása érdekében, a tartásdíj felemelése dolgában mindenképpen fordulj bírósághoz.
Bizonyára nagyjából kiszámítható egy kamaszgyerek havi megélhetésének teljes költsége - amihez az apai tartásdíj csak mint költséghozzájárulás -, de mivel ez családonként változó, így "írányadó" összeget mondani konkrét ismeretek nélkül egy idegen nemigen tudhat. Valószínűleg majd ezzel kapcslatban is vizsgálódni fog a bíróság, hogy azért az anya ne kérjen túl sokat, illetőleg az apa ne igérjen alá...
Ismered a mondást: Amelyik kutya ugat az nem harap. A volt férjed valószínűleg egy erőszakos, agresszív ember, akinek nagy szája van, de nem valószínű, hogy bántalmazásig elmenne... A tettlegességért felelnie kell!
Az Olaszországból való gyerektartás letiltásáról épp a napokban volt egy kérdés itt a jogi fúrumon az egyik topicban - próbáld visszakeresni -, melyre ha jól emlékszem igenlő volt a válaszolt: működik a dolog. Azonban azt hogy ez hogyan és miként, én megmondani nem tudom. (Bizonyára elég bürokratikus.)
Ha az EX-ed ennyire durva, erőszakos ember, akkor mint tehergépkocsivezető a forgalomban is hasonló magatartású lehet...
Nincs a cégénél munkapszichológus? (Talán nem is lenne szabad neki jogosítvánnyal rendelkeznie.)
És végezetül: nincs lehetőségetek elköltözni máshová, hogy kikerüljetek a látóköréből?!
MÛKÖDIK-E A LETILTATÁS OLASZORSZÁGBÓL?
MINTHA OLYANRA EMLÉKEZNÉK, HOGY KISZÁMÍTHATÓ EGY GYEREK "BEKERÜLÉSI KÖLTSÉGE", ÉS ANNAK A FELÉNÉL NAGYOBB GYEREKTARTÁST NEM ÁLLAPÍTHATNAK MEG.
BIZTOS HOGY NINCS FELSÕ HATÁR?
NAGYON KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGEDET. MÉG NEM TUDOM MERJEM-E KEZDEMÉNYEZNI A GYT FELEMELÉSÉT, BIZTOS VAGYOK BENNE, HOGY VAGY ENGEM VAGY A PÁROMAT (AMIRE MÁR VOLT PÉLDA IS) BÁNTALMAZNA MIATTA. A GYEREKEK ORRA ELÕTT JELENTETTE KI, HOGY OLYAN KAPCSOLATAI VANNAK, HOGY KITAPOSTATJA A BELEMET HA KERESZTBETESZEK NEKI. MI ERRÕL A VÉLEMÉNYED?
Kedves Penzeri!
A tartásdíj maximalizálását véleményem szerint azért nem lenne célszerű kérni, mert szerecsés esetben kereshet akár a jelenleginél többet is, tehát a mindenkori nettó összjövedelem utáni százalékos arány lehet a kedvező megoldás. Ugyanakkor azt lehet kérni, hogy a minimum fizetendő összeget is határozza meg a bíróság. (Netán átmegy szürke- vagy feketemunkába, de akkor is köteles egy bizonyos havi minimum összeget fizetni.)
Amíg a gyerekek jogilag nálad vanak elhelyezve, addig csak a te írásos beleegyezéseddel viheti ki őket az országból.
Ha a szülei "még a boltba is átjárnak Mo-ra vásárolni", akkor akár elég rendszeresen is találkozhat a nagyszülő és az unoka ideát.
Tehát ha látni akarják az unokákat majd átjönnek evégett is. Az EX-ednek egy érvelési okkal kevesebb amiért esetleg és esetenként átvinné a gyerekeket a határon.
éS ENNEK NINCS MAXIMUM ÖSSZEGE? MÁRMINT A GYEREKTARTÁSNAK? JA! MIVEL SZÖRNYEN LUMP, UGY RENDELKEZTEM, NEM VIHETI KÜLFÖLDRE A GYEREKEKET (A SZÜLEI OTT ÉLNEK ROMÁNIÁBAN), NEM BÍZOM BENNE, MILLIÓRENDÕRSÉGI ÜGYE, HATÁRON TÖRTÉNT VEREKEDÉSE, BALESETEI VANNAK. BOSSZÚBÓL (AKÁR A PÉNZÉVEL) NEM TUDJA ELÉRNI, HOGY KIVIHESSE ÕKET UGY MÓDOSÍTSÁK A GYEREKEKKEL KAPCSOLATOSAKAT?? EGYÉBKÉNT (MÁR AMIKOR RÁÉR) MINDEN MÁSODIK HÉTVÉGÉN NÁLLA VANNAK. NINCS SZÜNIDÕRÕL RENDELKEZÉS, AKKOR IS MINDEN MÁSODIK HÉTVÉGE, DE ÁLLANDÓAN FENYEGETÕZIK HOGY MENJENEK HETEKRE. FÉLTEM ÕKET, BÁR NYARALNI IS ELENGEDTEM, CSAKHOGY NE VESZEKEDJEN VELÜK. SZÓVAL NEM ÁLLHAT BOSSZÚT AZZAL AZ ÜRÜGGYEL, HOGY AZ Õ SZÜLEI ROMÁNIÁBAN LAKNAK ÉS KÖTELEZHET RÁ, HOGY KIENGEDJEM VELÜK? EGYÉBKÉNT MÉG A BOLTBA IS ÁTJÁRNAK MAGYARORSZÁGRA VÁSÁROLNI, TEHÁT LÁTHATJÁK NÁLLA MINDEN ALKALOMMAL HA AKARJÁK.
KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET ELÕRE IS.
A körülmények változására tekintettel: nőnek a gyerekek, növekednek a velük kapcsolatos kiadások stb. jogod van bírósághoz fordulni és kérni a tartásdíj újbóli megállapítását. Kérjed a mindenkori nettó összejövedelmének 20 - 20 %-os megállapítását. A tárgyalásra neked akár nem is kell elmenned, képviselhet ügyvéd.
Külön vitára ne bonyolódj vele.
bocsánat! hozzátartozik a történethez, hogy szerinte jelenleg is sokat fizet, mindannyian abból élünk (dolgozunk, nem is egy munkahelyen), és megpróbálta még azt a kis pénzt is a gyerekeknek külön számlára tetetni hogy ne kerüljön a kezembe. De rájött ?? hogy a gyerektartás nem zsebpénz hanem arra való, hogy éljenek belőlle. Gondolom valakitől tanácsot kért. Szóval ilyen emberrel állok szemben.
Kedves fórumozók!
Szeretnék véleményt kérni az alábbi ügyben!
4 éve elváltam, nem mondhatni, hogy csöndesen, a volt férjem egy agresszív ember. Õ már akkor is kamionsofőr volt, én úgy gondoltam nem akarom kifosztani, nem kell nekem az ő fizetésének 40%-a két gyerekünk után. Méltánytalanul sok lett volna, na meg meg is fenyegetett takarosan. Megegyeztünk 25-25 Ezer forintba gyerekenként. Élettársam szintén két gyerek után fizeti fizetése 40%-át, ami jelenleg több mint az általam kapott 50000 ft. Itthon majdnem annyi marad a fizetéséből mint amennyit levonnak tőlle. Nos én valahogy ugy érzem hogy 4-500 000 Ft-os havi fizetésből akár többet is lehetne kérni, nem? Igazságtalannak tartom,hogy ugyanannyit fizessen mint egy átlagfizetésből. Nem kellene annyi mindenre nemet mondanom a gyerekeknek, ha jobban segítené őket. Vagy az tul sok? Egyébként hivatalosan dolgozik, be van jelentve , Olaszországi munkahelye van. Tévedés ne essék, tudom,hogy törvényesen több járna, de ki szeret egy agresszív, verekedős emberrel ujjat húzni??? Csak véleményt szeretnék kérni, aztán meglátjuk...... Egyébként a gyerekeim 15 és 9 évesek, a középiskolába való mindennapos bejárás, a plussz órák,...... Szóval ugy érzem elkelne a segítsége.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02