Gyerektartás mértéke

Damned # 2006.01.22. 16:11

Kedves Pappa! Azt próbálod magyarázni, hogy szegény apa vérszemet kap ha a gyerekéről van szó, miközben épp azt nem veszed figyelembe, hogy az anya is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

obsitos # 2006.01.22. 14:55

Kedves papa! A román határ környékén SEHOL nem lehet menni még 130-cal sem - autópálya hiányában. Egy 15 éves lány pedig már magától is csak rápillant a kilométerórára ha látja, hogy a - bárki is legyen az - a sofőr túlontúl elengedte a lovakat... És ezt joggal mondja el otthon az anyjának = jogos az anyai féltés.

Aki egy teherautó volánja mögött az országút királyának képzeli magát (...) az egy személyautónál méginkább nem fogja vissza magát: a gátlásoktól mentes.

Tény, kamionosként ma még lehet némi pénzt keresni, bár nem biztos hogy "a" többletbevétel csak és kizárólag a volán tekergetéséből származik...

Mára már telitett a teherautó-fuvarozás piaca, sőt éppen a román és bulgár vállalkozások mélyen áron alul is elvállalnak sok-sok magyar fuvart.

Abban igazad van, hogy Romániát meg kell ismerni! Az utóbbi tíz évben pozitív változások történtek., az ország szép, a tengerpart visznylag olcsó, az emberek nagy általánosságba rendesek.

Kell hogy a román népről kialakult negatív szemlélet mielőbb változzék, mindenkiben.

Erdélyben sajnos még úr a szegénység, egynémely román területen úgyszintén. Lassan bizonyára ez is változik majd.

A székely emberekkel soha ne is volt semmi probléma: barátságosak, közvetlenek, önzetlenek.

Ha penzeri a tavaszi iskolai szünidőben netán kifogna egy olyan kedvező időszakot, amikor a gyerekek apja éppen valahol távol jár..., vigye át ő a lányokat az apai nagyszülőkhöz: néhány napig hadd örüljenek az unokáiknak.

pappa # 2006.01.22. 13:20

Obsitos nem értelek. Lehet az is hogy a kamionos apa ott ment 140-el ahol 130-al lehetett volna. Gyerek figyelte a kilóméterórát mert anyja ezt várta tőle. Kinek lenne jó ha elvesztené apa jó keresetét? És gondolom nem a nyergesvontatoval viszi a gyereket kirándulni hanem a saját kocsijával és hogy gondolod elintézni hogy csak barkasa legyen? Félni sokmindentől lehet és aki fél az nem lát tisztán.

pappa # 2006.01.22. 11:37

Engem nem győzött meg penzeri hogy az apa a gyerekekkel agresszív lenne se arrol hogy megbízhatatlan.Románia nagy ország van ott szörnyű is meg nem is mint M.országon. Ha megismerjük azt az országot mindjárt nem idegen.

Damned # 2006.01.22. 11:22

Kedves Pappa!

Ez nem személyeskedés volt, amit Te csinálsz az a személyeskedés!!!
Itt tárgyilagosnak kellene lenned, de Te egyértelmüen elfogult vagy! Esetleg nincs tapasztalatod az ilyen szituációkról- azért irsz ilyeneket? Pl.: Te elengednéd a gyerekeidet egy idegen országba, egy olyan emberrel aki megbizhatatlan, agressziv???
Romániát ismered, az ottani viszonyokat???
Mert én igen, + az ott élő embereket is!
Szörnyű ott a helyzet!
Üdv.

pappa # 2006.01.22. 11:10

Damned személyeskedni nem kell

obsitos # 2006.01.22. 11:09

Hát én is félteném a gyerekemet egy olyan apától aki 140-el is "tud" menni, meg másik kocsnak nekimegy stb.

Hol van itt felbújtás amikor azt mondom, hogy az ily flúgus pasastól inkább tartsa távol a gyerekeit.

Mert ma még 140-el mennek, holnap meg tán már csak egy kereszt egy orszáúti fa tövében...

Valahogy meg kellene vizsgáltatni a gépjárművezetésre való alkalmasságát, de legalább is nagygépről átültetni egy semmi kis Zsukra, Barkasra.

pappa # 2006.01.22. 11:04

Lasabban a testtel. Penzeri azzal kezdted, hogy van e a tartásdíjnak felső határa. Aztán olyanokat irtál hogy "megvonatom" a láthatást és "úgy rendelkeztem" hogy nem viheti őket külföldre. Nem szép tőled hogy igy állsz a dolgokhoz férfinak ez vérlázító. Azt is elmesélted hogy a szünet sincs szabályozva ami nyilvánvaló nagy hiba. Leirtad hogy apa jön amikor ráér. Egy kamionos többet dolgozik mint az átlag biztosan amikor eggyütt éltetek sok évig akkor is így dolgozott azért mondhatod hogy a gyerekeket szinte egyedül nevelted. A gyerekek biztosan mesélnek jót is de azt nem hallod meg. Vagy már tudjk hogy apjukra neked jót nem mondhatnak. A nagyyszülők meglátogatják őket még a te otthonodban is hát nagyszerű, örülj neki. Hadd vigyék el őket haza ha az Romániában van akkor oda. És próbáld rendezni a dolgokat apával például úgy hogy hivatalosan is elvihesse őket a szünetekben. És ne aggódj mindig mert azzal megkeseríted mindenki életét.

Damned # 2006.01.22. 10:47

Kedves pappa! Neked azt szeretném tanácsolni, hogy egyszerre csak egyvalamihez szólj hozzá, de ahhoz értelmeset. Nem kell minden témánál be-beszúrni valamit csakhogy ott legyél.

penzeri # 2006.01.22. 09:59

Kedves Derill! Még lenne néhány kérdésem hozzád. Te mit szólnál, ha a gyerekeid saját maguktól mondanák el, hogy apa 140-el ment megint velünk, meg egész uton kiabált..... Meg, (este 6-kor), hogy reggel ettünk utoljára....Meg, hogy nekimentünk megint egy autónak..... NEM HAZUGSÁGOK!!!! Tőllük!!! És nyugodt legyek, szegény apuka.... Ki kell tenni mindennek őket? Igen, hadd láthassa, hiszen sokszor nem is ér rá velük beszélgetni sem, csak azért viszi el őket, mert "ami jár, az jár!" Mindezt a gyereknek. És nem egyszer jöttek úgy haza, a nagyobbik, aki már ezeket feléri ésszel, hogy apa a szemünkre hántorgatta, hogy fizetnie kell utánnunk.... Pedig nem fosztottam meg, mint annyi gonosz ex. És mindemellett engem tüntettél föl negatívnak.... Talán lehetett volna még előtte pár kérdésed felém, hogy jobban tájékozódj....... Mindegy, a gyerekek nőnek, egyre inkább tudnak magukra vigyázni, felérik ésszel hogy megszólják az apjukat ha félnek az autóba mellette, tudnak szelni maguknak egy szelet kenyeret, de aggódni akkor is van/volt okom bőven. És soha nem fordítottam még így sem őket az apjuk ellen. Sőt!

Damned # 2006.01.22. 09:50

Végre valaki együttérez velem! Látod, így lehet egy elpanaszolóból egyből bűnözőt csinálni: Mindenesetre én is ledöbbentem. De tényleg jó arra, hogy átlássunk a "túloldalra", mit is lehet ellenünk felhordani. De így, a tények ismerete nélkül ez akkor is durva volt! Mindegy, én utánnajárok miért történt.

obsitos # 2006.01.22. 09:49

Kedves Derill! Neked az a vesszőparipád a nehéz helyzetbe jutott anyákkal szemben, hogy anno miért mentek feleségül X-hez vagy Y-hoz.

A párkapcsolat bizonyára szépen indult, aztán az évek/évtizedek alatt mindannyiunk változunk...

A jóból előjön az ördög, a rossz meg amúgy sem változik meg.

Bizonyára az előbbi miatt történt itt penzeriéknél is a válás.

Egyébként a férfinak a közelmúlt éveiben volt két bírósági esete - legalább is ennyi amit sikerült rábizonyítani -, a durva, agresszív magatartása miatt.

Megváltozott...

Milyen apa az aki a gyerekei előtt megfenyegeti az anyát, és nem is egyszer.

Penzeri jogi segítséget- legallább is véleményt, javaslatot kért a problémájára, nem pedig kioktatást.

Az én olvasatomban egy elég normális nő, csak FÉL - és okkal - az EX-étől.

Õurasága mindmáig bizonyára nehezen emészti, hogy nem ő a kakas a dombon.

Judit67 # 2006.01.22. 09:38

penzeri, derilltől hasonló reakciókat kaptam a kérdésemre, vagy férfi vagy egyáltalán nincs gyereke vagy mind a kettő, majd ha a felnőtt lánya hasonló helyzetbe kerül, kíváncsi vagyok, akkor hogyan érzi majd magát. Arra mindenesetre jó, h. átérezzük, h. az exünk ügyvédjétől és/vagy hasonló mentalitású bírótól mit is várhatunk és amennyire lehet, felkészüljünk rá. Nekem is olyanokat mondott, h. minek szültem meg egyáltalán a fiamat pedig ez 38 évesen első gyereknél nem volt kérdés és ezt az exem is sejthette volna előre és egyáltalán, ez nem ilyen egyszerű kérdés. Biztos pasi vagy nem lehet gyereke. Fel a fejjel és ne hagyd magad.

pappa # 2006.01.22. 00:43

Ne haragudj penzeri de miért dühöngsz?

penzeri # 2006.01.22. 00:27

Még egy rossz hírem van: nem áll szándékomban egyelőre meghalni, fiatal vagyok. És ismét egy bizonyíték az oda nem figyelésedre: nem élnek a gyerekeim másik országban akkor sem ha mégis meghalnék , egy városban lakom az elvált férjemmel. Hátha ebből is ki lehet valamit hámozni, hogy mellé tudj állni........ Rajta!

penzeri # 2006.01.22. 00:08

És azt is elfelejtetted kiolvasni a sorokból, hogy nem buktam ám rá a 20-20%-ra. Kérlek olvasd végig ujra!! Hátha mégsem vagyok szegény apukának a tönkretevője..... Az eszedbe sem jutott, hogy neki is meg kellene magát fékeznie és nemígy viselkedni?? Hogy ha én elengedem a gyerekeket soron kívül is, akkor az a minimum, hogy ő meg hozza haza időre.... És még kérdezed miért az aggódás??? Azért mindent köszönök!

penzeri # 2006.01.22. 00:03

Kedves Derill! Futamodjon meg az, aki úgy érzi, hogy meg kell neki. Nem tudom hogyan alkothatsz ilyen messzemenő véleményt a helyzetemről. Nem tartozom ugyan elszámolással, de szerintem nem is igazán olvastad végig amiket írtam. Ezeket a gyerekeket egyedül neveltem szinte föl, és nem vagyok olyan gonosz, mint amilyennek leírtál. Az édesapukájuk hol ráér hol nem értük jönni, de én soron kívül is mmindíg elengedem Õket. A nyári szünetben is elmentek nyaralni, és a nagyszülők is rendszeresen látják Õket, sőt, még itt, az otthonomban is. Én nem sértegetnék senkit így ahogy Te tetted. Ezért nem futamodok meg. Van gyereked????? Reszkettél már értük, hogy bajuk esik??? Nos én már számtalanszor.... Nem szeretném, hogy megtudd, milyen érzés..... Soha nem tudnék olyan ember mellé állni látatlanban akiről ilyeneket hallok. És én mindennek ellenére soha nem mutatom ki a félelmeimet a gyerekek előtt, hogy Õk ne érezzék ezt, soha rosszat nem mondok az apjukról. Hogy merészel valaki ilyen téren felelősségre vonni, amikor nem is ismeri a helyzetet... Nem vagyok elmebeteg, sem elfogult, sem bosszúálló. Szociálpedagógus vagyok, jól tudom , hogy nem szabad a gyermeki lélekkel játszani, kitenni olyan dolgoknak amiket még nem ért meg. De még szerencse, hogy van egy ilyen fórum, ahol az ember kiöntheti a lelkét............

derill # 2006.01.21. 22:32

Tipikus reakció. Ha olyan válaszok jönnek, ami a hibáidat is mutatja, inkább lelépsz. Ez is egy megoldás. Nem szeretnék a gyerekeid helyében lenni.

Hidd el, Pappa is és én is jót akarunk. Persze a gyerekeidnek. Õk nem tehetnek arról, hogy a szülei ilyenek amilyenek. Õk szeretik az apjukat is és az anyjukat is. És mindkettőre szükségük lenne.

És pappának igaza van. Ha elengeded őket Romániába, akkor esetleg még románul is megtanulnak. Márpedig bármilyen nyelvet beszélnek a magyaron kivül, az csak a hasznukra válhat. Ne a saját érdekeidet nézd, nézd az övékét. Miért áll az érdekükben szerinted, hogy megpróbálod az apjuktól elzárni? Miért áll az érdekükbe, hogy nem ismerhetik a romániai rokonaikat? Miért áll az érdekükbe, hogy az apjukkal nem nyaralhatnak külföldön?

Szerintem ezek kizárólag neked állnak érdekedben.

Mit szólnál, ha Te kerülnél hasonló helyzetbe? Tudod-e, hogy mi lesz a gyerekeiddel, ha Te esetleg meghalsz? Feléled a különélő szülő felügyeleti joga, és a gyerekeid kikerülnek egy olyan országba, amelynek még a nyelvét sem ismerik, egy olyan rokonsághoz, amelyből senkit sem ismernek.

Gondold át.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

pappa # 2006.01.21. 21:18

Ne legyél bűnöző a végén. Engedd el a gyerekeket nyárára romániába.

penzeri # 2006.01.21. 21:04

Hát irigykedik a csuda!!! No én ezt a topikot ezennel itthagyom, mert úgy tűnik a végén én leszek a bűnöző!

pappa # 2006.01.21. 20:42

Kamionsofőr nagyon szereti a gyerekeit szerintem. Hagyni kell őt minél többet a gyerekekkel lenni és nem kicsinyeskedni és irigykedni az életszínvonalára.

derill # 2006.01.21. 19:10

Szóval ilyen emberrel állok szemben. ”Ne felejtsd el, hogy ezt a pasit Te választottad gyermekeid apjának, és bármit teszel, a gyermekeid apja marad. Tehát legalább annyira a Te hibád, hogy ez a helyzet kialakult, mint az övé. Nem kellett volna egy ilyen agresszív pasitól gyereket szülnöd, főleg nem többet is.

MIVEL SZÖRNYEN LUMP, UGY RENDELKEZTEM, NEM VIHETI KÜLFÖLDRE A GYEREKEKET (A SZÜLEI OTT ÉLNEK ROMÁNIÁBAN), NEM BÍZOM BENNE, MILLIÓRENDÕRSÉGI ÜGYE, HATÁRON TÖRTÉNT VEREKEDÉSE, BALESETEI VANNAK.
Nem igazán értem, hogy függ össze az, hogy a gyermekek az apa rokonait is látogathatnák Romániában azzal, hogy az apa veled szemben agressziv.

De igen, el tudja érni. Ha a gyermekek apja külföldi, joga van a kapcsolattartásra oly módon is, hogy a saját országába vigye el őket, amennyiben nem korlátozzák Magyarországra a kapcsolattartási jogát. Ehhez viszont igen komoly indokok kellenek.

Nincs a tartásdijnál felső határ, legalábbis jogilag nincs. A biróság megnézi, hogy egy gyerek tartása körülbelül mennyibe kerül, és annak a felét állapitja meg, mivel a másik szülő ugyanolyan mértékben köteles tartani (viszont ő természetben teljesit). Természetesen Olaszországból is le lehet tiltatni.

obsitos: ha a munkapszichológus megállapitaná, hogy agressziv vezető, nyilván elveszitené a munkáját, penzeri meg nem kapna tartásdijat. Tehát nem tul jó ötlet. Ezen felül láttál Te már nem agressziv kamionsofőrt? Nem véletlenül utálják őket az utakon.

Szerintem örüljön, hogy még nem vonattam meg a láthatást.” - miért gondolod, hogy jogod lenne megvonatni a láthatást? A gyermekeivel gondolom nem agressziv, ha az lenne, már rég leirtad volna. Ráadásul ahogy elnézem kizárólag a saját érdekeidet nézed. Mintha a láthatás csak rólad szólna meg róla. A gyerekek nem számitanak? Ha megvonnák a láthatást, a gyerekeid nem találkozhatnának az apjukkal, velük csesznél ki a legjobban.

Obsitos: a kapcsolattartás akadályozása most btk. tényállás. A felbujtói tevékenység pedig ugyanannyival büntetendő, igy légy óvatos azzal, milyen tanácsokat adsz. Nem tud kikerülni a látószögéből, amig a gyermekei apja és nem tesz a saját gyerekeivel szemben olyat, ami miatt a kapcsolattartását megvonnák. Márpedig velük szemben biztos, hogy nem tett semmit, hiszen penzeri minden rosszat leirt már amit csak tudott a gyerekei apjáról, mintha mindenért kizárólag ő lenne a hibás.

Nem kétlem, hogy agressziv természetü, azonban ő szült egy agressziv természetü férfitól két gyermeket, ezzel vállalva ezt a férfit egy életen át.

Ugyanakkor azzal egyetértek, hogy ha megverette penzeri párját, igenis tegyen a párja feljelentést, és azzal is, hogy a törvényes mértékü tartásdijat kérjék.

Ha viszont a gyerekeivel szemben nem követett el semmit, joga van kapcsolattartásra, sőt arra is, hogy akár Romániába is kivigye őket.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

obsitos # 2006.01.21. 14:36

Persze hogy nem valami sok amit eddig fizetett. És gondolj közben arra is, hogy nálad is közbejöhet valami, és ne tudsz többletmunkával pénzt előteremteni a családi kasszához, így pedig egyből hiányozni fog a tartásdíjból az, amit ma még nem ad meg az ő jövedelemszintje alapján.

Tehát ne szerénykedj, és nem marad miatt kérjed, hanem az apjuk járuljon hozzá reálisan a gyerekei tartásához.

És ismét: egy kamasznál a költségek kiadások óhatatlanul megnövekednek.

penzeri # 2006.01.21. 13:59

Köszönöm megintcsak. A tettlegességekből természetesen mindkét esetben bírósági tárgyalás is lett, tehát bizonyíthatóak. No meg amiket nem tudunk, gondolom azok után is lehet nézni, mármint a bíróság vizsgálhatja. Nem akarok én ilyenekkel élni, csak a bosszújára szeretnék felkészülni, hogy a gyerekeket megvédjem attól, hogy többet és messzebb vihesse el. A 20-20%-a sem kell, de mostmár biztos vagyok benne, hogy az a 25 Ezer Ft nevetségesen kevés. Erre Te ébresztettél rá, emiatt kezdtem el írni. Mégegyszer nagyon köszönök mindent!

obsitos # 2006.01.21. 11:47

Penzeri! Kérjed csak nyugodtan azt a 2x20% tartásdíjat, aztán majd a bíróság a kötülményeket megvizsgálja, ha reális megitéli, esetleg százalékosan mérsékli.