Ha pár év múlva elapad a jelen anyagi forrása, vélem tesz majd róla, hogy szüljön másnak és hasonlóan eltartassa magát ismét sok éven keresztül. Az ilyen nő már csak ilyen...
Ahogy van megélhetési bűnözés, úgy van a gyerekből élés.
Ha pár év múlva elapad a jelen anyagi forrása, vélem tesz majd róla, hogy szüljön másnak és hasonlóan eltartassa magát ismét sok éven keresztül. Az ilyen nő már csak ilyen...
Ahogy van megélhetési bűnözés, úgy van a gyerekből élés.
Én is ez várom.
Abban bízom egyszer majd beállít a táskájával.
Fizetni pedig fizetek ez a dolgom.
Csak boldogabb lennék ha tudnám hogy rá költi..
14 éves korában megkérdezhetik tőle melyik szülőnél akar lakni, mig 16 évesen fogja a cuccát és akár át is költözhet - igaz a t.díjat mindaddig fizetni kell amíg a bíróság másként nem dönt.
Azt a pár évet már bírd ki valahogy, aztán csak vége lesz az "agymosásnak". Valamint a jelen megélheti forrásainak is...
Tud valaki olyan esetet amikor ilyen miatt elvették az anyától a 12 éves gyereket.
Mert ha nagyon kicsi az esély akkor csak a gyereket fogják citálni meg az anyja rémíszgetni ameddig csak tart a per.
Arról nem is beszélve ha így feljelent akkor miket találna ki ha tényleg veszélyben érezné magát.
Nekem lányom van.Már arra is gondoltam mit teszek majd ha
egyszer azt találja ki hogy molesztálom a gyereket.
Mert simán képes lenne ezt megbeszélni vele hogy a cél érdekében..
De tudom hogy élhetne normális világban is a lányom.
Vélem nyugodtan azt is odaírhatad volna, hogy valamint bizonyára az ilyen-olyan szoc. segélyekből is...
Szerintem is élösködő.
Javaslom kérd a bíróságtól a gyerekelhelyezés megváltoztatását.
Arra azért még kíváncsi lennék,hogy azt hogy akinek a felügyeletére bízták a gyerek nevelését meddig szabad hagyni abban hogy ne dolgozzon és folyton másokon éálősködjön illetve a gyerektartásból meg a családi pótlékból éljen?Ilyenkor mit lehet tenni?
A volt nejem az elmúlt 10 év során szerintem nem tud felmutatni összesen 2 év munkaviszonyt de azt is max 2-3 hónap hosszúságuakból.
Köszi.
Természetesen tudom bizonyítani.
Ugyan oda utaltam ahova addig is.
Nem is értem miért nem nézik meg az ő kivonatát amin nyilván szerepel.Mert én utána néztem az enyémen rajta van.Az is hogy milyen hónap mert mindig azt is odaírtam.
A láthatás:
Én soha nem neveltem az anyja ellen.Ez fordítva történt.
Ha nálunk volt pl.befizettem egy táborba lelkesen hazament hogy hurrá tábor.Mire egy hét múlva odakerült már anya sem szeretett táborba menni mikor gyerek volt.
Majd beköltözés után 1. nap délbe beszéltünkminden rendben.Utána felhívta anya.Estére otthon volt a gyerek anyjánál....
Sorolhatnám.
Az volt a baj hogy szegény bármire belelkesedett anya letötre hogy nem jó az.Ne menj síelni,mert az veszélyes,ja meg hideg...
Nem ő tiltott meg neki soha semmit hanem addig mondta neki míg a gyerek véleménye lett.
És állsz vele szemben hallgatsz,nyelsz ....
Már egyszer a saját öccse is megkeresett hogy elkellene vetetni az anyjától a gyereket mert alkalmatlan a nevelésére.
kérdés, hogy tudod-e bizonyítani, hogy szeptembertől decemberig fizetted-e a tartásdíjat.
Ha igen, akkor csak a ténylegesen elmaradtat kell kifizetned, ha nem, akkor lehúztak.
Javaslom, hogy jelezd az ex-asszonynak, hogy "innentől a jópofizásnak vége, és a törvény által megszabott összeget fizeted, egy kanyival sem többet. Biztos hogy meg akar szivatni?"
Engedj meg még egy személyes megjegyzést: a kapcsolattartás vonatkozásában nagy marha vagy. Igenis erőltetni kell. Ha nálad van, akkor nem szabad az anyja ellen nevelni és ennyi az egész. A jó dolog, hogy elkezdheted most is, semmi nincs veszve.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
T. Fórumozók!
2007. március 20-n külföldre mentem dolgozni Ausztráliába,de sajnos nem jól sikerült ezért jún 1-n
már haza is jöttem.A gyerektartást 20% de minimum 10eFt-ban állapította meg a bíróság ezelőtt jópár évvel.
Ezt mindig fizetem is bankszámláról akkor is ha nincs munkám.Az igaz hogy van hogy 2-t vagy 3-t egyszerre.
De ez kizárólag akkor ha nem volt munkám.
Miután hazajöttem nem helyezkedtem el és nem is regisztráltam munkanélkülinek mert továbbra is külföldön szerettem volna dolgozni.Decemberben találtam állást magyarországon.Ott dolgoztam január 10-ig,majd külföldre utaztam ahol most el tudtam helyezkedni.
A volt nejem feljelentett hogy szeptember óta nem fizetek.Ez persze nem igaz.Decemberben fizettem utoljára az tény.A tavalyi év nem az én évem volt.Remélem azért ez jobban alakul.De az hozzá tartozik a dologhoz hogy soha azelőtt soha nem a minimumot fizettem.Sőt.Lakást béreltem a volt nejemnek és a lányomnak mindent én fizettem kb /50-60e hó/.De ő nem dolgozott akkor és gondolom azóta sem.
A gyereket teljesen ellenem nevelte.Annyira hogy már 2006-ban "jobbnak" láttam ha nem vergődik a gyerek a mi két ellentétes világunk között és mondtam nekik hogy hívjanak fel ha szeretnék hogy menjek érte ezt kötelezően csinálni nem lehet.Persze soha többé nem jött.Küldtem ajándékot 2007 júniusban, de portóval visszaküldték.....
Sorolhatnám,csak azt kérdezném mire számítsak.
Illik a keresetlevélben meghatározni egy összeget, de gyermektartás ügyben a bíróság nincs kötve ennyire a kérelemhez.
Akkor megyek a bíróságra Én probáltam szépen de nem megy megy csúnyán. Meg kell mondani mennyit SZeretnék kapni????
A környezettanulmányból, ami kterjed a vagyontárgyaira, a befizetett számláira, törlesztő részleteire. az életszinvonalának vizsgálatára is, egyértelműen kiderül, hogy azt fedezni a bevallott összegből nem tudja.
Ergo- nem anyit keres.
tanúkat is lehet felállítani, akik ilyen-olyan bizonyítékokkal szolgálnak, ami a kerestét véli sejtetni. Nyilván van ilyen.
mindkét esetben első lépés a bíróságra egy beadványt benyújtani, melyben a tartásdíj ujbóli megállapítását kéred.
Sziasztok segítenétek? A gyermekem apja 15 e ft fizet tartásdíjat de vagy havi 500 e keres feketen mit csinálhatok????
A Legfelsőbb Bíróság egyik állásfoglalása értelmében a foglalkozás megváltoztatásával járó keresetcsökkenést tartásdíj perekben nem feltétlenül kell figyelembe venni, ha a kötelezett maga döntött erről. Éppen ezért - a lentiekkel egyet nem értve - én nem hagynám annyiban.
A tartásdíj megállapításánál egy évre visszamenőleg vizsgálják a jövedelmét és az után határozzák meg az összeget?
Mert ebben az esetben még a jogtanácsosi fizetése is hozzá adódik. Vagy iylen esetben ő kérheti, hogy a jelenlegi keresetét vegyék csak figyelembe?
Igen, kérheted. Van olyan jogi megoldás, hogy valamenyi % de minimum x forint.
Köszönöm a gyors választ.
Amennyiben elfogadom a per során az eddig fizetett tartásdíj összegét, késöbbiekben kérhetek tartásdíj emelést, ha az ő keresete bizonyíthatóan emelkedik?
Esetleg olyan verzió nem létezik, hogy 40% vagy minimum 70 ezer forintban állapítsák meg a tartásdíjat?
A bíróság az elétárt bizonyítékok alapján dönt, és nem mereng azon, hogy életszerű e a kialakult helyzet. Férjed majd azt mondja, hogy az ügyvédi munka szabadabb, változatosabb mint a jogtanácsosi, és a bíróságot már le is szerelte. Joga van minimálbérért otthagyni a jófizető állását. Maradnak az egyéb (lehetőleg okirati) bizonyítékok, az pedig valószínűsíthetően a minimálbér lesz. Utána lehet járni, mennyit keres, de nem sok siker reményében.
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Férjemtől lassan egy éve külön élek.Két közös gyerekünk velem él.Jogtanácsosként bruttó 650 ezres fizetése volt, abból 70 ezret ad tartásdíjra.Pár hónapja ellenben ügyvédként praktizál. Amikor kértem, hogy hagyjuk, hogy a bíróság állapítsa meg a tartásdíjat, az volt a válasza, hogy mivel minimálbéren van bejelentve csak én járnék rosszul.
Szeretném megtudni, hogy ilyenkor a bíróság elfogadja azt a magyarázatot, hogy otthagyja a jólkereső jogtanácsosi állását, hogy minimálbéren nyomorogjon?
Vizsgálják a keresetét? Utána lehet járni, hogy ténylegesen mennyit keres?
Köszönöm előre is a választ!
Akkor ezt az egész történetet közöld a gyámhivatallal, és kérj határozatot.
A Gyámhivatalba kb. 20 napja ketdeményeztem a kapcsolattartás újraszabályozását erre az időszakra, bemutattam minden papírt (munkahely, jövedelem, lakás, suli, stb,), megadtam minden kinti címet, elérhetőséget, stb. Azt mondták, hogy én beszéljek az apukával meg egy időpontot, amikor együtt bemegyünk és közösen megállapodunk. Az apuka viszont csak akkor jön be a gyámhivatalba, ha én előtte egy pár nappal aláírom a kölcsönszzerződést. Már hivatalos értesítést kaptam a gyámhivatalból, hogy ha nem jelenek meg az apukával 8 napon belül, akkor az eljárást megszüntetik.
A 6 hónapos kinntartózkodás még nem minősül a kiskorú lakhelye megváltozásának, így a gyámhivataltól lehet kérni annak engedélyezését, hogy kivihesd. A gyámhivatal ezt meg fogja engedni, ha úgy érzi, hogy valóban szükséged van a kint tartózkodásra, és nem visszaélésszerűen gyakorlod a jogodat. A gyermektartásról pedig ne mondj le erre az időre sem, mert kint ugyanúgy lesznek költségei a gyermeknek.
Ami a bírósági eljárást illeti:
Legfeljebb azt tudom elképzelni, hogy a 6 hónapos kinn tartózkodás idejére kéred a munkáltatói letiltás (végrehajtás) megszüntetését, 6 hónap elteltével pedig újra kéred a munkáltatói letiltás foganatba vételét - mivel a végrehajtási eljárás során Te vagy az "ügy ura", ezt megteheted.
Közben pedig Apuka nem fizet önként, így nincs mit visszautalni.
Köszönöm az eddigi véleményeket. Igen, vzoli a lényegre tapintott szeretném legálisan lezárni az ügyet, de sajna csak 1 hónapom van rá. Azt hiszem az édesapa a bíróság előtt mindenben megegyezne, ha én ott kijelentem, hogy erre az időre nem kérem a gyerektartás letiltását tőle. Egyébként az összes kapcsolattartási módot már megbeszéltük, illetve már előre pótlási lehetőségével is él.
A kölcsönszerződést egyrészt morálisan tartom kifogásolhatónak, hiszen miközben elveszi a gyerekétől ezt a pént, esetleg a későbbiekben a gyámhivatal előtt úgy tüntetné fel, hogy még Õ adott nekünk kölcsön, hogy utazhassunk. Ami nevetséges. Másrészt nem tudom, hogy nem bűncselekménye egy olyan papírt aláírni, ami nem is felel meg a valóságnak.
Tulajdonképpen eddig se éltük fel a gyerektartást, minden hónapban átutaltam egy külön számlára. Most maximum erre az időre nem raknám ezt félre, hanem visszautalgatnám az apának. De sajnos Õ ebben nem bizik. Ahogy kivettem a szavaiból neki olyan papír kell, amiből egyrészt nem derül ki, hogy ez a pénz a gyerektartás, másrészt, ha nem kapja meg esetleg követelheti rajtam.
Számomra a bírósági eljárás lenne a legtisztább.
Nem igazán akarok laikusként beleszólni, de én prejudit hozzászólásából valahogy azt vettem ki, hogy ő azért többé-kevésbé (inkább többé mint kevésbé) tisztában van saját, illetve gyermeke jogaival; de egyúttal azzal is, hogy ebben a játszmában az ex-e kezében - ha nem is ászok, de legalábbis - olyan lapok vannak, amelyekkel - prejudit véleménye szerint - az időhúzásra, illetve a 'normál' bírósági döntéshozatal általában nem ripsz-ropsz lezajló, elhúzódó voltára játszva az ex akadályozhatja, illetve meghiúsíthatja azt, hogy prejudit éljen azzal a lehetőséggel, amely számára talán egyszeri - de legalábbis a jelenben mindenképen sürgető döntést igénylő - : nevezetesen a 6 hónapos külföldi munkavállalás lehetőségével.
Prejudit nem az a típus, aki úgy általában hagyja magát zsarolni, vagy nem tudja, hogy milyen jogai vannak neki, illetve a gyerekének; csak nem tudja, hogy pl. adott esetben lehet-e kérni egyfajta 'sürgősségi eljárást', mert ennek esetleges hiányában - a kényszerítő szükségszerűség nem éppen kellemes satujában - érzései szerint mérlegelnie kell, hogy - legfőképpen a gyerekére, illetve az anyagi viszonyaik jövőbeni alakulására tekintettel - belemenjen-e az ex-e irányából kezdeményezett zsarolásba, ha - mindent mérlegelve - ezáltal a külföldi munkavállalás lehetőségének realizálódása számára, illetve gyereke számára pozitív anyagi mérleggel zárulhat.
Tehát szerintem prejudit kérdése - a zsarolás formájában jelentkező kölcsönszerződés aláírásának biztonsági szempontokat figyelembe vevő mérlegeléséhez nyújtott jogászi segítségen túl - legfőképpen a sürgősségi eljárás lehetőségére (vagy ennek esetleges hiányára) irányult.
És erre még nem nagyon kapott itt választ.
Bár szerintem prejudit részéről nem ártana közölni azt, hogy pl. a problémát rendező bírósági döntés mennyire lenne sürgős. Nevezetesen, hogy mennyi idő van hátra addig, amíg a külföldi munkavállalására sor kerül, illetve amíg rendeznie kell ennek lehetővé tételével kapcsolatos, illetve ezt eredményezző viszonyokat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |