Gyerektartás dij

Láma # 2008.08.01. 11:38

Gyöngyusz!

A helyedben én kiadnám albérletbe szerződés alapján.A bérlő fizeti addig is a hitel egy részét és egyben vigyáz is a házra.
Egyszer majd csak jön egy vevő.Azzal meg foglalkozzon egy ingatlan közvetítő iroda.
A volt férjed már egy vadidegen számodra,nem? Már nem éltek házasságban, nincs házassági vagyonközösség.
Ha nincs joga ott élni,akkor te élj a jogoddal.

Nem végeztem még el a jogi egyetemet.

vereband # 2008.08.01. 12:08

Láma,
jún-ban beadott keresetemben kértem ideiglenes int-t, de úgy tűnik nem valósult meg, mivel csak az idézés jött a bíróságtól. Szülői felügyeleti jog sincsen jelenleg tisztázva.

Láma # 2008.08.01. 12:22

Az idézés azt jelenti,hogy összehoznak benneteket,mert szeretné meghallgatni a feleket a bíróság.
Most nyári szünet van.Ettől függetlenül én úgy tudom,hogy ha beadod ismét a kérelmet,és tényleg megalapozott,hogy pl.a pénzhiány súlyos megélhetési gondot jelent,akkor nyári szünet alatt is soron kívül dönthetnek.

Gyöngyusz # 2008.08.01. 12:40

igen jó lenne de előbb ki kellene onnan valahogy rakni..és szerintem az a problémásabb...
írtam, hogy attól félek, hogy hiába raknám ki feltörné a lakást és visszaköltözne mondván hogy ő oda be van jelentve..ez nagyon nehéz ügy...és tehetetlennek érzem magam..:-(

Láma # 2008.08.01. 12:49

Én azért megnézném annak a nagyméretű albérlőnek az arcát,akinek a bérleményét éjszaka pajszerrel próbálnák kinyitni. :)
(Onnantól kezdve,hogy hivatalos bérlő van és feltöri a zárat, az betörés.)

Gyöngyusz # 2008.08.01. 12:56

akkor ha ő kiadta albérletbe és én feltöröm a zárat akkor is betörés? ajaj!
igaz hogy az engedélyem nélkül és ráadásul a tudomásom nélkül adta ki ami meg jogtalan , nem?
milyen jogon adhatta ki? teljesen kiakadtam ezen? kinek a nevében adja ki ha egyszer a lakás az én 1/1 tulajdonom??? megtehette? ha nem akkor mit csináljak?
igaz az apehnál felnyomtam,,,de ettől még albérletbe van adva a lakásom...

Láma # 2008.08.01. 13:03

"igaz az apehnál felnyomtam,,,de ettől még albérletbe van adva a lakásom…"

Ez azért nem volt szép.Benzint locsolsz az égő tűzre?

once again:
"én először is tértivevényes ajánlottal küldött levélben felszólítanám,hogy a levél átvételétől számítva 8 napon belül hagyja el a tulajdonodat képező ingatlant.Esetleg bele lehetne írni, hogy a 8 nap türelmi idő után önkényes lakásfoglalásnak tekinted és rendőrségi intézkedést fogsz ellene kérni."

Láma # 2008.08.01. 13:07

Ez azért érdekelne. Miként jelezted az Apeh-nek?
Betelefonáltál,email? Névtelenül?
Csak kíváncsiságból kérdezem.

Gyöngyusz # 2008.08.01. 13:12

ez ilyen végső elkeseredés, mert engem az anyagi csőd szélére juttatott azzal hogy bent lakik a lakásban én meg fizetem a hitelt..és még élvezi, hogy BAR listára fogok kerülni, mert 300 e Ft kifizetése után úgy döntöttem hogy árvezze el a bank a lakást, én meg megyek az adósságaim miatt a börtönbe..szóval ezek után mi a nem szép? kizárt a lakásomból, kiadja albérletbe, anyagi csödbe kerültem. ez szép tőle?
megírtam a levelet ahogy tanácsoltad, de tuti hogy nem fog kiköltözni és félek a rendőrség is ki fog röhögni, mondván hogy lakáshasználati jog stb stb....
én ennél még drasztikusabb megoldást gondoltam:
lakatos, 2 verőlegény, kirakom,lecserélem a zárat ,de félő hogy rá 1/2 órára visszaköltözik. és ez azért nem két fillér... albérlőt meg azonnal nehéz odateremteni. de az ötlet jó. nos?

Gyöngyusz # 2008.08.01. 13:18

ügyesen:-) írtam egy levelet, rendesen , nem névtelenül, van egy apehban dolgozó barátnőm, az felment azokhoz akikhez egy ilyen feljentés megy, moondták hogy nyugodtan írjam meg, kimennek és ha igaz akkor megteszik a szükséges intézkedéseket.
a szerencsém még az is, hogy Bírósági jegyzőkönyvbe mondta hogy alkalmi munkákat végez ( nem hivatalosan) melyből származik jövedelme...gondoltam ezzel együtt megteszi majd az apeh amit én nem tudok.
hidd el nekem se könnyebb és nem én akartam a háborút én nagyon padlóra kerültem azzal ahogy elbánt velem.

Láma # 2008.08.01. 13:32

Értem.
Te most albéletben vagy?
Merthogy akadályoztatva vagy a saját tulajdonodat képező ingatlanod használatában, ergo károkozás is történt.(Valahol laknod kellett.)
Lakáshasználati jog? Nem értem.Miért lenne,ha nem tulajdonos benne,ha már elváltatok,ha nincs haszonélvezeti joga sem az ingatlanon.
A rendőrök a papírokat nézik.Ki a tulajdonos,jogerős bírósági végzésben mi szerepel,(vagy a közjegyzői okíratban).

Gyöngyusz # 2008.08.01. 13:41

igen abban, de nem hivatalosan. úgy értem, hogy nem szeretné a tulaj hogy ez publikus legyen, nyilván ő is fél az apeh-tól.
nincs a birósági végzésben lakáshasználati jog megítélve, csak annyi van a kezemben , hogy a Földhivatal által bejegyezve a tulajdonos én vagyok, van egy Közjegyzői Okiratom " Vagyonjogi megállapodás" hogy erre a lakásra nem tart igényt sem a házasság sem annak megszűnése esetén sem. ezt egyébként az OTP hitelfelvételkor kellett készítenünk mert a hitelt egyedül én vettem fel, de erre azt mondták, hogy ez "sz-t" sem ér..kérdem én akkor meg minek? de a családjogi törv.re hivatkozva ez a papír mintha nem is lenne....mit gondolsz?

Láma # 2008.08.01. 13:46

Ezek szerint törvényesen el is váltatok,papírod is van róla.Ha ez mind így van és van közjegyzői papírod is,hogy a te tulajdonodat képezi 100%-ban az ingatlan,akkor ezek szerint kérhetsz végrehajtást is a bíróságon.

A tulajdonjog védelme
Ptk. 115. § (1) A tulajdonjogi igények nem évülnek el.
(2) A tulajdonos a birtokvédelem szabályai szerint önhatalommal is kizárhat vagy elháríthat minden olyan jogellenes beavatkozást vagy behatást, amely tulajdonjogának gyakorlását akadályozza, korlátozza vagy lehetetlenné teszi.
(3) A tulajdonos követelheti a jogellenes beavatkozás vagy behatás megszüntetését, ha pedig a dolog a birtokából kikerült, követelheti a visszaadását.

Gyöngyusz # 2008.08.01. 13:52

ezt most nem értettem:
" kérhetsz végrehajtást is a bíróságon."
ezt hogy érted?
és mi ennek az útja? írok egy levelet?
igen, teljesen az én tulajodonom ( pontosabban a banké) és van róla Közjegyzői Okirat is, szerinted menjek el ügyvédhez? igaz anyagilag sajnos ez a mostanra kialakult helyzetem miatt nem nagyon menne..

nandy # 2008.08.01. 13:54

A rendőrök a papírokat nézik.Ki a tulajdonos,jogerős bírósági végzésben mi szerepel,(vagy a közjegyzői okíratban).

Nem. A rendőrök azt nézik, ki van oda bejelentve. Ők nem vizsgálják a tulajdoni viszonyokat.

Gyöngyusz # 2008.08.01. 14:00

be van jelentve sajnos:-(( nyilván bejelentettem anno..akkor mégsem tehetek semmit...:-(((((

Láma # 2008.08.01. 14:06

Nandy!

A sima mezei rendőr igen,csak azt nézi.
De ha jól tudom,akkor a közjegyzői papír alapján végrehajtást kérhet Gyöngyusz, hogy szeretné birtokba venni a saját tulajdonát képező ingatlant.Nem kell pereskednie,ha közjegyzői papírja van róla,hogy 100%-ban tulajdona.
Irány a bíróság akkor a közjegyzői papírral,tulajdoni lappal.Keresel egy bírósági végrehajtót,hogy mit szól hozzá.

Nemde, Nandy?

Gyöngyusz # 2008.08.01. 14:14

hétfőn amúgy is mennem kell bírósági végrehajtóhoz mert a gyerektartást sem fizeti, akkor elviszem ezeket a papirokat is és megkérdezem. rendben?

nandy # 2008.08.01. 14:29

És vajon ki ellen kér végrehajtást?

Nem a férj lakik a lakásban, hanem a férj bérlője.

Láma # 2008.08.01. 14:33

Akkor is a volt férj használja jelenleg az ingatlant,ő szedi a hasznait.(még ha nem is ő lakik benne,hanem egy bérlő)
A volt férj ellen természetesen.

Gyöngyusz # 2008.08.01. 14:37

szóval, megírtam a levelet, melyben felszólítottam hogy hagyja el a lakásomat, és elmegyek hétfőn végrehajtást kérni, megmondom őszintén , hogy kiváncsi vagyok sikerül e..megígérem,hogy hétfőn megírom, hogy mi volt. egyébként ha tényleg ez működne nagyon örülnék, márcsak azért is, mert ki tudnám adni ill. el tudnám adni a lakást és végre anyagilag helyre rázódnék..oké így?
nagyon hálás vagyok a segítségetekért! tényleg! egy kis remény csillant végre eddigi kilátástalan helyzetbe:-)
KÖSZI

Láma # 2008.08.01. 14:50

"gyerektartást sem fizeti"

Tehát a gyerekek sem tudnak lakni az őket megillető lakásukban....,ezt azért megemlíteném a végrehajtónak.(azzal együtt,hogy most ez miatt albérletben kényszerültök lakni)

Amikortól kimondták a válást és a 100%-os tulajdonodba került az ingatlan,onnantól akár visszamenőlegesen bérleti díjat is lehetne kérni a volt férjtől.
Ha még nem dobtad be a postaládába,akkor említsd meg neki,hogy a XeFt/hó bérleti díjért maradhat augusztus 1.-től az ingatlanban. Attól az időponttól kezdve pedig,hogy nem jogosan lakott az ingatlanban, augusztus 1.-ig visszamenőlegesen fizessen XeFt/2 kedvezményes havi bérleti díjakat legyenszíves.

nandy # 2008.08.01. 14:54

A volt férj ellen természetesen.

Aha. Ne kerülje el a figyelmed, hogy nem a volt férj lakik a lakásban!
De azért érdekes lesz, ha kimennek a rendőrök, hogy nekik x.y-t ki kell lakoltatniuk, közben kiderül, x.y. nincs a lakásban, van helyette x.z., aki - vélhetően - egy érvényes bérleti szerződést fog lobogtatni.

Láma # 2008.08.01. 14:56

Nandy!

Ha nincs semmi köze a volt férjnek az adott ingatlanhoz, és mégis kiadja albérletbe,akkor jogosulatlan gazdagodás is.(ami a tulajdonost illetné meg)

HÚÚÚÚÚ! Én is újranősült,elvált férj vagyok.Sok meggondolatlan ember!

nandy # 2008.08.01. 15:03

Nem is azt vitattam.

De a bérlőnek van egy aláírt szerződése, a bérleti díjat fizeti - tehát ő jogosan tartózkodik ott - de legalábbis jóhiszemű használó. Szerinted mégis mi alapján raknák ki onnan? Ki mondhatja fel vagy támadhatja meg a bérleti szerződést?

Vajon a férj miért adta ki albérletbe a lakást, miért nem lakik ott ő saját maga??