Csak zárójelben: ha valaki gyermekek eltartására van kötelezve, akkor meg kell próbálni minél előbb a 6 órás munkát lecserélni valami jövedelmezőbbre...... Tudom, nem könnyű munkát találni, de a gyermekek érdeke mindenek előtt.......... az pedig az, hogy ők is felnőjjenek, megéljenek. Apait-Anyait beleadva.... Válás után ki mit tehet bele.........egyik gondoskodást főként, másik pénzt és szeretetet. .....
Gyerektartás dij
Kalamalyka!
Köszönöm a gyors választ!
Természetesen kezdeményezheti. Vélem, csökkenteni is fogják a fizetése 20-20, esetleg 25-25 %-ig, de a minimum összeget is csökkentik ez alapján. A lényeg, hogy a fizetése 50%-nál nem lesz várhatóan magasabb a megállapított gyt mértéke. Általános a 20-20%.
Kérjétek a postai átutalást, bár a letiltást azért szeretik, mert az a biztos. Javaslom, ha hitelfelvétel vagy hasonló miatt nem szeretnétek hogy megjelenjen a letiltás, akkor bátran mondjátok el , és egyezzetek meg úgy a bíróság előtt, hogy minden hó x napjáig a befizetéssel együtt a bérlapot is postázzátok. Így az ex is nyugodt marad, és nektek is több lehetőségetek van fentiek tekintetében.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy az életársam öt éve vált el, és akkor a bíróság 40%-ban vagyis húsz-húsz ezer forintban határozta meg a gyermektartásidíjat,de mostani munkahelyén hat órát dolgozik havi nettó 51 ezer forintért,11 ezer forintból képtelenség megélni mit tegyünk?Kérheti-e a gyermektartásidíj csökkentését vagy esetleg egy új tárgyalást kezdeményezzünk?Ennyi munkabérrel is kötelezheti-e a bíróság a 40 ezer forint kifizetését?
Postai úton kis lehet gyermektartásidíjat feladni, mert eddig bankiátutalás volt?
Ez így van.
Kedves Bébibogyó !
Tudtommal csak a rendszeres jövedelem tartozik bele.
Ez nem azt jelenti hogy rendszeresen kapja.
A béren kívüli juttatások nem képezik alapját a gyt-nek...
Az étkezési hozzájárulás, a Patika egészségpénztár és a Magánnyugdíjpénztár is beleszámít a gyermektartásba?
Hát pont ez az! Tisztában vagyok vele, hogy semmit nem adnak ingyen, én csak nyugalmat szeretnék, hogy végre ne zaklasson minket a nagymama (ami egyébként már kiérdemelne egy feljelentést), különben ő ragaszkodott a havi 20e ft-hoz. Ezen felül veszünk a gyereknek ruhákat, játékokat, gyümölcsöket, édességet... A pénzt nem a gyerektől sajnálom...
„A volt feleségem jelenleg környezettanulmányt és vagyoni felmérést indított a barátnőm ellen.”
Rocky, a volt feleségednek semmi köze a barátnőd vagyonához, még akkor sem, ha együttélnétek. A tartási kötelezettség előbb terjed ki a nagyira, mind a barátnőre.
Nézz utána a törvényeknek.
nem vagyok ügyvéd
kb az igazságos (egyenlő) ez esetben a (20+20)+ 20->40 nagyságrend lenne.
60-80e szerintem általában elég azért egy gyermek szükséges tartására. Sokszor egy egyedülálló felnőtt kevesebből kell hogy kijöjjön.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
bébibogyó!ha havi 40 elég neked a gyerek teljes ellátására,már küldöm is az enyémeket!Ne bosszankodj!A gyerek az egy hosszú távú befektetés!Ha anyuka nem törődik vele,akkor majd jobban kötődik hozzátok.
Sziasztok!Az én problémám elég összetett.A lényeg: párom gyermekét az anyai nagyszülők nevelik, a gyermektartás-díj bírósági úton meg lett határozva, miszerint a fizetése 20%-át, de min. 20e ft-ot köteles fizetni.Két éve fizeti ezt az összeget, a határozat pedig csak két hónapja született meg, de a nagyszülő már két napja zaklat az smsekkel, hogy keveset küldött a párom; 20.000 ft-ot 95.000 ft-os fizetés után, szerintem ennyi jár, legalábbis ha jól értelmeztük a határozatot. Az is probléma, hogy minden hó 15-ig kell eljuttatni a pénzt a részükre, de a páromnak kell eddig postára adnia, vagy addigra kell kézhez kapnia a nagyszülőnek(gyámnak)? Engem az is nagyon zavar, bár ezzel nem kellene foglalkoznom, hogy tisztában vagyok azzal, hogy az édesanya egyáltalán nem fizet gyermektartást, mert életében soha nem dolgozott, semmilyen jövelme sincs, sőt azért jár haza a kisfiához és a (kisfia gyámjához) az anyjához, hogy pénzt és élelmet kérjen tőle… Igenis mérges vagyok, mert minket folyamatosan zaklatnak, pedig tisztességgel fizetjük a gyerektartást, de ha biztosan tudnám, hogy azt a gyerekre költik…
Az eljárás véleményem szerint jogszerű, más kérdés, hogy sikerre vezet-e.
Tisztelt ObudaFan!
7 éve elváltam, azóta folyamatosan fizetem a bíróság által megítélt gyerektartási díjat. Az elmúlt hónapban pert indítottak ellenem gyerektartási díj emelése miatt. 2 gyermekem van, 18 és 9 éves, akik után 30ezer ft.-ot fizetek. Jövedelmem 73ezer ft. A követelés velem szemben 40ezer ft, plusz a beiskolázási költségek fele / 27500 ft. /. Barátnőmmel 5 éve tartok fent kapcsolatot, nem élettársi a viszony, havonta kétszer-háromszor találkozunk a távolság miatt. A volt feleségem jelenleg környezettanulmányt és vagyoni felmérést indított a barátnőm ellen. Az a kérdésem, hogy jogos-e ez az eljárás és mit tehet ő ez ellen? Megtagadhatja-e ennek a lefolytatását? Egyébként semmilyen anyagi jellegű kapcsolatban nem állunk egymással. Viszont a volt feleségem szeretné bizonyítani, hogy élettársak vagyunk. Kérem segítsen! Köszönöm gyors válaszát!
Amíg a bíróság nem dönt a megszüntetésről, addig nemfizetés esetén kérj a bíróságtól végrehajtást. Hogy lesz-e megszüntetés, az sokmindentől függ: folyamatosak-e a tanulmányok, veszélyezteti-e a tartás a megélhetését az eltartónak, nincs-e érdemtelenség, alkalmas-e az eltartott a tanulmányok végzésére.
Kedves ObudaFan!
Bizonyára elkerülte a figyelmedet a kérdésem: Kérlek válaszolj, ha tudsz!Dec. 10.-én írtam ugyanezen a néven.
Köszönöm
Nincs mit.
Köszönöm Obudan.
Ha vagy az ítéletben, vagy egyezséget jóváhagyó végzésben ott van az, hogy neki a szeptemberit valamikor fizetnie kell, akkor lehet végrehajtást kérni. HA nincs, akkor csak pert lehet indítani ez iránt is.
Köszönöm a választ ObudaFan.Annyit még megmondanál nekem,hogy a tárgyaláson jún-aug-ig elmaradt gyerektartást vállata hogy önkét fizeti meg nekem részletben.A cég októbertől köteles letiltani a fizetéséből.Tárgyalás nélkül kérhetem,hogy a szeptemberivel emeljék meg a tartozását?Ezért kérdeztem,hogy tárgyhavi-e a gyrektartás mert ha igen akkor az a hónap lóg nekem a levegőbe.Megköszönöm ha erre még válaszolsz.
Nem kell megfogalmaznod sehogy, mert egy formanyomtatványon kell a végrehajtási kérelmet benyújtani, jelen esetben egy sima végrehajtási lapról lenne szó.
Kedves ObudaFan!Valaki azt írta itt valamikor hogy te értesz ezekhez a dolgokhoz ezért kértem a segítségedet.Tusz segíteni?9-én és 10-én írtam ide.Lehet csak át siklottál fölötte.Segítenél?
Köszönöm
Tisztelt Wasp!
Miután látom másik hozzáértő is feltűnt ezen a fórumon, ezért Obudafan mellett Önt is ostromolnám a kérdéseimmel.
Röviden összefoglalva a történetem: volt férjem gyerektartás leszállítása iránt kérelmet adott be a bíróságra. Arra hivatkozott, hogy jelentősen lecsökkent a jövedelme. Korábban volt két kft-je, az egyiket eladta, valószínűleg ez volt a hivatkozás lényege, hogy emiatt csökkent le (szerinte) a jövedelme. Egy tárgyalás volt egyébként, most mindkettőnknél környezettanulmányt rendeltek el. Volt férjem az állítja, hogy havi 50 nettóból él, ennyi a kivéte a kft-ből, amelyik megmaradt neki. Ebben ő az ügyvezető. Eddig ebben 1 kocsmája volt, ettől az évtől még ezen kívül kettőt bérel. Szóóval most három van. Ennek a kft-nek a tavalyi mérlege egyébként elég siralmas. Éves eredménye 180 ezer Ft. Kikértem a másik Kft mérlegét, amelyiket eladott, abból ő fizetést nem kapott. Viszont tavalyi évre az van oda írva,hogy osztalékot sem fizettek! Akkor ugyan abból miként származott jövedelme? Mármint hivatalosan, mert nem hivatalosan nagyon jól tudom! Elvégre együtt éltünk, mikor alapítottuk.
Szóval a kérdésem az lenne, vajon ezt a tényt figyelembe veszi-e a bíróság, hogy onnan sem volt jövedelme. Akkor honnan volt? (ez csak költői kérdés volt)
Másik kérdésem, hogy már adtam be két bizonyítási indítványt, de most került a kezembe ez a mérleg, lehet, hogy ez is szükséges lenne annak bizonyítására, hogy nem kapott onnan osztalékot. Most adjak be egy újabbat? Vagy egyszerre kellett volna? De hát mit tegyek, ha nem egyszerre jutott a tudomásomra?
„én úgy szeretném megoldani a tartásdíj fizetést, hogy havonta egy bizonyos összeg, plusz – ahogy most is, havonta – ruhákat, könyveket, élelmiszert, játékokat vennék a gyermekeimnek.”
Csak akkor teheted, ha a volt feleséged is beleegyezik az ilyen teljesítésbe. (nem fog)
„1.) ha így alakul és én – függetlenül az esetleges marasztaló bírósági ítélettől – nem vagyok hajlandó túl magas tartásdíjat fizetni, akkor az behajtható-e oly módon, hogy pl. ráterhelik az ingatlanomra?”
igen.
„2.) Ha mindkettőnknél marad gyermek (nála a kisebb, nálam a nagyobb) kérhet-e tartásdíjat, arra való hivatkozással, hogy ő már 11 éve nem dolgozik a gyermekeink miatt?”
Gyermektartás nem ez alapján jár majd neki. A volt házastársnak járó tartás viszont majd igen.
„3.) Vagy ilyenkor mivel 1–1 gyermek senkinek sincs fizetési kötelezettsége?”
hacsak így nem egyeztek meg...
„4.) Az élettársam jövedelmét ilyenkor figyelembe veszi-e a bíróság, tehát tőle is vonhatnak-e?”
Neki nincs tartási kötelezettsége. Az életviszonyaitokat azért figyelembe vehetik az általad fizetendő tartásdíj megállapításakor.
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Tudnátok nekem segíteni abban a kérdésben, hogy ha elválok és ne adj Isten mindegyik gyermekünket a feleségemnek ítélné a bíróság, akkor én úgy szeretném megoldani a tartásdíj fizetést, hogy havonta egy bizonyos összeg, plusz - ahogy most is, havonta - ruhákat, könyveket, élelmiszert, játékokat vennék a gyermekeimnek. A feleségem jóval több tartásdíjat kér, mint ami a gyermekeink szükséglete (ezt ő sem tagadja), csak mert neki is meg kell élnie valamiből.... 36 éves, 3 piacképes szakmával... A kérdésem:
1.) ha így alakul és én - függetlenül az esetleges marasztaló bírósági ítélettől - nem vagyok hajlandó túl magas tartásdíjat fizetni, akkor az behajtható-e oly módon, hogy pl. ráterhelik az ingatlanomra?
2.) Ha mindkettőnknél marad gyermek (nála a kisebb, nálam a nagyobb) kérhet-e tartásdíjat, arra való hivatkozással, hogy ő már 11 éve nem dolgozik a gyermekeink miatt?
3.) Vagy ilyenkor mivel 1-1 gyermek senkinek sincs fizetési kötelezettsége?
4.) Az élettársam jövedelmét ilyenkor figyelembe veszi-e a bíróság, tehát tőle is vonhatnak-e?
Köszönöm!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02