Gyerektartás dij

bombázó # 2009.11.06. 08:28

Obudafan!

Előző tárgyalások alkalmával a bíró zároltatta gyerek elhehy. megvált. perekben a tdíjat, addig míg nem hozott ítéletet.Persze ezt is nagy sokára, többszöri kérésre.

Én azt gondolom, lehetett volna az id. intézkedésnek egy formája a zároltatás.
Szóval kellett volna az id. intézkedés elutasításáról tájékoztatni bennünket, vagy nem?

ObudaFan # 2009.11.06. 10:28

Ha volt ilyen végzés, akkor azt neked kézbesíteni kellett.

bombázó # 2009.11.06. 12:38

Obudafan!

Talán elbeszéltünk egymás mellett.Ebben a perben (tdíj leszáll.) nem hozott id. int.pedig kértem (pl. nem zároltatta a %-os mértékek különbözetét).
Azért ezt a példát emlegetem, mert egy másik (korábbi) perben, zároltatta a tdíjakat (ezekről ítéletkor döntött)

Most tdíj leszáll. perben az id. intézkedés meghozatalát (pl.Zároltatás) hiányolom, valamint hogy az id. intézkedéssel kapcsolatban nem kaptam választ.
Pedig gondolom írásban kellett volna akár az utasítást is megkapnom.

ObudaFan # 2009.11.06. 13:02

Akkor még egyszer: ez nem büntetőeljárás, itt zárolás nincs. Ha megírod, mit értesz ez alatt, talán előrébb leszünk.

bombázó # 2009.11.06. 13:29

Obudafan!

Szóval a munkáltatóm az összeget az ítélet hirdetésig letétként kezelte. ( a jog szerint a kettő nem ugyanaz?)A lényeg, hogy nem kapta meg a pénzt egyikünk sem,csak ítéletkor.
De nekem ez már nem számít, hisz ez korábban (sok éve) volt.

Engem az érdekel, hogy ha tudta, higy a % csökken (gyerekek száma miatt volt logikus), akkor miért nem tette meg ezt ebben a perben, és a beszámítással nem lenne gond.Pedig uyanannál a bírónál voltunk, mint korábban. Én a beadványban kértem id. intézkedést, azt sem mondta bakkfitty. Tehát nem volt sem hivatalos értesítés, sem más egyéb.
Most akkor mi van a beszámítással???

bombázó # 2009.11.06. 13:37

Obudafan!

A pénzt az ítélet meghozataláig a munkáltatóm letétként kezelte. (a kettő ezek szeint nem ua.)
De ez évekkel korábban volt.

Engem az érdekel, leszállításos perben miért nem lehetett erről is hasonló végzést hozni.A %-os megállapítás a gyerekek számából adódóan egyértelmű volt.Nem beszélve arról, hogy az id. intézkedésre nem kaptam választ.Sem elutasítást, sem mást.A bíró ua. volt, ugyhogy nem hiszem hogy ne tudott volna erről a lehetőségről.
Akkor most miért nem lehett id. intézkedést hozni pl. letétkezelésként( oké, nem zároltatás).

Mire számítsak 2. fokon.

stbzsu # 2009.11.06. 15:52

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Segítségét szeretném kérni az alábbi ügyben: Munkáltatóm fizetésképtelenné vált , így a két gyermekem után nem tudom fizetni a váláskor megállapított gyermektartási díjat. Ilyen esetben mi a teendő?

ObudaFan # 2009.11.06. 19:42

Elsősorban mindent meg kell tenni, hogy valamiből teljen rá. Ha teljesen reménytelen, meg lehet próbálni egy pert a leszállítása iránt.

ObudaFan # 2009.11.06. 19:44

bombázó

Mindebből azért az nem feltétlenül következik, hogy kellett ideiglenes intézkedést hozni. Mindenesetre a fellebbezés szerintem sikerre vezethet, bár, ugye, sem a határozatot, sem a fellebbezést nem ismerem.

dozsori # 2009.11.06. 20:42

Szép estét!

Kérdésem a gyerektartási díjjal kapcsolatos.

Az örökölt ingatlan tulajdonlapján a következő bejegyző határozat szerepel: Végrehajtási jog 21356,-Ft és járulékai erejéig (név, cím)
A bejegyzés dátuma: 1992.

Testvérem nem fizetett gyerektartás.
Tudom, hogy azóta sincs rendezve.

Kérdésem: Jelenleg ez az - járulékaival terhelt - összeg mekkora lehet?

Örülnék egy kis iránymutatásnak.
dozsori

végrehajtó1 # 2009.11.06. 20:57

Irány a bejegyezettő végrehajtó és pontosan megtudod.

dozsori # 2009.11.06. 21:07

Sajnos a testvérem nem partner ebben, a bíróságon pedig nekem nem adnak adnak ki adatokat.

végrehajtó1 # 2009.11.06. 21:12

Jó izü séta a főldhivatalba és ott teljes tulajdoni lapot kikérni.Azon rajta van a végrehajtó neve címe.

dozsori # 2009.11.06. 21:17

Rendben. A séta megtörtént, (már rég). Előttem a tulajdoni lap, amin szerepel a bejegyzés.

Én a jelenlegi "árfolyamra lennék kíváncsi, hogy most mekkora összeggel terhelt az ingatlan.

végrehajtó1 # 2009.11.06. 21:22

Akkor kérdezd meg a végrehajtót hogy milyen költségei voltak +a jegybanki kamat alapján számold ki a késedelmikamatot+vedd hozzá a végrehajtó jutalékát.Na most pont annyi.
de most komolyan miért itt irogatsz ez ügyben?

Nem érted hogy a vh-t kell meg kérdezni??

dozsori # 2009.11.06. 21:32

Értem.
Köszönöm.

stbzsu # 2009.11.07. 06:41

ObudaFan !
Köszönöm válaszát.
A volt feleségemtől hallottam , hogy amennyiben nem fizetem a gyermektartást akkor van lehetőség arra , hogy az állam fizesse átmenetileg. Ha jól tudom ezt az összeget a későbbiek során nekem vissza kell majd fizetnem. Van erre lehetőség ?

bombázó # 2009.11.07. 07:12

Obudafan!

Köszönöm a biztató választ, úgy legyen.

B.

stbzsu # 2009.11.08. 08:12

ObudaFan !
Köszönöm válaszát.
A volt feleségemtől hallottam , hogy amennyiben nem fizetem a gyermektartást akkor van lehetőség arra , hogy az állam fizesse átmenetileg. Ha jól tudom ezt az összeget a későbbiek során nekem vissza kell majd fizetnem. Van erre lehetőség ?

ObudaFan # 2009.11.08. 12:12

Van. Nem csak vissza kell fizetni, hanem adók módjára behajtják.

Nyanyu (törölt felhasználó) # 2009.11.09. 11:16

Tisztelt Fórumozók!
Gyerektartás szabályozását szeretnénk bíróságon keresztül szabályozni. Mind az apa, mind az anya beadta a keresetet, az egyikre már kitűzték a tárgyalás időpontját. Mi a teendő ebben az esetben, jelezni kell a bíróságon, hogy az alperes másik leadványban a felperes, vagy nem kell tenni semmit?
Büntet a bíróság, ha nem szólnak?

Nyanyu (törölt felhasználó) # 2009.11.09. 11:16

Tisztelt Fórumozók!
Gyerektartás szabályozását szeretnénk bíróságon keresztül szabályozni. Mind az apa, mind az anya beadta a keresetet, az egyikre már kitűzték a tárgyalás időpontját. Mi a teendő ebben az esetben, jelezni kell a bíróságon, hogy az alperes másik leadványban a felperes, vagy nem kell tenni semmit?
Büntet a bíróság, ha nem szólnak?

zozo73 # 2009.11.09. 11:20

Sziasztok!

Volt feleségem feljelentést tett,mert nem fizettem a gyerektartást. (Visszamenőleg 8 hónapra kifizettem a tdíjat.) Megvolt az első tárgyalás és abban maradtunk hogy egy évre felfüggesztik az eljárást, állapodjunk meg az anyagiakkal kapcsolatban, és visszatérünk az ügyre 1 év múlva. Egy pár levélváltást követően úgygondolom megszületett a „megállapodás“, de egyszerűen nem hajlandó aláírni. Többszöri ügyvédi felszólításra sem reagál, sem azt, hogy jó, sem azt hogy nem. Mindemellett azzal fenyegetőzik, hogy ha nem fizetem a megállapodásban foglaltakat, kénytelen lesz jelezni ezt a bíróság felé. Visszamenőleg valóban nem fizetek, hisz nincs aláírt megállapodás.
Ha valóban jelzi ezt a bíróságnak, mi lehet ennek a következménye?
Attól függetlenül, hogy nem jár neki 6 hónapnál régebbre tdíj, mégis hajlandó lennék fizetni de ő nem ír alá semmit, elmarasztalhat ezért engem a bíróság?

ObudaFan # 2009.11.09. 11:55

Van egy végrehajtható határozat a tartásról. Ha azt nem teljesíted, akkor emiatt büntethető vagy, attól függetlenül, miben nem sikerül megállapodni.

verde # 2009.11.09. 12:16

Volt férjem nem fizeti a gyerektartást rendesen, amikor éppen úgy van kedve elküldi. Letiltás van a fizetésén már két éve, de mivel a saját munkáltatója, nem tudnak vele mit kezdeni. A könyvelő papíron a bérszámfejtéskor, minden hó 31-én, levonja tőle a következő havit, ő pedig nem küldi el, nem utalja át. A határozat szerint minden hó 5-ig kellene fizetnie, ez sajnos csak papíron történik meg, hozzám a pénz már nem jut el. A könyvelője már többször próbált rá hatni, de semmi sikerrel, ebben a hónapban azt mondta, hogy már bérszámfejtéskor sem vonja le tőle, mert ez így, ha nincs mögötte pénzmozgás, csalás.

Azt javasolta nekem, hogy jelentsem fel a volt férjemet az apehnél, talán ők tudnak rá hatni. Anyagi problémái nincsenek apának, ez volt az első amire rákérdeztem a könyvelőjénél, egyszerűen csak az én bosszantásom miatt nem fizet.

A Végrehajtó Iroda azt javasolta, hogy függesztessem fel a letiltást és kérjem a végrehajtást...igen ám, de minden a cége nevén van, a céget pedig az édesanyja nevére íratta át.

Egyszerűen nem tudom mit csináljak, én mindent ott hagytam neki a gyorsabb menekülés miatt, nem volt vagyon megosztásunk, lemondtam mindenről a javára, csak a gyerektartás mértékéig segíti a gyerekeink életét, már ha fizeti.
Ő vadi új mercédesszel jár, márkás ruhákban, miközben én sakkozok a pénzzel, hogy a gyerekeknek mindenük meglegyen, ami szükséges...

Nem értem, hogyan lehetséges az, hogy minden hó 5-ig kötelezve van a gyerektartás fizetésre és mégis megteheti, hogy nem fizet, vagy csak hetekkel később. Nekem viszont időben be kell fizetnem a számlákat, az ebédet a suliban...
Kérem segítsenek!