Volt férjem nem fizeti a gyerektartást rendesen, amikor éppen úgy van kedve elküldi. Letiltás van a fizetésén már két éve, de mivel a saját munkáltatója, nem tudnak vele mit kezdeni. A könyvelő papíron a bérszámfejtéskor, minden hó 31-én, levonja tőle a következő havit, ő pedig nem küldi el, nem utalja át. A határozat szerint minden hó 5-ig kellene fizetnie, ez sajnos csak papíron történik meg, hozzám a pénz már nem jut el. A könyvelője már többször próbált rá hatni, de semmi sikerrel, ebben a hónapban azt mondta, hogy már bérszámfejtéskor sem vonja le tőle, mert ez így, ha nincs mögötte pénzmozgás, csalás.
Azt javasolta nekem, hogy jelentsem fel a volt férjemet az apehnél, talán ők tudnak rá hatni. Anyagi problémái nincsenek apának, ez volt az első amire rákérdeztem a könyvelőjénél, egyszerűen csak az én bosszantásom miatt nem fizet.
A Végrehajtó Iroda azt javasolta, hogy függesztessem fel a letiltást és kérjem a végrehajtást...igen ám, de minden a cége nevén van, a céget pedig az édesanyja nevére íratta át.
Egyszerűen nem tudom mit csináljak, én mindent ott hagytam neki a gyorsabb menekülés miatt, nem volt vagyon megosztásunk, lemondtam mindenről a javára, csak a gyerektartás mértékéig segíti a gyerekeink életét, már ha fizeti.
Ő vadi új mercédesszel jár, márkás ruhákban, miközben én sakkozok a pénzzel, hogy a gyerekeknek mindenük meglegyen, ami szükséges...
Nem értem, hogyan lehetséges az, hogy minden hó 5-ig kötelezve van a gyerektartás fizetésre és mégis megteheti, hogy nem fizet, vagy csak hetekkel később. Nekem viszont időben be kell fizetnem a számlákat, az ebédet a suliban...
Kérem segítsenek!