Gyerektartás dij

Giszke # 2009.12.01. 21:14

Kedves Nagycur!
Természetesen indítsd el mihmarabb.(visszamenőleg ha jól tudom, fél évre lehet"norma" igényelni.)Mindegy hogy van-e bejelentett mhelye, a bíróság azt fogja nézni, hogy neki is kell vmiből élnie, és köteles a gyermekét is támogatni!(Környezettanulmány..stb..)Sajnos így az általad megjelölt összeg logika szerint ne legyen túl nagy,de úgy tudom (tapasztalatból)hogy min.15-20.000 ft-ot meg szoktak ilyenkor is ítélni a gyermeket nevelő szülőnek.Ha többet jelölsz, esetleg pervesztes lehetsz.. Szóval mielőbb lépjél, s ragaszkodj a bírósági végzéshez!Fizetni mindenképpen kellene neki!Aztán hogy az ítélet után fizetni fog-e? de reméljük a legjobbakat. Úgy hallom, a törvény már szigorúbban veszi!

Giszke(csak tanács)

monalisa1 # 2009.12.02. 15:46

Egy apának hosszú éveken keresztül legális munkahely nélkül végül is nem jó üzlet, mert a majdani nyugdíjánál nagyon fognak hiányozni a szolgálati évek - sokukkal ezt meg kellene értetni.

Azon kívül hogy a feketemunkával csalja az adót.

"Mona"
laikus hozzászól

Stefan80 # 2009.12.03. 12:40

Üdvözletem!

1-2 kérdésem lenne csupán...

Adott x összegű gyerektartási díj amit számlaszámra fizetek havonta, ami a másik szülő élettársa nevén van.
A kérdésem az lenne,hogy megoldható-e az,hogy én azt kérem,hogy legyen a gyerek nevén egy számla amire fizetem a havi összeget és pl. ahhoz nem nyúlhat 18 éves koráig. ( most 13 )
Ill. van-e ilyen jogszabály,hogy kérhetem ezt mivel a másik szülő ebbe nem egyezne bele.
A másik dolog az lenne,hogyha ez nem lehetséges akkor
kérhetem-e tőle ,hogy a saját nevére nyisson egy számlát mivel én arra szeretném az összeget havonta utalni.
Mivel nem házasok így lényegében egy teljesen " idegennek " fizetek havonta a számlájára.
Nem igazán vagyok tisztában ilyesfajta ügyekben.

Nem igazán felhőtlen a viszony így szóbeli megállapodás nem jöhet létre sajnos.

Előre is köszönöm!

végrehajtó1 # 2009.12.03. 13:53

Én nem fizetnék így.Mert ilyen alapon az én számlámra is fizetheted.:)
Nyitnék egy számlát a nevére amit a gyámhatóságnak bejelentenék és oda fizetném.Amig a helyzet nem rendeződik.

csontos.gabor # 2009.12.03. 14:10

Tisztelt Fórumozók!

Egy információt szeretnék kérni a gyerektartási díjjal kapcsolatosan.
A párom csonka családban él,apuka és anyuka külön.A válás már nagyon régóta hivatalos is.A párom 18 éves,nappali tagozatos intézményben tanul,az érettségire készül fel,illetve van egy testvére,aki 21 éves,de szintén nappali tagozatos intézményben,egy egyetemen folytatja tanulmányait.Mindkét gyermek az édesanyánál él - természetesen rendszeresen látogatják az édesapát is,de nem életvitelszerűen,hanem látogatási szinten - és részben ő is finanszírozza a tanulmányaikat,szükségleteiket.Azért írom,hogy részben,mivel az édesapa természetesen fizeti a gyerektartási díjat.Soha nem volt probléma sem a gyerektartási díj kifizetésével,sem a válás során és a későbbiekben.Azért is írom le,mivel fontos,hogy ebben az esetben teljesen normális viszonyról van szó és ezt így is szeretnék rendezni.
Az édesapa most felvetette,hogy meddig kell neki gyerektartást fizetni illetve,hogy csökkentheti-e annak a bíróság által megállapított mértékét azáltal,hogy mindkét gyermek elmúlt már 18 éves?
Arra kérem a kedves fórumozókat,hogy segítsenek ebben a kérdésben információhoz jutni,hogy a gyerektartási díj milyen időbeli és fizikai feltételekhez van kötve.
Hogy senkinek ne raboljam az idejét,tökéletesen elég,ha valaki egy törvény hivatkozást ad nekem,és az alapján már kikeresem én törvénytárból.
Elnézést a hosszas terjedelemért,de korrektül le akartam írni.

végrehajtó1 # 2009.12.03. 14:27

21éves korig ha nappalitagozaton tanul

Pilla # 2009.12.09. 10:39

Üdvözlök Mindenkit!

Már rég jártam itt, eddig sok segítséget kaptam. Most már szerintem minden mindegy.

Szeretném veletek megosztani a határozatomat.

Előzmények:

• végrehajtó
  • rendőrségi feljelentés
  • eddig 240 ezer tartozás apuka részéről gyermektartás címén.

Végrehajtó még "szenved", amúgy semmit nem csinál idén január óta. Semmi eredmény.

Rendőrségi határozat, amit ma kézhez kaptam:

"Megszüntetem az eljárást". Nincs bűncselekmény, mert jajj, szegény apuka nincs munkahelye és még így is egyszer 1 év alatt fizetett 20 ezret. És nem is folytatják, mert ha folytatnák, se lenne semmi eredménye. Ezt le is írták, hogy felesleges folytatni.

Nem bűncselekmény? Akkor kedves Hölgyeim, Uraim, miről szoktak itt beszélgetni? Hogy mit is mond a törvénykönyv és egyéb okos irás? Ez lehetséges? Így megszüntetni egy eljárást? (Egyébként apuka dolgozik, csak feketén. De hát ugye ezzel nem lehet mit kezdeni.)
Gratulálni szeretnék az illetékeseknek, akik biztos sírva is fakadtak, mikor apuka előadta magát, hogy hát de ő annyira keres munkát és hát neki nincsen pénze... szegény, csak két havonta vesz márkás ruhát, cipőt magának.
Én is mindjárt sírva fakadok, de én az idegtől.

Ekkora különbség van az ügyészségek,hivatalok,nyomozók között?

Ilyenkor ki mit tenne? Ez akár már költői kérdés is lehetne, mert ugyan ha ez sem vezetett sehova, akkor a fejemet is verhetem a falba, nem fog semmi történni. Ugye?

Jobban érzem magam, kiírtam egy kicsit magamból. Köszönöm, hogy "meghallgattatok".

Szebb napot mindenkinek!

ObudaFan # 2009.12.09. 10:54

Panasszal lehet élni a határozattal szemben. Ha van tudomásod arról, hogy feketén dolgozik, ezt valamivel csak alá is tudod támasztani.

Pilla # 2009.12.09. 11:02

Köszönöm, hoyg reagáltál z irományomra ObudaFan!

És foglalkoznának a panaszommal? Kétlem ezek után.

Hangfelvételem van pl, mikor azt mondtam neki, hogy jelentesse már be magát a munkahelyén, mire ő csak annyit kérdezett, hogy minek. De majd még gyűjtögetek ilyesmit. Ha lenne bizonyíték akkor mit lehetne vele kezdeni? Küldjek magánnyomozót rá, aki lefotózza? És akkor? Hova menjek? APEH-hoz, hogy tessék már nézni, itt valaki csalja az adót!? Vagy hogy?
Ne haragudj, de kicsit még feldúlt vagyok.

ObudaFan # 2009.12.09. 11:22

Mivel a panaszra 8 napod van, egyelőre azt nyújtsd be, ami már megvan.

Pilla # 2009.12.09. 11:48

Akkor ez lesz legelőször.

Köszönöm!

ObudaFan # 2009.12.09. 13:20

Nincs mit.

kiseva # 2009.12.09. 15:21

Üdvözlök Mindenkit!
Segítséget szeretnék kérni!Én is azok táborába tartozom aki olyan párt választott magának akinek az ex-felesége mindenéből ki akarja forgatni.Legutóbbi akciója:múlt év júniusában a bíróságon feljelentette a párom hogy 90.000ft gyermektartásdíj hátraléka van.Havi 30.000ft-ot fizet a két gyermekére,Mi 15 napon belül felebeztünk,bizonyítékokkal alátámasztva hogy csak az utólsó havi gyermektartásdíjat mulasztottuk befizetni,tehát a tartozásunk csak 30.000ft.Ennek ellenére azonnal a végrehajtó a fizetése 50%-át vonatja még a mai napig is,Hiába érdeklődünk,járunk a bíróságra hetente nem bírjuk leállítani a letiltást.Kérdezném:mi bebizonyítottuk hogy jogtalan a letiltás,mert ugy tudom csak 3 hónap elmaradásért lehet letiltatni,neki semmi bizonyítékot nem kellett felmutatni és fél éve nem tudjuk leállítani a letiltást.Legyetek kedvesek mondjátok meg hová-kihez forduljunk hogy végre leállíthassuk a jogtalan letiltást!

_Wasp_ # 2009.12.09. 17:05

Kiseva:

bírósághoz kell fordulni.

(A bírósághoz fordulás alatt ezen a fórumon nem az érdeklődést (akár a nyilvános panasznapon feltett kérdéseket), és nem a jogerős ítélet meghozatala utáni érvelést, hanem a keresetindítást értjük.)

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

kiseva # 2009.12.09. 17:33

Köszönöm a választ,de nem értem milyen keresetindítást kérjünk.Menet közben elindította a gyermektartásdíj megemelését,mi pedig a leszállítást,mert páromnak nagyon kevés a kereste.3 peren vagyunk túl,múlt héten mondák ki az ítéletet,marad a 30.000ft,de mivel mi leszállítást kértünk a perköltséget ki kell fizetnünk.Mindeközben természetesen vonják a munkabéréből az 50% letiltást azóta is.Nem pontosan értem mire gondoltál a keresetindítással.Kérlek magyarázd meg egy laikusnak!Köszönöm!

ObudaFan # 2009.12.09. 18:02

Végrehajtás korlátozása iránti pert.

kisa6 # 2009.12.10. 15:32

Szép napot mindenkinek!
Szeretném tudni,pontosan mit is jelent ez a mondat?

• Az ítélet a gyermektartásdíj vonatkozásában fellebbezésre tekintet nélkül előzetesen végrehajtható.

Köszönöm a választ.

_Wasp_ # 2009.12.10. 16:53

Azt, hogy az ítélet a gyermektartásdíj vonatkozásában fellebbezésre tekintet nélkül előzetesen végrehajtható

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

kisa6 # 2009.12.11. 10:39

Köszönöm a választ.Ez azt jelenti,mivel alperes közölte,nem fizet,forduljunk a bírósághoz,vagy a gyámügyhöz?

kisokos # 2009.12.11. 10:55
kisa6 # 2009.12.11. 12:46

Hol vegyem fel a kapcsolatat a végrehajtóval?Igaz,hogy nekem kell előre fizetni azért,amit nem biztos hogy be tud hajtani?Hány százalékot kell fizetnem?

nandy # 2009.12.11. 15:03

Nem kell előre fizetni, de arra számíts, hogy a behajtott pénzből a vh. levonja majd a saját költségeit.

kisa6 # 2009.12.11. 17:30

Hol és kivel vegyük fel a kapcsolatot?Köszi a választ

monalisa1 # 2009.12.11. 18:59

A bíróságon megmondják hol található a végrehajtó irodája.

ObudaFan # 2009.12.12. 14:18

Illetve magát a végrehajtási kérelmet a bíróságon kellene először benyújtani.