Gyermektartásdíj végrehajtása

Liza68 # 2012.03.27. 04:53

Kedves fórumozók!
Március 7.-én adtam be a végrehajtási lapot elmaradt gyermektartásdíj miatt.Azóta semmi nem történt.Az lenne a kérdésem, hogy mennyi idő mire legalább valami visszajelzést kapok? mennyi idő mire intézkedik a végrehajtó? Köszi!

editspy # 2012.03.27. 04:03

Kedves Sió!

Ha széles lenne a vigyorom, nem fórumoznék. Tartásdíj emelés volt ( 15000,-ról ), ebből adódott hátralék, amiből én elengedtem 70000,- és belementem a havi törlesztésbe. Szerinted mennyit kellett volna még engednem?
Kérlek, hogy az ügy teljes ismerete nélkül ne alkoss véleményt rólam. Olvass vissza a fórumon, megismered az egész történetet és utána - ha még mindig úgy gondolod - sajnáld apukát. Szíved joga. De a kérdésem nem erre vonatkozott.

Gabicsek # 2012.03.26. 20:19

Sok apának is magába kéne szállnia, hogy a gyereket ketten csinálták, ketten tartoznak érte felelősséggel és ketten is kell eltartsák. Nem úgy, hogy majd hónapok múlva fizetek, mert a gyereknek nem mondhatod, ha éhes, vagy ha fázik, hogy majd két hónap múlva látlak el.

sió # 2012.03.26. 18:46

Azért ez így nem egészen kerek történet.
Feladta, nem vetted át. Zavart hogy nem utalt?
és igen, ha bizonyítani tudja hogy te nem vetted át, akkor lehet hogy nem kéne ilyen széles vigyorral nekimenned a másodfoknak! a bíróknak is van szemük!
Vicc az egész.
Mint ahogy az is, hogy a gyerek érdekeire hivatkozva végrehajtást kér 2 hónapra! a kedves anyuka.
Illő volna ebben az országban sok embernek magába szállni, szembe nézni önmagával, és van akinek bizony a tükröt le is kell köpnie!
Mikor jut el végre az ilyen , és ehhez hasonló ember ahhoz, hogy elfejtse a bosszúállást, és banknak nézze a különélő szülőt?
Gusztustalan az egész.

ObudaFan # 2012.03.26. 17:16

A kifogás a végrehajtó mulasztásával szemben tehető meg, ez téged nem is feltétlenül kellene, hogy érintsen. Mindenesetre a leírtakban én nem látok sok kifogásolnivalót, de persze nem láttam az ügy iratait.

editspy # 2012.03.26. 16:51

Igen, valóban nem tartozik, viszont időközben megkifogásolta a végrehajtást, amit elutasítottak, ez ellen ő fellebbezett. Ez van most. A tartozás kifizetve, de az ügy nincs lezárva, mivel átkerül a kifogásolás a másodfokú bíróságra. Bár szerintem továbbra sem jogos a kifogásolás, ennek ellenére még a másodfok ítélhet - gondolom - másként. Vagy rosszul gondolom?

ObudaFan # 2012.03.26. 14:41

Akkor nem tartozik, ha a pénz eljutott hozzád.

editspy # 2012.03.26. 08:38

Tisztelt Fórumozók!

2011. novemberében kértem hozzászólásotokat, véleményeteket tartásdíj hátralék végrehatása ügyben. Azóta a végrehajtás sikeresen lezárult, ebben a hónapban kaptam az utolsó részletet és egy levelet a bíróságtól. Az adós végrehatási kifogással élt decemberben, amit a bíróság elutasított, miszerint mindenben jogszerűen jártam el, közben a letiltás elkezdődött a munkabérből. Az adós a bírósági határozatot megfellebbezte, amiről most kaptam tájékoztatást és közölték, hogy 8 napon belül reagáljak, mert megy az ügy a másodfokra. Gondolom ez standard eljárási menet, de nem tudom mire számíthatok. Az adósnak az a véleménye, hogy abban az esetben, ha ő 1x feladta postai csekken a pénzt - bár azt a posta visszaküldte neki - nem kötelessége újra megküldeni vagy átadni, bár a végrehatónál azt nyilatkozta, hogy átadja a tartozását a gyerek átvételekor, sőt én még külön szóltam neki, hogy fizesse meg a 2 havi elmaradását és elkerülhető lesz a végrehajtás. Nem fizetett, az eljárás megindult. Aztán persze az egészet megkavarta azzal, hogy tudomást nem véve a végrehajtás tényéről, decemberben elküldött egy havi részletet. Persze addigra már a kezében volt a Foglalási Jegyzőkönyv, a munkáltatója is megkapta. Én ezt a plusz összeget visszaküldtem neki amint ki lett fizetve az összes tartozása.
Kérdésem az lenne, hogy kötelessége lett volna az adósnak a pénz újbóli megküldése? Kellett volna, hogy engem értesítsen arról, hogy a posta visszavitte a részletet? Át is utalhatta volna, a bankszámlaszámomat tudja, de nem hajlandó az utalásra.
A végrehajtás megkifogásolása abban az esetben is megtörténhet, ha már a végrehajtás megtörtént?

ObudaFan # 2012.03.24. 23:03

Látni kellene a megállapodást, a szövegezéstől függően végrehajtást lehet indítani, vagy pert.

gutren # 2012.03.24. 11:56

Tisztelt Szakértők!
Az alábbi ügyben kérném a segítségüket.
A volt férjemmel tavaly szeptemberben elváltunk közös megegyezéssel. Még ezt megelőzően márciusban elmentünk ügyvédhez, ahol megállapodtunk a gyerekek láthatásában (közös felügyelet) és a vagyonmegosztásban. Tehát a válókeresetet már az ügyvéd által ellenjegyzett közös megállapodással együtt nyújtottuk be. A bíróság szeptember a közös megállapodásra tekintettel kimondta a válást. Közös vagyonunk volt egy lakás, fele-fele arányban, valamint két autó és egy garázs. A lakáson van hitel ahol én vagyok az adós a volt férjem az adóstárs. A lakáson volt szocpol amin elidegenítési tilalom volt 10 évig. Abban állapodtunk meg, hogy a garázs és a két autó a volt férjem tulajdona marad, a volt férjem tulajdonrészét a lakásból pedig a gyerekeknek ajándékozza fele-fele arányban, én pedig vállalom, hogy a hitelt egyedül fizetem. Ezzel nincs is semmi gond. Továbbá a lakáshasználat az enyém és a két gyereké. De mivel hogy ne kelljen a volt férjemre eső szocpolt visszafizetni, megállapodtunk abban is, hogy az ajándékozás akkor fog megtörténni, ha letelik a 10 év elidegenítési tilalom. Ez most márciusban lejárt.
A volt férjem közeledvén a határidőhöz kitalálta, hogy ő csak azzal a feltétellel ajándékozza el a gyerekeknek a tulajdonrészét, hogy ráteszi saját magának a haszonélvezeti jogot. Természetesen a vagyonmegállapodásban szó nincs haszonélvezeti jogról.
Én nagyon nem szeretném, ha haszonélvezeti jog kerülne arra a lakásra a volt férjem által, ami az én és két kiskorú gyermekem tulajdonában van. Ráadásul minden lakással kapcsolatos költséget én fizetek teljes mértékben egyedül, ezáltal a hitelt is. Úgy gondolom, hogy a vagyonmegosztás során ő már megkapta a részét a közös vagyonból (két kocsi és garázs), én pedig semmit nem kaptam, csak fizethetem a hitelt egyedül. De nem is tartok igényt semmire, csak a volt férjemtől megszabaduljak.
szeretném megkérdezni, hogy megteheti-e ezt, annak ellenére, hogy a közös vagyonmegállapodásban nincs benne a haszonélvezet? Úgy tudom, hogy közös megállapodáson csak akkor lehet változtatni, ha mindkét fél hozzájárul. Mit tehetek annak érdekében, ha ő nem hajlandó a gyerekeinek ajándékozni a tulajdonrészét, hogy a gyerekek nevére kerüljön a tulajdonjog haszonélvezet nélkül?
Válaszukat előre is köszönöm.

ObudaFan # 2012.03.23. 20:55

Reia

Kérhetsz végrehajtást, és ha az sikertelen, a gyámhatóságon gyermektartás megelőlegezését. Emellett a rendőrségen feljelentést tehetsz tartás elmulasztása miatt.

szm70 # 2012.03.23. 18:48

MrTP

Kissé durván fogalmazol...de sajnos a probléma amit felvetsz valós. Igen, szükség lenne arra, hogy valaki képviselje az elvált apákat, akiknek csak a fizetés marad a gyerekből...meg a harc a követelőző és sok esetben korlátoltan gondolkodó "anyákkal".
Mert az a nő aki ma nem dolgozik és a gyerekei ellátásából meg a volt férj pumpolásából él, az holnap a gyerekei nyakán fog élősködni.A törvényt viszont nem érdekli, mi lesz ha betöltötte a 18.évét.

Talán kellene egy olyan törvény is, amelyik elveszi a gyereket attól a szülőtől, aki bizonyítottan nem tesz azért, hogy munkába álljon, és a másik, rendesen dolgozó szülőnél helyezi el.

Reia # 2012.03.23. 11:48

Sziasztok!

Kérdésem lenne, nem olvastam végig a fórumot.
Exférjem, 2 gyermekem apja november végén állítólag munkanélküli lett, azóta nem fizet tartást, nemrég röhögve közölte, hogy semmi nincs a nevén ( pedig van autója is ) így elmehetek a sóhivatalba.
Már előtte is mindig csak könyörgésre fizetett fejenként 17500 Ft-ot a gyerekek után, ellenben folyamatosan úszítja ellenem a gyerekeket láthatáson.
Nekem ugyan van állásom, de hitel is a nevemen és nem is keresem halálra magam, egyre nehezebb megélni 2 gyerekkel.
Kérdésem, mit tehetek? Ha munkanélküli az apa, akkor ennyi volt? ( közben persze feketén dolgozik alkalmi munkát, de nem tudom hol és mit és azt sem, hogy ha lesz munkája azt én honnan fogom megtudni )

ObudaFan # 2012.03.21. 20:36

Ha az elsőfokú ítéletig megfizeti a tartozását, nem lesz büntethető.

vica0430 # 2012.03.21. 18:42

Tisztelt Szakértők!
Végre lett a volt férjemnek munkahelye állítólag csak 4 órába,de a végrehajtótól megkaptam a levelet a letiltásra.Közben az ügyészség tavaly tájékoztatott,hogy beadták a bíróságra az ügyet!Kérdésem a következő.Mi van ha leszámol?(288 ezer az elmaradása)
Számíthatok még tárgyalásra?Vagy hogy megy tovább?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.14. 23:31

Nem, lawiloz, a végrehajtási kifogás nem erre való. Erre a Vht. 41. § szerinti eljárás való és a végrehajtás korlátozása iránti per.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.14. 23:28

Ez igen.

MrTP # 2012.03.14. 20:13

Szm70!

Jol ertem, azt mondtad, ha a nocske munkanelkuli es kizarolag a gyerektartasbol, meg csaladibol el, akkor jogilag lehetne ellene kerni bizonyitast, hogy igen is a gyerektartast a gyerekre koltse es nem pedig magara? Nem is ertem miert helyezik el ezeknel a gyereket, ha lusta a lurvnya es nem megy el dolgozni a torvenytelen kolket sem tudja eltartani, akkor miert nem adjak az apanak a gyereket, ha valaki keptelen mint szulo, akkor miert a masiknak a joga eltartani a lusta picsajat? Undorito ez a sok szingli mutter,akik csak a markukat tartjak a penzert es a gyerektartasbol bulizgatnak a gyerek meg el van hanyagolva es meg az apjat sem lathatja mert a legtobb ilyen mocsoklada eltiltja a gyereket es hazudoznak ossze vissza! Jo lenne ha lenne itt mar egy apa (onkentelen spermadonor) segito forum is!

lawiloz # 2012.03.10. 19:46

A végrehajtói levél előtt semmilyen eljárás nem volt. Nem értesültem ilyenről. Ha lett volna, biztos engem is értesítettek volna.
Lehet, hogy hamisított a papír?
Bélyegzővel, aláírással? Nem hiszem. Azt hiszem, most már közvetlenül a végrehajtóhoz lehet fordulni. Csak azt nem értem, hogy valamivel nem kellene bizonyítania, hogy vki tartozik neki?

A kérdésem továbbra is az, hogy ki kell ezt fizetnem, vagy van vmilyen mód arra, hogy ne fizessek, csak benyújtsam a másolatokat, miszerint minden fizetve van.

Erre való a végrehajtói kifogás (15 nap)?

Kérem egy szakétő segítő válaszát!

szm70 # 2012.03.10. 14:23

dina33

Azért én mégis azt tanácsolnám, hogy ha véleményed szerint a gyermeked ellátása nem megfelelő, de te rendszeresen fizeted a megállapított tartásdíjat, akkor fordulj a lakóhely szerint illetékes családsegítőhöz vagy a gyámhivatalhoz. Ők majd hivatalból megnézik, hogy mi a helyzet.

Ludas Manyi # 2012.03.09. 16:43

Köszönöm, ez egy gyorsreagálású hadtest :)

végrehajtó1 # 2012.03.09. 14:09

Menj be a bíróságra vidd az ítéletet és a kezelőirodán segítenek kitölteni a bírói letíltást.Ott ad is be .Nem kell ehhez ügyvéd.

ObudaFan # 2012.03.09. 14:05

Jól teszed.

Ludas Manyi # 2012.03.09. 13:40

Tisztelt Szakértők!
Az alábbi témában szeretnék tanácsot kérni:
volt férjemet 2009-ben jogerős ítélettel 20%-os mértékű gyermektartásdíj fizetésére kötelezte a bíróság. Az ítéletben felsorolta, hogy milyen jellegű illetményéből illet meg bennünket a 20%. Ugyanakkor az ügyvédem elkövette azt a hibát, hogy nem kért munkáltatói letiltást a volt férjem ezen jövedelmeiből. Tehát 3 éve csak egyszerű átutalással teljesít. 3 éve mindig ugyanannyi tartásdíjat utal, melyet én - az alábbi okok miatt - rendkívül furcsának, de inkább hihetetlennek találok.
Volt férjem közalkalmzott. Ez alatt a 3 év alatt a munkahelyi átszervezések miatt volt ő már csoportvezetőtől kezdve mb. osztályvezető majd osztályvezető, szóval az egész ranglétrát oda-vissza végigjárta. Kapott knf. vezetői és helyettesítési pótlékokat, többféle jogcímen. Az átutalt tartásdíj mégsem változott se le, se fel, még száz forinttal sem. Idéntől életbe léptek különböző új adójogszabályok, de most is fillérre ugyanannyi...
Ez bizalmatlanságra okot adó tényező, ezért szeretnék tisztán látni.
Az ügyvédem egyébként azt mondta, hogy legyek úrinő és hagyjam a fenébe :(( Ja, nem az ő pénze, no meg a hibát is be kellene akkor ismerni. Másik ügyvédhez nem megyek, mert nincs erre jelenleg pénzem, ezért egyedül keresgélek a neten.
Úgy gondoltam, saját magam írok egy beadványt a bíróságra, melyben utólag kérem a letiltást. Arra hivatkoznék, hogy ez a legtisztább, mert ha valóban jól utalt, akkor később is ugyanennyi fog érkezni, ha pedig nem, akkor pedig annyi, amennyi valóban megillet. Bármelyik változat lesz, mindenképpen jobb, mint a bizonytalanság.
Szóval erre várok reagálást, hogy jól teszem-e avagy van-e más lehetőség a kételyeim eloszlatására. Mert ami jár az jár, nem?
Előre is köszönöm: Ludas Manyi

Gabicsek # 2012.03.09. 11:48

Amiért írok, most végrehajtói felhívást kaptam, annak ellenére, hogy fizettem minden hónapban.

Végrehajtás előtt kellett valamilyen eljárásnak lennie. Azzal mi van?