A 25% soha nem volt plafon. A plafon az összes gyermekre vetített 50%.
Gyermektartásdíj végrehajtása
Köszönöm a válaszát! S ha jól értem, akkor maradt a 25%-os plafon a tartósan beteg gyermekek estén?
„ ezt nem tudják elutasítani? vagy bele kötni?”
Nézd, amit írsz, az rendkívül kaotikus, így aztán nem állíthatom, hogy biztosan nem tudják elutasítani, mert a kérdésedből a tényállásra legfeljebb következtetni lehet. Ha jobb eséllyel szeretnél belevágni, az iratokkal keress fel egy ügyvédet.
„illetve mégy annyi kérdésem lenne ,hogy a pluszba levont több száz ezer forintot ami jogtalanul let levonva,azt ezzel a perrel vissza követelhetem?”
Azt nem visszakövetelheted, hanem a későbbi fizetendőből levonhatod.
„ilyet lehet találni?”
Lehet.
illetve mégy annyi kérdésem lenne ,hogy a pluszba levont több száz ezer forintot ami jogtalanul let levonva,azt ezzel a perrel vissza követelhetem?
pontosabban egy ügyvédre lenne szükségem aki rendbe rakja a homályos dolgokat( leállítja a végrehajtást)illetve vissza követeli a jogtalanul levont 292 ezer forintot plusz az előtte 2x jogtalanul levont másik 3 szaz ezret.olyan ügyvéd aki karakán nem fél a bíróságtól és aki nem adja fel ha rá csapják a telefont.vagy egy olyan ügyvéd aki elfogultságra hivatkozva másik bíróságot kér és ott rendbe rakja nem hátrányból indulva.
ilyet lehet találni?
Üdvözletem köszönöm a válaszát.igen lehet ezt kell indítanom igen elég kaotikus.megjegyezném 2 tanuval el volt látva.pont most néztem meg. az hogy a max időt kivárták most utólag gondolom úgy ,hogy időhúzásra ment .akkor nem gondoltam így.oké le állíttatom ez garantálja nekem,hogy nem fog be adni mást? levonásra mert az elmúlt 4 évben ez volt a 3-ik először 92 ezer forintot jelzet másodszor 154 ezer ft ezeket hagytam levonni úgy éreztem gyermekemnek megy.majd most ez az összeg.de köszönöm válaszát,és ezt nem tudják elutasítani? vagy bele kötni?
„ami benne áll le döbbentem:( A bíróság kivárva a max időt vissza küldte hiánypótlásra ,hogy nem megfelelő,mert nem kézzel írtam”
A döbbeneted a jogszabály ismeretének hiányából adódik, de egyébként a kézírást két tanúval el lehetett volna kerülni.
Elég kaotikus, amit írsz, de ha jól értem, az a probléma, hogy te már teljesítettél, amit a másik fél nem ismer el. Ebben az esetben a végrehajtás megszüntetése iránti pert lehet indítani.
Tisztelt Jogi fórum.
Elég nagy problémám van.Gyerektartással kapcsolatban.Gyermekem nem az én nevelésemben van hanem az édesapja nevelésében.2010 óta fizetésemből vonják a gyermektartási díjat ami határozott 16.000ft.Volt férjem 2013-ban kért letiltó végzést a fizetésemre 368.000 ft gyermektartás díj elmaradásra.Ami azért furcsa,mert először is a fizetésben éreztem meg,hogy levonás van.másodszor jött egy szedet vetet letiltó végzés amiben nem volt feltüntetve hogy mire csak annyi ,hogy ki a letiltás kérő és hogy gyermektartásdíj elmaradás. majd 1 hónappal később érkezett egy végzés a bíróságtól.a letiltással kapcsolatban. Ezt a végzést meg felebeztem kértem benne,hogy a végre hajtás kérő tételesen tüntesse fel,hogy mire követel?Illetve fénymásolva leküldtem minden hónapra levont gyerektartás díjat.azaz igazoltam,hogy minden hónapban rendszeresen fizetem a gyerek tartást ezért nincs elmaradásom. 3 hét elteltével jött a válasza bíróságtól kissé félve bontottam fel ,de örömmel is hogy jó hír van benne de ami benne áll le döbbentem:( A bíróság kivárva a max időt vissza küldte hiánypótlásra ,hogy nem megfelelő,mert nem kézzel írtam:(meg mutattam az ügyvéd hölgynek aki segített megírni fel is hívta őket,de rá nyomták a telefont miután bemutatkozott,hogy ki ő és milyen ügyben keresi a bíróságot azaz az bíró nőt. Majd megírtam kézzel.feladtuk 3-4 hét múlva újabb levél a bíróságtól már féltem ,de bíztam benne minden rendben lesz most.:((Válasz a levélre.- meg kaptuk a felebezését,de nem értjük kérdése mire vonatkozik:(((Kérjük pótlásként küldje meg.
Ebben a helyzetben a mostohagyermekedet aligha fogja figyelembe venni a bíróság.
Ha igazolod, hogy a gyerek szükségleteit ez az összeg nem fedezi, esetleg igazolod, hogy a jövedelme magasabb, akkor természetesen lehet esély az emelésre.
Tisztelt Fórum!
Azután érdeklődnék, hogy valóban úgy változott-e az új Ptk., hogy ezentúl a "nemházastárs" (tehát élettárs) gyermekét is figyelembe veszi a bíróság a gyerektartás összegének megállapításakor? Ezen kívül változott-e a tartósan beteg gyermek után megítélhető összeg vagy százalék? Jelen esetben 15 ezer forintot kapok az apától, ami a keresetének majdnem a 25%-a (nyilván csak papíron). Van rá esély, hogy többet ítéljen meg a bíróság?
Hivatalosan ugyanis sajnos én keresek többet. Párommal két gyermeket nevelünk, mert nálunk él az előző kapcsolatából született gyermek. Házasok azonban nem vagyunk, így a tavalyi bírósági döntésnél párom gyermekét nem vette figyelembe a bíróság a költségek megállapításakor. Exférjeméknél is 2 gyerek van már. De ez a 15 ezer forint egy beteg gyermeknél épp hogy csak a gyógyszerekre elég...
Köszönöm!
Valószínűleg az új Ptk. alapján fix összeget, de hogy mennyit, azzal kapcsolaban még csak fogódzók sincsenek a kérdésedben.
Tisztelt ObudaFun!
3 éve mondta ki a bíróság hogy havi 20 % legyen a gyerektartás összeg. Egy éve felajánlottam volt feleségemnek fix 30 ezer forint összegű gyerektartást, de ő azt mondta, hogy menjek bíróságra aztán majd a bíróság eldönti.Mi alapján fog ítélni a bíróság? Köszönöm előre is válaszát.
Azt sem ártana tudni, mikori ez az ítélet. De egyébként most épp jók az esélyek, mert az új szabályok már a fix összegűt támogatják, más kérdés, hogy azt kimondhatja a bíróság, hogy minden évben emelkedik a KSH árindex szerint.
Üdv Érdeklődni szeretnék gyerektartás ügyben. Fizetésem 20%-át vonják a volt feleségemnek gyerektartás címem. be szeretném adni bíróságra, hogy fix összegű legyen a gyerektartás. Mire számíthatok? Köszönöm.
A másik rovatban válaszoltam. (Egyébként, ha nem volt állami előlegezés, akkor, ahogyan azt a kolléga is érzékeltette, ez a "gyámhivatal érdeklődik" egy olyan blöffnek tűnik, amely a fizetési hajlandóságodat hivatott növelni. De ha volt, akkor sem a jogosultnál fog a gyámhivatal érdeklődni, hanem végrehajtást kér rád.)
Kedves Kovács_Béla_Sándor!
Azt kérdezem, hogy a teendő ilyenkor? Vissza kell fizetnem az elmaradást vagy sem?
Jaj.
Ha jobban tudod, miért kérdezed?
Nem előlegezte meg az állam, de mivel gyámhatóság által lett indítva a tárgyalás, így ők kérték az anyától minden év végén a számlakivonatot, hogy érkezett e rá utalás.
És Ő halogatta mindig, hogy hát érkezett is meg nem is, mert az elején pár hónapban tudtam utalni de ez rendszertelen volt.
Mos meg ugye kérdezgetik, hogy mi van fizetem e vagy sem.
Szóval a gyámhatóság érdeklődik nem az állam.
Az állam előlegezte a tartásdíjat, vagy mi történt? Mert az az egyetlen eset, amikor az anya kérése nélkül ezt figyeli az állam szerintem. Akkor viszont be is hajtják a megelőlegezett tartásdíjat.
Sziasztok!
Abban kellene segítség, hogy van 1 öt éves fiam, és a bíróság megítélte, hogy havi 10,000 ft-ot fizessek. Mivel nincs jövedelmem így nem tudtam fizetni, és ez az édesanyát sem zavarta mert tudta az anyagi helyzetem, és elfogadta.
Viszont nemrég megkeresett, hogy az államtól kapott már pár levelet amiben az áll, hogy tegyen lépéseket mert ugye az állam nem látja, hogy fizetném a tartás díjat.
Kérdésem, hogy mit tudunk most tenni?
Most már van jövedelmem tudnám fizetni, de visszamenőleg az 5 évet azt sajnos nem. Azt az elmaradást is be fogják rajtam hajtani?
A végrehajtási kérelem benyújtásától 6 hónapra visszamenőleg minden tiltható, amit nem fizetett ki a kötelezett.
sziasztok, tiltásban kellene a segítség:
gyt. letiltás esetén a naptári félév tiltható visszamenőleg vagy az utolsó utalás utáni hónaptól?
pl. januártól – júniusig, közben utalt az apuka februárban és májusban. a többi üres holnap is tiltható, vagy csak júniustól, mivel májusban volt az utolsó gyt. utalás.
Remélem nem írtam nagyon bonyolultan.
Köszönöm a válaszokat.
sziasztok,
segítségre lenne szükségem. a kérdésem:
gyt. letiltás esetén a naptári félév tiltható visszamenőleg vagy az utolsó utalás utáni hónaptól?
pl. januártól – júniusig, közben volt utalás februárban és májusban. a többi üres holnap is tiltható, vagy csak júniustól, mivel májusban volt gyt. utalás.
Remélem nem írtam nagyon bonyolultan.
Köszönöm a válaszokat.
Sok a szöveg, mi a kérdés? Ja, megtaláltam:
„Amennyiben tudom bizonyítani, hogy fizettem, mi a teendő?”
Vht. 41-et kell kérni a végrehajtótól, és ha a jogosult nem ismeri el a teljesítéseket, akkor korlátozás iránti pert kell indítani ellene.
Hogy lesz-e letiltás, az nem rajtad vagy a végrehajtón múlik. Ha kéri a jogosult, akkor letiltanak.
De erre már mind válaszoltam.
Figyelembe veszik.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02