Gyermek láthatás

ObudaFan # 2006.03.05. 09:19

Tartok tőle, ez nem munkahelyi elfoglaltság lesz. Ha minden vasárnap van meccs, ez valamelyik megyei bajnokság lehet, ami viszont amatőr bajnokság.

derill # 2006.03.04. 21:53

deri: a munkahelyi elfoglaltság miatt elmaradt kapcsolattartást köteles az anya pótolni. Tehát ha igazolod, hogy munkahelyi elfoglaltságod miatt marad el a kapcsolattartás a gyámhivatal köteles azt pótoltatni.

Jó lenne pontosan tudni, hogy mi van a kapcsolattartást szabályozó határozatban, mert az is számit.

trist: teljesen mindegy, hogy hogy lesz valaki apa, ha bejegyzik, joga van kapcsolattartásra az elvitel jogával, és nem korhoz kötött. Sőt, ha nem volt még gyermekelhelyezési per, akkor pontosan olyan jogai vannak a gyerekkel kapcsolatban, mint az anyának.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

ObudaFan # 2006.03.03. 20:08

Van joga, ha az apasága megállapítást nyer, a többi kérdésre a válasz sok körülménytől függ: ha az apáról nem kell feltenni, hogy a gyermek nevelésére bármilyen veszélyt jelent, akkor el is hozhatja az ítéletben/gyámhatósági határozatban írt napokon.

trist # 2006.03.03. 20:05

Amennyiben csak apasági per során vállalja az apa az apaságot, van-e joga látni a gyereket ,esetleg láthatásra elhozni az anya otthonából , a gyerek kora mennyire befolyásolja a láthatást, hány hónapos illetve éves korától hozható el ?

ObudaFan # 2006.03.03. 19:19

Nincs mit.

deri # 2006.03.03. 18:32

Köszönöm!

ObudaFan # 2006.03.03. 18:05

Bíróság.

deri # 2006.03.03. 17:51

Az ideiglenes intézkedést a bíróságtól kell kérnem, vagy a gyámhatóságtól? (2 éven belül történt a válás)

ObudaFan # 2006.03.03. 17:36

Kérj ideiglenes intézkedést, aztán hátha.

deri # 2006.03.03. 11:04

Köszönöm az eddigi segítségedet!
Újabb probléma merült fel. Megkaptam a tavaszi futball forduló időpontjait és minden vasárnap meccsem van. Az exem hallani sem akar arról, hogy szombatra tegyük át a láthatást. Eldöntöttem, hogy bírósághoz fordulok. Kérhetek e gyorsított eljárást, hogy minél előbb új határozatot hozzon a bíróság a körülményekre tekintettel? A bajnokság márc. 12.-én indul és június végéig tart. Szerződés köt az egyesülethez, nem tehetem azt, hogy nem megyek el meccsre, így viszont nem láthatom a kislányom. Várom válaszod!

ObudaFan # 2006.02.20. 22:48

Próbálkozhatsz a gyámhivatalnál, de kérdés, hogy tudnak-e segíteni. Esetleg , ha azért van valami rendszeresség a hétvégéidben, érdemes lenne a kapcsolattartás újraszabályozását kérni.

deri # 2006.02.20. 18:12

Sajnos nem az első eset. Sportoló vagyok és többször előfordult, hogy délelőtt nem tudtam érte menni, mert meccsem volt. Délután pedig már nem adta oda a kislányt. Az ismerősömnél ez rugalmasan működik, ha nem ér rá vasárnap, megegyeznek az exével a szombatban. Vele abszolut reménytelen. "Fafejűen" ragaszkodik a végzéshez (9.00). Ha akkor nem vagyok ott nem vihetem el a kislányom.

ObudaFan # 2006.02.20. 17:58

A gyámhatóság állhat(na) segítségedre, ha a kapcsolattartás végrehajtásával kapcsolatban vita van, de egy egy órás késésnél az anyuka könnyen kimagyarázza magát. Meg egyébként is, ha csak egyszeri vita van, akkor jobb a békesség, mert ha elmérgesedik a viszonyotok, véres csaták árán fogod tudni kivívni, hogy lásd a gyermeket.

deri # 2006.02.20. 17:30

Sziasztok!
Deri vagyok, új a fórumon.
Segítségeteket szeretném kérni láthatás kérdésében. 1 éve váltam el, van egy 5 éves kislányom. A láthatást a bíróság vasárnap 9-18 óráig határozta meg. A hétvégén nem tudtam 9 órára a kislányomért menni csak 10 órára, amit napokkal előtte közöltem a volt feleségemmel. Fél tízkor kaptam egy SMS-t hogy mivel nem értem oda 9.00 órára, ne is menjek a kislányért. Kérdésem: Van e joga volt feleségemnek ahhoz, hogy megtagadja a láthatást, ha nem érek oda pontosan arra az időpontra, amit a bírósági végzésben meghatároztak? Pedig otthon voltak és tudott róla, hogy később megyek. Előre is köszi a segítségeteket!