Annak kell fizetni az illetéket, aki megszerzi az ingatlant, tehát neked nem kerül semmibe.
lakáskérdés
szép napot. egy kérdésem lenne mégpedig: Örököltem egy fél lakást aminek a tulajdonlapjára már fel is kerültem mint örökös, tehát már megvolt a hagyatéki.Most szeretném ezt a fél ingatlant annak a tulajdonába átadni / ajándék cimén / akinek a nevén van a lakás másik fele. mennyi illetéket kell fizetnem , vagy valami más ötlet hogy olcsobban megusszam? köszi a segitséget
Persze, hogy szóba jön a megosztási per, ha valakinek van rá 2-3 éve és egy kis pénze.
köszi a válaszokat.
tehát sajnos akkor ha akar,keresztbe tud tenni... :(
felértékelték 4.9 millióra ,de ő 2milliót szeretne kapni,tehát nekem 8 (!) millióért kellene eladnom h ő megkapja amit akar.na annyiért meg nem fogják elvinni... :(
5ért lenne rá vevő,de abba meg nem fog belemenni,mert igy keveset kap...hajjajj,ördögi kör..?!
Végső esetben lehet kérni a bíróságon a közös tulajdon megszüntetését,-szakértő felértékeli az ingatlan árát,így vita nincs az árat illetően,a bíróság által kirendelt igazságügyi szakértő véleményét ált.sem a bíró,sem a peres felek nem vitatják
Mindenki annyiért adja el a tulajdoni hányadát, amennyiért eladni hajlandó. Ha nem felel meg neki az összeg, nem adja el. Emellett elővásárlási joga van a tulajdonostársa által eladásra szánt tulajdoni hányadra.
sziasztok! adott egy ingatlan,melyet édesanyám 3/4ed ill. testvérének özvegye 1/4ed részben örökölt.szeretnénk megvásárolni tőlük a részt ill.eladni az ingatlant.felértékeltettük a házat.van e vmiféle törvényes keret arra,hogy ugymond "ne tudjon megszivatni" minket a másik fél,hogy nem egyezik bele az összegbe ill.neki több kellene mint amit mi kinálunk?valahogy ez kikerülhető törvényesen?
köszönettel:
Gerillaboj
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02