Mitévő legyek?

monalisa1 # 2006.05.16. 19:30

Sajnos mindig vagy egy rosszakaró, haszonleső, aki közbeavatkozik és akinek semmi sem drága.

Ha édesapád meghal (...) az örökös te vagy. Ellenben ha édesapád netán eltartási/gondozási szerződést kötne az élettársával - rábeszélheti erre - akkor oda az örökség.

Próbáld az apukádat a gyámságod alá helyeztetni: súlyos beteg aki az ügyeit maga nem tudja intézni stb., és akkor a hölgy remélve eltünik a láthatárról.

Gyámhivatal és bírósági eljárás.

Egy laikus mondta ezt., jogász hozzászóló valószínűleg jobban átvilágítja majd a jelen kialakult helyzetet.

szlaider # 2006.05.16. 18:58

Tisztelt szakértők!

Szeretném a segítségüket kérni, hogy mitévő legyek.
A problémáma következő:
Édesapámmal élek a ki beteg.
Két agyérgörcse volt és egy agyi infartusa.
Bal oldalára egy kissé lebénult.
én intézem az ügyeit mert a lakásból kimozdulni nem tud és telefonon sem tudja intézni mert beszéde nagyon nehezen érthető.
a probléma az hogy nemrég jelentkezett volt élettársa aki idönként hétvégére el jön és ellenem fordítja. Azóta mindíg kitalál valamit amivel belémköthet és kiabál hogy takarodjak itthonról. a kérdésem az lenne hogy kirúghat-e itthonról. Ide vagyok bejelentve és nincs is hova mennem. Sajnos a volt élettársa azt akarja elérni hogy megint eltartsa őt mert apunak nagyon jó nyugdíja van. Nem tudom mit tegyek albérletbe eltudok menni de félek hogy ez apunak végzetes lenne. De mivel most én vagyok az elsőszámú közellenség nem tudok beszélni vele, mert csak fenyegetőzik hogy nagyon vigyázzak, és takarodjak innen.
válaszukat előre is köszönöm.
Szlaider