Üdvözlöm a Fórum látogatóit !
A kérdésem az lenne, hogy a színlelt szerződést /eltartási/ kötőket bünteti e a jog,vagy csak egyszerűen semmis lesz az általuk kötött szerződés,ha
bebizonyosodik a mögöttes szándék /másik jogos örökös
kizárása a köteles részből/.
Ez azért fontos számomra, mert anyám halála után az apám,/csak a jogállására értendő!/ a húgommal kíván eltartási szerződést kötni, hogy engem kizárjon az apai részből.Azzal zsarolja őt, hogy ha erre nem hajlandó, akkor egy idegennel köti meg és akkor ő is az én sorsomra jut. A húgommal jóban vagyunk, nem szeretnénk,ha idegen kézre jutna bármi amihez annyira kötődünk.Félek, hogy a jó kapcsolatunkat felőrli ez a zsarolás és az abból keletkező viszony, mert onnantól kezdve viselkednünk kell egymással,a kimenetel szinte borítékolható.
Akkor viszont kénytelen vagyok megtámadni a "szerződésüket",de nem akarnék a húgomnak ártani!
Igazából azt kellene kizárni aki még anyánk halála után is csak a békétlenséget szítja és az egész családot fizikai és lelki terrorban tartotta, egy életen át.A súlyosan beteg anyánkra azt mondta "dögölj meg" majd "legyen már vége,mert ki van az egésztől"
Ez felvet bennem egy kérdést, van e módunk őt jogi úton korlátozni.
Nem akarjuk mindezek ellenére lehetetlen helyzetbe hozni.Az ő nyugdíja és az özvegyi kb.250.000.Ft ,kétszobás panel a "vagyon"
Házasságkötésük idején anyánk családi házat kapott
később ez lett elcserélve.90 éves talán bemenne egy
otthonba is, ezt ő maga mondta.
Elsősorban jogi segítséget kérek, de hasonló problémán
keresztülment tagok véleményét is szívesen meghallgatnám.
Köszönettel Csuli