honlaptartalom ~igazoltatása


ankalm # 2011.05.24. 16:05

Üdvözletem,
A problémám a következő: van egy honlapom, egy adott szóösszetételre a google-ban az első helyen voltam egy jó darabig. Most pedig ha ugyanezt beírom akkor is kijön az oldalam, de nem a saját nevem alatt (azt sehol nem látom), hanem egy teljesen lehetetlen név alatt
Létezik, hogy ellopták az egész honlapom tartalmát? Vagy ez egy google-büntetés?
Köszönettel,

Kovács_Béla_Sándor # 2011.01.26. 08:31

Jelenthetné azt, hogy védjegyként listázva vannak - de ez nem valószínű. Jelenthetné azt, hogy ilyen nevű szervezetek már mind léteznek - de ez nem igaz. (Annyira nem, hogy például az általad említett Bojlisok Klubja sem bejegyzett egyesület. Azt nyilván tudod, hogy a Pontyhorgászok Klubja sem.)
Ezek alapján a legvalószínűbb, hogy csak annyit jelent, hogy valaki úgy gondolja, hogy ő jogot szerzett ezen nevek kizárólagos használatára. Hogy ezt mire alapozza, azt tőle kellene megkérdezni.

fenn01 # 2011.01.26. 08:07

Hello!

Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék csinálni egy klubot.
A klubneve Amatőr Pontyhorgászok klubja.
a weboldalam apklub.hu lenne és van egy ehhez hasonló nevű klub Amatőr Bojlisok klubja és segítséget kértem tőlük és ezt a választ kaptam.

"Szívesen segítek a kinézettel kapcsolatban, viszont vigyázz a névvel, mert a következő Nevek törvény általi védettséget élveznek!

Amatőr Bojlisok Klubja,

Amatőr Bojlis Klub,

Amatőr Bojlisok Clubja,

Amatőr Bojlis Club,

Amatőr Pontyhorgászok Klubja,

Amatőr Pontyhorgász Klub,

Amatőr Pontyhorgászok Clubja,

Amatőr Pontyhorgász Club,

Amatőr Pontyozó Klub,

Amatőr Pontyozó Club és minden olyan horgászati típus pl. az Amatőr Keszegezők Klubja, mely „Amatőrrel” kezdődik !"

Azt nem értem, hogy mit ért az alatt hogy a nevek törvény által védetek ebben szeretnék segítséget kérni.

Válaszokat előre is köszönöm
Email címem. fulopke01@vipmail.hu

Kovács_Béla_Sándor # 2008.07.21. 17:30

Nincs mit, örülök, ha valóban segítettem.

shadow19 # 2008.07.21. 17:22

Nagyon szépen köszönöm a segítséget..megtaláltam a megoldást..sokat segített..

Kovács_Béla_Sándor # 2008.07.21. 09:49

Becsületsértés gyanúja. De az is magánvádas.

shadow19 # 2008.07.21. 08:46

huh..hát igen..ez így igaz ahogy mondod, de itt nem a képeken van a hangsúly, hanem az, hogy milyen dolgokat írnak alá..felőlem töltsék fel a képeket, csak ne fűzzenek hozzá olyan véleményeket, mint: "legszívesebben teleszrnám a fejedet", "zsivány facibáló", "kcsög bzik", "telibeb*sznám a fejed egy viperával"..stb. és ez csak 4 volt a sok közül..bárki rákattint és ezt látja..? Magukról miért nem tesznek fel képeket? Az ilyen embereket annyira..ez a legocsmányabb aljas és undorító dolog amit életemben láttam..mások megalázása a hátuk mögött..hányingerem van tőlük..

Kovács_Béla_Sándor # 2008.07.21. 07:50

Márpedig a képmáshoz fűződő jogok olyanok, amelyek védelmében ki-ki maga szólalhat fel.
Most képzeld el, hány weboldal van! Szerinted a rendőrségnek mindegyiket ellenőriznie kellene abból a szempontból, hogy a felrakott képeken ábrázolt személyek (mint mondtad, oldalanként több százan, vagy akár több ezren vannak) hozzájárultak-e a nyilvánosságra hozatalhoz? Esetleg a feltöltést blokkolnák, és csak akkor kapnál jelszót, ha minden egyes képet és a hozzá tartozó engedélyt bemutattad?
Vagy hogy?
Megjegyzem: az iwiw meg a myvip éppenséggel tele van olyan képekkel ("a haverom és én"; "a spanom"; "a pasim"; "ombrézoltatok"; stb.) amelyeknek közléséhez nem adott előzetes engedélyt mindenki, aki látható rajtuk. Akkor töröljék ezeket is?

shadow19 # 2008.07.20. 20:05

de ez így nagyon nem jó..nincs más megoldás? mert nekem nincs fönn képem..csak másoké..de nem szólhatok mindenkinek hogy figyi már..nézd már meg ezt az oldalt mert illegálisan felhasználták a képeidet..több 100 emberről van szó..hát azt hiszem ezekután az lesz a legjobb, ha közzéteszem a két oldalon és majd elterjed..megnézik és..ez az, h akkor ők is mit csináljanak? tiltakozzanak? vagy kérjenek kártárítést? de azzal mire mennek ha nem tudni ki az oldal szerkesztője?..nem hiszem el h nem lehet töröltetni vagy zárolni az oldalt..

shadow19 # 2008.07.20. 20:04

de ez így nagyon nem jó..nincs más megoldás? mert nekem nincs fönn képem..csak másoké..de nem szólhatok mindenkinek hogy figyi már..nézd már meg ezt az oldalt mert illegálisan felhasználták a képeidet..több 100 emberről van szó..hát azt hiszem ezekután az lesz a legjobb, ha közzéteszem a két oldalon és majd elterjed..megnézik és..ez az, h akkor ők is mit csináljanak? tiltakozzanak? vagy kérjenek kártárítést? de azzal mire mennek ha nem tudni ki az oldal szerkesztője?..nem hiszem el h nem lehet töröltetni vagy zárolni az oldalt..

Kovács_Béla_Sándor # 2008.07.20. 17:04

Minbtha már írtam volna:
a saját képeid közzététele ellen tilatkozhatsz, esetleg megpórbálkozhatsz némi kártérítési igénnyel fellépni.

shadow19 # 2008.07.20. 15:59

egyébként nem vagyok ügyvéd..közöm sincs a joghoz..csak gondoltam itt vki tud majd segíteni..
:S

shadow19 # 2008.07.20. 15:40

mit Tenne/tennél a helyemben?..

shadow19 # 2008.07.20. 15:38

de akkor mégis mit csináljak? mert h nem hagyom annyiban..az biztos..

Kovács_Béla_Sándor # 2008.07.20. 15:36

Szép is lenne, ha a rendőrség csak úgy kikapcsolhatna szervereket, törölhetne oldalakat. Gondolj már bele: ez itt nem Kína!

shadow19 # 2008.07.20. 15:23

és nem lehetne semmiféleképpen sem letöröltetni az oldalt? én nem is vagyok egyébként a képeken..de mások? nyilvánosan megalázzák őket..ez ellen pedig tenni kéne valamit..az lenne a legjobb, ha törölnék az oldalt..volt nincs..nekem nem kell tőlük semmi..
egy ismerősöm azt mondta, h van olyan megoldás is, ha bevisszük a rendőrségre ennek az oldalnak a címét és ott intézkednek..
ha más megoldás nem lesz, akkor közzé fogom tenni az oldat a myvipen és az iwiwen..akkor talán abbahagyják..

Kovács_Béla_Sándor # 2008.07.20. 15:18

szeretném minél előbb betiltatni az oldalt ”Az egy kissé túlzott reakció lenne. :)
De a saját képeid közzététele ellen tilatkozhatsz, esetleg megpórbálkozhatsz némi kártérítési igénnyel fellépni.

shadow19 # 2008.07.20. 14:45

hello mindenki..huhh..hol is kezdjem..lehet nem jó helyen járok, deazért megpróbálom..
Pár napja kíváncsiságból beírtam a nevem a Google nevű keresőbe és kidobott egy oldalt..mivel nem ismertem, megnéztem, h miért szerepelek mégis rajta..
A lényeg az, h ezen az oldalon az iwiw és myvip nevű közösségi portálról töltik fel mások személyes képeit és kommentárják azokat trágár szavakkal ami véleményem szerint megsérti mások személyi jogait..itt nem egy képről van szó, hanem több 100ról..
Ha lehetséges, akkor szeretném minél előbb betiltatni az oldalt a tartalma és annak célja miatt..
link:
http://napiszar.oldal.info/?…

mindenféle segítség jól jönne, élőre is köszönöm!

kispali2 # 2006.12.21. 17:00

Ha Pixel -ről tud valaki valamit, kérem írja meg.
Köszönet.

kispali2 # 2005.05.31. 11:41

Kösz.
Érdekelne, nagyon is.
Konkrétabban a saját kérdésem,et, mihelyst tudom, írom.
Tehát köszöm, ha folytatod.
Üdv.

pixel # 2005.05.30. 22:06

Micro$oft
domain és honlap tartalommal visszaélés (lemondott domaint a szolgáltató tobább használta a saját üzleti céljára. Az oldalon konkrét ajánlat szerepelt. + toplistán is be volt regezve. A domain az én nevemen volt ezt követően is miután lemondtam, amit ők nem vettek hivatalosnak, aztán ÚÕk is felbontották a szerződést és a domain továbbra is az én nevemen volt regisztrálva.)
A bíróság elfogadta, sőtmitőbb bekérte a kinyomtatott verzióját.
A hivatkozás látszott, de beadványon ki is emeltem.

Ha erdekel folytatom,

Sok kérdésedre nem értettem...

kispali2 # 2005.05.28. 13:32

Hi!
Thanx, indeed.
Megkísérlem, hogy boldoguljak vele.

Hanem ... a ... mint írod: az "M$" ... az ... micsoda?

Azt meg szabad tudakolni, hogy ... ha neked 1ízben elfogadta a bíróság, úgy - ott akkor - :

  • milyen súllyal (mint mi) vette figyuba?
  • esetleg volt é vmi háttérvmi (BH, stb.) ami a (magamfajta) jónép számára is hozzáférhető, és hiv. alapként frölhasználható, említgethető? (Ami a bíróság számára komolyan valószínűsítheti, hogy bezony-bezony ez nem vmi trükkös és kimódolt szemfényvesztéses-próbálkozásféle...)
  • Ja, és ... ha neked elfogadták, ... a másik oldal nem ~oppnálta/kifogásolta/tiltakozott, hogy ... ugyanmá!!! ... bki szerkeszthet olyat?

(Tehát bocs az értetlenkedésért, dfe nem is igen kontrollálták, vagy arra már nem tettek indítványt?(Perrsze nyilván tudták, hogyí fölös, és ~hoppon maradnának.)

  • Még 2 kicsikérdés, ha engeded:
    • választottbíróság, vagy 'rendes' fogadta el?
    • ha 'lemeóznák' az anyagot, pl. másik féltőli indítványra, úgy az hogy történne, történhetne szerinted? Komolyan, ez hogy menne/történne? Levél a ~szolgáltatónak?, apostille? áttétel magyarra?

(Ergo: ha vki csűri csavarja, s kötöszködik, aggályoskodik (mint én itt), az a bíróságon hogyan, s mi alapján lehet ~'rövidrezárni'?

Köszöm, ha ...

pixel # 2005.05.27. 21:54

HI kispatak2!
Az archive.org a M$ honlaparchiválója, amelyet a bíróság elfogad.
Ki kell nyomtatni a weblapot, abban benne van hogy honnan való.
Nekem 1 alkalommal elfogadta a bíróság.
Amikor az egyik ügyfelem domainjével visszaéltek.
A te esetedben a korábbi tartalom igazolás a cél erre pedig ez az egyetlen lehetséges igazolás. 2-4 heti bontásban ott vannak a honapok lementve.

Ennél jobb 5letem nincs, valószínüleg nem is létezik.

kispali2 # 2005.05.25. 11:10

Köszöm a javaslatot.
Az igazság az, hogy nerm értek a területhez egyáltalán, s látom, egy angol nyelvű honlapcím.

Az egészet azért kérdeztem, hogy ... akár bírósági eljárásban, vagy bárhol, viszonylag egyszerűen, és "ütősen", szinte vitathatatlanul tudjam az adott (egyébként szövegi) tartalmat bizonyítani, ... lehetőleg közokirati súllyal.

Valszeg OK a megadott cím, de ... látva a hazai bizonyításosdikat, és azok el-elhúzhatóságát, valóban arra gondoltam, hogy vmiféle közokiratiság "kieszközölhető lehet", amit 'csattanósan' le lehet tenni az asztalra, ... és azután a biziteher az ellenkezőjére menjen át a másik félre.
Tehát ebben, vagy erre, ha tudnál vmit, Kedves Pixel.
(Másik, meg az, hogy ... ha csak lehet 'papíralapú' bizi lenne a cél, mert ha a neten van, akkor az a bíróságnak félig-meddig kínai, és ... van azért a bírák között, aki sem angolul, sem a neten nem zsuóonglőr, és ... nagyon kerüli a területet direkt eljárásban - aholy áén látom. És ezért ez - nagyonsajna, de - nagyonelviszi az időt, és mintegy 'adatlefogási', és azonnali 'ott-helybeni' bizonyításra (pl. egy tárgyaláson, kü,önösebb bejelentéás nélkül), meggyőzésre ezért - optimistán: jelenleg még - nem annyira alkalmas (ahogy én látom).
Ha tudnál ellenpéldát, azt köszönném.

Azért az eddigieket is köszönöm.
Üdv.

pixel # 2005.05.22. 22:28

archive.org sem jó???