Fórum informatika újabb elöl     új hozzászólás


honlaptartalom ~igazoltatása

kispali2 # e-mail 2005.05.12. 18:28

Kérdezni szeretném, hogy ... vajon ha biztosan szeretném tudni igazolni, (a későbbiekben bizonyítani,) hogy egy adott időben egy bizonyos honlapcímen mi volt, azt hogyan lehet?..., erre van-e állami szerv..., vagy vki, aki ezt ~hivatalosan teheti? (hirközlési felügyelet, közjegyző, vki.)
van ilyesmi? Ha tudna vki ilyet ....

ciceroka # e-mail 2005.05.12. 22:50

Hallottam már olyanról, hogy közjegyző ún. ténytanúsítvánnyal tudja igazolni a honlap tartalmát.

pixel # e-mail 2005.05.13. 08:00

csinálj egy print screent és mentsd el.
(esetleg töltsd fel a képet valami szerverre.)
majd a telefonfültanunak mondd el.
:)

kispali2 # e-mail 2005.05.13. 11:35

OK. De hát "telefonfültanú, stb." :) ... ezt én nem is értem.

A közjegyzői "ténytanúsítvány" - ami ezek szerint lehetséges, ezzel kapcs. fölvetődik az ár-kérdés, és, hogy a kzjegyzőnek akkor ... biztire rá tud menni a netre ? (már bocsánat)

A Kedves Pixel jasvallatával legyártott bizonyíték nem túlzottan esendő, vagy ... hosszadalmasan vitatható?

Kedves Ciceroka által javasolt közj.-ténytanúsítvány meg ... tartalmazhat vmi szöveget, hogy ekkor-akkor, ilyen-és-ilyen módon elért honlap? (Csak, hogy azt se lehessen vitatni, mármint az ~elérési utat)

Vmi szabványosított forma nincs erre?

Azé köszöm.

pixel # e-mail 2005.05.23. 00:28

archive.org sem jó???

kispali2 # e-mail 2005.05.25. 13:10

Köszöm a javaslatot.
Az igazság az, hogy nerm értek a területhez egyáltalán, s látom, egy angol nyelvű honlapcím.

Az egészet azért kérdeztem, hogy ... akár bírósági eljárásban, vagy bárhol, viszonylag egyszerűen, és "ütősen", szinte vitathatatlanul tudjam az adott (egyébként szövegi) tartalmat bizonyítani, ... lehetőleg közokirati súllyal.

Valszeg OK a megadott cím, de ... látva a hazai bizonyításosdikat, és azok el-elhúzhatóságát, valóban arra gondoltam, hogy vmiféle közokiratiság "kieszközölhető lehet", amit 'csattanósan' le lehet tenni az asztalra, ... és azután a biziteher az ellenkezőjére menjen át a másik félre.
Tehát ebben, vagy erre, ha tudnál vmit, Kedves Pixel.
(Másik, meg az, hogy ... ha csak lehet 'papíralapú' bizi lenne a cél, mert ha a neten van, akkor az a bíróságnak félig-meddig kínai, és ... van azért a bírák között, aki sem angolul, sem a neten nem zsuóonglőr, és ... nagyon kerüli a területet direkt eljárásban - aholy áén látom. És ezért ez - nagyonsajna, de - nagyonelviszi az időt, és mintegy 'adatlefogási', és azonnali 'ott-helybeni' bizonyításra (pl. egy tárgyaláson, kü,önösebb bejelentéás nélkül), meggyőzésre ezért - optimistán: jelenleg még - nem annyira alkalmas (ahogy én látom).
Ha tudnál ellenpéldát, azt köszönném.

Azért az eddigieket is köszönöm.
Üdv.

pixel # e-mail 2005.05.27. 23:54

HI kispatak2!
Az archive.org a M$ honlaparchiválója, amelyet a bíróság elfogad.
Ki kell nyomtatni a weblapot, abban benne van hogy honnan való.
Nekem 1 alkalommal elfogadta a bíróság.
Amikor az egyik ügyfelem domainjével visszaéltek.
A te esetedben a korábbi tartalom igazolás a cél erre pedig ez az egyetlen lehetséges igazolás. 2-4 heti bontásban ott vannak a honapok lementve.

Ennél jobb 5letem nincs, valószínüleg nem is létezik.

kispali2 # e-mail 2005.05.28. 15:32

Hi!
Thanx, indeed.
Megkísérlem, hogy boldoguljak vele.

Hanem ... a ... mint írod: az "M$" ... az ... micsoda?

Azt meg szabad tudakolni, hogy ... ha neked 1ízben elfogadta a bíróság, úgy - ott akkor - :

  • milyen súllyal (mint mi) vette figyuba?
  • esetleg volt é vmi háttérvmi (BH, stb.) ami a (magamfajta) jónép számára is hozzáférhető, és hiv. alapként frölhasználható, említgethető? (Ami a bíróság számára komolyan valószínűsítheti, hogy bezony-bezony ez nem vmi trükkös és kimódolt szemfényvesztéses-próbálkozásféle...)
  • Ja, és ... ha neked elfogadták, ... a másik oldal nem ~oppnálta/kifogásolta/tiltakozott, hogy ... ugyanmá!!! ... bki szerkeszthet olyat?

(Tehát bocs az értetlenkedésért, dfe nem is igen kontrollálták, vagy arra már nem tettek indítványt?(Perrsze nyilván tudták, hogyí fölös, és ~hoppon maradnának.)

  • Még 2 kicsikérdés, ha engeded:
    • választottbíróság, vagy 'rendes' fogadta el?
    • ha 'lemeóznák' az anyagot, pl. másik féltőli indítványra, úgy az hogy történne, történhetne szerinted? Komolyan, ez hogy menne/történne? Levél a ~szolgáltatónak?, apostille? áttétel magyarra?

(Ergo: ha vki csűri csavarja, s kötöszködik, aggályoskodik (mint én itt), az a bíróságon hogyan, s mi alapján lehet ~'rövidrezárni'?

Köszöm, ha ...

pixel # e-mail 2005.05.31. 00:06

Micro$oft
domain és honlap tartalommal visszaélés (lemondott domaint a szolgáltató tobább használta a saját üzleti céljára. Az oldalon konkrét ajánlat szerepelt. + toplistán is be volt regezve. A domain az én nevemen volt ezt követően is miután lemondtam, amit ők nem vettek hivatalosnak, aztán ÚÕk is felbontották a szerződést és a domain továbbra is az én nevemen volt regisztrálva.)
A bíróság elfogadta, sőtmitőbb bekérte a kinyomtatott verzióját.
A hivatkozás látszott, de beadványon ki is emeltem.

Ha erdekel folytatom,

Sok kérdésedre nem értettem...

kispali2 # e-mail 2005.05.31. 13:41

Kösz.
Érdekelne, nagyon is.
Konkrétabban a saját kérdésem,et, mihelyst tudom, írom.
Tehát köszöm, ha folytatod.
Üdv.

kispali2 # e-mail 2006.12.21. 18:00

Ha Pixel -ről tud valaki valamit, kérem írja meg.
Köszönet.

shadow19 # e-mail 2008.07.20. 16:45

hello mindenki..huhh..hol is kezdjem..lehet nem jó helyen járok, deazért megpróbálom..
Pár napja kíváncsiságból beírtam a nevem a Google nevű keresőbe és kidobott egy oldalt..mivel nem ismertem, megnéztem, h miért szerepelek mégis rajta..
A lényeg az, h ezen az oldalon az iwiw és myvip nevű közösségi portálról töltik fel mások személyes képeit és kommentárják azokat trágár szavakkal ami véleményem szerint megsérti mások személyi jogait..itt nem egy képről van szó, hanem több 100ról..
Ha lehetséges, akkor szeretném minél előbb betiltatni az oldalt a tartalma és annak célja miatt..
link:
http://napiszar.oldal.info/?…

mindenféle segítség jól jönne, élőre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2008.07.20. 17:18

szeretném minél előbb betiltatni az oldalt ”Az egy kissé túlzott reakció lenne. :)
De a saját képeid közzététele ellen tilatkozhatsz, esetleg megpórbálkozhatsz némi kártérítési igénnyel fellépni.

www.kbs-ugyved.hu

shadow19 # e-mail 2008.07.20. 17:23

és nem lehetne semmiféleképpen sem letöröltetni az oldalt? én nem is vagyok egyébként a képeken..de mások? nyilvánosan megalázzák őket..ez ellen pedig tenni kéne valamit..az lenne a legjobb, ha törölnék az oldalt..volt nincs..nekem nem kell tőlük semmi..
egy ismerősöm azt mondta, h van olyan megoldás is, ha bevisszük a rendőrségre ennek az oldalnak a címét és ott intézkednek..
ha más megoldás nem lesz, akkor közzé fogom tenni az oldat a myvipen és az iwiwen..akkor talán abbahagyják..

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2008.07.20. 17:36

Szép is lenne, ha a rendőrség csak úgy kikapcsolhatna szervereket, törölhetne oldalakat. Gondolj már bele: ez itt nem Kína!

www.kbs-ugyved.hu

shadow19 # e-mail 2008.07.20. 17:38

de akkor mégis mit csináljak? mert h nem hagyom annyiban..az biztos..

shadow19 # e-mail 2008.07.20. 17:40

mit Tenne/tennél a helyemben?..

shadow19 # e-mail 2008.07.20. 17:59

egyébként nem vagyok ügyvéd..közöm sincs a joghoz..csak gondoltam itt vki tud majd segíteni..
:S

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2008.07.20. 19:04

Minbtha már írtam volna:
a saját képeid közzététele ellen tilatkozhatsz, esetleg megpórbálkozhatsz némi kártérítési igénnyel fellépni.

www.kbs-ugyved.hu

shadow19 # e-mail 2008.07.20. 22:04

de ez így nagyon nem jó..nincs más megoldás? mert nekem nincs fönn képem..csak másoké..de nem szólhatok mindenkinek hogy figyi már..nézd már meg ezt az oldalt mert illegálisan felhasználták a képeidet..több 100 emberről van szó..hát azt hiszem ezekután az lesz a legjobb, ha közzéteszem a két oldalon és majd elterjed..megnézik és..ez az, h akkor ők is mit csináljanak? tiltakozzanak? vagy kérjenek kártárítést? de azzal mire mennek ha nem tudni ki az oldal szerkesztője?..nem hiszem el h nem lehet töröltetni vagy zárolni az oldalt..

shadow19 # e-mail 2008.07.20. 22:05

de ez így nagyon nem jó..nincs más megoldás? mert nekem nincs fönn képem..csak másoké..de nem szólhatok mindenkinek hogy figyi már..nézd már meg ezt az oldalt mert illegálisan felhasználták a képeidet..több 100 emberről van szó..hát azt hiszem ezekután az lesz a legjobb, ha közzéteszem a két oldalon és majd elterjed..megnézik és..ez az, h akkor ők is mit csináljanak? tiltakozzanak? vagy kérjenek kártárítést? de azzal mire mennek ha nem tudni ki az oldal szerkesztője?..nem hiszem el h nem lehet töröltetni vagy zárolni az oldalt..

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2008.07.21. 09:50

Márpedig a képmáshoz fűződő jogok olyanok, amelyek védelmében ki-ki maga szólalhat fel.
Most képzeld el, hány weboldal van! Szerinted a rendőrségnek mindegyiket ellenőriznie kellene abból a szempontból, hogy a felrakott képeken ábrázolt személyek (mint mondtad, oldalanként több százan, vagy akár több ezren vannak) hozzájárultak-e a nyilvánosságra hozatalhoz? Esetleg a feltöltést blokkolnák, és csak akkor kapnál jelszót, ha minden egyes képet és a hozzá tartozó engedélyt bemutattad?
Vagy hogy?
Megjegyzem: az iwiw meg a myvip éppenséggel tele van olyan képekkel ("a haverom és én"; "a spanom"; "a pasim"; "ombrézoltatok"; stb.) amelyeknek közléséhez nem adott előzetes engedélyt mindenki, aki látható rajtuk. Akkor töröljék ezeket is?

www.kbs-ugyved.hu

shadow19 # e-mail 2008.07.21. 10:46

huh..hát igen..ez így igaz ahogy mondod, de itt nem a képeken van a hangsúly, hanem az, hogy milyen dolgokat írnak alá..felőlem töltsék fel a képeket, csak ne fűzzenek hozzá olyan véleményeket, mint: "legszívesebben teleszrnám a fejedet", "zsivány facibáló", "kcsög bzik", "telibeb*sznám a fejed egy viperával"..stb. és ez csak 4 volt a sok közül..bárki rákattint és ezt látja..? Magukról miért nem tesznek fel képeket? Az ilyen embereket annyira..ez a legocsmányabb aljas és undorító dolog amit életemben láttam..mások megalázása a hátuk mögött..hányingerem van tőlük..

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2008.07.21. 11:49

Becsületsértés gyanúja. De az is magánvádas.

www.kbs-ugyved.hu

shadow19 # e-mail 2008.07.21. 19:22

Nagyon szépen köszönöm a segítséget..megtaláltam a megoldást..sokat segített..