Ha te állítod ki a számlát akkor vállalod a felelősséget? A következményeket is??
HA a kinyomtatás elött leellenőriznéd, akkor mi lenne? Vélhetőleg akkor kiderülne rögtön, hogy egy hajszárító helyett egy kocsi szerepel a számlán 3500 Ft-ért vagy fordítva....
A számla elkészítésének a módja csak technikai jellegű. Amit aláírsz MEG kell nézni.
számlakiállítás
Egy állami cégnél dolgozom. Az eddigi, jól bevált számlázó program helyett egy másik cégtől vásárolt számlázó program és számlázási rend van kialakulóban nálunk.A lényege, hogy a törzsadatokat a helyi irodavezetők viszik fel, míg a számadatokat a budapesti központunk "állítja be" a helyi gépírók által interneten eljuttatott számadatok alapján. És itt jön a képbe egy kis svédcsavar: az általuk "összegyártott" számlát szintén interneten keresztül visszaküldik nekem (gazdasági ügyintéző vagyok), a számlán az alábbi felírattal: Készítette: xy (azaz én?), melyet azután nekem kell aláírnom. Azaz, olyan számlához adom a nevem, melynek létrejöttében a szerepem csupán a számla kinyomtatása. Köteles vagyok-e a nevemet adni olyan számla kibocsátásához, melynek elkészítéséhez egy billentyű leütésével sem járultam hozzá? (Természetesen a számlareklamációk - mint számlakészítőhöz - hozzám érkeznek. Más kérdés, hogy ilyen esetekben nagy bajban vagyok tekintettel arra, hogy semmilyen bázisadat nem áll rendelkezésemre a hiba tisztázására). Kötődik-e ez a probléma bármi féle törvényhez, jogszabályhoz?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02