Mik a lehetőségeim?


Kalim Pál # 2011.03.20. 20:42

Hiába a polgári jogi jogviszony, ha törvény a végrehajtást az állami adóhatóság alá rendeli. Az eljárás semmiképpen sem törvénysértő. (Ptk. 7. § (1) bekezdés második mondat). Az esetleges pert a felperesek elveszítenék.


Az interneten található idézetek legnagyobb baja, hogy nehezen ellenörizhetö a hitelességük. /Petöfi Sándor/

végrehajtó1 # 2011.02.20. 18:31

na még egyszer...

rokonfajta # 2011.02.20. 18:19

Tisztelt fórumozók!
Az adózás rendjéről szóló törvényben az áll, hogy amennyiben a magánszemély hallgatói hitel-törlesztési kötelezettségének nem tesz eleget, tartozását a Diákhitel Központ Rt. megkeresésére az Állami Adóhatóság adók módjára hajtja be.
Az adóhatóság mint végrehajtó szerv jár el. Tehát mint közhatalom lép fel a tartozás behajtása érdekében.
Mint ismert, a Diákhitel központnak nem lehet különös jogalanyisága , hogy mint az állam által működtetett gazdasági társaság és a diákhitelt felvevő közötti jogviszonyban egyoldalú jogosultságot érvényesítsen hiszen a diákhitel kölcsönszerződés polgárjogi jogviszony, (mellérendelt) az állam ebben a formában vagyonjogi forgalomban vesz részt így nem érvényesek a közhatalmi jogosítványok. Az adóhatóság a Diákhitel Központ megkeresése nélkül nem hajtja be a tartozást. A fentebb említett art. rendelkezés nem kötelezettség hiszen a diákhitelezés nem állami forrásból történik. Ez csak egy jogosultság. Amennyiben élnek vele a fenti probléma merül fel. Szerintem a Diákhitel Központ minden egyes Diákhitel Tartozás adóhatóság általi behajtása törvénysértő.
Mi a véleményetek a fenti problémakörről?
Ha az APEH-es végrehajtás alatt lévő Diákhitelesek pert indítanának a Diákhitel Központtal szemben, hivatkozva a fenti jogsértésre mi lehetne annak a kimenetele?

Achos # 2010.10.03. 09:39

Persze a munkalap amit felvettek. Azon annak kell szerepelni amit megbeszéltünk.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.10.03. 09:35

Tudod bizonyítani, hogy nem javításra adtál megrendelést?

Achos # 2010.10.03. 08:18

Tisztelt Fórumozók!
Egy olyan problémával találkoztam, hogy elvittem a laptopomat egy számítástechnikai boltba ahol egy árajánlatot és egy állapot felmérést kértem tőlük. Megadtam a testvérem elérhetőségét, hogy őt értesítsék ha ez megvan. Erre egy hónappal később kapom a testvéremtől az infót, hogy elkészült a gép mehetek érte. Azt hittem, hogy szétrobbanok. A számítógépben kicserélték az alkatrészeket és közölték, hogy mennyibe kerül. Mit tehetek ilyenkor? Segítségeteket előre is köszönöm.

pandika # 2010.08.04. 09:44

isztelt Ügyvéd Úr! Érdeklődnék Öntöl,és tájékoztatást kérnék ha lehetséges.17 évell ezelött szültem meg a gyermekemet nehéz körülmények között. Fogadott orvosom volt elhuzodó orákig tartó kinzás után vákummal tudtam megszülni.Ha engem akkor időben megcsászároznak a mai napig aktiv ember vagyok ami sajnos most nem mondható el.Azóta nem tudok dolgozni rengeteg betegségem van .15 évig voltam 67% os rokkant most elvették tőlem 41% ra.Én inditottam a Munkaügyi Bíróságnál pert,és az Ombudsmanhoz is elküldtem a panaszomat ,még várom az eseményeket.Csak azt szeretném tudni,hogy van -e esélyem bármi féle méltányosságra esetleg kaphatok-e valamien kártéritést ,ugyanis Én megvagyok rola győződve minden betegségem a szülésből kifolyólag indult.Amit természetesen igazolni tudom zárójelentéseimmel. Akkor mühiba pert nem mertem inditani ,egyrészt azért mert a betegségeim miatt állandoan korházban voltam ,és féltem, mivel kiszolgáltatott helyzetem miatt ,és a lakóhelyemhez oda voltam kényszerülve abban a korházban.Kérem tájékoztasson ,hogy van-e esélyem bármire is .Köszönöm szépen pandika

Impossible # 2009.09.04. 18:51

Hédi,

miért nem kérdezed meg a munkaügyi központot? (Nekem fogalmam sincs erről, szóval én csak azt tudom javasolni, hogy kérdezd meg tőlük, ha esetleg itt nem kapnál választ mostanában.)

hédi55 # 2009.07.30. 10:02

55 éves vagyok, 33év 195nap munkaviszonyban eltöltött szolgálati időm van. Operátorként dolgozom (jelenleg betegállományban vagyok).Agyi infartussal,kéthegyű billentyű elégtelenséggel,magas vérnyomással,folyamatos szívfibbrilációval. 46%-os egészségkárosodást állapítottak meg.Rehabilitáció nélkül nem vagyok alkalmas a jelenlegi munkámra,de rehabilitációm nem javasolt.Végzetségem 8 ált. Van-e lehetőségem munkanélküli segélyre,annak reményében,hogy meggyógyítanak és tovább dolgozhatom.Vagy be kell érnem a 26ezer valamennyi szociális járadékkal.Választ köszönöm!