SOS!! Komoly, súlyos, nem mindennapi probléma!


gizhas # 2014.11.24. 09:11

Nagyon sürgősen érdeklődnék, hogy a 2014 es évben volt e olyan személy vagy személyek akiket a Szigatingatlan névő lévő Milákné Szilvi féle tárdsaság átvert a beszedett 20000 Ft-al és az állás lehetőséggel.?
Én és a fiam jerlentkeztünk és el is utaztunk Szigetszentmiklósra ez laskhelyünktől 130 km / oda-vissza 260 / plusz kifizettünk a 2x20000 Ft-ot. A képzésen semmi olyan nem hangzott el, hogyan is kell működni, csak annyi, hogy hirdetni kell. Na itt megállok, mivel hirdettem és tudom, hogy a hirdetéseim megtekintélse mennyi volt, és mennyi telefon érkezett a Milákné által megadott telefonszámra. A 35 telefonból nyár óta egyetlen egy visszajelzést éstesítést nem kaptam, hogy hová menjek ingatlant értékesíteni.Ez a veszett fejsze nyele. buktam, buktunk, és számunkra ez sok pénz, hiszen állást szerettünk volna.
Mit lehjet tenni? Lépett már valaki ebben az ügyben? Meddig lehet még engedni, hogy átverje az embereket?
Azért írom a 2014-es dátumot, mert a hiozzászülásoknál és a fecebookon is már régebbi visszajelzések vannak.
Jogi tanácsot szeretnék kérni, mert nem kis csalásról lehet itt szó. Nagyon sokat olvastam azóta róla, és nincs aki jogilag intézkedni tudna? Vagy hogyan kell, mivel nem lehet türni, hogy ewnnyi embert lenyúljon!!!!!?????

anyatigris001 # 2012.06.17. 23:59

Köszönöm szépen az uraknak a tanácsot.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.13. 06:00

Anyatigris, hogyan állt elő ez a helyzet? Ők ajándékozták neked az ingatlant a haszonélvezet fenntartása mellett, vagy te engedtél nekik haszonélvezetet a tulajdonodon? Ha az utóbbi, akkor visszterhesen vagy ingyenesen?
Esetleg együtt vettétek az ingatlant?

Dr.Attika # 2012.06.13. 05:34

Tisztelt Asszonyom!
A haszonélvezeti jog nem erősebb a tulajonjognál, hanem a tulajdonjogi jogosítványok ( birtoklás, használat, hasznok szedése, rendelkezési jog)közül az első kettő közül jogosítja a haszonélvezőt.

A leírt esetben Ön és gyermeke a haszonélvezők hozzájárulásával tartózkodnak az ingatlanban. Ha ez a helyzet nem megfelelő Önnek, akkor nem tehet mást jogilag, hogy elhagyja az ingatlant.Tulajdonosi minősége semmilyen jogot nem biztosít Önnek.

anyatigris001 # 2012.06.12. 21:51

Tisztelt Uram!
Segítségét szeretném kérni.Tulajdonosa vagyok az ingatlannak amelyben lakom négy éves gyermekemmel akit egyedülállóként nevelek.
Haszonélvezeti joguk van ugyanitt a szüleimnek,szintén itt élnek.
Gyermekemmel 6 négyzetméteren egy kis szobában lakunk,míg övék a nagyobb tágasabb szoba ahonnan az erkély is nyílik.A szobát zárják,becsukják a gyerek orra előtt,a közös helyiségeket nem tisztítják,mert én úgyis megcsinálom.
Édesapám részéről rendszeres kötekedéseknek,támadásoknak vagyunk kitéve,kifejezetten ellenségesen viselkedik legtöbbször teljesen ok nélkül hiszen inkább kerülöm a társaságát.
A gondom az hogy a gyermekem is látja hallja az egészet,azt hogy ő engem utál.Egy alkalommal nekem is támadt szintén a kicsi előtt akkor zokogva futottam a rendőrségre,ahol javasolták hogy menjünk anyaotthonba.
Tudom hogy a haszonélvezeti jog erősebb a tulajdonjognál,de még sincs az rendjén hogy én meneküljek el a gyermekemmel a saját lakásomból.
Dolgozom napi 12órában,tisztességesen élek,szépen nevelem a gyermekem nem szolgálok én rá arra hogy a saját otthonomban sem élhessek nyugodtan.
Kérem ha van mód rá,okosítson ki hogyan szabaduljak meg ettől az embertől anélkül hogy elhagynám a lakásomat,amiben ő szó szerint haszonélvező,mert az ég világon semmit nem csinál,nem dolgozik,ül egész nap a tévé előtt,mégis parancsolgat és terrorizál.Kérem segítsen.
Köszönöm!

Gabicsek # 2012.03.28. 21:39

Az biztos, így én sem tudnék élni. El kellene mennetek albérletbe, inkább nyögjétek annak az árát, de a nyugalom mindent megér.
Vagy amit Másenka ajánlott, ingatlanost kell megbízni, az ingyen van. Adjátok vissza a pénzét és menjen Isten hírével, ahova akar, ha netán eladjátok a házat.
Ha béreltek egy lakást, nem kell tudnia, hova költöztetek.

Másenka # 2012.03.28. 20:48

Endina # e-mail 2012.03.27. 19:45

Ingatlanost megbízhatsz, csak akkor kell fizetni, ha eladja a házat, ők forgalmi értéket is meg tudnak határozni Veletek együtt.
Fontosabb kérdés, hogy ha eladnád a házat, és kifizetnéd a féltestvérednek azt az összeget, amivel kisegített, akkor meg tudnál-e szabadulni tőle?
Anyukád engedné-e, hogy a pénzzel "szélnek eresszétek"? Nem menne-e a továbbiakban is a nyakatokra? Egyáltalán anyukád ebbe beleegyezne-e?
Ő haszonélvező, és a féltesód anyukája, csak az ő beleegyezésével tudnál így lépni.

Ha én 7 éve élnék ilyen helyzetben, elköltöznék inkább albérletbe jobb körülmények közé, akár 1 szobába is az anyukámmal.
Az emberek jó része nem a saját ingatlanában él.
Ha a féltesód nem fizette volna ki a jelzálogot, akkor talán a bank árverezik, és akkor is csak egy töredéke maradt volna Neked a házból. Hogy forintálisan mennyi, az nyílván meghatározza a további lehetőségeidet, viszont ha most is munka nélkül vagy, akkor talán olyan helyre tudnál költözni albérletbe, ahol munkát is találnál, és jobb helyzetbe kerülhetnétek.

annamari8 # 2012.03.28. 18:42

Endina,én megértelek, nyugodj meg, kérlek. Tudom, milyen amikor pszichiátriai beteg van a családban. Ott tényleg a környezet is áldozattá válik, és csapdahelyzetbe kerül. Én nem jogász vagyok, csak egy rendszeres fórumolvasó. Így hirtelen nem tudok most megoldást mondani, szerintem ez a helyzet jogi úton nem megoldható az érzelmi és családi kötelék miatt, de biztosan van valami megoldás. Tudom, hogy most már erőd végén vagy, és végső kétségbeesésedben írtál ide, de nem tudunk hirtelen megoldást.
Tényleg jó lenne tudni, hogy milyenek a jövedelmi viszonyok. Te egyedül meg tudnál-e élni, mert lehet, hogy el kéne menekülni.
Bár megértem, hogy édesanyádat nem akarod hagyni. Ő mit gondol az egészről?

Csipkebokor # 2012.03.28. 18:03

Bocs, de nem értem. Azt írod, hogy 7 éve tart ez az állapot. 7 éve költözött oda a féltestvéred? Mikor fizette ki a jelzálogot? Mikor diagnosztizálták a betegségét? Mennyi volt a jelzálog?
A mgeoldáshoz lényegesek ezek a válaszok.
Úgy tűnik, először odaköltözött, aztán eladta a házrészét, aztán derült ki, hogy beteg.
Mióta romos a ház?
Ha olyan rossz állapotban van a ház, olyan rossz a beosztása, annyira megromlott a félt. állapota: miért nem költözöl el? Ha valaki megvenné, mennyi járna abból neked? Annyiért megéri velükmaradni? Ki fizeti a rezsit? Kinek mennyi a jövedelme: nyugdíj, rokkantsági, munkanélküli? Lehet, hogy a te jövedelmed a legkevesebb?
Csb

Endina # 2012.03.27. 17:45

Nem tudom, ki írta, de rohadtul nem vagyok önző, ha valaki, akkor én nem!!! Csak egy szerencsétlen áldozat!!! Viselnétek el ti éveken át, nap mint nap, éjjel is ezt az őrültek házát... (csak egy pl. abból, amit újabban ordít az az őrült: "öld meg, megmondtam, reggelre megcsinálod!" - lehet, egyszer tényleg kinyír minket, mert épp azt hallja a fejében, de persze akkor is én vagyok a sz@r szemét?) Akkor vajon mit mondanátok?!? Ráment az egészségem (és csak azért nem lettem még öngyilkos, mert anyut hogyan is hagyhatnám itt) - de én vagyok a rossz, hát nem mondom... Nagyon meglátszik, senki nem tudja felmérni ezt a helyzetet, nem tudja milyen ez, mert nem volt benne soha! És nem azért jöttem ide segítséget kérni, hogy még én legyek még jobban megtaposva!!! Elég volt örökre, de nagyon, a rettegésből, a sírásból, a rémálmokból, az állandó ricsajtól..., senki nem tudja elképzelni, milyen nagyon kikészültünk!!!

A ház pedig egy régi kockaház, hülye módon megépítve, mert még egy folyosó sincs benne, egyik helyiségen át lehet csak eljutni a másikba. És hogyan adjam el mégis??? Vajon így kinek kéne??? Ugyanis erre egy fillér nem volt költve soha, apámat nem érdekelte, csak az alkohol (vele is megszenvedtük, de mindegy, nem részletezem), pénzünk soha nem volt, ahogy most sincs - a falak szanaszét vannak repedezve, a plafon úgy lóg már be, hogy majd beszakad, a vakolat málik le mindenütt, a falak penészesek (meszelve hiába van időnként, eleve rossz anyagból van megépítve, és ki is spóroltak belőle), az alap is omladozik szét... 96nm, nem is kicsi kert résszel (modnjuk a föld minősége pocsék), de ilyen állapotban szerintem még 10milliót sem kapnék érte - egy ilyen összeggel mégis mire mennék?? Már a lakások is drágábbak ennél. De mondjuk, hogy mennék valamire - ám akkor kérek is valakit, aki meg is veszi... (ráadásul a mai gazdasági viszonyok között, telített az ingatlanpiac, mindenki eladni akar, nem venni, pláne nem egy majdnem romot)! Mert valóban ez lenne a legjobb, én is tudom, ha el tudnám adni, de látható, így milyen esélyeim vannak ezzel is! Ráadásul a házeladás menetét, jogi dolgait sem tudom. Másrészről nem tudnánk költeni arra sem, hogy mebízzunk egy ingatlanost, rendezze le. Így vajon merre induljak és hogyan?? Ha valaki tud ebben okosat, akkor mondja, csak kérem, hogy ne bántson már senki!!! Egész életemben csak kaptam a rosszat és ok nélkül, és csak tűrtem és nyeltem, de tovább már nem megy...!

Másenka # 2012.03.26. 19:35

Valószínűleg a féltestvér akkor még nem volt őrült, de annyira rutinos sem, hogy a jelzálog kifizetése fejében tulajdonhányadot jegyeztessen be. Nyílván az édesanyával volt szóbeli megállapodás, hogy ennek fejében náluk lakhat, hiszen a saját ingatlanát eladta, ahogy olvassuk nincs vagyona, és ugyanolyan szegény, mint a panaszos.
Milyen alapon lehetne kitenni?
A természetén akkor kellett volna elgondolkodni, amikor ebbe a helyzetbe beleegyeztek, ha meg beteg arról sem tehet, ez nem jogi probléma.
Mentális betegek tömege van ellátatlanul, megjegyzem ha annyira beteg, akkor kezeltetni kell, gondnokot kell kirendeltetni - aki lehet nem családtag is -, de nyílván kap akkor valamilyen ellátást, amivel hozzá járul a családi kasszához. Pesze ez a része magánügy, viszont erkölcsileg gondoskodni kell róla.
Szegény édesanya, elege lehet.
Továbbá ez a helyzet még súlyosbodhat, ha a mama esetleg meghal, talán tényleg most kellene eladni az ingatlant, és "útjára" bocsátani a beteg, elviselhetetlen féltesót.

Csipkebokor # 2012.03.26. 19:05

Ha jól értettem, a féltestvér nincs a tulajdoni lapra bejegyezve, családtagként lakik a házban. A tulajdonos (bár X forintot kapott a féltestvértől ajándékba) meg akar tőle örökre szabadulni: költözzön el, anélkül, hogy visszakapná a pénzét (fél házát) - hiszen a tulajdonosnak nincs pénze!
Vajon mit akar a haszonélvező, az édesanya? Szerintem ő a legszerencsétlenebb: fia skizofrén, lánya önző, ő pedig öreg!
Vajon mekkora a ház? Nem lehet szeparálni? Ha a féltestvér nem veszi be a gyógyszereit, nem lehet teába-Colába belecsempészni, hogy éjjelre elaludjon?
Nem lehetne eladni a házat, az árát felosztani? Abból bekerülhetne a féltestvér valami otthonba. A tulajdonosnak pedig egy jelzálogos háza volt, helyette pénz kap, azzal gazdálkodjon.
A féltestvér apja (esetleg apai ágon más féltestvére) nem él?
Valahogy család-emberi módon kellene megoldani.
Csb

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.26. 17:28

Át lehet, mert semmi köze ahhoz, hogy megszüntessék a lakáshasználatát.

véső (törölt felhasználó) # 2012.03.26. 17:24

Igen, valóban nem esett szó arról van-e bejegyzett
tulajdoni hányada a féltestvérnek de azon az összegen
amit a banknak fizetett mégsem lehet átlépni..

véső (törölt felhasználó) # 2012.03.26. 17:14

Valóban nem értem miért akarod a féltestvéredet lehetetlen helyzetbe hozni amiért segített neked.
Ha valóban nem érdekel a tulajdonviszony, add el a
házat- feltéve, hogy a haszonélvező ehhez hozzájárul-
fizesd ki a féltestvéredet és hajrá költözz.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.03.26. 17:09

Azzal, hogy kifizette a bankot tulajdoni hányadot
szerzett a házból,de erről egy szó-sem esik...

Talán, mert ez nem is így van.

Endina # 2012.03.26. 16:40

Te nem érted ezt az egészet.
Felőlem ez a ház is az övé lehetne teljes egészében úgy, ahogy van, egyáltalán nem érdekel ez a része, sosem voltam anyagias, haszonleső senkiházi, nekem elég lenne egy kis lyuk, ahol anyuval innentől nyugalomban, békében elélhetnénk, csak soha többet ne kelljen őrültek házában élni önhibán és önakaraton kívül!!! És egyáltalán nem erről szól az egész, amivel te próbálsz előhozakodni, s nekem ehhez nincs is idegem, kérlek, az ilyet mellőzzétek!

véső (törölt felhasználó) # 2012.03.26. 16:26

féltestvér

véső (törölt felhasználó) # 2012.03.26. 16:14

Érdekes ez a történet..

Az "őrült" féltestvár kifizeti a banki tartozást,
nincs árverezés, van hol lakni, most viszont az
utcára kéne rakni...
Azzal, hogy kifizette a bankot tulajdoni hányadot
szerzett a házból,de erről egy szó-sem esik...

Endina # 2012.03.26. 16:01

Kedves "pazs", elolvastam mindent...
De, mivel nincs semmilyen jogi végzettségem, semmi ilyesmivel nem vagyok tisztában, mint ahogyan a sima, mezei magánemberek legalább 90%-a sem ebben az országban.
Mi az, hogy "szivességi lakáshasználat visszavonása"? Ez mégis hogyan megy? Na és, ha ez mondjuk megvan, de az illető nem akar menni, akkor mi van? És miféle per az, ami ehhez kapcsolódik? Mit igényel, mennyi ideig tart stb.? És ha nincs pénze az embernek pereskedésre, illetékek meg minden, akkor mi van? Mert hogy a gyógyszereket és élelmiszert sem tudjuk, miből vegyük meg köv. hónaptól, ha a számlákat még ki is fizetjük... Van-e valami út, szociális rászorulás címén vagy bármi, hogy ne kelljen fizetni? ...
Sajnos, aki semmilyen jogi ez-azt nem tud, mert nem tanulta, annak a "szájába kell rágni" a dolgokat, mivel nem ismeri a részleteket... :( Nekem 2-3 jogi szó semmit nem mond, míg nektek egészen biztosan egy rakás információt nyújt, mivel tanultátok.

pazs # 2012.03.26. 15:12

Endina, olvasd már el, miket írtunk. A polgármester nem fog tudni érdemben segíteni, ellenben a haszonélvező vonja meg a szívességi lakáshasználatot, ha nem költözik ki, perrel ki lehet tenni.
Ez a jogi út. Azon nem fog segíteni, hogy milyen állapotban marad és utána fog-e kódorogni a környéken.

Endina # 2012.03.26. 14:33

Még annyit, ami lehet, fontos, nem tudom, de csak most jöttem rá mostanában, hogy miért is akart olyan nagyon makacsul, idő előtt és jóval ár alatt megszabadulni attól a háztól anyu fia, amiben mindig is lakott tök egyedül... Több, mint valószínűnek tartom, hogy ő már akkor is tudta jól, milyen állapotban van (hiszen nem sokra rá diagnosztizálták is), és ránk akarta sózni magát, ez pedig akkor pont kapóra jött neki, gondolta, majd anyu ellátja, meg nem lesz egyedül - mint ahogy 100%-osan ki is használja azt, hogy szegény anyu mindent megcsinál neki egy szó nélkül, az az őrült meg röhög a markába, mert egész nap nem csinál semmit (pedig nem béna, rengeteg mindenre képes lenne, fizikailag is, csak nem akar), csak döglik az ágyában, lesi a tv-t, és csak enni kel fel, meg arra, hogy kint cigizik... Persze neki ez így baromi jó... Tekintettel meg soha nem volt senkire, azelőtt sem, a végletekig önző, önfejű, makacs, borzalmas természetű (nem véletlenül nem volt soha senkije), most meg aztán már pláne!
Csak azt nem értem, hogy van pofája ezt anyuval is megcsinálni, hogy nem szégyelli magát (és a tetejébe tudatosan nem szedi még a gyógyszereit sem, és hazudik mindenkinek)!?! De ez most mindegy is, a lényegen nem változtat.

Endina # 2012.03.26. 14:23

Miféle "tartási kötelezettség"??? Ez mi?
...Még saját magunkra sincs pénzünk, nem hogy másra, ráadásul édesanyám már idős, 73 éves nyugdíjas, szívére gyógyszert szed, én szintén beteg vagyok egy csomó mindennel, állásom nincs, még közmunkát se tudtak adni egyszer sem...

Ha a polgármesterhez fordulnék, ő tudna érdemben segíteni, tudna megoldást??? Mit gondoltok erről? Vagy az is csak felesleges vesződés lenne?

Ha pénzem lenne, nagyon komolyan mondon, én fizetnék annak az őrültnek, hogy tűnjön el az életünkből örökre, soha többet ne lássam, ne is halljak róla, minden pénzt megadnék érte!!! Fogalma sincs róla senkinek, milyen azm, egy perc nyugalom nélkül élni éveken át...

Endina # 2012.03.26. 14:16

Édesanyám is keresné a probléma megoldását, hiszen ő sem bírja így már ezt az egészet, el lehet képzelni, őrülttel élni, bolondok házában önhibánkon és önakaratunkon kívül!!! - Csak éppen fogalmunk sincs róla, mi a megoldás, hiszen pénzünk az nincs...

Jogcím? - Ehhez az ingatlanhoz papíron sincs semmilyen köze. Bejelentve viszont ide van. Ennyi. Másról nem tudok.

Azzal, hogy apám (vagy az általa megbízott közjegyző) hol és hogyan rontotta el, nem tudom, és ennyi év távlatából már teljesen mindegy is. A jelen helyzetet kellene megoldani valahogyan, de komolyan SOS, mert egyszerűen nem megy tovább!!!

Miért kellene nekem is beleőrülni a saját házamban abba, ami itt megy? (Azért elég csak belegondolni, milyen lehet pl. évegik egy börtönben - na, ez attól milliószor rosszabb, a minden napos pszicho- és lelkiterror!!!) Miért kellene nekem tovább elviselnem mindezt, itthon, a saját házamban? Amikor nem megy, amikor már teljesen ráment az egészségem, és így is már 7 éve, hogy megszenvedem!!! Miért lenne bárkinek is joga ezt művelni velünk?!? Egyszerűen nem tudoom elhinni, hogy a 21. században egy ilyen katasztrófális helyzetre ne legyen egy épkézláb megoldás csak azért, mert szegények vagyunk!!!

guba" # 2012.03.23. 19:52

Annak idején apám kizárólag rám hagyta az ingatlant, nyomós okkal.

Itt rontotta el.


Ügyvéd-Vpm.

www.drguba.hu