megoldáskeresés,segitségkérés.


micoka # 2011.09.23. 17:29

T. PAZS!
Köszömöm a választ és további segítséget szeretnék kérni, ha a bírósághoz fordulok közös osztatlan tulajdon megszüntetése végett, akkor ahhoz a bíróhoz forduljak, aki ezt az ítéletet hozta? És milyen fizetési kötelezettségekkel jár ez nekem? Hisz mindenfelé tartozik a testvérem, csak használja a lakást és nincs bejelentett munkája évek óta. Van
többéves tartozás felhalmozás, amiről tavaly értesitettek elöször hivatalosan.
Soha nem kapnám vissza amit kifizetek, hisz azért él ingyen, mert tudja, hogy több tulajdonos /testvér van/
bejegyezve.
Az ingatlanjogot itt én is elolvastam és azonos jogok és kötelességek vonatkoznak a közös osztatlan tulajdon
esetén. Márpedig 12-éve tehermentes öröklakást hagytak ránk elhunyt szüleink, ahová testvérem azonnal beköltözött és megcsinálta az ingyen élést, a mi terhünkre.Jogokat így nem gyakoroltam. Ennek alapján szeretnék lemondani az ilyen soha hozzá nem férhető örökrészemről. Minket tisztességes embereket jogok nem, csak kötelességek illetnek meg? Jó törvény, hogy követelhetem az ingyen élő fizetni, dolgozni nem akaró testvéremen, nem elég, hogy kisemmizett az örökségből.Köszi a segítséget!

pazs # 2011.09.22. 19:21

Szerintem ti egyetemlegesen tartoztok, ami azt jelenti, hogy bármelyikőtöktől követelhetik az egészet, és majd utána egymással is elszámoltok. Tehát ha rajtad tudják behajtani, akkor rajtad fogják, te pedig követelheted a testvéredtől/a tényleges használótól.
Ami a másik kérdést illeti, ha nem tudtok megállapodni, bíróságtól kérheted az osztatlan közös tulajdon megszüntetését.

micoka # 2011.09.22. 19:00

Tisztelt Szakértő Úr/Hölgy!

Kettő dologban szeretném segítségét kérni,hogy közös osztattlan tulajdonú lakóingatlan közüzemi tartozása miatt a bírósági végzés jogerőre emelkedett, végrehajhatóvá vált kaptam az értesítést.A bírósági végzés alapján az én tulajdoni részemet kamatszámitással együtt megfizetttem a követelő cég felé a végzés átvétele után. Most, hogy kell ezt a végrehajtást értelmeznem?
Aki nem fizetett semmit a kötelezettségéből annak ráteszik a tulajdon részére,vagy annak a fizetéséből vonják le akinek van bejelentett munkahelye a még fennmaradt tartozás összegét?
A második kérdésem, hogyan lehet lemondani erről a bejegyzett örökösödési részről, ami nekem évek óta csak viszi a pénzem, miután testvérem lakja a szóbanforgó igatlant és semmi kötelezettséget nem teljesít és nem is dolgozik.
Köszönöm válaszát tisztelettel

ihavrilla # 2008.01.30. 13:40

Köszönöm!


Havrilla István

Kovács_Béla_Sándor # 2008.01.30. 13:02

Megnyomod az 'új hozzászólás' gombot.
A Wordben kijelölöd a szöveget. Lenyomod a Ctrl-t és C gombokat egyszerre.
Belekattintasz a böngészőben a szövegbevietli mezőbe, és megnyomod egyszerre a Ctrl-t és a V-t.

ihavrilla # 2008.01.30. 12:52

Üdv!

Bocs, ha szakértelmem hiányos, de: hogyan tudok feltenni ( bemásolni, bevágni beragasztani ) a fórumba egy world-ban megírt hozzászólást?

Köszönettel!


Havrilla István

Kovács_Béla_Sándor # 2008.01.23. 09:50

Semmit. Ez már átjött.
Ha még aktuális, tedd fel újra. Ha hosszú, tanácsos a felküldés előtt kimásolni (copy vagy ctrl+c) - és ha nem jelenne meg, akkor egy új hozzászólásba beilleszteni. (paste vagy ctrl+v).

Vigyázat! Ha új rovatot is nyitsz, annak gyakran kell néhány perc, mire megjelenik a listában.

foltoska # 2008.01.23. 09:25

Tisztelettel kérdezem,ha belépek a fórum oldalra,a monitoron bal oldalon alól megjelenik.Egy sárga háromszög,benne egy fekete felkiálltó jel Kész,de az oldal hibás.Talán ezért nem ment át kb.egy héttel ezelőtt foltoska aláirással a feltett kérdésem?
Mit kell tennem?
Üdv:foltoska