Hajléktalan igazolvány

monalisa1 # 2009.03.05. 20:54

Ha direkte nem veszi át a neki érkező hivatalos leveleket, a postás "nem kereste" megjegyzéssel küldi azt vissza, ez pedig jogkövetkezményekkel járhat az illetőre nézve.

Amúgy az okmányirodák hírdetőtáblája tele van un. hírdetményi kiértesítéssel, végül is ez is egy kiértesítés...

Ha arra sem reagál - és legyünk őszinték, ki a fene mászkál ilyesmi hírdetőtáblákat olvasgatni -, onnantól eláshatja magát.

Szóval a tulajdonos egész nyugodtan kijelentheti a nemkívánatos személyt a lakásából.

Monalisa
laikus hozzászóló

gyuszika # 2009.03.05. 19:00

Kedves Mojdi!

Többféle dologra szeretnék reagálni, hátha segít.
A kijelentéssel kapcsolatban tökéletes előző hozzászólom leírása, bemész az önk.ba és kijelented., természetesen a tulajdoni lappal.Max.még annyit tehetsz,hogy 2 tanu aláírásával igazolja,hogy nem lakik ott,legfeljebb kijönnek és meggyőződnek róla.Tehát nem a kedvük határozza meg ,hanem a tények.
A második:
A hajléktalan szállókon bejelentetik az embert ,ha ott laksz ,nem átjáróház / persze csak a huzamosabb tartózkodásnál/ mert itt szerződést kötsz,fizetsz egy keveset és használhatod.A "fapados" hajléktalanok / Dózsa Gy.Út stb/ 1 naposak,de még ott is beírják az adataidat és tüdőszűrőt kérnek.
A harmadik :
a rokkantságiból bírósági végzés esetén letíltathatod a pénzt és átutalják neked.

mojdi # 2009.03.03. 11:30

Nem olyan egyszerű kijelenteni. Ugyan enyém a ház, de ezt nekem kell bizonyítani. Kikérhettem a telekkönyvi kivonatot, illetéket fizettem, és már 5-ször küldtek neki levelet. Mert még ezek után megkérdezik a véleményét, hogy mit szól hozzá. Húzza az időt. Fiktiválhatja a jegyző is, de csak miután hónapokig nem érik el.
Rokkant nyugdíjas. Egyszer már letiltattam a gyerektartást a nyugdíjából, de megfellebbezte, és visszavonták.Rögtön nem kaptam 2 hónapig gyermektartást.A harmadik hónapban pedig jóval kevesebbet küldött mint amennyit megítéltek.
A gyámhivatalnál pedig kérte a láthatási idő meghatározását, ha jól írom. Közben utoljára tavaj Júniusban jött gyereket látogatni. Azt is csak azért,mert pont tárgyalás volt, és összekötötte a kellemeset a hasznossal.

monalisa1 # 2009.02.26. 19:41

A hajléktalan igazolványt az önkormányzat adja ki.

Ami "a" házadból történő kijelentkezés dolgát illeti, amennyiben kizárólagosan te vagy az ingatlan egyedüli tulajdonosa, nos fogod magad és az okmányirodán egyszerűen kijelentedet őt. (Mint tulajdonos te határozod meg ki meddig is lakhat/tartózkodhat a házadban, így ahogy a bejelentkezésnél is a te aláírásodra volt szükség, a kijelentkezéshez úgyszintén.)

monalisa1 # 2009.02.26. 19:30

A bíróság a t.díj meghatározásakor általában egy minimum összeget is meghatároz, amit akkor is fizetni kell(ene) ha nincs legális munkája a kötelezettnek. Ha még ezt sem fizeti, valamint semmi remény az elmaradás utólagos egalizáslására, a rendőrségen feljelentést lehet tenni kiskorú veszélyeztetése miatt - ami bűncselemény és 1-2 év börtönbüntetés is kiszabható érte.

De mint írod, a volt párod hébe-hóba azért fizetget...

A hajléktalan igazolványnak próbáltam utána nézni de hivatalos infot én sem találtam róla. Annyit tudok, hogy az nem több és nem kevesebb mint az orvosi ellátások minimális igénybevétele, a hajléktalan szálón egy ágy, a népkonyhán egy tányér étel, netán az önkormányzattól nagynéha pár száz forint szebpénz stb.

Hajléktalan esetében a lakcímet igazoló hatósági igazolvány tartalmazza a "lakcím nélküli" bejegyzést, vagy egy adott település megjelölése.

Tehát ezen igazolványtól ne várj t.díj letiltás lehetőségét, nem arra való, nem azt hívatott szolgálni.

Monalisa
laikus hozzászóló

mojdi # 2009.02.26. 10:33

Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy mikor milyen esetben kaphat valaki hajléktalan igazolványt. Semmit nem találok róla a neten, minden érdekel a témában. De főleg az a része, hogy mivan olyankor ha a hajléktalan nem fizet gyermektartást.

Röviden: A gyerekem apjával 4 éve nem élünk együtt, tavaj ítélték meg a gyermektartást, amit ő kénye kedve szerint fizetget. A házamból nem volt hajlandó kijelentkezni miután elköltözött, ezért az önkormányzathoz fordultam hogy fiktiválják. Többször próbáltak neki levelet küldeni az ügyben de sosem vette át. Ezért megadtam a tartózkodási helyének telefonszámát, amin felhívták. Közölte, hogy nem jelentkezik ki önszántából, töröljék a címét és küldjenek neki hajléktalan igazolványt. Ezért érdekel a hajléktalan igazolvánnyal kapcsolatban minden.