Kedves ObudaFan!
Miért baj az, hogy az eladott cégemet 3 év en belül felszámolják?
Erről még nem hallottam!
Sem beszállítók, sem nav felé tartozásom nem volt, csak az új ügyvezető nem csinált semmit a céggel!
Üdv.
KFT. megszüntetése
Például az ügyvezetőtök öt évig nem fog tudni céget alapítani.
Na az már az ő butasága, hogy belevág valamibe, aztán visszakozik, nem csinál semmit....Engem inkább az érdekelne, hogy nekem milyen hátrányom származhat belőle.
Te ki vagy a cégben?
Én már senki! Az üzletrészem megvette egy úriember, aki nullást ad le, mivel nem jött össze a kezdéshez elegendő pénze!
Üdvözletem!
Nem tudom jó helyre írok-e, de szeretném megtudni mi a teendő abban az esetben, ha egy kft. ügyvezetője börtönben van, nem kft-vel kapcsolatos ügy miatt? Így a kft. nem működik, egyszemélyes kft., ő a tulajdonos, és az ügyvezető is. Nincs beadva bevallás sem, semmi. Nincs, aki átvegye tőle a működtetést.
Köszönöm a választ.
répatorta
Ja, leesett.
Szóval az a szabály, hogy ebben az esetben bizonyos körben neked kell igazolni, hogy amikor a céget átruháztad, még fizetőképes volt. Ha a mérlegeket mindig rendben leadtad, akkor ez menni fog.
Nem volt senki felé egy forint tartozásom sem a céggel!
Csak azért vették meg, mert nagy ügyfélkörrel rendelkezett...
Üdvözlöm!
Cégemet szeretném megszüntetni. Egyszemélyes Kft.
A nav felé van 250 ezer tartozás. (járulékok miatt.)
Ezenkívül semmi más. Igazából 2 éve működik.
Sajnos már a könyvelőt és a járulékokat sem tudom finanszírozni.
A kft.-re nincs is szükségem, és költeni sem szeretnék rá.
A tartozás a céget vagy engem terhel?
Mit érdemes tenni vele?
Ha kijelentem magam az gond-e (hogy a tartozás ne növekedjen)?
Így megszűnik-e magától?
Vagy adjam át?
Köszönöm!
A tartozás a céget terheli, de ha "átadod", akkor könnyen lehet, hogy téged fog. Felszámolási eljárást kell indítani.
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Egyszemélyes kft.-ről van szó, lányom 100%-os tulaj, én az ügyvezető, számlán apeh inkasszó, bevétel minimális ( lányom angol tanárként tanít -néha- különböző nyelviskolákban.)
Valahogy szabadulni kellene a cégtől, felfüggeszteni, megszüntetni, nem tudom, mi a megoldás.
Kérem Önt, adjon ötletet.
köszönöm
Csak egy hozzászólást olvass vissza, egyetlen egyet!
Kösz és bocsánat a figyelmetlenségért.
Viszont nyilván a felszámolási eljárás is pénzbe kerül:(
laci1954
Felszámolási eljárást kell indítani.
Tisztelt Mindenki, aki tud tanácsot adni!
A kérdésem a következő:
100%-ig adósságmentes a vállalkozásom.
A törzstőkét az évek óta tartó veszteségesség okán "feléltük". A jelenlegi mérlegünk is veszteséget mutat. Könyvelésünk naprakész, neves iroda végzi.
Ismereteim szerint a felszámolás 100-200.000.-Ft közötti összegbe kerülne, ami NEM ÁLL rendelkezésünkre!
Belefáradtam a harcba, hogy munkát szerezzek, bevételem nincs, ezért úgy gondoltam, hogy eladom az egészet 100.-Ft-ért.
Mi a buktató?
Válaszukat előre köszönöm: Ági
:) Érdekes a kérdés, én is kiváncsi vagyok a válaszra.
Egyszemélyes Kft-d van, gondolom.
Szerintem eladásnál pótolnod kell a minimális törzstőkét, Kft tag a törzsbetétje erejéig tartozik felelni.
Egyszerűsített végelszámolással is megszüntetheted. Te magad is lehetsz a végelszámoló.
Van buktató.
Amennyiben az adósnak - a bíróság által jóváhagyott közbenső mérleg (egyszerűsített eljárás esetén pedig a bíróság által jóváhagyott vagyonfelosztási javaslat szerint - a jegyzett tőkéjének 50%-át meghaladó mértékű tartozása van, a hitelező vagy az adós képviseletében a felszámoló kereseti kérelmére a bíróság megállapítja, hogy a felszámolási eljárás megindítását megelőző három éven belül részesedését átruházó, többségi befolyással (Ptk. 685/B. §) rendelkező volt tag (részvényes) korlátlanul felel az adós ki nem elégített kötelezettségeiért, kivéve, ha bizonyítja, hogy a részesedés átruházásának időpontjában az adós még fizetőképes volt, a tartozás felhalmozódása csak ezt követően következett be, vagy az adós ugyan fizetésképtelenséggel fenyegető helyzetben volt vagy nem volt fizetőképes, de a tag (részvényes) az átruházás során jóhiszeműen és a hitelezők érdekeinek figyelembevételével járt el. A felszámoló az ilyen jogügyletre vonatkozó információkról köteles a hitelezői választmányt, a hitelezői képviselőt vagy a hozzá forduló hitelezőket tájékoztatni. A keresetet legkésőbb a felszámolási eljárás jogerős lezárását követő 90 napos jogvesztő határidőn belül lehet benyújtani.
Sziasztok!
Cégemet eladtam tavaly. A könyvelőm höz kapcsolódó kör vette meg. A cégjegyzék alapján meg is történt az átirás.
Az uj cég munka erő közvetitő lett, és több telefon érkezik a volt céges telefonra hogy alkalmazott akar hitelt felvenni. A kiálitott igazoláson, a cég régi cime és a már nem élő adószáma van feltüntetve. Illetve érkeznek ajánlott küldemények is a cég eladás előtti cimére.
Kérdésem:
Lehet hogy néhány hivatal még nem vette észre a cserét?
Ha igen a cégjegyzéken kivül hol lehetne utána nézni?
Köszönöm a segitséget.
Üdvözlöm!
Cégemet szeretném megszüntetni. Egyszemélyes Kft.
A nav felé van 450 ezer tartozás. (járulékok miatt.)
Ezenkívül semmi más. 1 éve működik.
Sajnos már a könyvelőt és a járulékokat sem tudom finanszírozni.
A kft.-re nincs is szükségem, és költeni sem szeretnék rá.
A tartozás a céget vagy engem terhel?
Mit érdemes tenni vele?
Ha kijelentem magam az gond-e (hogy a tartozás ne növekedjen)?
Így megszűnik-e magától?
Köszönöm!
Kérhetsz felszámolást. De az sincs ingyen.
Az 75.000 Ft + ügyvédi munkadíjba fog kerülni.
Persze, törlik az adószámot és megszűnik a cég, ha nem lesz ügyvezetője, csak akkor az az adótartozás könnyen a saját tartozásoddá válhat.
Felszámolás után mi történik a NAV -os tartozásokkal? Elpárolog? :)
Ami minden más tartozással: megszűnik. (Hacsak meg nem állapítják az ügyvezető, tag, volt tag mögöttes felelősségét, de az már egy másik kérdés.)
Udvozlom!
Egy csaladtagom nehezhelyzetbe kerulese kapcsan szeretnek kerdezni kft megszuntetesevel kapcsolatban. A kft 2.5 m forint ado tartozassal rendelkezik. Ezt az osszeget a jarulek nem fizetes kapcsan halmozta fel az ugyvezeto. a kft pedig mar evek ota semmilyen tevekenyseget nem vegez. Milyen lehetosegek adodnak az ugyvezeto szamara, ha szeretne rendezni sorait.
Koszonettel: Kincses Janos
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02