Nem, kétszemélyes társaságból nem lehet kizárni senkit. Egyébként az kell hozzá, hogy a kizárandó tag súlyosan veszélyeztesse a társaság működését és céljainak elérését, a többi tag pedig határozatot hozzon a kizárásról és ezután a társaság a határozatban foglalt indokok alapján pert indítson a harmadik tag ellen.
Igen, lehet problémád, ha csődbe viszed vagy nem foglalkozol vele.
Sehogy nem lehet a másik taggal beszélni?
KFT. megszüntetése
Csak egy kósza ötlet: még bírósági úton sem kérhetem, hogy kizárásra kerüljön az indokok alapján?
KBS! Köszönöm a választ. Semmi kiskapu? :-( A kizárásnak mi a feltétele (azon kívül, hogy ne legyen kétszemélyes)?
Ha így van, mit tegyek? Eddig tisztességesen beadtam a bevallásokat, fizettem amit kellett. Csődbe vigyem? Lehet nekem ebből később bármiféle problémám, ha egyszerűen mostantól nem foglalkozom vele?
Egyed75:
Ahogy Kbs. írta, végelszámolást kell indítani, tehát első körben ügyvédhez kell fordulni, ő majd tudni fogja a további teendőket. Kb. 100-150 ezer forintos költségre számíts.
Azt hiszem, az a kft. megy a levesbe. Kétszemélyes, ezért kizárás nem jön szóba, egyedül még új ügyvezetőt sem tudsz választani.
Kedves KBS!
Amennyiben tudna érdemben hozzászólni, adna nekem választ a kilépés kft-ből topikban feltett kérdésemre?
Köszönettel:
Tinkerbell
Végelszámolás.
Tisztelt Szakértők!
Szeretném megkérdezni, az egyszemélyes kft (Én vagyok az ügyvezetője) hogyan lehet megszüntetni, mi a menete és megközelítőleg melyen költségekkel jár, mennyi időt vesz igénybe. 1 éves a kft. 2010. március 01- től nincs bevétele szüneteltetem (most született a kisfiam 3 hónapos). Nincs tartozás. Kérem segítsen mert a könyvelőm mikor megtudta mit akarok már nem volt olyan segítőkész. Köszönöm a válaszát és segítségét.
Köszönöm a sok értékes információt.
Hatályos társasági szerződés, tagjegyzék, mérleg, vagyonleltár.
Köszönöm válaszát. Az ügyvédhez, milyen papírokat kell vinnie a Kft. tulajdonosának?
Ennél bonyolultabb. De ha van ügyvéd, az fogja tudni.
Tisztelt Szakértők !
Kft.-t tulajdonos szeretné megszűntetni. 2009.04.17-én alakult. Bevétele 2009-ben és 2010-ben nem volt. Mi a megszűntetés menete? Először az ügyvédjét keresse fel és ott kell kezdeményezni a megszüntetést, majd azután kell az APEH felé jelezni a megszűnést?
Zsozsó 07
Ügyvezetőnek lennie kell, de nem feltétlenül van utána járulékfizetési kötelezettség. Más kérdés, hogy a megoldást a cég könyvelőjével egyeztetni kell, mert könnyű eltévedni.
NAGYON KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT A KFT JÁRULÉKFIZETÉSSEL KAPCSOLATBAN,DE AZ ÉN HELYZETEM IS ARRÓL SZÓL,HOGY AZ EGYÉNI VÁLLALKOZÁSOMAT JANUÁR 1-TÖL SZÜNETELTETEM,MIVEL TÖRVÉNYILEG MÓD NYILT RÁ ÉS A KFT.MET IS SZERETNÉM SZÜNETELTETNI,MERT FÉLEK,HOGY PÁR HÓNAP MULVA TÖBB SZÁZ EZER FT-OS JÁRULÉKTARTOZÁSOM FOG ÖSSZEGYÜLNI.50% TULAJDONU ÜGYVEZETŐ VAGYOK,DE A CÉGRE NEM TUDOK BEVÉTELT SZEREZNI,AMIBŐL KIFIZESSEM A JÁRULÉKOKAT.SZÁMLÁT AZ UTÓBBI 2ÉVBEN NEM ADTAM KI ÉS NULLÁS ÉVI ZÁRÁST ADTUNK LE.EZ ELVILEG BIZONYITJA,HOGY A CÉG NEM ÜZEMEL,DE NEM AKAROM FELSZÁMOLNI ,EZÉRT KELLENE EGY JOGI TANÁCS ÉS ANNAK A PARAGRAFUSNAK A MEGJELÖLÉSE,AMELY ENGEM A KÉSÖBBIEKBEN EZZEL AZ ÜGGYEL KAPCSOLATBAN SEGITENI FOG.KÖSZÖNETTEL
Valaki megint jobban tudja.
Tisztelt Uram,
előző bejegyzésre szeretnék reagálni, tudomásom szerint ügyvezetőt kell tartani, és az után járulékot kell fizetni. Olyan nincs, hogy egy Kft-ben senki után nem fizetnek. Vagyis, ha minden tagnak van valahol munkahelye, akkor itt nem kell.
De nekem nincs máshol munkahelyem, tulajdonos vagyok 50 %-ban, nem kaphatok munkanélküli járadékot és fizetnem kell magam után.
Ezeket jól tudom?
Arra nincs, de semmilyen szabály nem kötelezi a céget, hogy bárkit foglalkoztasson, aki után járulékot kell fizetni.
családi tulajdonu kft,jelenleg bevétel nélkül áll a járulékok,ketyegnek rá,kérdezném van e mod az ideiglenes szüneteltetésre,mert nem szeretném,felszámolni.bevétel 2éve nincs a kft,0 mérleget ad le.számlatömb a mult honapig nem volt kiváltva rá azt is czak azért váltottuk ki mert,el kellett adni a céges autot.köszi
A részletfizetést meg az APEH-től kell kérni.
Köszönöm a választ, A kft hogyan kezdeményezheti a felszámolást? mennyibe kerül ez?
Esetleg augusztusra lenne jelentős bevétel, van valami megoldás arra, hogy a Tányát részletekben, később fizetném meg, vagy érdemesebb új vállalkozásban újrakezdeni?
kb 800 ezer tányáról van szó.
Add el az üzletrészed, vagy kezdemémyezze a társaság a felszámolást.
Tisztelt Jogi fórum!
1992-ben alakítottam kft, ez idáig rendben is voltam, de 2009 közepétől nincs bevételem, teljesen ellehetetlenült a cég. még 2009-ben nyereséges, tartozásmentes cég volt.
Most nem fogom tudni befizetni a Tányát, és az esedékes járulékokat, nem látok kiutat. Nincs jogi végzettségem, korábban kellett volna kapcsolnom, de ez nem segít. Mindig volt valami /ígéret, ezért húzódott a dolog, és most egy vasam sincs se ügyvédre, se adóra, se könyvelőre. megpróbáltam eladni a céget, de én nem tudtam.
Mit tegyek?
Végelszámolási eljárást kell lefolytatni. Enneklesz némi illeték és közzétételi költségtérítés vonzata, emellett ügyvédre és könyvelőre lesz szükség.
Tisztelt Fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni a következő ügyben:
A férjem tavaly decemberben alapított az apósommal közösen egy KFT-t. Sajnos nem kellett volna, de már megtörtént.. Most szeretnék megszüntetni a céget, a kérdésem az lenne, hogy ennek mi a módja, és a költségei. Gyakorlatilag ~ 3 hónapot működött a KFT, igen kevés "forgalommal".
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv mazor1
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02