Obudafan köszönöm, további kérdések
- ha lejárt kuratóriumi mandátumom, az nem azt jelenti, hogy befejeztem működésemet? Mintha kiléptem volna egy munkahelyről?
- tehát ha az alapítónak adom át az alapítványi dolgokat, az jogszerűtlen?
Obudafan köszönöm, további kérdések
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Alapítványunk 5 éves sikeresen működik. Az alapító azonban egyéb elfoglaltság miatt (nem ér rá hogy átlássa a működést és így nem szeretné ezt folytatni) nem szeretné tovább működtetni az alapítványt.
Az lenne a kérdésem, hogy az alapító (nem halt meg, mint lentebb) átadhatja e az alapítványt más személynek (futó pályázatok vannak, rengeteg program). A fentebb leírtak lehet a bíróságnak nem elegendő ok, de az alapítónak igen.
Ha nem adhatja át, akkor csak a megszűnés lehetséges?
Átalakulhat egyesületté esetleg az alapítvány?
Nagyon köszönöm a segítséget!
Az alapítóra nagyon ritkán van szükség egy alapítvány működése során, gyakorlatilag csak ha az alapító okiratot kell módosítani, vagy kuratóriumi tagot kinevezni. Az alapítói jogok gyakorlására pedig az alapító okiratban ki lehet jelölni más személyt. Egyesületté nem tud átalakulni az alapítvány.
Tisztelt Obudafan!
Néhány bejegyzéssel korábban kérdeztem:
Alapítvány képviselője voltam, a mandátumom lejárt ugyan, de a szabály szerint az új kuratórium kijelöléséig még nekem kell intézni az ügyeket. Természetesen ez a számomra nyűg, le is adnám az alapítványi anyagokat, mérleget stb. ha lenne kinek.Mivel azt az új kuratóriumnak kellene átadnom.
Az alapító (egy társ-i szervezet) viszont azt mondja, hogy egyelőre nem áll szándékában új kuratóriumot kijelölni, (ez véleményem szerint jogilag aggályos), és ragaszkodik hozzá, hogy neki, mint alapítónak adjam át az anyagokat.
Értesítettek, hogy ha erre nem vagyok hajlandó, akkor rendőrségi feljelentést tesznek.
A gond az, hogy észérvekkel nem lehet rájuk hatni, rosszindulat és indulat vezérli őket.
Tehát ha nem adom át az anyagot, feljelentenek.
Én már szabadulnék az alapítványtól, és semmi kedvem esetleg rendőrségre járni, gyanusított lenni, bíróságra járni.
Az ügyészségnél szeretném kérni (ahogy tanácsoltad) a törvényességi felügyeleti eljárást), de erre már nincs időm, hétvégi határidőt adtak).
Mit tanácsolsz?
De, van idő. Meg kell próbálni személyesen beszélni az adott illetékességi területen ezzel foglalkozó egy ügyésszel.
A gond az, hogy csak szombaton érek haza Budapestre vidékről (dolgozom). Az alapítók szombati határidőt adtak. Ismerem őket, hétfőn feljelentenek.
Nem tudom, mit tegyek.
Írj nekik egy levelet, hogy miért nem adod oda és kinek fogod odaadni az iratokat.
T. ObudaFan!
Válaszát előre is köszönöm!
1-2. A kezelő szerv egyes tagjainak kijelölése az alapító okirat rendelkezése szerint szüntethető meg. A kezelő szerv (szervezet) alapítványi célokat veszélyeztető tevékenysége esetén az alapító a teljes kezelő szerv (szervezet) kijelölését vonhatja vissza és kezelőként más szervet (szervezetet) jelölhet ki.
3. Inkább tevékenységtől függ, mint megyétől.
Köszönöm gyors válaszát!
Ha jól értem az alapító okiratban kiköthető, hogy egyes kuratóriumi tag visszahívható az alapító által Ptk. 74/C§ (6)esetén?
Bocs még egy kérdés:
Ha az alapító rendelkezik, hogy halála esetére rendel joggyakorló személyt, ezt a bejegyzési kérelemben nyilván fel kell tüntetni. Kijelölt személy adatai O.K. feltétele (jelen esetben halál) de a feltétel bekövetkezésének időpontja rovattal mit kezdek?)
„Ha jól értem az alapító okiratban kiköthető, hogy egyes kuratóriumi tag visszahívható az alapító által Ptk. 74/C§ (6)esetén?”
Kiköthető.
„Kijelölt személy adatai O.K. feltétele (jelen esetben halál) de a feltétel bekövetkezésének időpontja rovattal mit kezdek?)”
Ha nem időpont, hanem feltétel van, akkor semmit.
Obudafan,
a levelet megírtam nekik, telefonon is beszéltem velük. Hajthatatlanok, hétfőn a rendőrségen kezdenek.
Mit tehetek?
Szerintem ennél többet nem tudsz tenni.
De mi lehet részükről a feljelentés tárgya?
Hogy dugdosom az anyagokat?
Hogy elloptam az eszközöket?
Vagy magával a ténnyel kapcsolatban is lehet feljelentést tenni, hogy nem adom át az anyagot?
A rendőrség pedig ezért gyanusítottként kezelhet?
Gondolom, magánokirattal visszaélés.
És a rendőrség utánanéz annak, hogy ez nem történt meg? Megnézik a dolog jogi oldalát, hogy nekem ezt nem kell nekik leadnom?
Vagy hogyan dönt, hogy nyomozást indít-e?
Nekem lesz lehetőségem ezt előadni?
Lesz.
Obudafan,
nem lenne egyszerűbb, ha átadnám mégis az alapítónak az anyagokat? Nem jogszerű ugyan, de talán egyszerűbb.
köszönöm
Én nem adnám, de te tudod.
Obudafan, köszönöm eddigi válaszaidat.
Mivel hétvégén nem adtam le az anyagot, ígéret szerint ma már rendőrségi feljelentés lett a dologból. Eddig ok, erre számítottam.
De az ember vízionál, miket is mondhattak, mivel is vádolhattak meg. Írtam már, zsigeri rosszindulat vezérli őket.
Tehát ha a rendőrség nem utasítja el a feljelentést, akkor beidéznek, gyanúsítottként.
1.Mivel szerintük visszatartom a dokumentációt és a tárgyi eszközöket, vádolhatnak akár eltulajdonítással?
2.esetleg sikkasztással?
3.Akkor a házkutatás is elképzelhető?
vízionálok, mert szeretnék ettől az ügytől szabadulni, de látom, ez nehéz lesz, pedig bőven lenne más dolgom is.
4. Azt megtehetem, hogy a területileg illetékes rendőrkapitányságon megérdeklődöm, hogy feljelentettek-e, és ha igen, az előadónak/nyomozónak előadom, miért nem adtam át az anyagot?
köszönöm
Házkutatás ebből nem lesz. Érdeklődni érdeklődhetsz.
Köszönöm Obudafan.
Még kérdés: Ha bemegyek a kerületi kapitányságra, ott valóban tájékoztatnak arról, hogy érkezett-e feljelentés ellenem, és tudok beszélni azzal, aki foglalkozik az üggyel?
Elvileg igen.
ObudaFan,
köszönöm a válaszokat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |