Kft., taggyűlés

buszgyuri # 2016.04.17. 13:38

Köszönöm!

ObudaFan # 2016.04.17. 10:06

Ha a meghatalmazott nem ügyvezető, cégvezető, a felügyelőbizottság tagja, akkor tételes tiltás nincs, de azért ellenérdekűség lehet a tagok között, így szerintem jobb ezzel vigyázni.

buszgyuri # 2016.04.16. 15:25

Az lenne a kérdésem, hogy kft. két tagját képviselheti- e meghatalmazás alapján ugyanaz a harmadik természetes személy. Mindkét tag őt bízná meg a taggyűlésen történő szavazással és a társasági szerződés aláírásával. Szerintetek működik ez? Köszönöm!

Sunny74 # 2012.01.13. 09:47

Köszönöm a tanácsokat!

"Magyar jogállam 1990-2011. Nyugodj békében" együtt gyászolunk...

ObudaFan # 2012.01.13. 09:32

Kérni bármit lehetsz, de ha ennek ellenére lesz megismételt taggyűlés szabálytalanul, akkor határidőben kell a bíróságon a határozatokat megtámadni.

Sunny74 # 2012.01.13. 09:28

Tehát most nem kérhetek -írásban- új időpontot a rendkívüli taggyűlésünkre arra hivatkozva, hogy formailag rossz értesítést küldtek ki a tagoknak? Értem ez alatt azt, hogy nem megfelelő időpontra állították be a megismételt taggyűlést...
Tagsági szerződés nincs módosítva a taggyűlés összehívásának módját illetően.

(nem tudok senkit megbízni a képviseletemmel, különben nem keresném a kiutat ebből)

ObudaFan # 2012.01.13. 09:04

Nem kell ügyvédet felkérni, mást is fel lehet kérni.
A megismételt taggyűlést általában nem lehet ugyanarra a napra tűzni, az ilyen megismételt taggyűlésen hozott valamennyi határozat sikerrel támadható a bíróságon. Kivéve, ha a társasági szerződés kifejezetten úgy rendelkezik, hogy lehet.

Sunny74 # 2012.01.13. 08:51

Ügyvéd Úr!

Vagyis, ha valaki egészségügyi/anyagi okokból nem tud megjelenni a taggyűlésen, illetve arra nem tud felkérni ügyvédet, úgy a jelenlévők azt szavazhatnak meg, amit akarnak?
Elkeserítő, ha ez így van...Már csak azért is, mert éppen a végső kisakkozásom miatt tették a taggyűlésünket számomra lehetetlen időpontra és helyszínre.

Engedjen meg egy kérdést még.
Az normális, hogy a taggyűlés határozatképtelensége esetén a megismételt taggyűlést ugyanazon napra tűzték ki, az eredeti időponttól 1 óra eltéréssel??

Köszönöm segítségét!

ObudaFan # 2012.01.13. 08:44

A taggyűlésen a tagot meghatalmazott személy is képviselheti. Nem lehet meghatalmazott az ügyvezető, a cégvezető, a felügyelőbizottság tagja, valamint a könyvvizsgáló. A meghatalmazást közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba kell foglalni.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.01.13. 08:27

Biztosan meg lehet oldani, hogy ott legyél a taggyűlésen. Egyébként a véleményedet meg is írhatod, de szavazni nem szavazhatsz írásban.

Sunny74 # 2012.01.13. 07:50

Üdvözletem!

Segítségüket, tanácsukat kérném...

Cégünknél hamarosan taggyűlésünk lesz, melyen egészségügyi és egyéb okokból nem tudok megjelenni. Viszont a napirendi pontok között van egy 'törzstőke emelésnek megszavazása' pont, amely megszavazásához a jelenlévő tagok szavazata szükséges.

Kérdezném, hogy írásos formában a taggyűlés és azt azt levezető elnök tudomására hozhatom a döntésemet törzstőke emelés ügyben, vagy ezt csak személyes szavazatommal tehetem meg??

Előre köszönöm válaszukat!