elektronikus kézbesítési cím


megintrotalmatteusz # 2021.10.02. 19:32

Cégjegyzékbe bejegyzett kézbesítési címről folytatott levelezés alkalmas lehet arra, hogy befolyásoljon egy jogvitát a cég javára? Megbízó cég kissé elnagyolta a cégszerű megjelenést, írásba foglalt megbízási szerződést nem kötött, mert bízott a megbízottjában. Ügyvezetője levelezett, emailben, kézbesítési címről a megbízottal. Általában nem áll meg ilyenkor, hogy a megbízó magánszemély volt és nem a cég, ez a megbízó cég célja is. Milyen eséllyel állhat meg ez egy perben - amelyet a megbízó cég indít a megbízót ellen, aki pedig arra hivatkozik, hogy rossz a felperes személye, mert nem a magánszemély ügyvezető a felperes?

oligaliga # 2021.10.03. 05:57

Kicsit zavaros ez a leírás, de ha jól értem a kérdést: a cég beperelte a megbízottját (az midnegy, hogy mi volt a megbízás tárgya), aki arra hivatkozik, hogy az ő megbízója nem a cég, hanem az ügyvezető?

A céget az ügyvezető képviseli. A cég képviseletében, érdekében tett nyilatkozatai egyben a cég nyilatkozatai, függetlenül att, hohy milyen e-mail címről írt. Ezzel ellentétes megállapítás esetetekben szinte kizárt.

megintrotalmatteusz # 2021.10.03. 12:30

Teljesen jól érted, ez a helyzet. Ennek a megállapításnak a biztos elkerülésée kívántam egy plusz adalékot felhozni a kézbesítési címmel.

gerbera317 # 2021.10.03. 19:41

Ha a megbízó egy cég, melyet az ügyvezető képvisel, a cég jogosult perelni. Természetesen úgy, hogy továbbra is az ügyvezető képviseli.
Ha a megbízó egy magánszemély, aki egyébként egy cég ügyvezetője, akkor a magánszemély jogosult perelni.
Láttunk már olyat is, hogy egy cégnek és az ügyvezetőjének ugyanaz a címe. Olyat viszont még nem láttunk, hogy egy szerződő nem tudja, hogy kivel áll szerződésben, és ezt a feladó címe alapján akarja eldönteni.

Kovács_Béla_Sándor # 2021.10.04. 05:10

Kiderül az a levelezésből. Ha meg nem, akkor annyit ér.