Fórum cégügyek - társasági jog régebbi elöl     új hozzászólás


Halasztott fizetés

Sasfioka # e-mail 2005.05.24. 23:01

Olyan módon, amilyen módon a szerződésben rögzítettétek. Ha nem fizet, és a szerződés nem ad lehetőséget azonnali inkasszóra, akkor felszólítás, fizetési meghagyás, majd az azonnali inkasszó, ha az sem segít, akkor jöhet a végrehajtás, viszont az meg nem olyan egyszerű cégeknél.

Olyan céggel ne köss halasztott fizetésre szerződést, amelyben nem bízol. Kérj tőle utalási referenciát, előző éves mérlegeket, fedezetet, bármit, ha mégis belemész ilyenbe. Persze az sem mellékes, hogy ezen az üzleten mekkorát bukhatsz, mekkora a generálható forgalom azalatt a két hét türelmi idő alatt.

SF

Shoemaker # e-mail 2005.05.24. 18:42

Ha egy idő után nem fizet a cég azt akkor milyen módon tehetem meg akövetelésem felé?

Shoemaker # e-mail 2005.05.23. 07:59

Valamilyan szerződési forma kimondottan erre a lehetőségre létezik vagy saját magamnak, mindt a gyártó cég képviselőjének egyedileg kell megfogalmaznom?

Shoemaker # e-mail 2005.05.23. 07:58

Valamilyan szerződési forma kimondottan erre a lehetőségre létezik vagy saját magamnak, mindt a gyártó cég képviselőjének egyedileg kell megfogalmaznom?

Zoltán György # e-mail 2005.05.22. 17:51

Régebben ilyen, illetve hasonló módszerrel "húztak" 1-2 milliókat az OLYIMPOS cégtől.

Ha üzlet, akkor már pozitív!

Az egyik variáció a szállítóleveles megoldás, a másik (erre gondolhatsz), hogy kéthetente kimegy a kapcsolattartó és megnézi miből mennyi fogyott és beszedi a pénzt, feltölti a készletet.

Shoemaker # e-mail 2005.05.22. 17:30

Adott egy gyártó cég, akivel kapcsolatba kerüle egy üzlet aki árulni szeretné a cég termékeit. Megegyeznek 2 hetes halasztott fizetésben.
Most nekem olyan kérdésem lenne, hogy a gyártó cég milyen papírokat kell, hogy bekérjen a tőle vásárló üzlettől.Illetve milyen típusú jogilag helyes szerződést kell a halasztott fizetésre megkötni.