Kockázati tőke


Két Lotti # 2005.10.13. 09:33

Igen, én is pontosan erre gondoltam, de ezek alapvetően üzleti lehetőségek, és az ügyvéd a már létező koncepció alapján tudja a jogi kereteket ismertetni.


Ügyvéd - Társasági szakjogász

Lacuska # 2005.10.13. 09:22

A kockázati tőkével kapcsolatban pedig arra gondoltam, hogy az ügyvéd szerepe lehet pl a társasági szerződés módosítása a befektető érdekeinek megfelelően, az exit feltételeinek kidolgozása, a két fél mit vállal egymással szemben, van e részvényopció,milyen garanciákat kell nyújtania a vállakozónak ha további részvénykibocsátásokkal felhigítja a csomagot (kötelezően adni kell a tőkésnek is részvényt), a módosított társasági szerződés szerinti egyéb megállapodások megkötése (igazgatósági tag, fb tag, egyéb menedzserek kinevezése akiket a tőkés hoz, munkaszerződések megkötése, időszakos beszámolási kötelezettség a vállakozó részéről, stb. )

Lacuska # 2005.10.13. 09:17

Más téma, kicsit konkrétabb.

Ideiglenes vagyonfelügyelőt rendelt ki a bíróság egy Kft-hez,ami meg lett fellebbezve.

A hitelező megtévesztette a bíróságot mert úgy állította be a követelését,hogy az nem lett vitatva, holott már per is indult.
Időközben az adós egy harmadik személy bevonásával rendezné az ügyet a hitelező felé, magyarul kiszállna az ügyből úgy ,hogy mindenki jól járna.

Ha a hitelező elismeri, hogy követelése elégtételt nyert de még a fellebbezésre válasz nem érkezett , mi a teendő.
És egyáltalán köthet e az adós jogügyletet a harmadik személlyel vagy csak az ideiglenes vagyonfelügyelő bevonásával. Az ideiglenes vagyonfelügyelő jogosítványai mennyre különböznek a felsz.biztosétól?

Az aláírásra jogosult adós ügyvezető igazgató pedig tartós orvosi kezelésben részesül, akadályoztatva van az aláírásban.

Két Lotti # 2005.10.12. 14:47

Bocs, de szerintem ilyen forgatókönyv nincs, illetve csak az adott esetre szabható. Így általánosságban nehéz tanácsot adni.

Egyáltalán rt vagy kft.-ről van szó, mi az üzleti megállapodás, ami már megvan, volt-e szó kisebbségi jogokról, mekkora tulajdont szerez a befejtető, résztvesz-e az ügyvezetésben vagy a feb-ben stb stb...


Ügyvéd - Társasági szakjogász

Lacuska # 2005.10.12. 07:14

Köszönöm asegítséget.
A törvényi háttérrel magam is tisztában vagyok, főleg azzal, hogy sok olyan terület van amelyeket szintén érint az adott téma.(Versenyjog,adójog,cégjog,pénzügyi jog,bankjog stb.)
Engem az érdekel milyen szerződésekre van szükség ahhoz ,hogy egy kockázati tőkés elhelyezhesse a pénzét.
Társasági szerződés módosítás, garanciák biztosítása, ki mit vállal,milyen az exit lehetőség, részvényopció,stb.
Kellene egy forgatókönyv .

ObudaFan # 2005.10.11. 16:59

Ez így egy elég komplex kérdés, a a kockázati tôkebefektetésekrôl, a kockázati tôketársaságokról, valamint a kockázati tôkealapokról szóló 1998. évi XXXIV. törvény egészét figyelembe kell venni.

Lacuska # 2005.10.11. 09:51

Kérem legyenszíves valaki segíteni abban a kérdésben, hogy milyen ügyvédi teendők ellátása szükséges ha valaki kockázati tőkét kíván befektetni egy vállalkozásba és szeretne tulajdonrészt szerezni a cégben.

Részletesen érdekelne az ügyvéd szerepe a kivásárlások,összeolvadások(fúziók),felvásárlások területén.
Esetleg hol találhatok szerződésmintákat a fenti témakörökben.
Köszönettel
kezdő