vh perbeli kilátások


drbjozsef # 2022.08.11. 05:17

a végrehajtást kérő és jogi képviselője hazudott

Nem. a végrehajtást kérő - állításod szerint is - RÉGI jogi képviselője. Éppen ezért teljesen irreleváns, hogy mit nyilatkozott, hiszen már nem volt a jogi képviselője a vh kérőnek, tehát nem szabályosan lett kézbesítve az irat. Tökmindegy hogy valaki más megkapta-e, vagy sem. Nem számít.

gerbera317 # 2022.08.11. 07:13

A becsatlakozási kérelmet a zálogjogosulti felhívás megérkezését követően 15 napon belül kellett volna beadniuk 2016-ban. A végrehajtást kérő 2019-ben arra hivatkozik, hogy a végrehajtó a régi jogi képviselőnek küldte ki 2016-ban , ezért nem kapta meg a végrehajtást kérő és a mostani jogi képviselője sem.
Ebből csak az nem derül ki, hogy ki kicsoda. Tisztázzuk a fogalmakat: Végrehajtást kérőnek hagyományosan az alapügy végrehajtást kérőjét nevezzük. A zálogjogosultat pedig mindvégig zálogjogosultnak nevezzük, függetlenül attól, hogy a bekapcsolódást (nem becsatlakozás!!!) követően már ő is végrehajtást kérő.
A becsérték közlésekor a zálogjogosult kap egy felhívást is, hogy jelezze a bekapcsolódási igényét. Ennek a címzettje minden (!!!) esetben a zálogjogosult, és soha (!!!) nem a jogi képviselője. A végrehajtó ugyanis a tulajdoni lap adatai alapján hívja fel a zálogjogosultat, ott pedig nincs feltüntetve, hogy ki az éppen aktuális ügyvéd. Ezért, ha a végrehajtó - töketlen módon - mégis valami ügyvédnek küldte el a bekapcsolódási felhívást, akkor a zálogjogosult jogosan hivatkozott arra, hogy ő azt nem kapta meg. Akkor is, ha valamilyen módon mégis eljutott hozzá. Ugyanis jogkövetkezmény csakis ahhoz a kézbesítéshez fűződik, amelynek a címzettje a zálogjogosult (így: XY Társasház), nem pedig valamelyik másik ügyében ismert jogi képviselője.
Úgyhogy, az a felhívás eljuthatott az új jogi képviselőhoz valamilyen kerülőúton, de ő nem hazudik, amikor azt állítja, hogy nem kapta meg, mert hatályosan, kapcsolódó jogkövetkezménnyel ő azt csak akkor kapta volna meg, ha az a társasháznak van címezve.
Nem joghatályosan persze, megkapta, és egy másik perben bizonyítékképpen fel is használta, de ettől ő még hazug, legfeljebb dörzsölt. Ugyebár.
OFF Muszáj az árverést árverezésnek hívni? Már kezdek rosszul lenni tőle... ON

papinianus88 # 2022.08.11. 11:24

Par eszrevetel meg: a 15 nap, az amugy 15 munkanap a bekapcsolodasra (Vht 140.6), a 140/B (1) pedig konkretan lefekteti a teteles jogban, hogy a vegrehajto nem nyomozza a bejegyzett jogosultaknak a cimet, hiszen az ingatlan-nyilvantartas kozhiteles nyilvantartas... ha zalogjogosult, tarstulajdonos a bejelentesi kotelezettseget elmulasztotta, mert a cime valtozott:magara vessen. Azonban oda kell kuldeni(persze lehet kivetel, hogyha tudomasa van egyeb ugybol hatalyos cimrol, de ez zalogjogosultnal a tulajdoni lapnszerinti cimre kell kuldenie, amennyiben nem Eüsztv, nem VIEKR) Nem tudom, hogyan es miert dugtak orakra ossze a fejuket a jogaszok hogyha lenyegeben a Vht 140-tol kezdodoen minden rendelkezesukre allt...

Kovács_Béla_Sándor # 2022.08.11. 12:03

Az ügyvéd kollégák többsége nem ismeri részleteiben a Vht-t; a végrehajtásból legfeljebb a vh-lap kitöltésével foglalkozik. (Az egyetemi tananyagban a végrehajtási eljárás egyetlen tétellel szerepel: a Pp-szigorlaton van egy olyan, hogy "végrehajtási perek".)

Kerdezek # 2022.08.11. 13:07

Gerbera : Köszönöm , sok mindent megértettem most. Pl hogy zálogjogosultnak kell nevezni, nem végrehajtást kérőnek. hmmm ez lehetett az oka, hogy néha félreértettek.

Viszont a második résszel nem értek egyet. Abban egyetértünk , hogy a végrehajtó helytelenül járt el és nem a jogi képviselőnek kellett volna kiküldenie a becsértékközlést és zálogjogosulti felhívást. Viszont mégiscsak eljutott a megfelelő "Dr B" jogi képviselőhöz (aki akkor a társasház jogi képviselője volt) és felhasználta, beadta egy másik perben. Véleményem szerint, ha ő kifogási kézbesítéssel akart élni, akkor kellett megtennie, nem pedig 3 év után. Ő akkor jogszerűen mondta volna, hogy szabálytalan a kézbesítés, ugyan eljutott hozzá és egy másik perben felhasználta, de mégis kifogással él a kézbestés ellen. Ez a "Dr B" jogi képviselő 2019-ben jelezte csak (ugyanugy a társasház képviseletében), hogy ő szabálytalannak tartja a kézbesítést (amit nem is vitattunk, mert valóban szabálytalan volt, ahogy te is állítod) és azt is letagadta, hogy megkapta volna 2016-ban. Tehát neki akkor kellett volna ez ügyben lépnie, de nem akart, mert 3 féleképpen követelhette így ugyanazon időszakokat.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.08.11. 14:16

A szabálytalan kézbesítéssel szemben kell kifogással élni. A téves személynek kézbesítés nem szabálytalan - hanem egyszerűen nem kézbesítés.

3 féleképpen követelhette így ugyanazon időszakokat.
Jaj.

Kerdezek # 2022.08.11. 14:57

Ok , értem. Bár undorítónak tartom. Ettől függetlenül, ha értesül egy "nem kézbesítésről" akkor is az eljárástámogatási kötelezettsége miatt a tudomásra jutáskor jeleznie kellene véleményem szerint. De értem amit írtok, hogy mégis jogszerűen járt el.

Lényegében ez a maffia. Hozzáteszem a végén nem jött be nekik, amire játszottak, mert a történet végén sikerült 3 végrehajtást töröltetnem (abból 2 esetben a zálogjogosultak hibáztak a kézbesítés kapcsán és 8 év után is töröltetni tudtam a közjegyzőnél) és 28 millióval csökkentenem a végrehajtási összeget, az adott helyzetből nem jöttem ki rosszul.

Kerdezek # 2022.08.11. 15:18

Javasoljatok egy olyan ügyvédet, aki VH területen jártas, nem megvehető és nagyon dörzsölt és türelmes.

drbjozsef # 2022.08.11. 19:06

"eljárástámogatási kötelezettség" :DDDDDD
Bazmeg, ráköptem a kávét a monitorra.
Made my day.

drbjozsef # 2022.08.11. 19:07

" VH területen jártas, nem megvehető és nagyon dörzsölt és türelmes"

Hát én sajnos nem tudok. De szerintem ilyen nincs is, csak a mesében.
Ha mégis van, rakj rá félre egy hét számjegyű összeget, de ne az aljához közeli számsorból.

Kerdezek # 2022.08.11. 19:36

"eljárástámogatási kötelezettség" :DDDDDD
Bazmeg, ráköptem a kávét a monitorra.
Made my day.

A jogi képviselőmet éppen emiatt büntették meg 50 ezerre :D A közös képviselet helyett (a kereset levélben rendben volt) az adatlapon a közös képviseletnek a törvényes képviselőjét nevezte meg (amúgy a közös képviselő hivatalos meghatalmazásokat ír alá magánszemélyként...)

Kerdezek # 2022.08.11. 19:39

" VH területen jártas, nem megvehető és nagyon dörzsölt és türelmes"

Hát én sajnos nem tudok. De szerintem ilyen nincs is, csak a mesében.
Ha mégis van, rakj rá félre egy hét számjegyű összeget, de ne az aljához közeli számsorból.

Haha :D Azért nem bűnvádi védelem kell :D Főleg hogy ezek nemperes eljárások, mégcsak jelen sem kell lenniük. A milliós tétel reális lehet de egyes számjeggyel indul :D

drbjozsef # 2022.08.11. 19:43

Jól számolom, 2016 előtt indultak dolgok, vagyis már tartanak úgy 6 éve. Azért az alatt sok munkadíjat fel lehet számítani... és még csak most jön a következő 6 év...

Majordomus # 2022.08.11. 20:10

Nem könnyen lesz vége az ügynek...