:D
És tudja, és tudja, és tudja...!
:D
És tudja, és tudja, és tudja...!
Naaa...
Nem kell.
Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy a részletfizetési kérelmet le kell e tanúzni, mert az ismerősöm mondta, hogy egy korábbi ügyében már kértek tőle 2 tanús papírt hiánypótlásra.?
Köszönöm a részletes felvilágosítást,, egyébként én is 12 hónapra gondoltam.
A részletfizetési kérelem eljárási díját akár a kérelem benyújtása előtt (vagy azzal egyidejűleg) is meg lehet fizetni bankkártyával az fmh.mokk.hu weboldalon a "Kiegészítő befizetések" fülre kattintva, illetve ehhez bármelyik közjegyzőtől lehet csekket kérni. Ha a kérelem a díj megfizetése nélkül kerül beadásra, az sem probléma, akkor a közjegyző utólag küld csekket.Fontos, hogy ha csekken történik a fizetés, az eredeti feladóvevényt el kell küldeni a közjegyző részére postán.
Nincs konkrét szabály, hogy hány havi rf-t lehet engedélyezni, függ a tartozás összegétől, jövedelemtől, stb., de max. 12 hónapban érdemes gondolkodni, semmiképp sem több évben.
Még annyi lenne a kérdésem, hogy hány havi részlet a maximum?
Értem, köszönöm, tehát a kérelem beérkezése után utólag postázzák ki, hogy mennyit, hova kell utalni.
Kap róla értesítést.
Üdv,
Egy barátom kapott az EOS-tól közjegyzőn keresztül FMH-t. Ha a 15 napos ellentmondási időn belül megkéri a részletet, akkor a közjegyzői 8000-res eljárási költséget mikor kell befizetnie és hova?
Köszönöm mindenkinek. Ez most csak elvi kérdés volt egyelőre.
Ha eljut odáig....
A magatartásával okot adott a fmh kibocsátására, így hiába teljesített mégis, a fmh-költségeket nem tudja elhárítani, arra marasztalni fogja a bíróság.
Ja, bocs, nem is láttam KBS válaszát.
Az valóban praktikusabb, nem vitás, csak én valahogy nem látom, hogy ha az adós rendezte a tartozását, akkor hagyja jogerőre futni az FMH-t. Vagy hiába mondan ellent neki, mert még nem fizette meg teljesen (követelés+költség) ?
Én nem nyúlnék hozzá. Ha jogerőre fut ezzel a tartalommal, KBS megoldása a legolcsóbb. Ellentmondás esetén pedig a módosult követelésére adnám be a keresetet.
Nem praktikus. Hogy indokolt-e?
Az első indokolt volt. Ez nem hinném, hogy kérdés. Felszólítja, hogy térítse meg. Ha pedig azt megtéríteni nem hajlandó, mégis mi a teendő? Követelni FMHval. Ha nem fizeti meg az indokolt költséget, akkor a következő fmh is már indokolt lesz szerintem...
Ez nem lenne praktikus. Ráadásul újabb, már nem indokolt költséggel is járna. (A nem indokolt költségek megtérítését az adóstól követelni nem lehet.)
katonag,
Ha határidőre nem fizetett, ezért neked költséged, károd keletkezik, akkor azt be kell rajta hajtani.
Én azt csinálnám, hogy visszavonom az FMH-t, egyben felszólítom a fizetési meghagyás költségeinek megtérítésére egy tértis levélben, határidővel, következő FMH kibocsátásának kilátásba helyezésével.
Aztán küldetnék neki egy új FMH-t, most már csak az előző+ennek a költségeinek összegével (értelemszerűen az eredeti, már megfizetett tartozás nélkül), ha eredménytelenül telik el a felszólításod.
A közjegyző záradékolja az fmh-t azzal, hogy jogerős, de a tőke vonatkozásában nem végrehajtható.
Persze, a legjobb az lenne, ha az adós kifizetné mihamarabb önként a költségeket. Szóltsd fel rá.
Elvi kérdés: Mi a helyzet olyankor, ha egy cég nem fizet, nem reagál a felszólításokra, a jogosult közjegyzőhöz fordul és FMH-t kér, de a cég az FMH kérése és tényleges kibocsátása között mégis fizet. Ilyenkor a jogosult bukja az FMH költségét, vagy követelheti az adóstól, hiszen az ő késedelme, nem reagálása miatt került sor az FMH-ra?
Gondolom az ügyvédi költségek is a pertárgy értékéhez képest alakulnak.
Ez így szerencsére nem igaz. Az alperes akkor is kérheti, hogy kötelezzék a költségei megtérítésére a felperest, ha a pert a bíróság a felperesnek felróható okból megszünteti.
A gond azzal lehet, hogy a pertárgy érték viszonylag alacsony. Ha a félmilliós pertárgyhoz képest a fél 200 ezer forint ügyvédi munkadíj megtérítését kéri, akkor azt lehet, hogy mérsékli a bíróság. (25K a rendelet szerinti, munkadíjmegállapodás bemutatása nélkül követelhető díj.)
Nem a végén, hanem az ellenkérelemben kérd a kereset elutasítását és a felperes költségeidben való madarasztalását.
De ha annak az egyszavas mondatnak a közléséhez, hogy "ellentmondok", ügyvéd kellett, nehogymár egy bővített, dupla jelzős szerkezettel ellátott mondatban közölt szándékodnak egyedül akarj érvényt szerezni! Márpedig, ha ügyvéddel mész neki a felperesnek, akkor inkább bízd rá, mit, hogyan, és mikor kérjen a bíróságtól!
Az ugye tudod, hogy ha a jogosult itt megáll, és nem bocsátkozik perbe, akkor az ügyvédi költségedet buktad?
Kedves KBS és Majordomus!
Számomra félmillió forint kifizetése valóban nem mindegy, pláne hogy a követelés alaptalan.
Ügyvéd közreműködésével ellentmondással éltem, határidőn belül így perré alakul az ügyem.
Szeretném megkérdezni tőletek, ha a per végén a bíróság nekem ad majd igazat, kérhetem a teljes ügyvédi költségem megtérítését a felperestől?
Válaszotokat köszönöm :
Kata
Hát félmillió ft sok pénz annak aki nem ügyvédi (vagy társasházkezelői ) jövedelemből él.
Nem jogász,persze hogy parázik...
A bizonyítás a felperes feladata lesz.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |