Az adós pert indított, kérte a felfüggesztést és a bíróság így is tett. A történetem részleteit és az eddigi tapasztalataimat szívesen megosztom veled, de inkább csak privátban (ha megadod hová írjak).
Az árverés jogerős volt, az ingatlan a nevedre került, ezért nem is értem a felvetést, hogy miért kérhetnéd vissza a vételárat. Használati díjat viszont követelhetsz és időszerű is lenne.
Amíg perben marakodik az adós a hitelezőjével, addig a "közfelfogás" szerint az árverési vevő töltse ezt a saccra kétéves időszakot az ülepén, de leginkább birtokon kívül. Szerintem pont az ellenkezőjét mondja a törvény, a jogerős árverés után tényleg birtokos leszel igen hamar (kivéve a telet és a veszélyhelyzeti agyrémeket). A Vht. 50. § (5) bekezdése teljeskörűen felsorolja, hogy mire terjed ki a felfüggesztés hatálya (nem lehet az adós jövedelmét tiltani, árverezni a házát stb.) és kifejezetten előírja, hogy minden mást - így a kiürítést - is végre kell hajtani. Persze ez csak akkor van így, ha az adós kérte a felfüggesztést és ha pénztartozás behajtása a végrehajtás tárgya.
De miért nem tud erről a végrehajtó és miért nem tudnak erről a fórumtársak? Mit értek félre?