SOS!! Végrehajtási lap

pazs # 2010.11.12. 12:38

Miért gondolod, hogy neked kell kifizetni a tartozást? Amúgy ha megtennéd, akkor igen, követelheted a tartozás felhalmozójától. (Mondjuk ha elárverezték a házát, nemigen hiszem, hogy ki tudná fizetni.)

nagyonjo # 2010.11.12. 11:50

Vásároltam egy családi házat árverésen. A vételi összeget kifizettem de most derűlt ki hogy a vizmű illetve az eon fele kb. 600.000ft. tartozás van. Azután érdeklődök, hogy ezt az összeget az előző tulajtól be tudom valahogyan hajtattni? És ha igen akkor mik az esélyeim?
Válaszukat előre is köszönöm.

mouse # 2010.10.17. 11:36

küldtek vh lapot,de elötte nem kaptam fiz megh.ez ezer %mert akkor felebezek,csak vh küldött 2 levelet 1.vh lap 2009es dátum,2.felhívás címen,holnap megyek vhoz szertnék törleszteni,de utána még fellebezhetek a bíróságon a kamatok és társai miatt,hivatkozva h nem kaptam fizmegh?van aki rendezni akarja mégis hülyének nézik a többi adóst meg JÓT RÖHÖG!valami a mi kis országunkban nincs rendben!Ja a szomszédomon minden féle hitele van jelzálog nagyon jól élnek az államtól felvesznek minden támogatást persze fizetni nem fizetnek semmit és mégis! Jogászok Hol vagytok ezt miért hagytok!Nagyon dühös és elkeseredett vagyok!Ja soha életemben nem voltam mnélküli segélyen,de lehet ezt kellene aztán elmenni 120feketén dolgozni,aztán jöhet a VHó!,mert ez így van aki rendesen dolgozik éhbérért attól vonnak aki meg segélyt kap+feketén melóba jár.......Valakinek ezen nagyon el kellen gondolkozni nem nevesítek:(

zoli 10 # 2010.09.20. 19:55

Bocsi de ez egy másik ügy

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.20. 19:44

Menj a csudába! 13-án még a végrehajtó intézkedése előtt voltál, a végrehajtó nem is jelentkezett nálad. A bíróság az azóta eltelt egy hét alatt törölte a tartozásodat, de közben elárverezték a lakást. Na ne!

zoli 10 # 2010.09.20. 19:38

A bíróság kifogásomra észlelte, hogy a végrehajtási záradék jogellenesen lett kiállítva és törölte a záradékból származó követelés 95%-át( 13millióból 12.8 milliót)
Most pert indítottam a végrehajtás megszüntetésére és egyben kártérítést kértem a végrehajtást kérő ellen vagyoni és nem vagyoni kártérítésként. Mivel a lakásomat közben elárverezték.Szerencsére nem költöztünk ki így birtokosai vagyunk a lakásnak.
Szerintetek van esély akártérítésre, és lehet-e a pert a v.h. megszüntetését és a kártérítést egy perben kezelni

zoli 10 # 2010.09.14. 13:46

Én vagyok az adós és erre a végrehajtó intézkedés elött szereztem tudomást a végrehajtó még nem keresett meg csak a végrehajtási záradékróól véletlenül szereztem tudomást
Hori

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.13. 17:08

Reménykedhetsz, hogy az adós nem fog az elévülésre hivatkozni, illetve abban, hogy elkésik ezzel a hivatkozással.

zoli 10 # 2010.09.13. 16:50

A végrehajtási záradék kiállítása után de még a végrehajtó intézkedése elött milyen lehetőségem van amennyiben a végrehajtást kérő követelése a záradék beadása elött elévült

Hori

garcia66 # 2010.06.10. 19:12

Tisztelt végrehajtó1!

Köszönöm a választ, már megijedtem - hasonló ügy elé nézek.
Üdv.

végrehajtó1 # 2010.06.10. 13:23

nem az üzletrésze vh alá vonható

garcia66 # 2010.06.09. 19:47

Tisztelt Kovács Úr!

Egy tavalyi hozzászólásából idézek:
"Az ügyvezető tartozása miatt természetesen nem lehet végrehajtást vezetni a társaság vagyonára. (Még mielőtt megkérdeznéd: a számla egyenlege is a társaság vagyona.) Még akkor se lehetne, ha az a társaság egyszemélyes kft lenne, és az ügyvezető lenne az az egyetlen tag."
Tehát, ha én magánszemélyként pert nyerek egy másik magánszemély ellen, és ebben őt anyagilag elmarasztalják, akkor én nem látom a megítélt pénzemet, ha neki az összes vagyona egy, egyszemélyes kft-ben van?
Jól értelmezem?
Válaszát előre is köszönöm.

Cogito # 2010.04.26. 16:47

Üdv, mindenkinek!
Segítséget kérnék VH lap hiánypótlása miatt.
A teljesítési határidő napjaként milyen naptári napot kell beírni?
Én a jogerőre emelkedés napjától (01.08)számítottam 15 napot, de ez nem jó.
Köszönöm a választ.

ObudaFan # 2010.02.04. 15:01

Új fizetési meghagyást, aztán új vh. lapot.

Kerika86 # 2010.02.02. 15:28

Sziasztok!

Van egy jogerős fizetési meghagyás egy jogerős végrehajtás, azonban az adóst nem találja a végrehajtó. Viszont házasságban él és a férje adataival is valamennyire tisztában vagyok. Ilyenkor mi a megoldás? Házastársak esetében új végrehajtási lapot kell kiállítani vagy új fizetési maghagyást, hogy kiterjesszék a végrehajtást rá is?

A válaszokat előre is köszönöm.

Kerika86 # 2010.02.02. 15:28

Sziasztok!

Van egy jogerős fizetési meghagyás egy jogerős végrehajtás, azonban az adóst nem találja a végrehajtó. Viszont házasságban él és a férje adataival is valamennyire tisztában vagyok. Ilyenkor mi a megoldás? Házastársak esetében új végrehajtási lapot kell kiállítani vagy új fizetési maghagyást, hogy kiterjesszék a végrehajtást rá is?

A válaszokat előre is köszönöm.

végrehajtó1 # 2010.01.12. 14:15

Az én nevemen van a bankszámla, amire kapom a csp-gyest és nem lenne gond, ha abból tiltanák, mert gondolom, ugyanúgy vonatkozik erre is, hogy 33%-ig tilthatnak csak (max.50%-ig”)?

Nem egészen.Ennél azért bonyolultabb.Igy többet veszíthet.

akkor közölték, hogy szerződést szegtem mert nem fizettem a részleteket… :O és hogy ez szóbeli szerződésnek minősült, az, hogy nem kaptam tőlük levelet, mit sem számit,

tulajdonképpen a szerződéseket nem kötelező írásba foglalni.Persze vannak kivételek de ez nem az.
Ráadásul a beszélgetést mindig rögzítik a Vodánál.
Az hogy vihar elötti csend-e vagy sem nem tudom.De az biztos minélkésőbb rendezi atartozást annál több lesz.

Kérjen tértisen részletet vagy ajánla fel a telek értékesítését.

pumpoka # 2010.01.12. 13:21

Az én nevemen van a bankszámla, amire kapom a csp-gyest és nem lenne gond, ha abból tiltanák, mert gondolom, ugyanúgy vonatkozik erre is, hogy 33%-ig tilthatnak csak (max.50%-ig)?

Tallóztam a topikok között és olvastam olyasmit, hogy ha egy év eltelt és nem jött felszólitó levél meg semmi, akkor elévül egy év után (szintén telefontartozásra irták)? Lehetséges ez vagy félreértelmeztem?

Egyébként a vh-kérőtől, jelen esetben Magyar Telekom, már kértem részletfizetést akkor, amikor megkaptam a vh-lapot... meg is beszéltem az ügyintézővel telefonon, hogy akkor küldi a csekkeket meg a szerződést és én törlesztek. Viszont eltelt két hónap, én egy fia levelet sem kaptam tőlük, majd telefonáltam újra, akkor közölték, hogy szerződést szegtem mert nem fizettem a részleteket... :O és hogy ez szóbeli szerződésnek minősült, az, hogy nem kaptam tőlük levelet, mit sem számit, nem fizettem és ez a lényeg, tehát ők nem adnak részletfizetést. Én ezután újra felhivtam a vh-t, ott pedig azt mondták, hogy 6 havi részletet tudnak adni + első körben a vh-költségeit kell megfizetnem. Tehát nekem ezt mondták akkor.

Viszont nem értem, hogy azóta semmi nem történt, se felszólitás fizetésre, semmi... vagy csak vihar előtti csend?

végrehajtó1 # 2010.01.11. 21:22

Azóta olvastam itt, hogy volt, akinek zárolták a számláját letiltás miatt, pedig csak ugyanezeket kapta. Aztán olvastam és hallottam azt is, hogy vonhatnak családiból és gyes-ből… valóban?
Vagy ha munkába állok 3–4 hónapon belül akkor abból vonják majd?

Célszerü a családit gyest stb nem saját néven lévő bankszámlára utaltatni.Így nem fér hozzá a vh-tó.amúgy az mentes a végrehajtás alol.
Ha munkába áll és a végrehajtó tudomására jut akkor letílthatja.

pumpoka # 2010.01.11. 21:16

Akkor lenne még egy kérdésem.
Egy éve azt mondták a vh-nál, hogy a csp-ből és gyes-ből nem vonhatnak semmit, mert direkt rákérdeztem, tudtam, nekem az lenne a fix, hogy ha abból levonnák, aztán lesz ami lesz, de nem.
Azóta olvastam itt, hogy volt, akinek zárolták a számláját letiltás miatt, pedig csak ugyanezeket kapta. Aztán olvastam és hallottam azt is, hogy vonhatnak családiból és gyes-ből... valóban?
Vagy ha munkába állok 3-4 hónapon belül akkor abból vonják majd?
Nem azért, mert baj lenne... csak legyek túl rajta...

pumpoka # 2010.01.11. 20:38

Most mondjam azt, hogy baromira megkönnyebbültem? De most komolyan. A telekből elegem van! 9 éve az én tulajdonom, de csak azért, hogy anyámék után ne kelljen örökösödésit fizetni, viszont én fizetem mindennek a felét, miután elviekben együtt használjuk. ELVIEKBEN!!! Mert én kb. 2 éve, amióta megszületett a harmadik gyerkőc nem voltam kint pár napnál többet és minden hónapban hozzám jönnek a számlák amiket úgy kell kisajtolni anyámékból, holott ők használják únos-úntalan, nyáron egy teljes hónapig + minden hétvégén és nagyon elég volt belőle, de mit tehetnék... kire irassam? Adjam ajándékba anyáméknak? Abba gondolom nekik is bele kell menniük, tehát nulla esély. Megmondtam nekik, hogy nem vagyok hajlandó telekadót sem fizetni egyedül, évi 33ezer ft-ot... 4 éve nem fizetem... sorry nekik... nem lesz telek, nekem úgysem kell, ha meg őket ennyire nem érdekli, hogy fizetni is kell érte, akkor elúszik és legalább nullán leszek.

A lakásom a fontos, hogy legyen hol laknunk, a telek nekem egy luxus dolog, ahova leginkább autóval lehet eljutni, mert nagyon rossz a közlekedés, napi 2x busz és slussz... 3 gyerekkel nem megoldható normálisan. Sosem akartam, de belevittek... hát menjen...

Köszönöm a hozzászólásokat! Nagyon!!! Komolyan!!! :) Ha a telek megy, menjen! A lakás marad a fejünk felett, ez a lényeg! Kicsi, de van! :)))

végrehajtó1 # 2010.01.11. 20:26

Most olvastam a többit:(

A telek elöbb el fog menni:(

végrehajtó1 # 2010.01.11. 20:24

Nekem egy éve azt mondták a vh-nál, amikor felhivtam őket, hogy nem kell a vh-kérő beleegyezése, a vh is adhat max. 6 havi részletet és adnak is

Ez nem ilyen egyszerü:ugyanis ha a végrehajtáskérő nem egyezik bele akkor a bíróság dönt.Ehhez nem kvázi beleegyező levele kell hanem amikor a részletfizetést kipostázza a vh-tó akkor nem emel vh kifogást a végrehajtástkérő.
Én erre céloztam.
De az esetek 99%-ban nem szoktak kukacoskodni.

lakás körülbelül 11milliót ér… két haszonélvezővel és én egyedüli tulajdonossal… ilyenkor foglalni próbálnak előbb vagy azonnal árvereznek?

Az eljárás során a végrehajtáskérő határozhatja meg miből kéri követelése kielégítését.Egy helyszini vh cselekményt azért a vh-tónak le kell nyomni hisz így győződik meg arról hogy milyen ingóságok vannak.
Ha nincs és nincs vh alá vonható bér bankszámla üzletrész és még millió egy dolog akkor végső esetben ingatlan árverezés is szóba jöhet.

pumpoka # 2010.01.11. 20:22

Nem, nincs autóm. :( Sajna... inkább azt vinnék
Viszont van egy telkem, ami szerintem kb. 4-5 millát ér... és kell a fenének egyébként... csak nem tudom, hogy először a budapesti lakásomra szállnak rá vagy a kicsit vidékebben levő telekre ami kevesebbet ér? Vagy foglalnak? Mert inkább üritsék ki a lakást, mintsem a tetőt a fejünk felől... és 11 millás lakásért... pfffff, az azért durva lenne, bár láttam már dolgokat életem során. :((((

monalisa1 # 2010.01.11. 20:16

Van autód? Pl. ha van egy 600 ezer Ft körüli kocsid akkor azt "elviszik" a 200 ezer Ft ellenében - és rendezve az adósság. (Ha az autó eladása után netán marad vissza némi garas az megkapod.)