SOS!! Végrehajtási lap

monalisa1 # 2010.01.11. 20:12

A haszonélvezőket majd "megörökli" az új tulajdonos, vagyis lesz egy ingatlan a tulajdonába amit x időig még nem vehet bírtokba. Vagy megpróbálja a haszonélvezetet megváltani - bár az ajánlatot nem kötelező elfogadni, sőt egyáltalán...

"Mona"
laikus hozzászóló

pumpoka # 2010.01.11. 20:11

Köszönöm a választ!

Nekem egy éve azt mondták a vh-nál, amikor felhivtam őket, hogy nem kell a vh-kérő beleegyezése, a vh is adhat max. 6 havi részletet és adnak is... remélem, még mindig adnak. Nem tudom, hogy van ez, de remélem úgy, hogy az utsó pillanatig tudom rendezni a tartozásomat, ha fizetni akarok.

A lakás körülbelül 11milliót ér... két haszonélvezővel és én egyedüli tulajdonossal... ilyenkor foglalni próbálnak előbb vagy azonnal árvereznek?

Ági

végrehajtó1 # 2010.01.11. 20:01

Részletfizetést kérhet a végrehajtótól vagy a bíróságtól is.Bízzunk benne hogy a végrehajtáskérő is bele megy.

A másik kérdésem, hogy van saját tulajdonom… a lakás, amiben lakunk, az én tulajdonom, de van két haszonélvezőm, a nagyszüleim… ilyen esetben is foglalhatnak? A lakást elárverezhetik körülbelül 200ezer ft tartozás miatt????

Igen foglalhat.és elárverezheti is .Ez esetben a lakás becsértékénél fogják figyelembe venni a haszonélvezet érték csökkentő hatását.

pumpoka # 2010.01.11. 19:54

Sziasztok!

Ha még esetleg jár erre valaki, légyszi válaszoljon nekem, ha tud.

Egy éve, hogy kaptam egy vh.lapot egy sok évvel ezelőtti telefonszámla-tartozás miatt. Egy évvel ezelőtt 180ezer ft-on állt minden költséggel együtt, amit meg kellett volna fizetnem. A mai napig nem sikerült rendzeni, mert az első részlet 30ezer ft lett volna, ami a vh. költségeit takarja csak és utána tudtam volna kérni 6 havi részletet a fennmaradó tartozásra. Még mindig szeretném rendezni és most már nagyon úgy néz ki, hogy tudnám törleszteni a részleteket, még ha több, akkor is és az első összeget is tudnám fizetni.

A kérdésem az lenne, hogy ha most az elkövetkező hetekben elmegyek a vh-hoz és fizetem a vh költségeket majd kérek részletfizetést, tudok-e még törleszteni egyáltalán??? Azóta nem kaptam semmilyen levelet tőlük, bár minden nap bennem van, mikor csöngetnek be, hogy foglalni jöttek.

A másik kérdésem, hogy van saját tulajdonom... a lakás, amiben lakunk, az én tulajdonom, de van két haszonélvezőm, a nagyszüleim... ilyen esetben is foglalhatnak? A lakást elárverezhetik körülbelül 200ezer ft tartozás miatt????

Kérlek, ha olvasod és hozzáértő vagy, válaszolj nekem, nagyon fontos!!!!

3 gyerkőccel élek itt és nem szeretném elvesziteni a lakásomat egy ilyen tartozás miatt....
Köszönöm előre is a választ.

Ági

Kovács_Béla_Sándor # 2009.12.22. 14:53

VH-lapon nincs "I.r." meg "II.r.". Egy lap - egy személy, mindegyiken fel kell azonban tüntetni, hogy egyetemleges adósok vannak, és velük szemben is végrehajtás indul.
Illetéket azonban csak egyszer kell fizetni, ezzel szemben a végrehajtónak a díjelőleget koponyánként.

beva # 2009.12.22. 13:04

Hahó,

tudtok segíteni, hogy ha a végrehajtási lapot egyszerre 8 adóssal szemben kívánom beadni, akik egyetemlegesen kötelesek a tartozást megfizetni, akkor 8 féle vh lapot kell beadni és mindegyiket 6 példányban vagy van a vh lapnak pótlapja. Köszi.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.20. 09:10

Szabad a gazda? :)
Az 502-esen az aláíró megjelölése "bíró", az 502/A-n "végrehajtási ügyintéző".

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.20. 09:09

Egyébként ez semmi ahhoz képest, hogy a végrehajtási záradék nyomtatványon (503) a tulajdonképpeni kérelem így néz ki: "Kérem a fenti végrehajtási lap kiállítását." Január óta nem volt érkezésük kijavítani.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.20. 08:59

:)
Bár elég éles szem kell hozzá, és nem könnyű megérteni, miért kellett erre a "különbségre" külön nyomtatvány. Sokkal egyszerűbben is megoldható lenne, mint ahogyan a fizetési meghagyás nyomtatványon meg is oldották.

Egyébként használd az 502-est, a /A-val ne is törődj.

rockmachine # 2009.10.20. 08:57

no és mi lenne az?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.20. 08:53

Van.

rockmachine # 2009.10.20. 08:52

üdv!

van különbség a birosag.hu-ról ill. mbvk.hu-ról letölthető 502 és 502/a vhlap nyomtatvány között?

köszönöm

rockmachine # 2009.10.17. 10:38

.

rockmachine # 2009.10.16. 21:26

értem..nem árt az óvatosság mert még hp lehet belőle..:)
és mi a különbség az 502 és 502/a nyomtatvány között?
üdv

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.16. 21:07

Miért tűnik réginek?

rockmachine # 2009.10.16. 20:27

üdv!

Kérdésem, h a birosag.hu-n ill. mbvk. hu-n letölthető vh-lap az a jelenleg hatályos forma? mintha kicsit réginek tűnne..

köszönöm

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.13. 10:03

Minden bizonnyal a felszámoló követeli, a kérdező tévedésből írja, hogy "felszámolták" - a "felszámolását rendelték el" helyett.

ObudaFan # 2009.10.13. 09:10

Milyen eljárásban követelik?

Juditerika # 2009.10.13. 08:29

Mit tehetek? 2007-ben egy vállalkozót megbíztam egy parasztház felújításával, amihez állami támogatást is kaptam, és vállaltam, hogy 5 évig mint vendégházat működtetem. Ez a szerződés részemre szigorú feltételeket szabott meg. Ez a vállalkozó nem végezte el a munkát a mai napig sem. Amit elvégzett azt sem úgy ahogy vállalta a szerződésben pl, a 40 000 ft-os ajtók helyett 4000 ft-os ajtókat tett be,a villanyszerelési munkákat újra kellett csinálni stb. ezért én nem fizettem ki a vállalkozónak a teljes összeget, hogy a hiányosságokat meg tudjam csináltatni. Ezt a vállalkozást azóta felszámolták és most tőlem követelnek bizonyos összeget hogy fizessem meg, mint a kft tartozását.

Miért kell nekem fizetni olyan dolgokért amit nem csináltak meg, amit meg sem vettek, be sem építettek.

Várom válaszát mit tehetek!

Pötyke # 2009.10.06. 14:44

Köszönöm a válaszodat.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.06. 10:24

Szerintem ilyen zöldséget két különböző emben nem kérdez egy héten belül; de egye fene.

Az ügyvezető tartozása miatt természetesen nem lehet végrehajtást vezetni a társaság vagyonára. (Még mielőtt megkérdeznéd: a számla egyenlege is a társaság vagyona.) Még akkor se lehetne, ha az a társaság egyszemélyes kft lenne, és az ügyvezető lenne az az egyetlen tag.

Más kérdés, hogy ha én tag lennék abban a kft-ben, már réges rég kirúgtam volna azt az ügyvezetőt, aki ellen végrehajtás folyik. Mert aki a tartozásait nem szokta önként rendezni, arra nem célszerű pénzt bízni.

Pötyke # 2009.10.06. 10:01

Köszönöm Béla a választ, de nem értem.
Én elöszőr teszem fel ezt a kérdéet ezen a fórumon.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.10.06. 08:48

Az Istenit már neki! Harmadszor kérdezed meg ugyanazt a hülyeséget. Ez akkor is sok lenne, ha nem kaptál volna rá választ. Ráadásul kaptál.

Pötyke # 2009.10.06. 07:50

Egy cég ügyvezetője ellen, magánszmélyként végrehajtás van folyamatban.
Az ügyvezetőnek a cégben nincsen tulajdoni hányada, megbízási szerződéssel másodállásban dolgozik.
Viszont a cégszámláján Ő a rendelkező.
Kérdésem az lenne, tehet-e az ellene eljáró végrehajtó
a cégszámljára inkasszót (a befolyt pénz teljes egészében a cég pénze).

Segítséget előre is köszönöm!

metallus # 2009.10.06. 07:11

Kedves végrehajtó.
Én már korábban is kerestem jogorvoslatot! Mindenhol azt tanácsolták, hogy várjam meg amíg magyarországról kapok hivatalos megkeresést az ügyemben. Ez a probléma elég kacifántos és még szinte ismeretlen nálunk, legalábbis kevés ilyen ügy volt.