Az eljárási illeték meg nem fizetése nem jár bírsággal.
vegrehajtasi eljaras folyamata
Egy 1 évvel ezelőtti parkolási bűntetésről kaptunk novemberben fizetési meghagyást a városi bíróságtól.15 napon belül nem fizettük be az összeget.Az lenne a kérdésem,hogy mivel nem fizettük be a kért pénzt,így mit fog tenni a bíróság? Megy a fizetésből a letiltás?
Milyen gyorsan szokták ezt intézni ha már jogerőre emelkedett?Januárban már számíthatók a letiltásra?
Üdv!
Lenne még egy olyan problémám is,hogy az autónkat nem tudtuk fizetni,a bank elvitte,eladta.Megkaptuk az összegről a levelet amit még fizetnünk kell,az 470 ezer forint.Kértem részletfizetést,amit meg is adtak 36 hónapra olyan feltétellel,hogy december 15-ig fizessek be 36 ezer forintot,valamit,hogy kérnek majd vmi közjegyzői papírt is vagy mit.Meg írták,hogy lesz kamat is felszámolva,ami rendben is van,mert egyértelmű,hogy kamat az van,de nem írta,hogy mennyi,és hogy a törlesztőrészlet mennyi.A bankot nem tudjuk hetek óta elérni,mert sosem veszi fel az ügyintéző a telefont(erste leasing),miattuk ár a telefonszámlám nagyon magas,mert amíg várok az ügyintéző kapcsolására a számla ugye pörög.Mindegy nem is ez a lényeg,hanem az hogy én 15-ig nem tudom a 36 ezret befizetni,meg nem is akarom,mert nem vagyok tájékoztatva a kamatról,stb....
így nem kötök velük megállapodást!Szóval milyen úton módon hajthatják be a pénzt?Bízom benne,hogy a házat nem veszik el fejünk fölül,és inkább bérből tilt.
Üdv!
Lenne még egy olyan problémám is,hogy az autónkat nem tudtuk fizetni,a bank elvitte,eladta.Megkaptuk az összegről a levelet amit még fizetnünk kell,az 470 ezer forint.Kértem részletfizetést,amit meg is adtak 36 hónapra olyan feltétellel,hogy december 15-ig fizessek be 36 ezer forintot,valamit,hogy kérnek majd vmi közjegyzői papírt is vagy mit.Meg írták,hogy lesz kamat is felszámolva,ami rendben is van,mert egyértelmű,hogy kamat az van,de nem írta,hogy mennyi,és hogy a törlesztőrészlet mennyi.A bankot nem tudjuk hetek óta elérni,mert sosem veszi fel az ügyintéző a telefont(erste leasing),miattuk ár a telefonszámlám nagyon magas,mert amíg várok az ügyintéző kapcsolására a számla ugye pörög.Mindegy nem is ez a lényeg,hanem az hogy én 15-ig nem tudom a 36 ezret befizetni,meg nem is akarom,mert nem vagyok tájékoztatva a kamatról,stb....
így nem kötök velük megállapodást!Szóval milyen úton módon hajthatják be a pénzt?Bízom benne,hogy a házat nem veszik el fejünk fölül,és inkább bérből tilt.
Azért ha nem sikerül megállapodni, a bíróságtól is lehet részletfizetési kedvezményt kérni.
„Szóval milyen úton módon hajthatják be a pénzt?”
Letíltás,ingó-ingatlan vh.
Az odáig oké!
De gondolom nem a házzal kezdik a végrehajtás,ha van letiltható jövedelem.
Először a bérrel és az ingóságokkal kell kezdenie. Ha ezekből észszerű időn belül nem sikerül behajtani, akkor elveheti az ingatlant is.
Jó lenne, ha elkezdenél önként fizetni annyit, amennyit tudsz.
Üdv mindenki!
Egy hozzáértő véleményére lennék kíváncsi elsősorban de meghallgatok bármilyen tanácsot.
Van két hitelem. Egy 1M500e Ft -os amiről a törlesztő 40e Ft. A másik 300e Ft a törlesztő 15e Ft.
Eddig tudtam fizetni a 70e Ft-os fizetésemből mert édesanyám eltartott. De ahogy látom, hogy neki is egyre nehezebb a dolga arra gondoltam nem adom fel a részleteket többet. A bankokkal is próbáltam egyezkedni, hogy vigyék lejjebb a törlesztőrészletet.
De nem megoldható szerintük mert van munkahelyem.
Ingatlanfedezettel menne de azt nem tudok bevonni.
Az lenne a kérdésem ha nem fizetek mire számíthatok?
Ha végrehajtásra kerülne a sor lefoglalhatják-e a vagyontárgyaimat?
Vagy csak a fizetésem 50%-át viheti el?
Ugyanis ez még jobb is lenne mert az csak 50%-ék egy éven keresztöl feladtam nekik havi szinten a 75%-át.
Köszönöm a válaszokat.
Nem vagyok jogász, de én úgy tudom, hogy el lehet venni, mint a sicc, mindent. Vagyontárgyból is ÉS fizetésből is végre lehet és kell is hajtani egyszerre.
Most gondold el. Elmegy valaki valahová dolgozni, esetleg haverral megbeszéli, hogy vegye fel 3 hónapra papíron (vagy ténylegesen) havi 1 millió forintért dolgozni, kap hitelt, vesz belőle egy házat, majd elmegy havi 60 ezerért dolgozni, és azt mondaná, hogy nyugodtan vonogassák a fizetéséből 1715 éven keresztül, mert annyi idő, amire lefogy a törlesztés.
És akkor még azt nem is néztük, hogy lehet, hogy csak a havi kamat több, mint a levont havi fél fizetés, tehát a fizetésből levonással nem hogy csökkenne, de még nőne is a tartozás.
Száz szónak is egy a vége, MINDKETTŐBŐL levonható, teljesen logikusan.
Iniuria non excusat iniuriam
Egyettértek veled:)
7. § (1) A bírósági végrehajtás során a pénzkövetelést elsősorban a pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt, az adós rendelkezése alatt álló összegből, illetőleg az adós munkabéréből, illetményéből, munkadíjából, a munkaviszonyon, munkaviszony jellegű szövetkezeti jogviszonyon, közszolgálati és közalkalmazotti jogviszonyon, szolgálati viszonyon, társadalombiztosítási jogviszonyon alapuló járandóságából, valamint a munkából eredő egyéb rendszeres, időszakonként visszatérően kapott díjazásából, juttatásából, követeléséből (a továbbiakban együtt: munkabéréből) kell behajtani.12
(2) Ha előre látható, hogy a követelést a munkabérre, illetőleg a pénzforgalmi szolgáltatónál kezelt összegre vezetett végrehajtással nem lehet viszonylag rövidebb időn belül behajtani, az adós bármilyen lefoglalható vagyontárgya végrehajtás alá vonható. A lefoglalt ingatlant azonban csak akkor lehet értékesíteni, ha a követelés az adós egyéb vagyontárgyaiból nincs teljesen fedezve, vagy csak aránytalanul hosszú idő múlva elégíthető ki.13 14
Köszi a gyors választ.
átgondolom a lehetöségeimet.
Fizetem amíg tudom.
2005 májusában lízingeltem egy autót,egy suzuki altot.
1 825 000 forint áron svájci frank alapú hitellel
Fizettem 4 éven át tisztességgel.
Időközben vállalkozásom megszűnt nyugdíjamat elvették
Fizetés képtelenné váltam 06 01-től.
Tartozásom a 90 napot túl haladta,október 26-án a 4 éves autómat elszállította a SANTANDER bank adosság követelője.
A 1 825 000 kocsit 4 évig fizettem és a tartozás 1 251 000 forint volt.
durván 3 évig csak kamatot fizettem,mert a tőketartozásból kb csak 600 000 fogyott.
a kocsit értékesítették 460 000forint-98 500forint a tréler szállítás költsége!
Megkaptam az elszámolást!
820 000 a tartozás!
Ezt a elenlegi ismereteim szerint maximum 18 hónapra kérhettem.a bank ügyintéző telefonba kb 48 000 gondol 17 hónapon át és a 18.hónapnál elszámolást fog tenni,ami majd akkor derül ki.
Muszály vagyok ezt elfogadni,mert nem tudtam 8 napon belül a 820 000 forintot megfizetni.
Most már se autó, semmi és fizessek,hogy nagyobb baj ne érjen?
De ha nincs jövedelmem, nincs vagyonom lecsuknak börtönbe? várom a választ Köszönöm.
znek fel
30 évesen 1991-ben leszázalékoltak IIIfok,67%.Többször voltam felülvizsgálaton.Megkaptam a 67%-ot mindig.2009 márciusba levették 40%-ra.
Fellebbeztem,
Nem csuknak le, csak végrehajtják. Azért át kell gondolni, hogy vállald-e a pert, ami további költségekkel járhat, de kiderülhet, hogy áron alul adták el a kocsit. Persze az is, hogy nem.
Köszönöm a gyors választ!
Én szeretném rendezni a tartozást!csak félek, mert mert ugy érzem csak a saját érdekeiket tartják szem előtt.
Emberség már a világba nincs!
Ha az Isten segít a nyugdíjamat visszakapom és találok valami munkát itt Szabolcs megyébe akkor talán ki tudom koplalni.
Mert nem szeretnék hajléktalan lenni.
Sem a tartozásomat a gyermekeimre hagyni!
DE simán földönfutóvá teszik az embert!
30 évesen 1991-ben leszázalékoltak IIIfok,67%.Többször voltam felülvizsgálaton.Megkaptam a 67%-ot mindig.2009 márciusba levették 40%-ra.
Fellebbeztem,
Köszönöm a gyors választ!
Én szeretném rendezni a tartozást!csak félek, mert mert ugy érzem csak a saját érdekeiket tartják szem előtt.
Emberség már a világba nincs!
Ha az Isten segít a nyugdíjamat visszakapom és találok valami munkát itt Szabolcs megyébe akkor talán ki tudom koplalni.
Mert nem szeretnék hajléktalan lenni.
Sem a tartozásomat a gyermekeimre hagyni!
DE simán földönfutóvá teszik az embert!
Fellebbeztem,
Szeretném hogyha nálam okosabb segítene abban, hogy mi a cégek közötti tartozás beszedésének jogi útja jelenleg. Természetesen szeretnénk olcsó módszert találni. Jelenleg ott állunk, hogy számlát kapott az ügyfél ami lejárt, majd írásos felszólítást, figyelmeztetve az esetleges felszámolási eljárásra. A nyomtatvány neve most nem ugrik be de formanyomtatvány.
R.nyugdíjas vagyok,sajnos több Banknak tartozom,amit nem tudok fizetni. Amíg dolgoztam és nem volt válság addig rendesen fizettem. Azt tudom a nugdíjam 50%-át elvehetik, a lakásom lizing ezt az egyet bírom jelenleg fizetni bár ha elveszik a nyugdíjam 50%-t már az se biztos.
Az a kérdésem, mivel a minimális életvitelem is vezélyeztetik mit tehetnek még / van egy eltartott -ugyan nagykorú, de még iskolába járó gyermekem.
A lakáshoz hozzá nyulhatnak?
Az ingoságaim közül mit vihetnek el.
Van egy 15 éves szekréy sorom, egy 14 éves kocsim amit most probálok megmenteni /htel van rajta és sajnos elmaradás/ Van egy 5 éves hütöm,és egy mosógépem, a gyereknek egy 4-5 éves számítógépe ami kell a tanulmányaihoz is. Ezek mind csak számomra értákesek. Szóval mit vihet a végrehajtó?
Mire kell felkészülnöm?
Hogy lehet egyezkedni, lehet részletfizetést kérni a biróságon kersztül a Banktól ?
Köszönöm a válaszokat.
Hűtőt, mosógépet nem fog vinni, de a lakást igen.:(
Illetve ha a lakás lízinges, akkor.... a lízinge adó veszi vissza előbb-utóbb.
...
Érdeklődnék, hogy ha felmondanak egy hitelt, akkor annak mi a folyamata utána?
Mivel ezek a szerződések többségében közjegyzői okiratba vannak foglalva, általában közvetlenül el lehet indítani a végrehajtási eljárást.
- A felmondást követően vagy végrehajtási záradék vagy fizetési meghagyás kibocsátását kezdeményezi a bank.
- Ha megvan a végrehajtási záradék, fizetési meghagyás, vagy fizetési meghagyás ellentmondás esetében a jogerős ítélet, akkor azt kiosztják a bíróság mellett működő önálló bírósági végrehajtónak.
- A végrehajtó felhívja a végrehajtási költségek előlegezésére a végrehajtást kérőt, vagy enélkül lát neki a végrehajtásnak.
- Kiküldi a megkereséseket (földhivatalnak, NYUFI, stb.), inkasszál.
- Kimegy ingót foglalni.
- Bejegyezteti az ingatlanokra a végrehajtási jogot.
- Megkéri az önkormányzattól az ingatlan adó-és értékbizonyítványát, az alapján közli az ingatlan becsértékét. Ingóra is közli a becsértékeket.
- Ingóárverést tart.
- Kitűzi az ingatlanárverést.
Úgy nagy vonalakban így néz ki.
Köszönöm a választ
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02