„
A Bt beltagja az anyósom, akinek nincs a nevén ingatlan.”
Tovább: http://www.jogiforum.hu/forum/41/21562#…
vegrehajtasi eljaras folyamata
Így csak az anyós jövedelme, vagyona, ingatlana vonható végrehajtás alá.
A Bt. neve nem tartalmazza senki nevét sem, ez egy fantázianév - ha erre gondolnak. A felállás változatlan a cég kb. 15 éves fennállása alatt, anyósom a beltag, férjem a kültag. A cég még megvan, fizetjük a mama után az eho-t, de nincs munkavégzés.
Arra lennék kíváncsi, ha nem fizetünk-mert nem tudunk-, akkor elvihetik a házat anyósomék vagy a mi fejünk fölül? Autó nincs se nekik, se nekünk, a Bt nevén van egy rozzant kisteherautó, ami ki van vonatva a forgalomból illetve egy utánfutó. Annyira nem értek ezekhez a dolgokhoz, elnézést érte. Egy kb, 2,3 milliós tartozás fejében mit vihetnek? Ha a házat vihetik, számít-e hogy közös néven van?
Már csak a Bt. nevét kellene tudni, ill. egyéb okból azt hogy kb. 5 évvel korábban ki volt a beltag....
GT 334. § (1)
(2) A betéti társaság azon kültagja, akinek a neve e törvény hatálybalépése előtt szerepelt a társaság cégnevében e helyzet megszűnésétől, de legfeljebb e törvény hatálybalépésétől számított öt évig a beltaggal azonos módon felel a társaságnak azon tartozásaiért, amelyek nevének a társaság cégnevéből való törlése előtt keletkeztek.
A kültag csak a betétje erejéig felel, ez a bt. lényege.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Korábbról emlékszem olynara, hogy ha a Bt. nevében a kültag neve is szerepel akkor a kültag is felelős lehet..... ? De ennek most utána kellene néznem.
A beltag felel a tartozásért.Az adó tartozás átvállalásához a z apeh beleegyezése is kell. (.ART.)
APEh végrehajtás-BT esetén
Cégünket az APEh megbüntette 2,7 millió forintra, melyre részletfizetést kaptunk havi 240 ezer forint összegekben. Az első 2 hónapot személyi hitelekből megoldottuk, de nincs tovább. A cég 5 éve nem termel, nincs bevétele. A Bt beltagja az anyósom, akinek nincs a nevén ingatlan. A férje nevén van a házuk. Az eljárás elején a férjem írt egy nyilatkozatot, hogy ő a felelős mindenért, édesanyja nem tud semmiről. A férjem a kültag. Azt szeretném megtudni, ha nem fizetünk, mi történhet? Mit vonhatnak a végrehajtás alá. A mi házunk fele-fele arányban a férjemé és az enyém. 3 kiskorú gyermekünk van, én GYESEn vagyok, férjem minimálbért kap.
Kérem segítsenek válaszukkal. Köszönöm.
T. Fórumozók.
Azután érdeklődöm, hogy teljes költségmentesség után végrehajtási eljárásban a végrehajtó kb. 1 éve megkérte a bíróság gazdasági hivatalát, hogy a költségeit előlegezze meg, de ezt nem kapta meg, így erről rendben jegyzükönyvet küldött, egyben tájékoztatva, hogy az eljárás addog szünetel.
A kérdésem, hogy ezen szüneteltetés alatt a követelés elévülhet-e, ill. Somogy megyében mikorra várható, hogy a bíróság fizessen a végrehajtónak? (mennyi pénz lehet mostanában a bíróságok kasszájában)
asztro
A leírtak alapján nem járt el jogszerüen.Irjon vh kifogást a bíróságra .
Tisztelt Végrehajtók, és hozzáértő hozzászólók!
Két végrehajtási ügyem van folyamatban, adósként. Mindkét esetben ingatlan végrehajtás alá vétele történt. Az egyik esetben a végrehajtó ingatlan értékbecslőt vett igénybe és most még az értékbecslési díjat is ki kellene fizetnem. A másik esetben a végrehajtó azt mondta, hogy értékbecslőt csak akkor lehet igénybevenni, ha az Önkormányzat által megadott ingatlanértéket valamelyik fél nem fogadja el hanem kifogást emel. Egyik esetben sem volt megkifogásolva az érték.
Kérdés: jogszerűen járt-e el az első esetben a végrehajtó, amikor az Önkormányzati (Bp.XII.ker) értéknyilvántartás helyett azonnal értékbecslőt vett igénybe, és ha nem akkor milyen formában támadható az meg, hogy ne kelljen kifizetni az értékbecslés összegét.
Előre is köszönöm értő válaszukat.
Helyiadó.
A határozatot az önkormányzati építési hatóság hozta. Fellebbezni a Regionális Államigazgatási Hivatalhoz lehet, de a fellebbezést a helyi építési hatóságnál kell benyújtani.
Nem a számla a lényeg.
Ki hozta a határozatot?
Szerintem nem helyi adó, mert az Építésügyi Célelőirányzat számlájára kellene befizetni, tehát országos ügy.
kérd az egész elengedését.de ha helyiadó akkor zat az Apeh nem engedheti el.
És ezt most rögtön kérelmezzem, vagy üljek a babérjaimon és várjam, hogy az APEH akar tőlem valamit?
És egyáltalán, indítsak a bírság törlésével rögtön, vagy legyen egyelőre kisebb az étvágyam. Vagy kérjem általánosságban a fizetési könnyítést, aztán majd az APEH eldönti, hogy mi veszélyezteti kevésbé súlyosan a családunk megélhetését?
Fizetési könnyítési kérelmet (azon belül: mérséklést, a bírság törlését) lehet kérvényezni, ha a bírság megfizetése a kérelmező és családja megélhetését súlyosan veszélyezteti.
Tisztelt mindentudók! Átböngésztem a fórumot, de nem találtam hasonló esetet, ezért leírom a problémámat.
Tavaly építkeztünk és részben elbénáztuk a dolgot, mert előbb megkezdtük a munkát, mintsem, hogy jogerőssé vált volna az építési engedély. Többhónapig tartó kötélhúzás után kiróttak ránk kétmillió forint büntetést. Eddig tiszta ügy, az építési hatóságnak nincsen lehetősége mérlegelni, törvényben meghatározott képlet szerint számolja ki a büntetés összegét.
A büntetést nem tudtuk kifizetni (jelenleg napról-napra élünk, pénzügyileg eléggé kivéreztetett állapotban, egy-egy magasabb közüzemi számla már gondot okoz, a folyószámla határértékig mínuszban, stb.). Nem érdem és nem érv, de három kiskorú gyermekünk van.
A fizetési határidő lejárta után kb. három héttel (július elején) kaptunk egy levelet az építési hatóságtól, hogy az ügyünket áttették az APEH-hez, végrehajtásra. Korábban már konstruktívnak akartam mutatkozni, ezért felkerestem az APEH-et, ahol előadtam, hogy valószínűleg hozzájuk fog kerülni az ügy. A hölgy nagyon kedvesen széttárta a kezét, hogy addig, amíg nincsen náluk az ügy, nem tehet semmit, de majd próbáljam meg kérvényezni az adósság elengedését.
Tudom, hogy az APEH így nem tesz különbséget, de ez mégiscsak egy olyan tartozás, ami mögött semmiféle bevétel , vagy teljesítmény nem áll, hanem csak úgy jött, kívülről, a semmiből. Ez számíthat?
Hogyan látjátok az esélyeimet? Egyszer csak jön a végrehajtó és lefoglalja a házunkat, minket meg kitesznek az utcára? Vagy hogy fog ez működni? Bejelentkezik melőtte a végrehajtó, vgy próbálkozik, hogy otthon van-e valaki? A házban magában csak egy ócska számítógépet találnak, egy hűtőszekrényt, egy 10 éves Opel-Astra kombit, mást nem. Írjak most az Apehnek egy kérvényt átütemezésről, vagy elengedésről, vagy várjam, amíg jön tőlük valami felszólítás? Van esélye annak, hogy elengedjék a büntetést?
Köszönettel….
Nem sok esély van.Ahhoz kellene rendszeres jövedelem.
De arra jó hogy húzd az időt.És amig jogerős lesz a határozat addig szerzel munkát és kifizeted.
Mennyi idő?Van hogy 3-4 hónap is eltelik.
Van esélyem megkapni a részletfizetést, ha még nincs munkahelyem, de két héten belül lesz?
Ha jól tudom a végrehajtási eljárás csúszik amíg meghozzák a döntést a részletfizetésről, ez kb mennyi idő?
Köszönöm!
„Barby86”
„Nem lehet valahogy megelőzni hogy kijöjjenek?”
Fizesd ki vagy adj be kérelmet.
„Félek hogy elvisznek valamit ami nem az enyém.”
Semmit nem visznek el minden marad a helyén.Max. lefoglalják...
Jah és még annyi hogy ezelőtt küldtek levelet hogy ennyi a tartozásom fizessem be de ugye nem tudtam, inkasszóval még nem próbálkoztak de azt hiszem ez az egyetlen mód arra hogy ki tudjam fizetni az adósságom.
Nem lehet valahogy megelőzni hogy kijöjjenek? Félek hogy elvisznek valamit ami nem az enyém.
Köszi az eddigi válaszokat!
Sajnos bizonyítani semmire se tudom hogy az enyém vagy sem, csak a nagyobb dolgok mint pl autó, ház, stb ezek ugye apukám nevén vannak, van is papír róla de pl ilyen h plazma Tv, amiből kettő is van, persze mindkettő apukámé, de ugye nem mondhatják azt hogy "na ebből több van visszük" hiszen nem az enyém.
A részletfizetést milyen esetekben szokták megtagadni? Nem volt még eddig ilyen kérelmem.
A mienk nem adó tartozás, hanem egy régi telefonszámla!
De engem akkor is érdekelne, hogy jogosan zárolta-e a végrehajtó a sógorom számláját?
Ancsa
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02