vegrehajtasi eljaras folyamata

gerbera317 # 2012.08.27. 15:18

Árverésen vettél ingatlant, most már jogerősen, és nem akar menni a lakó?

Bub01 # 2012.08.27. 15:22

Ez teljesen komoly, hogy semmi határideje nincs arra a végrehajtónak, hogy mit mikor kell csinálni egy jogerős végzés esetén?

Ha neki szimpi a jelenleg bent lakó akkor dönthet úgy, hogy majd jövő szeptemberben oldja meg az ingatlan kiürítését, és adja át az árverési vevőnek (átvevőnek)?

Ezt nem hiszem el, akkor maradnak a 2 ajtós szekrények és a jog semmibe vétele, mint egyetlen "törvényes" lehetőségem?

FDToth # 2012.08.27. 15:22

Tisztelt Fórumozók,

Gyors kérdésem lenne: kb. 100eFt a behajtandó össze, 2005 óta, de nem lehet behajtani (inkább a végrehajtó nem akarja...). Ha az a személy, akinél a végrehajtást kellene véghezvinni, elköltözött, más a címe, akkor a végrehajtónak utána kell nézni, hogy merre van az új cím, vagy neki csak az első "megbízásban" levő címre kell menni? Ha az utóbbi, akkor hogyan lehet elérni és megtudni a végrehajtás alatt álló címét?

A válaszokat előre is köszönöm,

üdv.

FDToth

Bub01 # 2012.08.27. 15:32

Gerbera 317,

Második árverésen vettem át az ingatlant tartozás fejében és igen jogerős másodfokú határozatom van, hogy a kifogások el lettek utasítva, amiket közben beadott.

gerbera317 # 2012.08.27. 16:02

Ahá. Szóval nem régóta húzódó kilakoltatásos ügyről van szó, hanem árverés hatályával lettél tulajdonos,
és az adós mindenféle kifogásokat terjesztett elő, de most ennek jogerősen vége. Gyakorlatilag augusztus 3-ával vált igazi kilakoltatásos üggyé a dolog. Ma van 27. Én nem gondolnám, hogy ez olyan vészes elhúzódás volna.

Nos, lássuk:

154/A. § Az adós és az adós jogán az ingatlanban lakó személyek jogorvoslat előterjesztése esetén az erről szóló határozat rendelkezése szerint a határozat jogerőre emelkedésétől számított 15. napig kötelesek az ingatlant ingóságaiktól kiürítve elhagyni, és biztosítani, hogy a végrehajtó átadja azt az árverési vevőnek. Ha a kiköltözésre eddig az időpontig nem került sor, a végrehajtó az árverési vevőnek a kiköltözési határidő lejártát követő 15. napig előterjesztett kérelmére – szükség esetén rendőrség közreműködésével – haladéktalanul intézkedik az ingatlan kiürítése iránt a 182-182/A. § megfelelő alkalmazásával.

Az adósnak tehát augusztus 18-ig kellett volna elhagynia önként az ingatlant, de nem tette. Azóta eltelt kőkemény 9 nap. Még van további 6 napod, hogy írásban kérd a végrehajtót, hogy rakja ki az adóst. Ha ezt megtetted, akkor a végrehajtó kitűzi a kilakoltatás időpontját, amikorra szépen odamegy, és kirakja a szűrét az adósnak.

Miért nem kérdezed meg a végrehajtót, hogy szerinte is így lesz-e?

Bub01 # 2012.08.27. 16:26

Tisztelt Gerbera317,

Már kérdezem is.

Köszönöm ismét.

Bub01 # 2012.08.29. 11:39

Tisztelt Gerbera317,

Megkérdeztem, nem így gondolja.
Végrehajtó úr szerint neki semmire semmi határideje nincs, és nincs szabad ideje arra, hogy ezzel most foglalkozzon. Szó szerint idéztem. Talán majd valamikor szeptember második felében foglalkozik ezzel is, addig tuti nem lesz időpont kijelölve.
Most mit tehetek jogilag? Mielőtt kiment az adóshoz, azt ígérte szeptember 2-ig lezárja mindenáron.
Most hogy volt kint meg nem csinál semmit sem, direkt elzárkózik, a munka elől.
Gyermekem nem tudom ovodába adni, mert lakcím nélkül nem veszik fel, a végrehajtó meg minden elkövet, hogy ne is tudjam. Ez normális dolog?

Bub

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.29. 13:27

Számos határidő köti. Ha ezt nem tudja, akkor előbb-utóbb a bíróság fogja elmagyarázni neki.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.29. 13:28

A gyereket viszont akkor jelented be, amikor akarod. Ne sírj már ok nélkül.

gerbera317 # 2012.08.29. 16:56

Megkérdeztem, nem így gondolja.

A folytatásból pedig kiderül, hogy pontosan így gondolja, csak nem látja olyan sürgősnek, mint amilyennek te azt szeretnéd. Egy ilyen ügyben a szeptember második fele teljesen elfogadható.

A kiköltöztetés iránti írásbeli igényedet ugye beadtad?

Bub01 # 2012.08.30. 06:27

Tisztelt Gerbera317,

Beadva minden ami kell, remélem rávehető egy gyorsabb munkára is.

Tisztelt Kovács_Béla_Sándor
Köszönöm, de nem sírok, itt ugye a teljes történetet leírni nehéz lenne érthetően, de nem tudom bejelenteni addig, illetve manapság egy óvodai, bölcsődei elhelyezés nehezebb mint az NBH átvilágítás. A válaszból gondolom nincsenek ilyen korú gyermekei :).

Nagyon köszönöm ismét mindenkinek a válaszokat.

Bub

Kovács_Béla_Sándor # 2012.08.30. 06:34

Az okmányiroda a lakcímbejelentéshez a tulajdonos hozzájárulását kéri. Az meg te magad vagy.

Bub01 # 2012.08.30. 09:36

Tisztelt Kovács Úr,

Tényleg nem a teljes történetet ismeri. Fogadja el kérem, hogy ennyire nem egyszerű.

Bub

Bub01 # 2012.11.14. 09:21

Tisztelt Szakértők,

Nagyon köszönöm az elmúlt egy évben nyújtott segítségüket. Sokat kaptam Önöktől, amit nem tudok eléggé megköszönni.

Zoltán

gerbera317 # 2012.11.14. 21:53

Hát ilyen is van? El vagyok ájulva! Nagyon szívesen.

Azt azért elárulhatnád, mi lett a kilakoltatással. Voltak fehér kéményseprők meg gój motorosok? Kellett könnygázt alkalmazniuk a rendőröknek? Egyáltalán: mi volt?

Bub01 # 2012.11.16. 05:35

Már miért ne lenne ilyen? Tényleg sokat köszönhetek.
Mi is történt?: még van utóélet egy ideig.
Nem volt tüntetés, pártok sajtó semmi sem.
Egy nappal a határidő előtt kiköltöztek, de vittek mindent ami mozdítható volt, a kapcsolókig bezárólag.
A faktoring cég így adta át nekem, most megy a felújítás, de megvan :). A perek meg egyszer majd lezáródnak.

Zoltán

Misinyilas # 2012.11.16. 08:01

Tisztelt Fórumozók?
Jogeset: Adósom ellen jogerős bírósági határozat alapján végrehajtást kezdeményeztem,de fizetni nem tud. Az ügyletben harmadik személy tulajdonában lévő ingatlanon- a követelés összegéig- jelzálogjog került bejegyzésre.
Kérdésem: A jogerős ítélet alapján a harmadik személlyel szemben is kezdeményezhetek végrehajtást, vagy vele szemben is pert kell kezdeményeznem és csak ennek jogerőre emlekedése után jöhet a végrehajtás?

gerbera317 # 2012.11.16. 09:27

:-)

vegrehajtasugyintezo # 2012.11.16. 16:29

zálogjog bejegyzésnél nem voltak feltételek?

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.16. 18:12

A jogerős ítélet alapján a harmadik személlyel szemben is kezdeményezhetek végrehajtást, vagy vele szemben is pert kell kezdeményeznem és csak ennek jogerőre emlekedése után jöhet a végrehajtás?
Nem, igen, igen. Az adóssal együtt a dolgoki kötelezettet is perelni kellett volna. Nem volt ügyvéded?

Fragma75 # 2012.11.19. 11:24

Tisztelt Szakértő!

olyan kérdésem lenne, hogy van egy felmondott OTP személyi kölcsönöm (2,6 millió Ft), amit már átadtak az OTP Faktoring behajtás kezelőnek velük egyeztettem is. Már nekik is említettem, hogy fix. összegként 25-30000 Ft/hó-t tudnék vállalni de, lehet, hogy egyik hónap igen másikban nem tudnám teljesíteni. Erre megküldték a részletfizetési megállapodást mellékelve 5db kitöltött csekket kb. 25000Ft-ról, valamint 1db üres csekket.A megállapodásban az szerepel, hogy a 6hónap után a továbbiakban havi 174 CHF-et kellene fizetnem, ami mai árfolyamon kb. 40000Ft, lenne. Persze ez majd változna az árfolyam és az infláció miatt.A kérdésem az lenne, hogy nem járnék-e jobban, ha egyből kérném, hogy végrehajtásként tiltsák le a fizetésemből? Illetve ilyen esetben mi lenne az az összeg, amit letiltanának az fizetésemből a jelenleg fennálló tartozás 2,6 millió, vagy ott is rájönne még kamat miegymás? Válaszukat előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.11.19. 14:33

nem járnék-e jobban, ha egyből kérném, hogy végrehajtásként tiltsák le a fizetésemből?
Azt nem lehet csak úgy kérni. De egyébként sem valószínű, hogy jól járnál vele, mert a tartozásodra még rájönnénbek az eljárási költségek, végrehajtás díja stb. A béred harminc százalékét tiltanák, tehát ha keresel legalább 130 ezret, akkor még a levonás se lenne kevesebb havi 40 ezernél. (Arról nem beszélve, hogy miért állna meg a végrehajtó a letiltásnál? Foglalná a házat, kocsit is.)

(A végére csak kiderült, hogy valójában nem 2.5 millió forinttal tartozol, hanem x svájci frankkal. Bár felmondott szerződés esetén nem egészen érthető, hogy miért. Persze, egyezséggel mindent lehet.)

alvin24 # 2012.11.21. 10:30

sziasztok!

végre jogerőre emelkedett a fizetési meghagyásom. a kérdésem az lenne, hogy létezik-e olyan cég, ami magánszemélyektől vásárol meg követeléseket? szeretnék minél hamarabb pénzhez jutni, a végrehajtás pedig elhúzódhat.

Böbemama # 2012.11.21. 10:49

Kedves forumozok!
Sajnos nekem is gondon van a providentel, nem tudom fizetni a kölcsönt mert meg szünt a munkám egyik napról a másikra.Kétnaponta hívogatnak mikor tudok fizetni. Meg mondtam nem tudom egyelöre a heti törlesztést mert nincs miböl akkor legaláb a kamatot fizessem azt mondták.egy hónapja kaptam tölük egy levelet amiben azt közölték ha nyolcnapon belül nem fizetem ki az elmaradást akkor átadják egy behajtócégnek, (nem tudok fizetni.)De azért 2-naponta telefonálnak, tegnap is amikor felvettem mondja kivel szeretne beszélni mondom én vagyok adjam meg a születési évem majd közli a beszélgetést rögzitik mire azt feleltel én is, erre megszakadt a vonal nem hívtak vissza!Tudom hogy fizetnem kell de sajnos nem tudok miböl. A nevemen nincs semmi elég szegényes a lakásunk is- A behajto el viheti e a butort a tartozásom miatt.

okami # 2012.11.21. 12:14

Én azt szeretném megtudni, hogy mi tudok tenni az alábbi esetben:

Idén júliusban elmaradt gyerektartásra kértem bírósági letiltó végzést gyermekeim apja ellen. Ezt július 20-án kézbesítette a bíróság mind nekem, mind a munkahelyére, illetve mivel az ismert címeiről elköltözött jelzéssel érkezett vissza, neki hirdetmény útján. Az irat októberben a bíróságon már irattárba került... Sajnos a mai napig nem kaptam letiltott pénzt... A letiltó végzésen az szerepel, hogy a munkahelye készfizető kezesként felel, ha nem teljesíti a letiltást..

Hogyan tudhatom meg, hogy miért nem érkezik pénz, illetve, milyen módon tudom a munkahelyét "felszólítani" a letiltás teljesítésére.

Segítségüket köszönöm