Szép jó napot.
Több rétegű a problémán.Van egy devizahitelem,és egy Önkormányzatim.A deviza teljes csőd,mert irreálisan magas lett a törlesztőrészletem,és kicsit tanácstalan vagyok,hogy hová is fordulhatnék. A másikat 2 éve nem tudtam rendesen fizetni,ezért letiltásra került a fizetésemből.Augusztus 31 ig rendezve a levonás,de utána munkanélküli lettem. Úgy gondoltam megbeszélem a végrehajtóval a továbbiakat,de a telefonszámok megszüntek,az adott cimen pedig nincs senki.Mit tegyek??
Köszönöm előre is.
P.Beáta.
Hiteltartozás
A NAV adók módjára hajtja be a vissza nem fizetett diákhitelt. A gyed éppenséggel végrehajtás alól mentes juttatás, de ha bármi mást találnak, akkor azt fogják elvenni.
Tisztelt fórumozók!
Anno vettem fel Diákhitelt, ami nem lett visszafizetve bizonyos okokból. Pár hónapja kaptam egy levelet, hogy átadták az APEH-nak. Ez mit jelent? Jelenleg GYEDen vagyok, arra fogják ráterhelni? Mire kell számítanom?
Köszönöm a válaszokat.
„Egyébként a férj nevén futó hitelek közül az egyik még a házasságkötés előtti,amikor csak úgy együtt éltek.”
Ha az egyik még a házasságkötés előtti, akkor a másik...?
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Sherlock
Nem volt ilyen, olvasd vissza.
www.vegrehajtasugyintezo.5mp.eu
tel:06303330115
mail: vegrehajtasugyintezo@gmail.hu
Nem.
Sziasztok!
A párom annak idején vett fel kölcsönt.Volt több kezese is.Sajnos már nem tudja fizetni,mivel nem dolgozik.Lassan a végrehajtóhoz kerül az ügy.Viszont nincs semmije,amit eltudnának tőle venni.Hozzám van bejelentve,de nem vagyunk házasok.Amikor a kölcsönt felvette,akkor még nem voltunk együtt.Az lenne a kérdésem,h ilyenkor mi a helyzet?Ráterhelhetik e a lakásomra?Követelhetik e tőlem valahogy a kölcsön rendezését?
Várom mielőbbi gyors válaszotokat!
De ez mit számít szerinted, ha van olyan hitel aminél a feleség egyetemleges adós?
Így kezdődik: "A házassági életközösség tartama alatt"
A "kényszer kijelentést" (lakcím fiktívvé nyilvánítást) hatósági vizsgálat előzi meg tehát az életközösség nem állhat fenn...
Mivel egyetemleges adós, így (1), a (3) csak megkönnyíti hogy különvagyont is foglaljanak.
...vagy 86.§ (3) Esetünkben pedig : "aki el is költözött(címét nem ismerjük,tőlünk kijelentettük)"
Nem kell ilyen messzire menni: Vht. 86. § (1).
Csjt 30. § (1)-(3)
"a pali vett fel áruhitelt és egy Oney-kölcsönt pár éve" "Egyébként a férj nevén futó hitelek" stb.
egyetemlegesség nuku...
Házastársi közös vagyonba tartozó ingót akkor is lehet foglalni, és árverezni, ha az egyetemleges adós házasfelek közül csak az egyikkel szemben van végrehajtható okirat.
Ahhoz, hogy édesanyádnak kelljen helyt állnia az adósságért, külön peres eljárásban kellene ítéletet hozni...
Valószínű, a manapság oly divatos megtévesztés áldozatai vagytok. (Eos? Dunacorp?)
Sziasztok!
Anyukám ügyében kérdeznék,és kérem csak az válaszoljon aki biztosan tudja,mert nagyon fontos.Anyu összeveszett a férjével,aki el is költözött(címét nem ismerjük,tőlünk kijelentettük),viszont a pali vett fel áruhitelt és egy Oney-kölcsönt pár éve,amiket most hogy se bejelentett munkája se fizetése anyun akarják behajtani a családvédelmi törvényre hivatkozva.A törvény szerint a házastárs felel a másik adósságáért,de mi van ha ez esetben anyámnak is van saját nevén személyi kölcsön(OTP,még közös bankszámlán-azóta anyám már másikat használ más banknál) amit rendesen fizet is(egyébként még több is a törlesztője mint a férjéé,és emellett képtelen lenne amazt is fizetni...).
Egyébként a férj nevén futó hitelek közül az egyik még a házasságkötés előtti,amikor csak úgy együtt éltek.erre is ráhúzhatják a családjogit,vagy csak a házasság alatti hitelre vonatkozik??És még annyit,hogy mit érdemes tenni egyáltalán,mert 2naponta zaklatja anyámat a behajtási osztály...
Tisztelt Gabicsek!
Nagyon köszönöm gyors válaszát! A ház és a kölcsön is közös tulajdon volt. Már megtörtént a hagyatékátadás, a gyerekek nevére is került a ház fele. Az ingatlannak ugyan van annyi az értéke mint a kölcsön, de most az ingatlanpiac állása, a gazdasági helyzet miatt is, mi van ha a bank kevesebbért veszi, árverezi el? Ilyenkor lehet a gyámhatóságtól segítséget kérni, hogy ne tudják áron alul értékesíteni?
Előre is köszönöm válaszát!
Udv.
Szeretnek segitseget kerni!Folvettunk egy hitelt az exkapcsolatommal,az en nevemre vettuk fol sajna.Ez mellett volt tobb kissebb hitelunk is.Szakitaskor ezekre en vettem fol egy hitelt,majd irasban megegyeztunk magunk kozt,hogy egyik hitelt o fizeti,a masikat en!En a mai napig rendesen fizetem a rameso hitelt,de o abbahagyta!Megkerestek egy behajto irodatol,igy tudtam meg,majd megegyeztem veluk reszletfizetesrol,egy ideig ment is a ket hitel meg az alberlet Pesten,de csak egy ideig!Jelenleg videken elek,9 honapig nem volt munkam es ez ido alatt kertem fizetesi haladekot a behajtoktol,mig nem talalok munkat,de ok ugy valaszoltak ra,hogy tovabbadtak valami uj behajtoirodanak,amit ugy tudtam meg,hogy a MOKK-tol kerestek meg levelben!Jelenleg is veluk levelezek,ugyan is,mivel az en nevemen volt a hitel,ok,kifizetem,de nem vagyok hajlando elfogadni,hogy 1350000 ft-ra visszafizetett az exem kb 600000 ft-ot,en a behajtoknak 400000-t,es meg kernek tolem 1200000-t!A masik hitelem a duplajara ugrott torleszto szempontjabol,45000-t fizetek havi szinten,fizum 75000 ft.Szeretnek egy realis tartozasban negegyetni veluk vagy esetleg polgari perben az exemet megtamadni,bar ezekre nem tudom mennyi eselyem van!
Vegyész7
Itt szerintem az az első kérdés, hogy a ház közös tulajdon-e? A hitel kettőjük nevén volt-e, vagy csak az anyukáén? Mert ha több az adósság, mint a vagyon, a gyámhatósággal kéne egyeztetni, hogy utasítsák vissza az örökséget. Ha csak az anyukáé volt a ház, akkor ez a járható út, és nincs adósság sem.
Üdv!
Kérem segítségüket! Unokahúgom sajnos fiatalon elhunyt, 4 kisgyermeket hagyott árván. A férje holland állampolgár, és haza is költözött a gyerekekkel Hollandiába. A családi házukon, jelentős, 10.milliós deviza hitel volt, ami a mai nemrégiben felmondásra került az AXa bank által, 26 milliós végösszeggel. Mivel fizetni nem tud, a bank el fogja árverezni a házat. Mi a helyzet, ha az ingatlan kevesebb összegért kel el? Gondolom marad a különbözet adósságként a férj és a gyerekek nevén. Az lenne még a kérdésem, hogy Hollandiában be tudják e hajtani az esetleges maradék különbözetet. Az a félelme az unokahúgom férjének, hogy mivel fizetni nem tud, és ha hazalátogatnak, akkor esetleg le is tartóztathatják-e az adósság miatt?
Köszönöm előre is válaszukat.
dobika
Vagy úgy kaptál hitelt a banktól, hogy nem vonták be fedezetként az ingatlant (de akkor nem OTP-hiteles volt a házad), vagy az adásvételkor kiengedte a bank az ingatlanodat. Vagy megint belefutottunk egy olyan kérdésbe, aminek a fele sem igaz.
Akárhogyan is volt, tartozol a banknak, a tartozásodért pedig minden ingó-guruló és ingatlan vagyonoddal felelsz. Úgy tűnik, hogy a munkabéreden felül csak az autód van, úgyhogy ezekkel.
Azt magadnak kell tudnod, esetleg az ügyletet intéző ügyvédnek, hogyan tudtál a házon túladni.
lotux83
A végrehajtást kérő mindenek előtt a készfizető kezesek fizetéséből, ingóvagyonukból, valamint a zálogingatlanból kereshet kielégítést. Ha az nem elegendő, vagy nem vezet eredményre akkor a készfizető kezesek ingatlana a következő szint. Ha az sem elegendő, vagy nem vezet eredményre, akkor marad a készfizető kezesek fizetése. Biztosan szeretni fognak érte...
Üdv mindenkinek!
A kérdésem az lenne hogy felvettem egy jelzáloghitelt 1/1 tulajdonú ingatlanomra de kézfizető kezesek a szüleim.Elvesztettem az állásom és nem tudom fizetni a hitelt.Jönni fog a végrehajtó.A kérdés hogy mit tud tenni ha nekem nincs fizum se más ingó/ingatlan vagyonom.A szüleimnek van ingatlana de az nem lett bejegyezve a hitelnél csak a fizetésük.Akkor hozzá tudnak nyúlni az ingatlanjaikhoz vagy csak a fizetésüket tilthatják le?A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv.Volt egy OTP hiteles házam amit eladtam 2009-ben. Adásvételi szerzödés,tulajdonjog átruházása megtörtént.2011-ben megkeresett levélben az OTP FAKTORING,végrehajtási lap:kölcsöntartozásom van 500000ft.Ha nem rendezem lefoglalják a tulajdonomban lévö 2007 ben vásárolt (10év hitel)automat!kérdésem:hogy tudtam eladni a házamat,ha 500000ft hitelem volt rajta,ami a tulajdoni lapon nem szerepelt.elöre is köszönöm válaszát.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02