A vevő azzal a feltétellel tegye a vételi ajánlatot, hogy az tehermentes ingatlanra vonatkozik. Megjegyzem, ha a bank a zálogjog törléséhez hozzájárul is, az még mindig nem jelenti a tartozásod megszűnését. Ahhoz azt kell kifejezetten elengedniük.
Hiteltartozás
De a bank addig nem tehermentesíti a házat amíg a 10 millió ki nincs fizetve.Így tehermentes házra vonatkozó vásárlási kérelmet nem hiszem hogy elfogadnak.Azt mondták ha beérkezik a pénz utána veszik le a jelzálogot a házról és kapunk egy papírt hogy elengedik a fennmaradó összeget.
Nagyon árverés előtt áll az ügy a behajtó azt mondta a bank nem akarja hogy addig elmenjen a dolog mindenképpen el kell adni a házat. Létezik hogy ennek érdekében ennyire engedékenyek legyenek? Hogy elfelejtik nekünk azt a 6 millió forintot?
Én sem mondtam, hogy előre töröltessék a jelzálogot. Nem nagyon érted te ezeket a dolgokat.
Hát sajnos igaz ,nem nagyon értek hozzá,azért is gondoltam megkérdezem itt,azt amiben nem vagyok biztos.Ezek komoly dolgok és nem szeretnék rosszul járni.
Megpróbáljuk úgy beadni a vásárlási kérelmet ,ahogy javasoltad,hogy tehermentes ingatlanra vonatkozik a vásárlási szándék a vevő részéről.Így ha megadja a bank a vevőnek az engedélyt akkor ő biztos tehermentesen veheti meg.És megnyugodhat.
Hogy mi lesz a fennmaradó tartozással elengedik vagy nem annak pedig megpróbálunk utána járni.
Köszönöm eddigi válaszaidat.
„Létezik hogy ennek érdekében ennyire engedékenyek legyenek? Hogy elfelejtik nekünk azt a 6 millió forintot?”
ne légy ilyen naív.
Nem vagyok naív,én is nehezen hiszem el,ezért próbálok tájékozódni.
Hát, én nem igazán hallottam olyanról, hogy 6 millát (de még kevesebbet sem) elengedett volna a bank. Az behajtja azt, amivel az adós tartozik.
Marhára nem érdekli szerintem, mennyiért adod el a házat, a felvett hitelt vissza kell fizetni, tehát be fogják szerintem hajtani. Ha ez így működne, sokkal több jelzálogos ingatlant el tudnának jóval olcsóbban adni az emberek, ha azzal az összeggel a bank megelégedne.
Egyébként a legegyszerűbb: Bemész a bankhoz és személyesen tájékozódsz, mi a helyzet, és nem másokon keresztül közvetve.
szeretnék segítséget kérni:
örököltem egy bevásárlókártya tartozást....tudom felelek érte...
2009. november: hagyatékátadó végzés: NEM szerepel benn, hogy az elhunytnak bárminemű tartozása lenne.
Egy véletlen folytán szereztem tudomást róla....nyomozás, megtalálom a céget aki megvette a tartozást, és az ügyvédi irodát, akinek átadták ügyintézésre.
2010. február - tértivevényes levélben megkerestem az ügyvédi irodát, kértem tájékoztassanak a tartozással kapcsolatban....válaszra sem méltattak.
2011. április, kaptam egy sima levelet, mely semmi igazolást, mellékletet nem tartalmazott, csak azt, hogy fizessek, mert végrehajtásra adják ( az összeg már a tartozás duplája)
Kértem szíveskedjenek igazoló iratokat küldeni ezzel kapcsolatban, illetve, hogy a kamat hány százalék, és mely idpőpontig szól.
KÖZBEN TÖBBSZÖR KERESTEM TELEFONON AZ ÜGYVÉDI IRODÁT, ÉS A MEGBÍZÓJUKAT IS DE NEM ÁLLTAK VELEM SZÓBA.
2011. július, most kaptam választ, a kamatot a mai napig kell megfizetnem, és mértéke: 39,6 %.
KÉRDÉSEM: JÓL GONDOLOM, HOGY A KAMATOT CSAK 2010. FEBRUÁRIG KELL MEGFIZESSEM?
mivel én akkor megkerestem őket tértivevényes levélben, hogy rendezni tudjam a tartozást. Az, hogy ők csak Rá 1 ÉVRE küldik meg a szükséges információkat…az ebből eredő késedelmet nekem kell megfizetni?
jogos a 39,6 %?
segítséget előre is köszönöm
segítséget szeretnék kérni
egy olyan problémám lenne hogy tavaly szept meghalt a testvérem és én vagyok az örökös Kaptam most egy levelet az elhunyt nevére a RETROAKTIV Kft hogy fizessek be majdnem 80 e ft mert hogy tartozás volt a Pannon 2005 Faktor és Hitel zrt felé de hogy mi ez se telefonszám se fax se email cím ahol lehetne érdeklődni arról hogy mi ez egyáltalán csak egy cím hogy elismeri e vagy nem a tartozást az elhunyt.
Valaki nem tudná megadni ennek a cégnek elérhetősségét?
előre is köszönöm
Petymeg, rosszul gondolod.
Jo estet mindenkinek!
Lenne egy szemelyikolcsonom,amit munkahelyem megszunese miatt nem tudtam fizetni.Az ugy behajto tarsasaghoz kerult kb 2.5 eve.
A kerdesem az lenne,hogy elevul-e valaha ez a tartozas,vagy csak ha kifizetem?Illetve orkolheti-e peldaul a gyerekem?Egy behajto ilyen esetben mit vihet?Semmim nincs,se ingatlan,se vagyontargy.A nejem neven van egy hiteles auto.
Koszonom a valaszokat.
5 év az általános elévülési idő, de minden megszakítással újra indul.
Koszonom a valaszt!
Es mit jelent a "megszakitas"?
Mondjuk küldenek egy levelet...
Akkor akar 20evig is huzhatjak?Es csak a halalommal szunik meg?
Ha levelet küld azt utólag is bizonyíthatóan kell küldeni .PL: ajánlott,tértis
Tisztelt Segítő!
Ha a bank lezárta a hitelt/hitelkeretet és ki adta egy adósság kezelő kft-nek a tartozást. Akkor miféle 20% kamatot számolnak fel? Miért engedi az Állam, hogy meglopják a népet? Nem lehet ellene semmit lépni? Csak fizetni? Én a banknak tartozom és nem fogok mindenféle szúnyogot még külön is hizlalni.
Ha utólag is bizonyíthatóan kapott engedményezést a banktól akkor nem a banknak kell fizetnie.
Mit jelent az,hogy "utólag is bizonyíthatóan kapott engedményezés"? Mert amikor bent voltam a bankban, akkor ott azt mondták már továbbították a tartozásom. Köszönöm a segítséget!
A PTK szerint ha a bank a tartozást "leadja" egy követeléskezelőnek akkor erről ajánlottan vagy tértisen kell értesíteni az adóst.Sima levél nem elég.Szóban szintén nem elég.
Ilyen levelet nem kaptam. Csak sima levelet, de azt sem a banktól, hanem a követeléskezelőtől.
Köszönöm a segítséget.
Banki hiteltartozás miatt végrehajtási eljárás előtt állunk. Tegnap kaptuk meg a papírt az ügyvédtől, aki tájékoztatott, hogyha 8 napon belül nem fizetjük ki a tartozásunkat, akkor elindítja a végrehajtási eljárást.A közjegyzői értesítést már korábban megkaptuk.
A tartozás a férjem nevén van.
Persze megpróbáljuk addig kifizetni, de nem nagyon van rá esélyünk. Kérdezném, hogy pontosan mire számíthatunk? A tartozás összege: 150.000 Ft. Pici gyerekkel vagyok itthon gyesen, egyszer csak kopognak, és be kell engednem őket, és rögtön elvisznek mindent, amit csak lehet? Mit vihetnek el? Úgy hallottam, hogy a végrehajtóval meg lehet egyezni egy esetleges részletfizetésben. Mi ki szeretnénk fizetni a tartozásunkat, de amit a bank ajánlott fel, azt nem bírnánk vállalni a havi bevételekből.Ilyenkor meg lehet egyezni, egy számunkra elfogadható havi összegben? Minden végrehajtó saját belátása alapján dönthet?
Más: A közeljövőben rendőrségen szeretnék elhelyezkedni közalkalmazottként. Ez az ügy befolyásolhatja a felvételemet?
Kérem korrekt válaszokat adjanak, így is el vagyok keseredve.
Az a kérdés, hogy milyen banki hitelről van szó? Ingatlanfedezetes?
Nem ingatlanfedezetű, hanem egy "szimpla" telefonszámla tartozás.A telefontársaság kiadta a behajtócégének, az tovább a közjegyzőnek, és most már egy ügyvédnek.
A kamatok, a közjegyzői díj és az ügyvédi díj miatt lett ekkora az összeg.
Azóta beszéltünk már velük, de csak akkor lehet részletfizetést kérni, ha befizetünk 30.000 Ft-t a jövő héten.
Ha tudnánk, akkor nem jutottunk volna idáig. Havonta egy kisebb összeget tudnánk csak vállalni.
Így könnyen lehet, hogy mégis a végrehajtó marad.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02