Tisztelt fórumozók!
Az alábbiakban érnék tanácsot.
A KH banknál Személyi Kölcsönt vettem fel. Késedelmes fizetés miatt a Bank 2008.08 hónaptól 2012.09 hónapig a munkabéremből vonta le a tartozást (33%-ot), ezt az alábbi módon fogalmazza meg a Személyi Kölcsön Szerződés (szó szerint idézem)
A Kölcsön biztosítékai:
- Munkabérből történő levonás:
Az Adós Bankkal szemben fennálló, esedékes tartozásának munkabérből történő levonására vonatkozó felhatalmazását az ÁSZF tartalmazza, amelyet az Adós a jelen Szerződés aláírásával kifejezetten megerősít.„
Lakossági Hitelek Általános Szerződési Feltételei
II./B) 1.2. pont
Az Adós felhatalmazza a Bankot arra, hogy írásbeli nyilatkozata alapján esedékességkor a Törlesztőrészletnek megfelelő összegnek, devizában nyilvántartott lakossági Kölcsön esetén pedig az Esedékesség Napján hatályos, a Bank által jegyzett Deviza I. eladási árfolyam alapulvételével számított forint összegnek a munkabérből – a jogszabályban meghatározott mértékig- való levonását és a törlesztő számlára való utalását kérje az Adós munkáltatójától az egyedi Ügyfélszerződés bemutatásával, mindaddig, amíg a Kölcsönszerződésből eredő tartozás maradéktalanul visszafizetésre nem kerül.
Kb. 2 hónapja kaptam egy levelet a banktól, hogy ugyanebből a szerződésből fennmaradt még kb. 80.000 Ft Tőketartozás + kamatai. Bementem a bankba információt kérni de érdembeni választ nem kaptam arra, hogyan maradhatott tartozás, ha a szerződés szerint jártak el, tehát mindaddig vonták a tartozást a béremből amíg az visszafizetésre nem került. Én a Banknál Szerződésmódosítást nem kértem a Banktól (árfolyamgát stb.), és semmiféle egyéb nyilatkozatot nem tettem.
A munkáltatómtól kapott információ szerint 2012.09 hónap után a Bank nem kért további letiltást. Próbáltam kérni a Bank által küldött Határozatból (letiltást megkezdéséről szóló) egy másolatot, de azt mondták kérjem a Banktól mert ők nem adhatják ki.
1 hónapja kaptam egy levelet egy követeléskezelő cégtől, amelyben szerepel a Bank engedményezési nyilatkozata, hogy megvette ezt a tartozást.
Írtam egy tértis levelet a Banknak amiben kértem őket, hogy tájékoztassanak erről a tartozásról és arról, hogy miért nem a Szerződésben foglaltak szerint jártak el, tehát miért nem vonták le maradéktalanul a tartozást, ha 2012.09 hónap után még fennállt, illetve küldjenek egy példányt a munkáltatóm részére küldött letiltásról szóló Határozatból.
Az alábbi választ kaptam:
”Az osztályunkra érkezett kérelmében foglaltakra, tájékoztatjuk, hogy a XYZ számú hitel ügyletét 2013.10.01-jén engedményeztük a Legal Rest Pénzügyi Zrt. részére. A szerződés értelmében nincs jogosultságunk nyilatkozatot tenni. Kivizsgálás céljából jelen kérelmét továbbítjuk a követelés vásárló részére.
Ezek szerint a követeléskezelő cég fog nekem választ adni, hogy a Bank miért nem a szerződés szerint járt el?