Hiteltartozás

Kisdi # 2013.09.12. 07:55

Dr Attika

A követelés kezelő megvásárolja xy tartozását, majd besétál a bíróságra és végrehajtást kér, melyről a bíróság hoz egy végzést.

Ez így jogszerű?

monalisa1 # 2013.08.21. 20:36

editrol

Legyen tanulság hogy egy bankváltást jól elő kell készíteni, legfőbb az átmeneti időszakra elég pénzt tartalékolni: élni is és a számlákat is fizetni tudni.

Amúgy akinek havi 800e Ft folyószámla-hitelkeretet biztosít a bank annak havi szinten milliós összegű bevétele kell hogy legyen, különben nincs az ezen nagyvonalúság.

Feltételezem a lakáshitelen kívül egyéb más kölcsöntartozás is nyomja a vállakat...

A bank azzal a 80e Ft/hó részletfizetési engedményezéssel - figyelemre a jelen kialakult helyzetre - mondhatni méltányosan járt el.

A KSH szerint az emberek többsége az OTP-nél vezeti a lakossági számláját., és bár mindenki szídja őket mégsem jellemző a bankváltás.

----
  • laikus hozzászóló
Dr.Attika # 2013.08.21. 17:23

Nem kell csinálni semmit. Nem jogosult követelni, Ön nem köteles teljesíteni. Ezek a cégek abból érnek el nem kevés bevételt, hogy hivatalos levélnek álcázva, sárga csekket küldve határozottan fellépnek. Kis ember fizet, ők meg röhögnek a markukba és zsebre teszik a pénzt.

Kisdi # 2013.08.21. 16:39

Dr Attika,

ne álljon vele szóba.., de akkor mit csinálhat ilyen cégekkel szemben a kisember?
Hogyan lehet "lepattintani" ?

A követelés kezelő-behajtó, vagy akármik, egymás között is adhatják-vehetik a csóró adós tartozását?

editrol # 2013.08.07. 12:36

Érdeklődni szeretnék, hogy mi várható a továbbiakban. OTP banknál volt egy folyószámlahitelem 800.000.-ft ezt kellene egy összegben befizetnem, mivel nem érkezett a rendszeres jövedelem átutalás( bankot váltotunk, mert az otp folyamatosan minden fillérünket elvett, a lakáshitelünk törlesztése miatt halmoztuk fel ezt a folyószámlahietelt). Kaptam egy levelet, hogy Bar listára kerültem, de még a folyószámlaszámom él, nem mondták fel a szerződést. Folymatosan probáltuk az OTP-vel fel venni a kapcsolatot de nem igazán voltak segítőkészek havi 80.000.-ft 1 évig hogy?
Mi várható? Mikor veszi fel velünk az Faktoring a kapcsolatot? Nekünk kell őket megkeresni ha kaptunk valami szerződésfelmondási dokummentumot?
Mi lesz az egész ügynek a menete? Mikor kerül a fizetésem letiltásra?

Köszönöm válaszát és segítségét

Egy bajba jutott adós

Dr.Attika # 2013.05.28. 16:27

Béla!
Szőrözöl. Nincs ilyen végrehajtó.Követelés kezelőnek sem mondható, mert a TEÁOR: A cég tevékenysége
9/6.
6499 '08 M.n.s. egyéb pénzügyi közvetítés
Főtevékenység.
Bejegyzés kelte: 2013/03/19 Közzétéve: 2013/05/02

Újabb behajtási hiéna. El lehet mondani "ezer fórumon", hogy ne álljanak ilyenekkel szóba, de látjuk az intelem hatástalan.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.05.28. 15:30

Ilyen nevű végrehajtó nincs.

Elizabet33 # 2013.05.27. 15:31

Sziasztok!!!Segítsegeteket tanacsotokat kerem!!!
Volt egy Mkb-s hitelem a vegrehajtohoz az az a Reg-Finance zrt-hez került....attol mar el is tekintek hogy le irjam hogy beszelnek az emberrel...ahogy olvasom az irasokat mindenki tisztaba van vele...hogy emberszamba sem veszik ott az adost...ugy beszelnek mint a legutolso senkivel ...tiszteletlenül...fenyegtve...es meg sorolhatnam amiert talan fel is lehetne jelenti őket.
Az en gondom....155.000.-....januar ota nincs allasom es kertem tölük kisebb törlesztőt vagy halasztast termeszetesen csak kisebb törlesztőt kaptam..:)...de aztan egyaltalan nem lett semmi jövedelmem...korhazba kerültem...meg most is labadozom...edesanyamekhoz vagyok bejelentve allandora...en es a lanyom alberletben lakunk...amit nem tudok fizetni mar 2 honapja...hivot egy nő a zrt-től...megfenyegetett az az ugy adta elő magat hogy kezpenznek vehetem azt hogy mennek anyukamekhoz foglalni...:(...ezt nagyon nem szeretnem!!!megprobalok penzt kerni kölcsön ...es fizetni nekik de mi van ha nem megy es a nő marcsak azert is birosagra teszi az ügyet???segitsetek,tanacsoljatok valamit...kisse ideges lettem tőlük.
előre is köszönöm valaszaitokat!!!
Üdv.:Eliza

ipso iure # 2013.03.19. 15:08

Tisztelt Fórumozok!

Az OTP faktoring 5 év után követel egy összeget rajtam. Szerintük nem évült el a követelés, mivel normál levélpostai küldeményként írtak nekem ezen idő alatt egyszer (nem kaptam meg, de költöztem is az 5 év alatt).

Egyéni -kényszer és megélhetési- vállalkozó vagyok, ingó- és ingatlanvagyon, duzzadó bankszámla nélkül. Eszköz- vagy termékkészletem sincs, mivel a szolgáltató szektorra szól az engedélyem (szellemi munka).
A mai, tértivevényesen kiküldött fizetési felszólításukban végrehajtást akarnak kérni rám, illetve -szerintük - megindítják a felszámolási eljárást idézem: "társaságuk" iránt.

Egyéni vállalkozónál ilyen esetben mi a jogi folyamat?

(CHF autóhitelről van szó, Merkantilon keresztül. Az általam jóhiszeműen és önként leadott 1,5 éves autót értékesítették 650e Ft-ért(!), és a fennmaradó összeget kívánják behajtani. Átadták már a hitel kezelését az intrum justitia-nak, utána egy másik társaságnak is menet közben, de még nem tudták behajtani a pénzt. Igaz, akkor még nem voltam egyéni vállalkozó, de az anyagi helyzetem megegyezett a mostanival.)

Előre is köszönöm a választ!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.13. 08:57

nem tudom mit kéne tennem.
Először is: nem csak azt a választ kellene figyelembe venned, amelyik neked tetszik, hanem legalábbis mindegyiket. (Jobban járnál persze, ha csak a helyesre figyelnél - de nem várhatom el tőled, hogy fel tudd ismerni, melyik az. Nyilván nehéz a laikusnak, ha még tanult kollégám sem tudja.)

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.13. 08:54

Akinek pedig az építési tevékenység nem szerepel a cégkivonatában, az nyilván nem köthet építési szerződést; aki nem vett fel ügynöki tevékenységet, az nem lehet megbízott...

anyus72 # 2013.03.13. 08:08

Tisztelt Dr.Attika!
Elolvastam a mellékelt anyagot.Az Intrumnak nincs bent a tevékenységi körében a leírt TEÁOR tevékenység.Azt hogy tudom kideríteni,hogy az említett PSZÁF engedélyük van-e?És egyáltalán,mit tegyek most?
Végigolvastam az Intrum és a bank által egy levélben küldött hivatkozási paragrafusokat,de még mindig nem tudom mit kéne tennem.Kinek fizessek?
Elnézést,hogy ilyen értetlen vagyok,de tényleg nem tudom most akkor kinek is tartozom.
Előző válaszát köszönöm.

Dr.Attika # 2013.03.13. 06:35

Nem azt tiltották be. A cégjegyzékben szereplő TEÁOR szám nem teszi lehetővé a cégnek a követelés megvásárlását. Üzletszerű követelés vásárlást faktoringnak nevezik, ami PSZÁF engedély köteles. Ha követelés behajtásra kötött szerződést a céggel, akkor ezen szerződés keretei között nem vásárolhatja meg a követelést.

aters # 2013.03.12. 17:45

Kedves Fórumozók!
Olyan problémám van , hogy 1990-ben vettem fel újrakezdési kölcsönt 300.000 Ft-ot .A Garancia biztosító volt a kezes amiért 27.000 Ft-ot levett az összegből . A vállalkozás csődbe ment ,valamennyit vissza fizettem de utána nem tudtam fizetni . Közben az Otp Faktoringhoz került az ügy . Pár évente küldtek egy levelet , hogy 8 napon belül fizessem be a tartozást . A múlt héten is kaptam , egy régebbi címemen személyesen is megjelent egy úri ember , egy ügyfél kártyát hagyott ott . Ma a posta ládánkban is találtam egyet , nem postán küldték , telefonon is keresett .Az eredeti papírok sajnos elvesztek .Sajnos most sem állok anyagilag úgy , hogy fizetni tudjak .A kérdésem az lenne , hogy mire számíthatok vagy milyen lehetőségem van .Köszönöm .

anyus72 # 2013.03.12. 17:32

Kedves Dr.Attika!
Köszönöm válaszát.Pedig a levélben ez van.Ráadásul az intrumnak nincs is a tevékenységi körében az adott linken található kód.Most akkor mit kéne tennem Ön szerint?Fizessek vagy se és kinek?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.12. 15:49

Nocsak! Betiltották az engedményezést?

Dr.Attika # 2013.03.12. 15:43

Jogszerűen nem adhatta el a bank az Ön tartozását az Intrum-nak.
Ajánlom figyelmébe:
http://www.jogitanacs.info/blog

anyus72 # 2013.03.12. 13:42

Szép napot!
Az én hitelkártya tertozásomat eladta a bank az Intrum Justitia-nak.Változott a címem és semmi aláírós nem jött.Kinek fizessek?A banknak vagy az Intrumnak?Telefonon kerestek,de nem beszéltem velük.Mi van akkor ha megegyezek velük,de nem tudok annyit fizetni,mint amennyiben megállapodunk,vagyis amennyit felajánlanak?Járható út ha csak befizetek minden hónapban a számlára(De melyikre:bank,intrum?)Vagy valami okos tanács?300e ft-ról beszélünk. Ingatlanom van.
Várom válaszukat!

jakec # 2013.03.06. 19:06

Tanácsot szeretnék kérni!
Jelenleg van néhány hitelkártyám és autó részletem+1 személyi kölcsönöm,idáig rendesen időben fizettem,elmaradásom,késésem nincs.Nyugdij mellett dolgozok is,de úgy néz ki,mivel közalkalmazottként dolgozom,a kettő együtt nem megy.Meg kell szüntetnem a munkaviszonyomat,és vagy találok másikat,vagy nem,ez bizonytalan.Próbáltam személyi kölcsönt felvenni,hogy a hitelkártyákat legalább ki tudjam fizetni,igy havonta 60.000 ft-al kéne kevesebbet fizetnem ha megkapnám a kölcsönt,de nem kapok,mert túl sok a kölcsönöm.Pont ezért kérném hogy ne legyen ennyi.Mit tudnék tenni,hogy megoldást találjak amig fizetni tudok rendesen,kb.júliusig,utána ég a rántás,akkor leszek bajban ha nem találok munkát vagy valami megoldást.

zorka12321 # 2013.03.02. 08:32

Jó napot!
Nekem diákhitelem van és elmaradtam a részletek fizetésével így egy összegben lenne esedékes kifizetni a teljes összeget, amit jelenleg nem áll módomban.
Azt szeretném kérdezni, hogyha fizetési tiltást szabnak ki rám azt megtehetik akkor hogyha a minimálbért keresem? És a minimálbérre is vagyok bejelentve??
Köszönöm!

gerbera317 # 2013.02.27. 22:31

Ez nem végrehajtási kérdés, inkább a polgári jognál kellett volna megkérdezned.

Éppenséggel, ha a szerződésben ki van kötve, akkor a bank megteheti, hogy elmaradás esetén felmondja a kölcsönszerződést.

Próbáltam fizetés könnyítést kérni, de semmilyen megoldást nem ajánlottak, mivel nem én lettem munkanélküli, hanem a párom jövedelme csökkent jelentősen.” - Ennek többszöri nekifutásra sem tudtam rájönni az értelmére.

icus 63 # 2013.02.25. 19:23

Tisztelt Fórumozók !
Szeretnék segítséget kérni. Ma kaptam kézhez az ERSTE Bank levelét,melyben felmondja a személyi kölcsön szerződésemet.Mult év 9. hónapban nem tudtam kifizetni a részletet,de azóta minden hónapban törlesztetettem. Próbáltam fizetés könnyítést kérni, de semmilyen megoldást nem ajánlottak,mivel nem én lettem munkanélküli, hanem a párom jövedelme csökkent jelentősen. Azt mondták őket ez nem érdekli, fizessem ki az elmaradt egy hónapot. Ez volt tavaly decemberben, most pedig felmondták a szerződést. Kérem akinek van hasonló tapasztalata az ilyen esetekre, segítsen nekem.

apocalypto # 2013.02.08. 09:52

FELJELENTÉS!
KÖTELEZŐ ANYAG!!!

Itt az alkalom, mindenki bizonyíthat.

Link : http://kaslerarpad.hu/?…

apocalypto # 2013.02.04. 10:41

Drábik János - a bankok fosztogatása + a megoldás :

aladár65 # 2013.02.04. 09:31

Tisztelt Fórumozók!

Tavaly ősszel a bank felmondta a jelzáloghitelűnket
( 1db.forint+1db.deviza).A ház és a hiteladósság fele az enyém a másik fele a feleségemé. A végrehajtást még nem kezdte meg a cég akinek a bank a tartozást eladta. Sajnos kifizetni egyben nem tudjuk a fennálló tartozást(kb.19 mill. Ft).Én nyugdíjas vagyok a feleségem munkanélkűli(ellátásban nem részesül), 2 középiskolás gyermeket nevelünk. A házunkat hiába próbáltuk eladni, áronalul sem sikerült. A mai ingatlanárak mellett a banknak sem fog sikerülni annyiért eladni amennyit tőlűnk követelnek.
Mit tehet olyankor a behajtócég vagy bank ha én például darabokban eladom a házat,és albérletbe vagy külföldre
költözöm? A gyermekeimen követelhetik a tartozásomat?
Előre is köszönöm a választ.