Nem értem miért nem lehet normálisan válaszolni. Azt szeretném tudni, hogy lehet akár a 61. napon a kilakoltatás, vagy van ennek egy átfutása ami miatt becsusznék decemberbe?
Vevő Jogai - Ingatlan Végrehajtás
Ez nem jogi kérdés. Előveszel egy naptárt meg a számtani ismereteidet korai fénykorodból, és válaszolsz saját kérdésedre.
Ez nem jogi kérdés. Előveszel egy naptárt meg a számtani ismereteidet korai fénykorodból, és válaszolsz saját kérdésedre.
Ha feltételezzük, hogy elfogadja a vh, a gyakorlati tapasztalatok alapján bele fogok esni a moratórium időszakába? Ha szigorúan veszsük a 60 napot akkor még lehet, hogy Dec. előtt letelik, de nem tudom a gyakorlat mit mutat. Köszönöm!
@pugnator: Több mint egy éve már az árverési vevőnek csak a végrehajtótól kell kérnie a kiürítést és erről a végrehajtó értesíti a jegyzőt.
Egyébként szépen megírtad, de helyette elolvashattad volna a hivatkozott 1994. évi LIII. törvény 154/A. § (11) bekezdését.
.
@Atti74: Benyújtani bármit, bármikor be lehet, az 1994. évi LIII. törvény 154/A. § (10) bekezdésének végrehajtó általi értelmezésétől függ, hogy elfogadja-e.
Kicsit visszaolvastam a hozzászólásokban és azt írta valaki, hogy a kényszerkiürításre irányuló kérelmet korábban is be lehet nyújtani a végrehajtónak mint a 30 nap letelte. Ha ez igaz, így lehet még esélyem elkerülni a moratóriumot, ha holnap jelzem ezen igényemet vh. felé?
Tisztelt fórumozók!
Lakóingatlan kiüritésére kérelemnek van speckó formátuma?
Ez így jó?
Kérelem
/Igazolás kiállítására/
Alulírott
Név:
Születési hely és idő:
Anyja neve:
Lakcím:
mint árverési vevő kérem az ingatlan fekvése szerint illetékes települési önkormányzat jegyzőjét, hogy a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény 154/A. § (11) bekezdésében foglalt kötelezettség alapján igazolást kiállítani szíveskedjék arról, hogy az ingatlan-nyilvántartásban a
……………………… hrsz. alatt felvett,
természetben: …………………………………………………………………………………………….
sz. alatt található ingatlan kiürítésére irányuló kérelem előterjesztését bejelentettem.
Az igazolást bírósági végrehajtási eljárásban kívánom felhasználni.
Az eljáró hatóság illetékessége a Ket. 21. § (1) bekezdés b) pontján alapul.
Címzés a teruletileg illetékes jegyzőnek a végrehajtó útján?
Gondolom van illetéke, ez 3000 vagy 5000ft?
köszönöm!
Szerintem a házszám és a helyrajzi szám közül a helyrajzi szám a döntő. A hrsz alapján térképszelvényt is nyomtat a földhivatal online. Gyakori, hogy a házszám nem stimmel. De más adatból azonosítható, és ez is ott van. Ha (átadáskor) a VH sem találja, akkor gyakorlatilag sikerrel lehet ez alapján kifogást előterjeszteni. Persze még előtte kellene.
@Vadsuhanc
Természetesen semmi gond, eléggé feszült vagyok a kialakult helyzet miatt.
A belső megtekintésre nem volt lehetőség, az árverés lezárása előtt pár nappal került a látószögünkbe.
Helyszínen külsőleg megtekintettük, google mapson is megnéztük, utcatérképen is, ezerszer átolvastuk a hirdetmény szövegét, később a jogerős árverési jegyzőkönyvet is, beszéltünk az adóssal, illetve az árverési hirdetményben szereplő ház lakóival. A tegnap kinyomtatott helyrajzi számmal ellátott térkép pedig megint mást mutat, mint az iratok és a helyszínen tapasztaltak.
De szerencsére kaptam támpontot, amerre léphetek, amit köszönök!
Diagrey
Azért így teljesen más a helyzet. Így teljesen igazad van, de ne haragudj az első két hozzáaszólásodból nem tűnt ki ez a probléma.
Azért mellesleg és ez nem keresztre feszítés, de ha megtekintetted volna az ingatlant kiderült volna, hogy a hirdetményen szereplő ingatlan címe és az ingatlan valódi címe nem egyezik.
Így igazad van, ha ezek okirattal igazolhatóak és miért ne lennének azok.
A helyszínen, az árverési hirdetményben, a tulajdoni lapon és a kinyomtatott térképen is mind más-más házszám szerepel. Naivan a nyilvános árverési hirdetményt és a jogerős árverési jegyzőkönyvet vettük relevánsnak.
Egyik sem kacsalábon forgó, csak épp az egyik (amelyikre nem licitálunk) nagyjából lakhatatlan.
Ha külön kapu van vagy kertépítés, az már fizikailag le választott. Ha a másik oldalon a kertből nektek jár egy kis rész, az már külön kertrész. Vagy csak a kaputól a házig. Könnyen lehet, hogy a leírás helytálló, és nincs kit perelned. Meg kellett volna nézni. Általában nem kacsalábon forgó paloták. A leírás az állapotát nem tudja visszatükrözni. Azt sem, ha a környezete gázos.
@Blackjack21
Köszönöm a lényegretörő választ!
@Diagrey
Ha a hirdetmény nem a valós tényeken alapul, akkor támadható az árverési jegyzőkönyv elleni vh. kifogással. Korábban már írtam egyszer.
Ki mondta, hogy Te kereskedni akarsz ?
Én azt mondtam, hogy a végrehajtó nem ingatlankereskedő!
Sok sikert a zsákbamacskához.
Nem kereskedni akarok, hanem lakni valahol!
De köszi a megjegyzést...
Kedves Diagrey!
Nem kiosztásról van szó.... AZ én lakásom is árverés alatt volt ezért írtam amit írtam.
Nem a végrehajtó felelősége, hogy Te akármilyen okból... akármilyen okból nem nézted meg az ingatlant.
Mint írtam a végrehajtó a közhiteles nyilvántartásból dolgozik és azért sem igazán felelős, ha az adós az időközben lebontja az ingatlant és ott csak a telek marad. Ne a végrehajtón kereskedj.
Sejtettem, hogy "kiosztás" lesz a vége...
Mivel az árverés szinte utolsó pillanatában került látókörünkbe, a megtekintésről lemaradtunk, maradt a külső, illetve a különféle műholdas rálátás. A leírás alapján viszont megfelelőnek találtuk (árban kötve voltunk, nem nyereszkedés volt a cél, hanem lakhatás), az állapotát nyilván felesleges is ilyenkor nézni, mert ki tudja milyen lesz birtokbaadáskor. De azért az jelez valamit, hogy most kezd el a végrehajtó is utána nézni a dolgoknak...
Diagrey
A végrehajtó nem ingatlankereskedő. Hiteles nyilvántartások alapján dolgozik. Az Ő állítása mögött más hivatalok nyilvántartása és más hivatalok becslése áll.
A hirdetményben valószínűleg benne van, hogy mikor és hol lehet megtekinteni az ingatlant. Ennek elmulasztása nem a végrehajtót terheli.
Nem mondod egyébként, hogy úgy vettél egy ingatlant, hogy azt sem tudod milyen állapotban van?
A végrehajtó tuti megjelölte, hogy hol lehet megtekinteni az ingatlant.
Pereld azokat, akik a végrehajtót félrevezették. Földhivatal, önkormányzat stb.
Hozzáteszem nekem is viszik a lakásom és nem végrehajtópárti vagyok. De úgy venni valamit, hogy meg sem nézem... na szerintem ez a felelőtlenség....
Nincs benne, hogy megtekintett állapotban.
A hirdetményben műszakilag leválasztott, önálló kapubejáróval, saját kertrésszel rendelkező házrész szerepel, ehelyett van egy másik házrésszel teljességében összeépített ház, kert nélkül, amit teljes egészében a másik hazrész tulajdonosa birtokol. És nyilván nem pár hónapja építették egybe a két részt.
Meg lehet próbálkozni kifogással, de a bíróság meg fogja kérdezni, miért írtad alá az árverési jegyzőkönyvet azzal, hogy "megtekintett állapotban megvásárolta".
Nyugodtan keresztre feszíthettek a kérdésem miatt, de mi a helyzet, ha a végrehajtás kihirdetése és a valós helyzet között alapvető eltérések vannak?
Ki viseli a felelősséget, illetve megfellebbezhető-e a jogerős árverési jegyzőkönyv 15 napon belül, és ennek milyen jogkövetkezményei várhatóak.
Nem érzem felelőtlennek magam, itt inkább a végrehajtó felületeségét tekintem problémának.
rendelkezik közművekkel, de azok díjtartozás miatt ki vannak kötve. új szerződést kell kötni.
Tisztelt Fórumozók!
Árverésen vettem egy lakást ami az árverési hirdetmény szerint rendelkezik áram,gáz,víz csatorna közművekkel,de amikor megkaptam a kulcsokat,akkor szembesültem,hogy ki van kötve a gáz meg a villany.Végrehajtónak jeleztem ezt aki peres utat javasolta.Mire lehet számítani ilyen esetben?
Igazad van,atcsusztam felette. Sorry
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02