Vevő Jogai - Ingatlan Végrehajtás

gerbera317 # 2017.02.20. 14:24

Ja, és azért értetlenkedtem az elején, mert másról (árverési vevő jogairól) szóló topikban jelentetted meg a kérdésedet, miközben nem is erről szól a történeted.

gerbera317 # 2017.02.20. 14:22

Úgy. Tehát abban a szakban van az ügy, hogy a végrehajtó felszólította a kötelezettet, hogy húzzon kifele, és felszólította a végrehajtást kérőt, hogy jelentse be, eleget tett-e ennek a kötelezett.
Akkor most jön az, hogy bejelented a végrehajtónak, hogy nem húzott ki a kötelezett. Egyébként is erre kaptál felhívást, nem? Ő majd tudni fogja, mi a következő végrehajtási csselekmény. Ha a végrehajtó vonakodna továbbintézkedni, értésére kell adni, hogy ismered a Vht. 222. § rendelkezését, úgyhogy ne vakarózzon, hanem intézkedjen.
Egyébként az adós sokmindent nem támadhatott meg, csakis az eddigi egyetlenegy érdemi végrehajtási cselekményt, nevezetesen a végrehajtó felhívását a távozásra. Miért írogatsz másik topikba ugyanezzel a kérdéssel kapcsolatban?

Vht. 222. § A végrehajtó és a rendőrség intézkedése elleni jogorvoslatnak nincs halasztó hatálya.

Mopszika76 # 2017.02.20. 13:53

Kedves Gerbera 317!
A lakás 15 éve az enyém,szivességi lakáshasználó volt eddig a kötelezett.A végrehajtó eddig csak a végrehajtási okiratot,jegyzőkönyvet küldte meg és levélbe irta,hogy 8 nap múlva jelentkezzek nála ha nem teljesült,hogy a kötelezett kiüritett állapotban átadaja a lakást.Szerdán lesz a 8-dik nap.Ma irtam sms -t a kötelezettnek és ö azt irta vissza,hogy végrehajtási kifogással élt....??Mi ellen lehet ilyenkor??

gerbera317 # 2017.02.20. 13:41

Álljunk meg egy pillanatra. Akkor ez nem is árverés utáni lakásátadás, hanem ingatlan kiürítésére irányuló végrehajtás.
Akkor viszont ne szórakozz itt a fórummal, hogy éppencsak csurgatod az információt, hanem sorold fel, milyen végrehajtási cselekmények történtek eddig! És szerezd be azt az információt is, hogy mit támadott meg a kötelezett!

Mopszika76 # 2017.02.20. 13:31

Kedves Gerbera!
Köszönöm válaszát.sajnos csak holnap tudom meg ,hogy mi ellen élt kifogásal ,mivel ma a végrehajtónál nincs ügyfélfogadás.Mi ellen élhet kifogásal ezt én sem tudom..Korábban irtam ,hogy január 1-jén kikelett volna az ingatlanból költöznie de nem tette meg ezért végrehajtást kértem.A biróság 8 napot adott neki lakáskiüritésre ,most szerdán mentünk volna a kulcsokért de azt irta sms.be,hogy ne menjünk mert a határidő nem érvényes mert végrehajtói kifogással élt...???

gerbera317 # 2017.02.20. 13:17

Mi ellen élt kifogással az adós? Nyilván nem az árverés ellen, hiszen már átadási szakban van a dolog, az pedig akkor lehetséges, ha maga az árverés már jogerős. Tehát mi ellen?

Mopszika76 # 2017.02.20. 13:12

Tisztelt Fórumozok!
Megszeretném kérdezni,hogy lakáskiüritésnél én mint kérelmező mit tehetek akkor ha a kötelezett a végrehajtónál,végrehajtási kifogásssal élt?Mit jelent ez?
Köszönöm.

gerbera317 # 2017.02.20. 10:54

ha ő az értesítés után teljesen szétveri a házat abban az esetben mitörténik?
Akkor szét lesz verve a ház. Azt nem kérdezted meg, mi történik akkor, ha a az értesítés előtt veri szét a házat.

Koblenyi # 2017.02.20. 09:06

"A hogyan tovább-ról" nem lehet vele beszélni, mivel nem jön ki a házból!
Végrehajtóval sem hajlandó beszélni.Teljesen elzárkózik.

Vh-ügyes # 2017.02.19. 20:47

"odaát" is csak egy (vagy több) emberi lény van.
nem haszontalan, ha tudod milyen kerekek forognak az adós agyában...

Vadsuhanc # 2017.02.19. 20:34

Tisztelt Vh-ügyes !

A második mondatomat nem vetted észre.....

Nem cinikus vagyok, de őszintén szerinted mit tud tenni ?

Vh-ügyes # 2017.02.19. 20:14

Akkor így jártál
ha meg szerencséd van, akkor csak felakasztja magát...
(nem jutott még eszedbe, hogy beszélj vele a "hogyan tovább"-ról...)

Vadsuhanc # 2017.02.19. 19:56

Őszintém Koblenyi?

Akkor így jártál. Azt gondolod cinikus vagyok, de nem.

Koblenyi # 2017.02.19. 19:31

Tisztelt szakértők!

Szeretnék licitálni egy családi házra.
Laikusként a kérdésem a következő!
Ha én nyerem a licitet, majd a vételárat kifizettem, akkor az adóst értesítik arról, hogy meddig kell kiköltözzön.
Viszont, ha ő az értesítés után teljesen szétveri a házat abban az esetben mitörténik?

Vh-ügyes # 2017.02.19. 18:57

nagyon szívesen!

colle # 2017.02.19. 18:43

Kedves Vh Ügyes!

Neked is köszönöm szépen a segítséget! Utólag már teljesen érthető. :)

Vh-ügyes # 2017.02.19. 18:19

?

colle # 2017.02.19. 18:12

Kedves gerbera317!

Köszönöm szépen a segítséget! Ha lesz fejlemény beszámolok róla. Még egyszer köszönöm!

gerbera317 # 2017.02.19. 17:45

Akkor így jártál. Fizetsz és vársz és remélsz.
Egyébként mi akadályoz abban, hogy a jegyzőkönyv aláírásakor mégis megpróbálj haladékot kérni? Az aktiválós szöveg csak egy általános jellegű tájékoztatás. Az általános pedig a speciálissal felülírható, ha a közös akarat is megvan hozzá.

colle # 2017.02.19. 17:15

gerbera317

Az alapját a híresztelésnek ez adta, mert az egyik végrehajtó a következő üzenettel aktiválta a liciten való részvételt. Az utolsó rész az érdekes. Idézem: "A vételár különbözet megfizetésére a végrehajtói iroda haladékot nem ad, kérem az Árverezőt, ennek tudatában tegye meg ajánlatát."

Mi a véleményed? Feltételezem nem minden végrehajtó ilyen, de a híresztelés alapjául ez szolgált.

A teljes értesítés:

Értesítem, hogy az aktiválási kérelmét teljesítettem. xx számú hirdetmény xx sorában szereplő tétel. xx végrehajtó. Az árverési vevő köteles a teljes vételárat az árverési jegyzőkönyv aláírásának napjától - ha pedig az árverést jogorvoslattal támadták meg, a jogorvoslatot elbíráló határozat rendelkezése szerint annak jogerőre emelkedésétől - számított 15 napon belül befizetni vagy átutalni a végrehajtói letéti számlára; ha ezt elmulasztja, előlegét elveszti. A vételár különbözet megfizetésére a végrehajtói iroda haladékot nem ad, kérem az Árverezőt, ennek tudatában tegye meg ajánlatát.

gerbera317 # 2017.02.19. 16:57

hány nap fizetési halasztással lehet azt kiküszöbölni, hogy Ne forduljon elő
45 nappal, ha ennyit nem ad, 30 nappal. Mellesleg, a végrehajtónak nem fűződik különösebb érdeke a fizetési haladék megtagadásához, úgyhogy nem tudom, mi az alapja annak a híresztelésnek, hogy nem adnak haladékot.

colle # 2017.02.19. 16:49

Vh Ügyes!

Nem értem. :) De Te sem a kérdésem. Ha igen, akkor válaszolj légy szíves. Vagy te sem érted a kérdésemet (mi)? :)

Vh-ügyes # 2017.02.19. 16:43

nem érted mi?
szerinted, csak az adós kifogásolhat...? :)

colle # 2017.02.19. 16:37

!VH Ügyes

Azt én értem, hogy a kifogásnak halasztó hatálya van a kifizetésre, de ha én holnap aláírom az árverési jegyzőkönyvet, onnantól kezdve 15 napon belül ki kell fizetnem a vételárat. DE! Ha az adós a postán csak 10 nap múlva veszi át a végrehajtó által megküldött jegyzőkönyvet, akkor neki (kézhezvételtől számítva) van még 15 napja kifogással élni. Tehát összesen beszélünk 25 napról. De nekem a holnapi aláírástól számítva 15 napon be kell fizetnem a vételárat. És ha az adós a fentiek szerint jár el, akkor amikor megérkezik az ő kifogása hiába van halasztó hatálya a vételár kifizetésének, de a 15. nap miatt én már befizettem. Tehát a kérdésem még mind az ami lentebb is.

A végrehajtó értesített, hogy a holnapi napon jelenjek meg az árverési vételár megfizetése és az árverési jegyzőkönyv aláírása és átvétele végett. Ha holnap én átveszem a jegyzőkönyvet, akkor 15 napon belül ki kell fizetnem a vételárat. DE! Ha az adósnak a végrehajtó postai úton juttatja el a jegyzőkönyvet, akkor az adósnak ahogy Te is írtad a KÉZHEZVÉTELTŐL SZÁMÍTVA van 15 napja jogorvoslattal élni. A posta 2 nap alatt kiviszi a levelet. Ha épp nincs otthon, a postán 10 napig veheti át. Így kb. eltelt 12 nap amikor megtörténik az átvétel az adós részéről. Tehát neki még a 12 napon felül van 15 napja jogorvoslattal élni. Én meg közben kifizettem a vételárat. A kérdésem, hogy az adósnak a végrehajtó postai úton szokta eljuttatni a jegyzőkönyvet? Ha igen, helyes -e a fent leírt feltételezésem?
A másik kérdésem, hogy konkrétan milyen megoldással vagy hány nap fizetési halasztással lehet azt kiküszöbölni, hogy Ne forduljon elő az, hogy én kifizetem a vételárat és rá pár napra jön a jogorvoslat az adóstól, hanem meg tudjam várni a fizetéssel az esetleges jogorvoslatot?

Vh-ügyes # 2017.02.19. 16:19

nem kell könyörögni azért a 60 napért!
(végrehajtási kifogásnak halasztó hatálya van a kifizetésre...)