végrehajtási költségek


?Kérdező? # 2010.08.11. 18:35

Kedves Fórumozók!

A témában jártas fórumozók segítségét kérném.

A végrehajtást kérő folyamatos végrehajtást kért.
Ha a követelés havi esedékességi időpontját rosszul (minden hónap 10. napja helyett a hónap első napját) jelöli meg a végrehajtó (pedig a végrehajtást kérő csak azt az egyezséget csatolta, melyben a 10. szerepel, és nem nyilatkozott más esedékességi időpontról), akkor elképzelhető, hogy a végrehajtás költségei is rosszul kerülnek meghatározásra?

Kicsit konkrétabban:
Ha a végrehajtási eljárás alatt, de még az esedékesség előtt (hónap 10. napja előtt) teljesítenék, akkor az időben és teljesen önként befizetett összeg után számíthatna fel a végrehajtó végrehajtási költséget?

Köszönöm a válaszokat előre is!

végrehajtó1 # 2010.08.11. 18:38

Mivel vh alatt van nem tudod meg úszni a költségeket

?Kérdező? # 2010.08.12. 05:41

Persze, ezt értem én is. Végrehajtási költség mindenképpen van, de úgy gondolom, csak a lejárt és meg nem fizetett összeg után. Hiszen a végrehajtási törvény is csak lejárt tartozások esetében engedi a végrehajtást véleményem szerint.

Nem tűnik túl jogszerűnek az, ha a végrehajtó külön végrehajtási költséget számolna fel a le nem járt (és amúgy pedig időben megfizetett) követelés után is. A tartozásomat nem növelhetné ilyen módon, maximum a még fennálló tartozás után növelheti a kamatot, stb.

De lehet én gondolom rosszul...

nandy # 2010.08.12. 07:40

Rosszul gondolod...

Azzal, hogy nem fizettél önként és időben, okot adtál a végrehajtási eljárás megindítására.
Közben ti az vh. kérővel megállapodtatok a részletfizetésben, gondolom azt fizeted havonta. Nem lehet szó le nem járt követelésről, hiszen a le nem járt esedékességű követelést nem lehet végrehajtásra adni.

?Kérdező? # 2010.08.12. 16:18

nandy!

Köszönöm a hozzászólást! Nincs megállapodás. A végrehajtást kérővel sincs.

Egyetértek veled, hogy a le nem járt követelést nem lehet végrehajtani, és éppen ezt sérelmezem.

nandy # 2010.08.13. 09:26

Az az érzésem, hogy próbálsz belekapaszkodni valamibe, és ezért nem mondasz el mindent.

Arra tippelek, hogy gyermektartási díj elmaradásod miatt a másik fél végrehajtást indított. Tőled pedig havonta vonják az elmaradt gyerektartást. És mivel az anyuka (?) folyamatos végrehajtást kért, így a végrehajtás megindítása óta keletkezett tartásdíjakatt is vonják. Nincs ebben semmi törvénytelen. Fizesd ki, amivel tartozol, és máskor ne adj okot a végrehajtásra!

?Kérdező? # 2010.08.13. 19:01

nandy!

Valóban nem mondok el mindent, mert az ügy érdekében nem tartottam relevánsnak. Igen, gyermektartásdíjról van szó. A drága ex fejébe vette hogy bosszút áll rajtam, hamis vád alapján büntetőeljárást indított ellenem, a munkahelyemről kirúgatott. Így az általam önként vállalt közel havi 100 000 Ft-os tartásdíjat a munkahelyem elveszítése óta Isten bocsássa meg nekem, de nem tudom előteremteni.
Folyamatban van a tartásdíj leszállítása iránt a per, megváltozott körülményeimre tekintettel a perindításra visszamenő hatállyal, de amíg nincs új ítélet, a kutyát nem érdekli, miből fizetek. Eközben pedig az ex több hétre külföldre nyaralni megy élete szerelmével, aki miatt felrúgta a házasságot, és végrehajtási eljárást kezdeményezett.
Amennyit tudok, kiköhögök tartásdíjra, ám a gyerekek közel két hónapja nálam vannak, nekem kell etetnem és ellátnom őket a semmiből. Hidd el, nem túl mesés a szüleim nyakán élősködni xx évesen.

Ha még részletesebben írok, lassan rágalmazás miatt is indul eljárás ellenem, és majd hosszas perben bizonygathatom, hogy jogos magánérdekem fűződött a tények leírásához, és második körben pedig azt, hogy a tények valósak voltak. Tehát anélkül hogy leírnám az egészt sztorit, szeretnék inkább a probléma megoldására koncentrálni.

Időközben pedig a saját kérdéseimből rájöttem a válaszra. Mivel a végrehajtó rosszul jelölte meg az esedékesség időpontját, a hónap 10. napja helyett a hónap 1. napját (amit elismert, de nem volt hajlandó kijavítani), hiába teljesítem az újabb hónapok tartásdíját időben, késedelmes teljesítésnek veszi, és az újabb közel 100 000 Ft-ra is felszámítja a díjait (bár még az le sem járt).

nandy # 2010.08.15. 12:16

A havi 100.000 forintokra mindenképpen felszámítja a díját, mert az is rendszeresen, havonta végrehajtás alá kerül.

végrehajtó1 # 2010.08.15. 13:14

?Kérdező?

Ne tépjük itt egymás száját.Adjál be vh kifogást a bíróságra ott el döntik hogy igazad van-e.A többi csak ötletelés

x0x0 # 2010.08.23. 19:52

Sziaztok!
A volt férjem végrehajtón keresztül fizeti a gyerektartást.
A végrehajtó nem küldi nekem a teljes összeget amit a v.férjem fizet neki. Végrehajtási költséget von belőle. A végrehajtás költségei nem a őt terhelik? Miért a gyerektartásból vonja?
Köszönöm a válaszokat!

ragyasdezso # 2010.08.23. 20:14

x0x0

A levont maximalizált összeg tartalmazza a végrehajtás díját is.

x0x0 # 2010.08.23. 20:22

Köszönöm!

Kb 85% amit megkaptam,ezek szerint 15% a végrehajtási költségekre vont le. Így akkor valószínű én még később kapom meg az elmaradt gyerektartást ha abból vonja le a végrehajtó. Azt mondták előbb a gyerektartást kel neki kifizetni aztán a végén a végrehajtónak a költségeket is ő fizeti. Akkor ez mégsem így van?

végrehajtó1 # 2010.08.24. 06:48

nem így van.mindig 'lecsipi' a költségeket

nem vicc # 2010.08.30. 18:03

30 millió Forint végrehajtása esetén mennyit kell előre befizetni a végrehajtó felé előlegképpen?

végrehajtó1 # 2010.08.31. 12:11

munkadíj:310e
készkiadás:előre pontosan nem tudniKb:10e
költségaált:155e
kamaránakdíja1500

ehhez még jöhejnek egyébb előre nem látott kőltségek

nem vicc # 2010.09.01. 08:53

Nagyon köszönöm és ebből mennyit kell előre kifizetni?

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.01. 08:55

Ez az, amit előre kell fizetni.

Gica84 # 2010.09.01. 13:42

Sziasztok! Nem tudom, kérdeztek e hasonlót, de sajna nincs időm mindet átolvasni, így ha volt ilyen kérdés bocsi!
A lényeg 2007 ben volt 3 be nem fizetett parkolásom, ahol kértem részletfizetést 6 hónapot, de csak 3 hónapra kaptam, azt nem tudtam teljesíteni, küldött a parkolási cég, illetve annak ügyvédje felszólítást, valamint, hogy végrehajtóhoz kerül a dolog. Ez eddig tiszta sor, igazuk van, nem tudtam fizetni. Idén 2010-ben minden felszólítás, elszámolás, tartozási kimutatás nélkül a végrehajtó inkasszózta a számlám, s a ráérkező jövedelem GYED és Családi pótlék 50%-át le vonta. Mivel semmi papírt nem kaptam, interneten kerestem meg az elérhetőségüket, de csak személyesen hajlandók velem beszélni, engedélyeznének részletfizetést, de csak személyesen (Budapest-Szeged) távolság miatt, és egyéb okokból nem tudok leutazni, de semmilyen más megoldás (átutalás vagy bármi más nem érdekli) Azt mondja vigyem le személyesen az első részletet (közben többször inkasszózta a számlám és ő vonogat), de fogalmam sincs mennyi egyáltalán a tartozásom. Mennyiről indult? Mennyi lett a letiltások után? Mekkora az első részlet? Ez jogos?? A történethez tartozik, hogy állandó bejelentett lakcímem vidéken van, s Budapesten lakunk albérletbe, ahova nem lehet bejelentkezni, de én az állandó lakóhelyem szerinti polgármesteri hivatalban is megadtam a pesti címem, a végrehajtó a bankszámlaszámomról is tudhatta volna, ot is megadtam. Sőt a férjem ismeri is korábbról, s így általa is tudja az elérhetőségünk, e-mailbe is megadtam nek, de hiába várok bármilyen papírt. Ha akartak volna, mint minden hivatalos hely megtalált, megtaláltak volna, de most hogy megadtam e-mailen az elérhetőségem, sem világosítanak fel.Az, hogy nem tudom, nem tudhatom a kezdő tartozásom összegét, sem a levonások utáni tartozás összegét kétségbeejtő.Értem, hogy ez a dolga, de legalább informálhatna, vagy fizethetnék neki csekken is, nem személyesen. Telefonon, sem válaszolnak a kérdéseimre, csak részben, és nem koknrétan. Légyszíves segítsetek, mert a családi pótlék és a gyed az össz jövedelmem, nincs kifogásom a fizetés ellen, ha küldene egy csekket befizetném, de kis gyerekekkel nem tudok csak úgy utazgatni.Köszi

Letfold # 2010.09.09. 19:05

30 milliós követelés esetén
munkadíj:261.000 Ft.
ktg.át.:130.500 Ft.
ált.ktg.át.:jelen esetben az ügyérték 1%-a, de ezeket az összegeket nem az eljárás kezdetén kell megfizetni

A költségelőleg (az eljárás kezdetén fizetendő)max. 75.000 Ft.+ készkiadás. Változó melyik végrehajtó mennyi készkiadást számít fel, de kb 10.000 Ft-ot általában, szóval hacsak nem biztosítási intézkedésről van szó, nagyjából 85.000 Ft lesz szerintem.

Perszeusz # 2010.11.07. 08:12

Jó napot!

Az lenne a kérdésem én 665000ft perlek 3 embertől a végrehajtó felé mind három fél után meg kell fizetni végrehajtási összeget mennyi ez?
Én 100000ft élek ha, egy ősszegbe többet kell befizetni van e lehetőség részletfízestésre a végrehajtó felé?
Előre is köszönöm

?Kérdező? # 2010.11.09. 19:06

Perszeusz!

Ha perelsz, vagyis a per még folyamatban van, nem kérheted a követelésed végrehajtását. Csak akkor indíthatod meg a végrehajtási eljárást, ha már jogerős ítélet lesz a kezedben.

A végrehajtási eljárásban nem a személyek számától, hanem a követelés összegétől függően kell fizetni.

Eldöntheted, mikor indítod meg, vagy tudod megindítani a végrehajtást (vagyis mikorra gyűjtöd össze a végrehajtási költséget). Ez az időpont mindenképpen az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 5 éven belül legyen.

monalisa1 # 2010.11.09. 19:27

... és a végrehajtás költségét is követelheted az adósoktól.

londiner # 2010.11.11. 13:50

Segitsenek, adjanak tanácsot, mit tegyek? Hirdettem az Ingatlandepo.com oldalon, lakás kiado, 30 napi ingyenes utánna automatikusan fizetössé válik, amit nem közölnek csak amikor lejárt a 30 nap, vagy lehet figyelmetlen voltam és kisbetüs rész. Követelöznek és fenyegetöznek, egyelöre e-mailon hogy fizessek. Több károsult is van nem csak én és nem tudom mit tegyek. Van olyan is aki fizetett de továbbra is tartozik mivel nem törölték a hirdetését és a saját hirdetésemhez nem tudok hozzáférni, se törölni se változtatni nem tudok rajta. Az adosság meg csak egyre nö. Tudják a nevem, telefon számom, a kiado lakás cimét, de nem ott lakok, azt nem tudják, viszont személyes adataim nem tudják, mint születési dátum, hely, ilyenek. Vegyem komolyan a végrehajtoi e-maileket vagy várjam meg hogy levelet küldjenek? Mit tanácsolnak? Köszönöm a segitségüket.

?Kérdező? # 2010.11.23. 18:30

londiner!

Már fordultak hozzám páran ugyanebből az ügyből kifolyólag. Változtasd meg az e-mail címed, vagy ne foglalkozz a levelekkel.
Azt azonban figyeld, hogy érkezik-e fizetési meghagyás a meghirdetett lakás címére! Ha igen, akkor ellentmondással kell élni 15 napon belül, ha nem, akkor nem tudnak rajtad behajtani semmit sem. Próbálj meg lehetőség szerint mindent rögzíteni, ha esetlegesen perre kerülne sor az ellentmondás következtében.

Megígértettem a hozzám fordulókkal, hogy felkeresnek, ha van valami fejlemény, de eddig nem jelentkeztek. Ebből pedig arra tudok következtetni, hogy még fizetési meghagyás sem érkezett nekik.

kovacsz # 2010.11.23. 19:44

Vazzeg ez biztos?
A végrehajtási eljárásban nem a személyek számától, hanem a követelés összegétől függően kell fizetni.
Bár nem értem mit értesz a személyek számán? Netán a kötelezetteket?