végrehajtási költségek


osmi # 2011.08.22. 09:33

Ha a vht-.i lap szerint a vht.-t kérő költségmentes, akkor - a vht.-t kérő részére behajtandó illetéket
- és a - " - - " a vht.elrendelésével járó költséget a végrehajtást kérőnek be kellett -e fizetnie, hogy a végrehajtó elinduljon?
Köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.07.07. 13:36

Olcsóbb, ha felszámolást kérsz.

szasza12 # 2011.07.07. 11:40

Kedves Fórumozók!

Ha 10.000.000,-Ft-os követelésem van, annak mennyi lehet a végrehajtási költsége? (bíróság+végrehajtó) Ha tudomásom szerint nincs mit behajtani, de a cég még nincs felszámolás alatt, akkor van esély a pénzemhez jutni?

A választ előre is köszönöm.

?Kérdező? # 2011.03.12. 10:39

Kedves Fórumozók!

A "végrehajtási költségek" fórum nyitó kérdésére megérkezett a bíróság válasza, ugyanis végrehajtási kifogást terjesztettem elő.

A bíróság döntése:
"A bíróság álláspontja szerint a végrehajtó nem számíthatja fel az adott hónapra járó gyermektartásdíjjal kapcsolatos költségeket a 10-ei esedékesség előtt, hiszen az adós az egyezségben foglaltak szerint bármely hónapban megfizetheti 10-ig a gyermektartásdíj egészét vagy egy részét, s így nyilvánvalóan változna a végrehajtási költség is..."

Akit érdekel a teljes döntés privát üzenetben kérésre leírom a végzést.

A témához tartozó hozzászólásokat pedig ezúton köszönöm meg.

?Kérdező? # 2010.12.01. 19:23

kovacsz!

"Azt azonban figyeld, hogy érkezik-e fizetési meghagyás a meghirdetett lakás címére! Ha igen, akkor ellentmondással kell élni 15 napon belül, ha nem, akkor nem tudnak rajtad behajtani semmit sem."

Egy cseppet sem ellentmondásos. Az idézett szöveg értelme:

  • ha igen, tehát érkezik fmh, ellentmondással kell élni.
  • ha nem, tehát nem érkezik fmh, nem tudnak rajtad behajtani semmit sem.

Egyszerűen még mindig nem értelek...

Ellenben a másik felvetésed nagyon jó. Bizonyára ott lehet a probléma, hogy mindenki a hirdetését szeretné törölni (amihez nem tud hozzáférni, tehát törölni sem), közben pedig csak a szerződést kellene felmondani.
Majd regisztrálok, és kipróbálom, mennyire egyszerű a szerződés megszüntetése...

kovacsz # 2010.11.28. 15:24

Az adott oldalon véleményem szerint a - szabályzat elfogadása után - amennyiben a 30. napot végéig az illető nem mondja fel a szerződést az automatikusan meghosszabbodik és így a szolgáltatás tart addig amíg az felmondásra nem kerül.
Ezen felmondásig tartó időre bizony fizetni kell a szolgáltatás meghatározott díját, csak amit a felmondás és tényleges megszűnés közötti időszakra számolnak fel az lehet peres úton eredményesen megtámadható.
Az oldal üzemeltetője csak az emeberek feledékenységét, nemtörődömségét használja ki mivel valószínűleg sokan az ingyenes hirdetési lehetőségből akár hónapokra átcsúsznak a fizetéses időszakba.
A hiba az a részükről, hogy felmondás esetén nem szűnik meg a szerződés, hanem annak díja a kifizetésig pörög tovább.

Ez mindenképpen ellentmondásos:
ellentmondással kell élni 15 napon belül, ha nem, akkor nem tudnak rajtad behajtani semmit sem.
Úgy értelmezhető, ha nem élsz ellentmondással.....

Még korábbról pedig szerintem a költségek tekintetében a költelezettek számának és az összegnek is van jelentősége a végrehajtási eljárásban.

?Kérdező? # 2010.11.28. 14:27

kovacsz!

Azért komolytalan, mert megnéztem az oldalt és ott a regisztrációnál meg kellett adni pl, a nevet, születési adatokat, lakcímet. Ha ezek jól lettek megadva (márpedig miért lett vona rosszul), akkor az illető azonosítható.
Ha ellen ellentmondással él, akkor fmh perré alakul, ha pedig csak egyszerűen nem vesziát úgy lehet, hogy 1egy kis idő után végrehathatóvá vá­lik.

  • ha fmh érkezik, és ellentmondással él, az eljárás perré alakul. A perben a bizonyítékok alapján a bíróság fog dönteni a jogalapról és a követelés összegéről (amit nagy mértékben az is befolyásolni fog, az oldal üzemeltetői nem tájékoztatták előzetesen a regisztrálókat, hogy nem tudják törölni a későbbiekben magukat, ezáltal mindenképpen fizetniük kell, hiába ingyenes az első 30 nap.) Tehát a bíróság döntésétől függ, kell-e fizetniük, és ha igen, mennyit. Vagyis ha a bíróság nem utasította el a keresetet, a jogerősen megítélt követelés végrehajtható.
  • ha nem él ellentmondással, akkor nem "lehet", hanem biztos, hogy jogerőre emelkedik, és végrehajthatóvá válik a fmh. Ezt pedig nem befolyásolja az a tény, hogy azért nem él ellentmondással, mert nem vette át, ugyanis beáll a kézbesítési vélelem a második sikertelen kézbesítést követő 5. napon a "nem kereste" jelzés esetében. Vagyis mindenképpen fizetni kell, függetlenül attól, jogos-e a követelés és annak összege, vagy sem.

Adatok megadása: azok a személyek, akikkel személyesen beszéltem az adott problémáról, elmondták, hogy nem adtak meg más adatot, csak a nevüket és a meghirdetett lakás címét. Ezért mondtam, és hívtam fel a kérdező figyelmét arra, hogy figyelje a meghirdetett lakás címére érkező fmh-t is.
De ha meg is adják a lakcímüket a regisztrálók: A mondandóm lényege az volt, ha fmh érkezik, mindenképpen ellentmondással kell élni, mert a kedvező döntéssel (kereset elutasításával) záruló per az egyetlen lehetőség arra, hogy a követelés ne kerüljön végrehajtás alá.

Egyszerűen nem is értem a hozzászólásaidat...

Girl # 2010.11.27. 18:02

Szeretnék kérdezni lakás kíürités véget önkormányzati panel lakásról van szó 53 négyzetméteres,a végrehajtó kb mennyi pénzt fog felszámolni amit ki kell neki fizetnünk.

kovacsz # 2010.11.27. 18:01

Azért komolytalan, mert megnéztem az oldalt és ott a regisztrációnál meg kellett adni pl, a nevet, születési adatokat, lakcímet. Ha ezek jól lettek megadva (márpedig miért lett vona rosszul), akkor az illető azonosítható.
Ha ellen ellentmondással él, akkor fmh perré alakul, ha pedig csak egyszerűen nem vesziát úgy lehet, hogy 1egy kis idő után végrehathatóvá válik.

?Kérdező? # 2010.11.27. 17:49

szuperka!

Követeld az összeget attól, aki igénybe vette a szolgáltatást (feltéve, ha az ebből adódó tartozást kifizetted helyette/helyettük).

?Kérdező? # 2010.11.27. 17:31

kovacsz!

„Azt azonban figyeld, hogy érkezik-e fizetési meghagyás a meghirdetett lakás címére! Ha igen, akkor ellentmondással kell élni 15 napon belül, ha nem, akkor nem tudnak rajtad behajtani semmit sem. ”
Ez is annyira komojtalan, hogy nem is minősíthető.
Maradj inkákk a neved szerinti státuszban.

Elárulod, miért tartod "komojtalan"-nak?

szuperka # 2010.11.26. 12:35

Köszönöm szépen a válaszát.Kicsit azért aggódom, mert volt hasonló esetem abban a nehéz időszakomban, és a biróság a perben úgy döntött, hogy bizonyitsam be, hogy a kért összeget befizettem-, ha nem akkor fizessek és megszületett az itélet.Itt is először a költségeket kamatot vonták le, ezért tőketartozásnak minősitették,az pedig tartozás - mondta a Dijbesz.Faktorház.
A birói itéletekről, mint érdekesség:itt is bizonyitsam, hogy kifizettem, ha nem akkor jogos a követelés.
osztatlan közös tulajdonú ingatlan - a tulajdonos társak az ingatlanunkon nem fizetik a viz- és csatorna dij fogyasztásukat évek óta.A fővizmérő óra a nevemen van, ezért a birósági itélet szerint a többiek vizdiját,csatornadiját, kamatokkal, mivel az óra a mi területünkön van, igy kénytelen voltam azt 8 évvel ezelőtt aláirni szolgáltatóval a szerződést. Akkor még ilyen probléma nem volt.Kértem, hogy a biróság itéletével pótolja és vegye le a nevemről - mellékvizórám van hiteles - a másik két tul.társ nevére tegye, mert akkor behajtható lenne a tartozás. Ez senkit nem érdekel csak az hogy valaki fizessen, ha jogos, ha nem. Most újra fellebbezek a biróságon. /Már megszámlálhatatlan tárgyaláson vettem részt Dijbeszedő felperessel szemben.Nem tudom kihez fordulhatnék, sem biróság, sem Dijbeszedő, sem a szolgáltatók nem foglalkoznak a témával.

végrehajtó1 # 2010.11.25. 16:02

Szerintem csak próbálkoznak.Hátha...

Én nem fizetnék.Vigye perre.Majd veszit...

szuperka # 2010.11.25. 12:15

Kedves Válaszadók ! Tanácsot szeretnék kérni a következőkben: 2004-ben vezetékes telefont rendeltem abba az üzletbe, ahol akkor dolgoztam.A vállalkozás csődbe ment. Tartozás keletkezett, melyre végrehajtási lap is készült, ekkor az azt tartalmazó összeg kifizetésre került. Most kaptam egy levelet a Dijbeszedő Faktárháztól, aki annak idején megvásárolta a tartozást, hogy fizessek be 5084 Ft-ot, ha határidőben befizetem akkor 20 % kedvezményt kapok. Érdeklődésemre, hogy mi ez, a válasz a következő: Annak idején a végrehajtó rosszul számolta ki a költségeit, igy ez most átkerült tőketartozásba, és jobb lenne ha befizetném.Most minden vonatkozó anyagot, dátum szerint kértem küldjék meg részemre.Sajnos nem vagyok abban a helyzetben továbbra sem, hogy ha kis összeg is,ne gondoljam meg a kifizetést. De ennyi év után, én ezt nem is értem. Szeretnék választ kapni milyen eljárás ez vagy ez természetes ? Köszönettel

kovacsz # 2010.11.24. 16:42

Azt azonban figyeld, hogy érkezik-e fizetési meghagyás a meghirdetett lakás címére! Ha igen, akkor ellentmondással kell élni 15 napon belül, ha nem, akkor nem tudnak rajtad behajtani semmit sem.
Ez is annyira komojtalan, hogy nem is minősíthető.
Maradj inkákk a neved szerinti státuszban.

kovacsz # 2010.11.23. 19:44

Vazzeg ez biztos?
A végrehajtási eljárásban nem a személyek számától, hanem a követelés összegétől függően kell fizetni.
Bár nem értem mit értesz a személyek számán? Netán a kötelezetteket?

?Kérdező? # 2010.11.23. 18:30

londiner!

Már fordultak hozzám páran ugyanebből az ügyből kifolyólag. Változtasd meg az e-mail címed, vagy ne foglalkozz a levelekkel.
Azt azonban figyeld, hogy érkezik-e fizetési meghagyás a meghirdetett lakás címére! Ha igen, akkor ellentmondással kell élni 15 napon belül, ha nem, akkor nem tudnak rajtad behajtani semmit sem. Próbálj meg lehetőség szerint mindent rögzíteni, ha esetlegesen perre kerülne sor az ellentmondás következtében.

Megígértettem a hozzám fordulókkal, hogy felkeresnek, ha van valami fejlemény, de eddig nem jelentkeztek. Ebből pedig arra tudok következtetni, hogy még fizetési meghagyás sem érkezett nekik.

londiner # 2010.11.11. 13:50

Segitsenek, adjanak tanácsot, mit tegyek? Hirdettem az Ingatlandepo.com oldalon, lakás kiado, 30 napi ingyenes utánna automatikusan fizetössé válik, amit nem közölnek csak amikor lejárt a 30 nap, vagy lehet figyelmetlen voltam és kisbetüs rész. Követelöznek és fenyegetöznek, egyelöre e-mailon hogy fizessek. Több károsult is van nem csak én és nem tudom mit tegyek. Van olyan is aki fizetett de továbbra is tartozik mivel nem törölték a hirdetését és a saját hirdetésemhez nem tudok hozzáférni, se törölni se változtatni nem tudok rajta. Az adosság meg csak egyre nö. Tudják a nevem, telefon számom, a kiado lakás cimét, de nem ott lakok, azt nem tudják, viszont személyes adataim nem tudják, mint születési dátum, hely, ilyenek. Vegyem komolyan a végrehajtoi e-maileket vagy várjam meg hogy levelet küldjenek? Mit tanácsolnak? Köszönöm a segitségüket.

monalisa1 # 2010.11.09. 19:27

... és a végrehajtás költségét is követelheted az adósoktól.

?Kérdező? # 2010.11.09. 19:06

Perszeusz!

Ha perelsz, vagyis a per még folyamatban van, nem kérheted a követelésed végrehajtását. Csak akkor indíthatod meg a végrehajtási eljárást, ha már jogerős ítélet lesz a kezedben.

A végrehajtási eljárásban nem a személyek számától, hanem a követelés összegétől függően kell fizetni.

Eldöntheted, mikor indítod meg, vagy tudod megindítani a végrehajtást (vagyis mikorra gyűjtöd össze a végrehajtási költséget). Ez az időpont mindenképpen az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 5 éven belül legyen.

Perszeusz # 2010.11.07. 08:12

Jó napot!

Az lenne a kérdésem én 665000ft perlek 3 embertől a végrehajtó felé mind három fél után meg kell fizetni végrehajtási összeget mennyi ez?
Én 100000ft élek ha, egy ősszegbe többet kell befizetni van e lehetőség részletfízestésre a végrehajtó felé?
Előre is köszönöm

Letfold # 2010.09.09. 19:05

30 milliós követelés esetén
munkadíj:261.000 Ft.
ktg.át.:130.500 Ft.
ált.ktg.át.:jelen esetben az ügyérték 1%-a, de ezeket az összegeket nem az eljárás kezdetén kell megfizetni

A költségelőleg (az eljárás kezdetén fizetendő)max. 75.000 Ft.+ készkiadás. Változó melyik végrehajtó mennyi készkiadást számít fel, de kb 10.000 Ft-ot általában, szóval hacsak nem biztosítási intézkedésről van szó, nagyjából 85.000 Ft lesz szerintem.

Gica84 # 2010.09.01. 13:42

Sziasztok! Nem tudom, kérdeztek e hasonlót, de sajna nincs időm mindet átolvasni, így ha volt ilyen kérdés bocsi!
A lényeg 2007 ben volt 3 be nem fizetett parkolásom, ahol kértem részletfizetést 6 hónapot, de csak 3 hónapra kaptam, azt nem tudtam teljesíteni, küldött a parkolási cég, illetve annak ügyvédje felszólítást, valamint, hogy végrehajtóhoz kerül a dolog. Ez eddig tiszta sor, igazuk van, nem tudtam fizetni. Idén 2010-ben minden felszólítás, elszámolás, tartozási kimutatás nélkül a végrehajtó inkasszózta a számlám, s a ráérkező jövedelem GYED és Családi pótlék 50%-át le vonta. Mivel semmi papírt nem kaptam, interneten kerestem meg az elérhetőségüket, de csak személyesen hajlandók velem beszélni, engedélyeznének részletfizetést, de csak személyesen (Budapest-Szeged) távolság miatt, és egyéb okokból nem tudok leutazni, de semmilyen más megoldás (átutalás vagy bármi más nem érdekli) Azt mondja vigyem le személyesen az első részletet (közben többször inkasszózta a számlám és ő vonogat), de fogalmam sincs mennyi egyáltalán a tartozásom. Mennyiről indult? Mennyi lett a letiltások után? Mekkora az első részlet? Ez jogos?? A történethez tartozik, hogy állandó bejelentett lakcímem vidéken van, s Budapesten lakunk albérletbe, ahova nem lehet bejelentkezni, de én az állandó lakóhelyem szerinti polgármesteri hivatalban is megadtam a pesti címem, a végrehajtó a bankszámlaszámomról is tudhatta volna, ot is megadtam. Sőt a férjem ismeri is korábbról, s így általa is tudja az elérhetőségünk, e-mailbe is megadtam nek, de hiába várok bármilyen papírt. Ha akartak volna, mint minden hivatalos hely megtalált, megtaláltak volna, de most hogy megadtam e-mailen az elérhetőségem, sem világosítanak fel.Az, hogy nem tudom, nem tudhatom a kezdő tartozásom összegét, sem a levonások utáni tartozás összegét kétségbeejtő.Értem, hogy ez a dolga, de legalább informálhatna, vagy fizethetnék neki csekken is, nem személyesen. Telefonon, sem válaszolnak a kérdéseimre, csak részben, és nem koknrétan. Légyszíves segítsetek, mert a családi pótlék és a gyed az össz jövedelmem, nincs kifogásom a fizetés ellen, ha küldene egy csekket befizetném, de kis gyerekekkel nem tudok csak úgy utazgatni.Köszi

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.01. 08:55

Ez az, amit előre kell fizetni.

nem vicc # 2010.09.01. 08:53

Nagyon köszönöm és ebből mennyit kell előre kifizetni?